ja uwielbiam "Belle". w oryginalnym wykonaniu i nie tylko. Znacie wersję śpiewaną przez Garou po francusku, angielsku, hiszpańsku? Albo wersję po polsku - Garou (po fr.) + Janowski + Cugowski?
Ja uwielbiam chyba najbardziej po francusku - po angielsku traci swój specyficzny klimat, a po hiszpańsku to nie wiem czy słyszałam :P. No, a po polsku... tekst jest przepięknie przetłumaczony (bodajże robota Jacka Cygana), ale z tego co pamiętam to młody Cugowski coś tekst pokręcił xD. Pamiętam, bo moja mama miała straszną manię na punkcie tej piosenki. Miała nagrany ten występ na kasetę i w kółko go oglądała. Pewnego razu zapragnęła spisać sobie tekst, żeby móc podśpewywać sobie w pracy ;). I jak zaczęła spisywać go ze słuchu to za chiny nie mogła zrozumieć, co w pewnym momencie śpiewa Cugowski - wychodziło jej coś w stylu mułe-mełe-ua :mrgreen: .
Dzieeń dobry!
Wstał nowy piękny dzień i trzeba go należycie przywitać! Sialala :D Uśmiech w garść i jedziemy!
_________________ ,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'" Wysłany:
Pon 5:49, 08 Cze 2009
Heloł wsiem z pracy :P
Jeszcze chwila, a mój komp pójdzie pod pociąg :twisted: Na szczęście pracuję i mam w pracy sprawnego kompa, i mogę choć w ten sposób zajrzeć.
Na chwilę :>
Pon 7:39, 08 Cze 2009
Kalpana- Twoja mama ma rację,że on w pewnym momencie śpiewa "młe-mła" ;P On po prostu zapomniał tekstu :)
Powinno być: Belle - tyle piękna w niej, że cos porywa mnie
Kocham pierwszy raz, czy to możliwe jest
Jej każdy ruch, co w myślach mych na zmysłach gra
A suknia jej jak tęcza ma siedem barw
A według mnie wyszło coś w stylu: Jej każdy ruch, jak niby...ten...na ...na ...na.. (ew.młe-mła) gra...
A suknia jej jak tęcza ma siedem barw
Hej Wam :)
Jeśli chodzi o NDdP to ja oprócz Belle (bo to chyba każdy kocha ;) ) uwielbiam jeszcze Le temps des cathédrales, Les sans-papiers, L'attaque de Notre-Dame i Danse Mon Esmeralda :). Wszystkie piosenki z tego musicalu są świetne, ale te lubię najbardziej ;)
A jeśli ktoś chciałby polskie tłumaczenia wszystkich piosenek to znajdzie je tu: http://nddp.prv.pl/
Mimo, że pomylił troszkę tekst, to Cugowski zaśpiewał tu naprawdę świetnie ;) Lubię tą wersję, ale i tak wolę oryginał :D
a my patrząc na niebo, spoglądamy w przeszłość, w minioną chwilę,
kiedy gwiazdy wciąż tam były. „Co robi gwiazda, gdy przestanie świecić?" -
pytam samego siebie. «Może umiera?». «O, nie!» - odpowiada głos w mojej głowie.
«Gwiazda nigdy nie umiera. Gwiazda po prostu zamienia się w uśmiech. "
M.J. Wysłany:
Pon 8:57, 08 Cze 2009
czołem!
wpadłam tylko żeby życzyć Wam miłego dnia :D
już prawie-prawie skończyłam swoją pracę licencjacką :] jestem z z siebie dumna.
no, to do napisania :papapa:
_________________ "MIŁEGO PONIEDZIAŁKU" - Matka Wszystkich Oksymoronów
karoll poleca - POPHOLIZM Wysłany:
Pon 9:14, 08 Cze 2009