Rozmowy w t(ł)oku #2
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 421, 422, 423 ... 1374, 1375, 1376, 1377, 1378, 1379, 1380, 1381, 1382, 1383  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mogę się przyłączyć? :D Wybaczcie, jeszcze nie ogarniam do końca tego tematu (a konkretniej o czym teraz mowa) ale postaram się niebawem jakoś bardziej zorientować we wszystkim.

Musicale? Taaak, to z pewnością coś co kocham,. Choć niestety wielu w życiu nie widziałam. Wybieram się na jakiś w wakacje, ale nie wiem jeszcze który wybrać. Myślałam o 'Upiorze w Operze' bo jedynie o tym dużo słyszałam, a widziałam wersję telewizyjną, która bardzo mi się podobała.

Zadaj pytanie, a whatever z pewnością na nie odpowie

PostWysłany: Nie 22:36, 07 Cze 2009
whatever
Reumatolog
Reumatolog

Pochwał: 5

Powrót do góry

Cytat:
Burton + Depp = Arcydzieło
A jak jeszcze muzykę napisze Elfman to ja mogę nie odchodzić od ekranu ;).

Kurcze - też to mam! Muzykę Elfmana kocham, a jaki on ma (miał?) głos. Szkoda tylko, że rudy xP. Spółka Burton i Depp to najlepsze przedsięwzięcie jakie kiedykolwiek miało miejsce :D. U mnie szczytem geniuszu w ich wykonaniu był Ed Wood :D.

whatever - super, że się przyłączasz :D. Upiora w Operze (wersja filmowa) nie trawię, ale bardzo chciałabym zobaczyć, co udało się zrobić naszym ludziom w Romie. Podobno świetne widowisko. Wprowadzono pewne zmiany sprzeczne z londyńskim oryginałem, ale oczywiście za zgodą autora :). Słyszałam, że mają super spadający żyrandol :D.

PostWysłany: Nie 22:43, 07 Cze 2009
Kalpana
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 22

Miasto: Mława
Powrót do góry

Tak, ponoć żyrandol jest niesamowity- opowiadała mi koleżanka jak zareagowały pewne panie siedzące przed nią. Ogólnie mówiła, że przedstawienie było świetne, więc chyba wybiorę się w najbliższym czasie. Chciałabym jeszcze zobaczyć 'Romeo i Julie' oraz kilka innych musicali.
Każdemu podoba się coś innego, a ja (choć oglądałam to dawno i w częściach) wspominam filmowego 'Upiora' raczej dobrze.

Zadaj pytanie, a whatever z pewnością na nie odpowie

PostWysłany: Nie 22:49, 07 Cze 2009
whatever
Reumatolog
Reumatolog

Powrót do góry

Ej no, tu taka ciekawa dyskusja, a ja MUSZĘ, nie chcę, spadać :( :( :( Musimy jeszcze kiedyś rozpocząć ten temat, OK?? Może trochę wcześniej :)
A wiec dobranoc i zÓych snów :*

Banner by Ewel. Savvy??
"Mówią, że niektórych gwiazd, które widzimy na niebie, tak naprawdę już
tam nie ma. Ich światło płynie do nas przez miliony lat,
a my patrząc na niebo, spoglądamy w przeszłość, w minioną chwilę,
kiedy gwiazdy wciąż tam były. „Co robi gwiazda, gdy przestanie świecić?" -
pytam samego siebie. «Może umiera?». «O, nie!» - odpowiada głos w mojej głowie.
«Gwiazda nigdy nie umiera. Gwiazda po prostu zamienia się w uśmiech. "
M.J.

PostWysłany: Nie 22:49, 07 Cze 2009
ola2523
Stomatolog
Stomatolog

Miasto: Krotoszyn
Powrót do góry

ola2523 - ja zawsze chętna do rozmowy na takie tematy jestem ;). Więc do napisania!

Cytat:
Chciałabym jeszcze zobaczyć 'Romeo i Julie' oraz kilka innych musicali.

Naszego polskiego RiJ? Stokłosy i Józefowicza? Jeśli tak, to ja powiem, że oglądałam, byłam kilka lat temu w Buffo i wspominam bardzo dobrze :). Modliłam się, aby była określona obsada i moje pragnienia się spełniły :D. Wszyscy tak jak sobie wymarzyłam zagrali :). A potem nawet po spektaklu wpadliśmy na część obsady jak wychodzili z teatru :D. Wszyscy rzucili się za kulisy, a my sobie staliśmy spokojnie przed budynkiem i czekaliśmy na tych napaleńców, co polecieli po autografy :P. A tu niespodzianka: Pan grający Benvolia zderzył się z koleżanką (szedł razem z Panią Liszowską) - pewnie nawet nie myśleli, że ktoś przed teatrem stać będzie :P.

A jakie musicale Cię jeszcze interesują, whatever?

PostWysłany: Nie 22:59, 07 Cze 2009
Kalpana
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

A ja się musiałam wyłączyć na jakiś czas - choć to ja zadałam pytanie o musicale :)
Już wymieniam moje ulubione:
Notre Dame de Paris - ola dzielimy razem przeżywanie fascynacji :)
Les Miserables
Metro - widziane mnóstwooo razy. Warto wpaść do Warszawy choćby na chwilę, po to, żeby zobaczyć :D
Chicago

Dzieckiem w kolebce będąc przeżywałam fascynację Grease. Już mi trochę przeszło ;) I Dirty dancing. Też przeszło, choć sentyment pozostał wielki.
Mamma Mia nie uważam za dobry MUSICAL, ale nie mogę patrzeć na to bez wielkiego banana na twarzy, pełna miłości do Meryl, myśli o moich własnych przyjaciółkach i naszych wygłupach, a nawet łez w oczach, przy "The winner takes it all".

PostWysłany: Nie 23:06, 07 Cze 2009
Katia
Patomorfolog
Patomorfolog

Pochwał: 12

Miasto: Warszawa
Powrót do góry

Myślałam o naszym polskim R&J. Chciałam zobaczyć akurat R&J, ponieważ raz, że uwielbiam ten dramat, a dwa, że spodobała mi się piosenka, którą słyszałam właśnie z tego musicalu.
Ja zapewne na tyle szczęścia liczyć nie mogę, ale widać, że Twój wypad na spektakl był bardzo udany :D

Jakie jeszcze? Hm, słyszałam, że świetny jest 'taniec wampirów', aczkolwiek tylko i wyłącznie z internetu, bo nikt ze znajomych tego nie widział. No i więcej musicali chyba nie znam (wstyd się przyznać) albo totalnie o nich zapomniałam :( Tak więc nie wiem co warto jeszcze zobaczyć, ale chciałabym nadrobić wszystko to, czego jeszcze nie widziałam ;)

EDIT: Właśnie, jeszcze myślałam nad musicalem 'Metro'(a w Warszawie mieszkam, więc daleko nie mam), ale to też znam raczej tylko ze słyszenia.

PostWysłany: Nie 23:07, 07 Cze 2009
whatever
Reumatolog
Reumatolog

Powrót do góry

Och, och! Polecam z całego serca!
A skąd jesteś? :) Daleką masz wyprawę do Warszawy, czy np. masz teatr Buffo za rogiem? :D

PostWysłany: Nie 23:11, 07 Cze 2009
Katia
Patomorfolog
Patomorfolog

Powrót do góry

Katia - jeśli razem z olą podoba Wam się Notre Dame de Paris to na pewno spodoba Wam się i Romeo et Juliette (francuska wersja). Ja swoją przygodę z musicalem rozpoczęłam właśnie od NDdP, a zaraz potem było ReJ - no, ale Dzwonnik przebija wszystko. Pamiętam, jak kochałam się w Patricku Fiori, który gra Febusa - ma cudowny głos i nos (kocham nosy xP). W ogóle cały musical jest boski.

A co do Romeo et Juliette - podobny klimat do Notre Dame de Paris, bardzo ładne piosenki, trochę unowocześniona muza :D.

whatever - co do Tańca Wampirów to nic powiedzieć niestety nie mogę, bo jakoś jeszcze mnie do tego musicalu nie ciągnęło ;).
A z pewnością z czasem poznasz musicali więcej :D.

PostWysłany: Nie 23:13, 07 Cze 2009
Kalpana
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

to znów ja :D wróciłam tylko powiedzieć dobranoc i idę do łóżeczka, jutro do szkoły, po tygodniu luzu/wycieczki :?

Katia napisał:
Już wymieniam moje ulubione:
Notre Dame de Paris - ola dzielimy razem przeżywanie fascynacji Smile

O boże ja też kocham ten musical, a zwłaszcza pierwszą piosenkę :D

Moje siostrzyczki Nemezis i Sevir i nasza mamuta Maagda
Mój prywatny, jedyny i niezastąpiony kaloryferek Alan
Moja prywatna pisarka zÓych dobranocek, po których nikt nie zaśnie - Guśka

PostWysłany: Nie 23:15, 07 Cze 2009
nimfka
Nietoperek
Nietoperek

Pochwał: 30

Miasto: HouseLand
Powrót do góry

Katia: Za rogiem może nie, ale z metrem pod blokiem ma się szybki dostęp prawie wszędzie (Warszawa-Bielany; dla lepszego określenia Wawrzyszew, jak już wspomniałam metro niedaleko) A ty na którym końcu Warszawy mieszkasz?

Kalpana: Kiedyś na pewno poznam więcej.

Tymczasem życzę wszystkim dobranoc, gdyż rano trzeba wstać, co łatwym zadaniem na ogół nie jest.

PostWysłany: Nie 23:16, 07 Cze 2009
whatever
Reumatolog
Reumatolog

Powrót do góry

ja też już naprawdę mówię dobranoc, do napisania jutro :**

Moje siostrzyczki Nemezis i Sevir i nasza mamuta Maagda
Mój prywatny, jedyny i niezastąpiony kaloryferek Alan
Moja prywatna pisarka zÓych dobranocek, po których nikt nie zaśnie - Guśka

PostWysłany: Nie 23:24, 07 Cze 2009
nimfka
Nietoperek
Nietoperek

Pochwał: 30

Miasto: HouseLand
Powrót do góry

whatever - to masz zadaną pracę domową :) Biegniesz do kolejki, zapolować na wejściówkę :D

nimfka - ja uwielbiam "Belle". w oryginalnym wykonaniu i nie tylko. Znacie wersję śpiewaną przez Garou po francusku, angielsku, hiszpańsku? Albo wersję po polsku - Garou (po fr.) + Janowski + Cugowski? Moja UKOCHANA wersja :D

PostWysłany: Nie 23:26, 07 Cze 2009
Katia
Patomorfolog
Patomorfolog

Powrót do góry

Cytat:
spodobała mi się piosenka, którą słyszałam właśnie z tego musicalu.

whatever - możesz zdradzić, która piosenka z RiJ Ci się spodobała?

Wymieniając swoje ulubione musicale zapomniałam o Bombay Dreams - muzyka przegenialna, jeśli ktoś lubi takie indyjskie rytmy - śpiewane niestety po angielsku :(. Poza tym - muzyka do niego napisana przez tegorocznego zdobywcę Oscara za ścieżkę dźwiękową i piosenkę - A.R. Rahmana.

PostWysłany: Nie 23:26, 07 Cze 2009
Kalpana
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Późno już.
Dobranoc wszystkim, do jutra :D

PostWysłany: Nie 23:31, 07 Cze 2009
Katia
Patomorfolog
Patomorfolog

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 421, 422, 423 ... 1374, 1375, 1376, 1377, 1378, 1379, 1380, 1381, 1382, 1383  Następny
Strona 422 z 1383

Skocz do: