|
 |
Rozmowy w t(ł)oku
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 1952, 1953, 1954 ... 2489, 2490, 2491, 2492, 2493, 2494, 2495, 2496, 2497, 2498 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
bozenka21 z Karym było tak... przyjechał do nas jako ogier z licencją, z Holenderskiej hodowli, rasa oczywiście KWPN teoretycznie w stałym treningu... w rzeczywistości wyglądało to tak, że koniowaty przestał miesiąc w boksie dla klaczy ze źrebakiem (5x7) waląc kopytami o ściany, stając dęba, i tuląc uszy. W końcu mój trener i niestety już były stajenny wyprowadzili go i wpakowali na halę... latał, brykał aż w końcu przestał... stał, wąchał podłoże. W końcu zaczął na nim jeździć a jak już koń chodzi jako tako, przypadł mi w udziale. Na nim zdawałam złotą odznakę, instruktorat itd. podskoczyliśmy o 2 klasy w skokach ( od P do C) i w ujeżdżeniu (pierwsze zawody to było N-3 ostatnio jechałam P-7), mieliśmy swego czasu ambicje na WKKW, ale nie wyszło... koń na sprzedaż za straszne pieniądze... małej dziewczynce, która potrafi stwierdzić jedynie czy koń jest śliczny czy nie :? a moja robota - zaokrąglanie chodów, ustępowania, chody boczne, wszelkiego typu najazdy, przejścia, praca zadem...nie została nawet zauważona... po co to było? :roll:
|
|
Wysłany:
Czw 22:04, 02 Kwi 2009 |
|
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Pochwał: 11
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Arroch napisał: | a moja robota - zaokrąglanie chodów, ustępowania, chody boczne, wszelkiego typu najazdy, przejścia, praca zadem...nie została nawet zauważona... po co to było? :roll: |
DLA KONIA! I to jest najważniejsze!
|
|
Czw 22:11, 02 Kwi 2009 |
|
bozenka21
Urolog

Pochwał: 10
Miasto: Gdańsk
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
myślę, że byłby szczęśliwszy gdybyśmy nic nie robili :P był taki okres, że jak szłam do niego z wodzą treningową to patrzył na mnie wzrokiem a'la "omg... znowu !!" :lol: a tak na prawdę poświęciłam mu dużo czasu kosztem Siwka... i klaczy z którą osiągnęłam dużo, dużo więcej :?
co nie zmienia faktu, że to najlepiej zrobiony przeze mnie koń (ale jestem skromna :lol: ) nawet Siwkowy nie chodzi tak jak on :P
|
|
Wysłany:
Czw 22:17, 02 Kwi 2009 |
|
Arroch
Jeździec Apokalipsy

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Arroch napisał: | myślę, że byłby szczęśliwszy gdybyśmy nic nie robili |
Nie mów tak. Koń jest szczęśliwy, jeśli widzi, że komuś na nim zależy. A Tobie zależy na Karym, prawda?
Więc nie poddawaj się i walcz!
Dodano 8 minut temu:
Ja już dziś uciekam spać. Do zobaczenia jutro *buziaki*
|
|
Czw 22:27, 02 Kwi 2009 |
|
bozenka21
Urolog

Pochwał: 10
Miasto: Gdańsk
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
nie oddam go w łapy 12-latce no bez przesadyzmu :P zależy mi na każdym końskim życiu, na jednych bardziej na drugich mniej ( na innych to już w ogóle nie ma skali czyt. Siwkowy, Rewirros i moja pierwsza końska miłość :serducho: ) ale znaleźć kogoś, kto znajdzie czas na kontynuowanie z nim treningów ( tak mniej więcej na tym samym poziomie) będzie ciężko. Nie oszukujmy się w Polsce nie ma dobrych jeźdźców a dla zawodowego zawodnika jest on za stary, żeby zacząć od podstaw i za mało umie, żeby startować na nim CS.
Szczerze mówiąc bardzo mi zależy żeby został sprzedany - ja niedługo się wynoszę z Lbn, a jak zostanie na Hipo to się zmarnuje, bo nie ma tu nikogo, kto byłby w stanie go jeździć bo a) większość ma własne konie b) reszta to Sekcja Kucy i Międzynarodowi zawodnicy. :roll: Dlatego fajnie by było gdyby trafił gdzieś za granicę. Ale w dobie kryzysu raczej nie ma co na to liczyć :?
Będę mieć nadzieję, że owa 12-latka znajdzie konia na swoją miarę, od którego dużo się nauczy i kiedyś będzie mogła kupić syna albo córkę Karego :] bo z jakiegoś powodu dzisiaj, nie chcieli go siodłać :lol:
|
|
Wysłany:
Czw 22:30, 02 Kwi 2009 |
|
Arroch
Jeździec Apokalipsy

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Dobranoc Bożenko :cmok:
|
|
_________________ Jak sobie pościelisz, to mnie zawołaj. ;)
Wysłany:
Czw 22:32, 02 Kwi 2009 |
|
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Pochwał: 72
Miasto: G.||Gdynia
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
obejrzałam House'a, zrobiłam kąpu kąpu, nie pozostaje mi nic innego tylko iść spać. po drodze musze jeszcze zakropić Holly oczko, przeczytać tekst na jutro i ewentualnie porelaksowac się Pratchettem :]
jutro będę pónźo, mam jutro zapchany zień, rano badania, potem uczelnia, wizyta u koleżanki...
dobranoc:*
|
|
_________________ "MIŁEGO PONIEDZIAŁKU" - Matka Wszystkich Oksymoronów
karoll poleca - POPHOLIZM
Wysłany:
Czw 22:34, 02 Kwi 2009 |
|
karoll

Pochwał: 3
Miasto: Wrc/Cz-wa
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
dobranoc idącym :*
kurczę a mi się w ogóle nie chce spać :P
|
|
Wysłany:
Czw 22:36, 02 Kwi 2009 |
|
Arroch
Jeździec Apokalipsy

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
dobranoc karoll :*
muszę wypełnić do końca formularz z organizacji i funkcjonowania placówek oświatowych :roll:
Dodano 16 minut temu:
Robaczki, idę spać, najwyższa pora, bo jutro trzeba wstać przed szóstą :?
:papapa: zÓych snów, bo i tak tylko takie macie! :twisted: :cmok:
|
|
_________________ Jak sobie pościelisz, to mnie zawołaj. ;)
Wysłany:
Czw 22:58, 02 Kwi 2009 |
|
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Pochwał: 72
Miasto: G.||Gdynia
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
ja też ruszam w stronę łóżeczka ;)
Dobranoc :*
|
|
Wysłany:
Czw 23:03, 02 Kwi 2009 |
|
Arroch
Jeździec Apokalipsy

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ale się pusto zrobiło, ja też już idę spac, branoc :*
|
|
Wysłany:
Czw 23:08, 02 Kwi 2009 |
|
L.
Ginekolog

Pochwał: 3
Miasto: 3city
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
hmmm, nikogo już nie ma?
ja dopiero co skończyłem robotkę :/
Dodano 49 minut temu:
*gasi światełko*
|
|
_________________ Toaroraptorus vel Szpon Sprawiedliwości
Bywają rozstania niezależne od dwojga.Bolesne bo żadne go nie chce.
Wysłany:
Pią 0:09, 03 Kwi 2009 |
|
ToAr
(prze)Biegły Rewident

Pochwał: 63
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
*zapala światełko* dzieńdoberek jak przyjemnie jest wstać wcześniej.
:hahaha: tak dokładniej to jeszcze nie poszedłem spać, ale właśnie idę... dobranocka do później
*gasi światło i wychodzi z lampką wina* kieliszek zwrócę później
|
|
_________________ FUS forever
sis - Sevir :**
... i dopiero wtedy stało się światło
"you are still terribly afraid to be hurt, your imaginary sadism shows that. so afraid to be hurt that you want to take the lead and hurt first." "Only with you, eternity wouldn't be boring."
Wysłany:
Pią 2:34, 03 Kwi 2009 |
|
Caellion
Dziekan Medycyny

Pochwał: 15
Miasto: Bełchatów/łódź
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Hello śpiochy ;) *częstuje kawką*
i zmykam do szkoły :?
|
|
Wysłany:
Pią 6:35, 03 Kwi 2009 |
|
Arroch
Jeździec Apokalipsy

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Dzieńdoberek
Wczoraj zniknęłam nagle - sorki - ale Aria zaczęła siać panikę, tzn. odstawiać akcję porodową. Pół nocy byłam w kontakcie z wetem, bo to za wcześnie (58 dzień), a coś się niepokojącego działo. I dzieje - tzn. popiskuje, temeraturę ma w normie, więc chyba była to fałszywy alarm, chyba akcja ustała. Aria popiskuje, ale raczej z niepokoju, ja posypiałam po 20 minut i znów sprawdzałam, teraz - po kolejnej rozmowie z wetem - siedzę na dyżurze w domu. Tzn będe usiłowała odespac, ale nie wiem ile mi z tego wyjdzie.
Odezwę się jak będę bardziej przytomna - miłego dnia Miziaczki :przytul:
Dobranoc.
|
|
Pią 6:46, 03 Kwi 2009 |
|
lizbona
Diabetolog

Pochwał: 8
|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 1952, 1953, 1954 ... 2489, 2490, 2491, 2492, 2493, 2494, 2495, 2496, 2497, 2498 Następny |
Strona 1953 z 2498 |
|