Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 496, 497, 498 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Jadę na zmywak do Anglii Very Happy

I zapewne poziom życia zapewnisz sobie tym wyższy niż my wszyscy tu razem wzięci :mrgreen:
Cytat:
Ja tam jestem przestraszona, bo wszyscy mówią, że pogrom, że taka straszna... A mi się wydaje, że nie była zła.

Bo jak wiadomo, wszystko jest względne :) A to w dużej mierze zależy od tego, jak kto był przygotowany i oczywiście, czy zagadnienia trafiły akurat w jego mocne punkty. Jak ktoś był dobrze przygotowany i ogólnie jest z tym oblatany, to napisze, jak średnio, to może mieć problem.

Cytat:
Ale wiesz, ona teraz stanie przed trudnym wyborem... Nie wie, czy kontynuować studia, co wiąże się z opłacaniem paru semestrów medycyny, bo są te cholerne punkty ECTS :/ Być może weźmie dziekankę... Po prostu wszystkie jej plany poszły się chrzanić, a w tym roku naprawdę się nastawiała pozytywnie...

Cóż, każdy sam podejmuje decyzje. Jedyne, co mogłabym radzić w tej sytuacji to jednak dokończenie tego, co zaczęła. Po pierwsze nie ma gwarancji, że w przyszłym roku jej się uda, po drugie szkoda zaprzepaścić 4 lata i wypruwanie sobie flaków przez rodziców (choc to nie jej problem tylko rodziców, niestety), po trzecie podchodzi do tego już tyle razy, że może to jednak o czymś świadczy. Nie chcę być złym prorokiem i generalnie popieram determinację i ambicje, ale może to jednak nie jest jej przeznaczenie, skoro od tylu lat nic z tego nie wychodzi. A jeśli już uprze się za rok znowu startować, to zawsze może zarobić trochę kasy na zachodzie i opłacić sobie te kilka semestrów (wakacje na studiach są baaaardzo długie :wink: ). Wtedy rzeczywiście wykazałaby się determinacją, bo sama musiałaby włożyć w to dużo siły i pieniędzy. Sytuacja nie jest nie do rozwiązania, a najgorszym z możliwych wyjść jest rzucenie teraz studiów, które zaczęła i już prawie skończyła. Ale to tylko moje zdanie :)

PostWysłany: Sro 16:05, 15 Maj 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

Może wziąć dziekankę, a nie rzucić studia i podejść raz jeszcze. Poza tym to tak naprawdę dopiero pierwsza jej poważna podwyższana matura, bo wcześniej podejmowała się tego tylko raz i podeszła do tego na luzie, właściwie nic się nie ucząc. Potem zrezygnowała, ale to wróciło do niej jak bumerang i wie, że medycyna albo weterynaria to jej cel w życiu i cały świat jej się w tym momencie zawalił. A z tym zarobieniem kasy, to zgadzam się, ale faktycznie będzie musiała wyjechać za granicę, bo te studia są tak kosztowne, że nie wiem, ile lat musiałaby na nie pracować w Polsce. A tak naprawdę powinna po studiach licencjackich zrobić sobie przerwę i nie zaczynać z wykorzystywaniem punktów. Miałaby wtedy o wiele więcej czasu na naukę, bo nasz dziwny plan też jej to uniemożliwiał. Skoro jej tak zależy, to postawić wszystko na jedną kartę i starać się z całych sił, a nie tak sobie...Tytuł licencjata i tak teoretycznie daje jej pełne uprawnienia zawodowe, więc w razie czego by wystarczyło, a magisterkę mogła zrobić zawsze, nawet zaocznie.

PostWysłany: Sro 17:48, 15 Maj 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

No mogła, ale teraz czasu już nie cofnie. Mogła też iść na studia zaoczne i zrobić dużo więcej bardziej przemyślanych rzeczy, ale stało się, jak się stało :) Będąc już całkiem dosadną, stwierdzę brutalnie, że dorosła była i raczej wiedziała, co robi, więc niestety jakby to jej nie pasowało, musi ponosić konsekwencje swoich wyborów. No wiem, nieczuła jestem, ale życie mnie nie rozpieszcza, więc czasem zgorzkniałość jest uzasadniona :roll:
Co do pracy w Polsce, to niestety najczęściej ledwie wystarcza na utrzymanie, nie mówiąc o odkładaniu jakiejkolwiek kasy. Idąc do pracy na wakacje, nie odłoży więcej niż na imprezy ze znajomymi :roll: Ale jadąc np. do UK czy Irlandii, jest w stanie zarobić w 3 m-ce czy troszkę więcej nawet całkiem sporą gotówkę, oczywiście zaciskając zęby i zapieprzając, a nie zwiedzając muzea :) Z tego, co mówiłaś kiedyś, kogoś nawet tam ma, więc tym łatwiej byłoby jej z mieszkaniem, itd.

Dobra, póki co lecę przed TV, bo zaraz moja piękność zagości na ekranie (mam nadzieję). A potem mam zamiar wcześniej położyć się spać (plan ten sam od kilkunastu dni, ale mam problem z wcieleniem go w życie)

PostWysłany: Sro 19:47, 15 Maj 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Hej, Dziubaski :D
W takie piątki jak ten kocham życie, kocham pracę, kocham ludzi i w ogóle chyba jestem jakaś naćpana :lol: Standardowo głupawki w pracy dostaję około 14:00, ale dziś od 08:00 :D W związku z powyższym zerwałam się wcześniej, a w ciągu dnia jakieś 20 razy opalałam się na zewnątrz, ech :lol:

A w ogóle to czy ktoś ma do polecenia miejsca na południowym-zachodzie Polski? Planuję zbliżający się kolejny długi weekend i chcę się wybrać w tamte rejony, bo są mi najmniej znane w naszym pięknym kraju. Ale nie bardzo wiem, o co się zaczepić najpierw i co naprawdę warto zwiedzić :)

PostWysłany: Pią 15:44, 17 Maj 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

alhambra napisał:
W takie piątki jak ten kocham życie, kocham pracę, kocham ludzi i w ogóle chyba jestem jakaś naćpana Standardowo głupawki w pracy dostaję około 14:00, ale dziś od 08:00

O :) Ja czasem dostawałam o 8 i kończyła się wraz z moim wyjściem ze szkoły.

Po tygodniu z ustnym polskim, angielskim, rozszerzoną chemią i biologia to już koniec. Nadal to do mnie nie dotarło...

PostWysłany: Pią 21:01, 17 Maj 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

Cytat:
Po tygodniu z ustnym polskim, angielskim, rozszerzoną chemią i biologia to już koniec. Nadal to do mnie nie dotarło...

Znaczy sie w sensie koniec matur? :D

PostWysłany: Pią 21:03, 17 Maj 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Cytat:
Znaczy sie w sensie koniec matur?

Tak, o ile zdałam polski pisemny i nie czeka mnie poprawka w sierpniu :hahaha:

PostWysłany: Pią 21:20, 17 Maj 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:
Tak, o ile zdałam polski pisemny i nie czeka mnie poprawka w sierpniu hahaha

Oj tam, oj tam, bez przesady ;) No to gratulacje i możesz odpoczywać :) A tak w ogóle to kiedy wyniki matur?

PostWysłany: Sob 8:47, 18 Maj 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

30 czerwca są wyniki.

Zmarł Marek Jackowski :-(

PostWysłany: Sob 13:13, 18 Maj 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Juniuś napisał:
30 czerwca są wyniki.

Gdzie te czasy,kiedy matury ciągnęły się do końca maja, a wyniki były kilka dni po? :)

Jazda z Woli na Targówek na wielkie samotne zakupy to nie był dobry pomysł. Zaoszczędziłam wprawdzie sporo kasy, ale kręgosłup kwalifikuje się do wymiany :? Masaż by się przydał jakiś, no chociaż na ramiona :cry:

Cytat:
Zmarł Marek Jackowski Sad

Szkoda, nie był jeszcze staruszkiem :(

PostWysłany: Sob 14:39, 18 Maj 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Właśnie, nawet nie chorował :( Kora zadedykowała jego pamięci dzisiejszy koncert w Warszawie, podobno jest w kiepskim stanie :(

PostWysłany: Sob 20:41, 18 Maj 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Ach, no właśnie, bo ona dziś na Placu Bankowym była :) Akurat mieszkam w niedalekiej okolicy, to jestem na bieżąco. Co do stanu Kory to cóż, był jej bliski, więc w dniu jego śmierci raczej nie jest jej wesoło. Ludzkie, poza tym to artystka, przeżywa bardziej otwarcie.

PostWysłany: Sob 21:51, 18 Maj 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Cytat:

Tak, o ile zdałam polski pisemny i nie czeka mnie poprawka w sierpniu hahaha

A mnie jeszcze czeka fizyka i ustne oba :placze: Tworzę w bólach i mękach prezentacje, nie mam sił ruszyć fizyki :D

Cytat:
30 czerwca są wyniki.

A nie, bo 28 :D

PostWysłany: Nie 12:15, 19 Maj 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

No to wszystkim maturzystom powodzenia jeszcze do tego 28, żeby i na sprawdzanie się zachowało trochę szczęścia :D

PostWysłany: Nie 13:05, 19 Maj 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Cytat:
Oj tam, oj tam, bez przesady No to gratulacje i możesz odpoczywać A tak w ogóle to kiedy wyniki matur?

28.
Nie wiem jeszcze co zrobić z taką ilością czasu. Na razie jako, że ostatni odcinek GA za mną :( to sobie robię maraton i odsypiam ten tydzień.

Cytat:
Tworzę w bólach i mękach prezentacje, nie mam sił ruszyć fizyki

Nie przejmuj się, ja swoją skończyłam dzień przed o 23. I tego dnia co miałam ustną dopiero czytałam, jeszcze jak ją mówiłam w domu to była na 17 minut, a powiedziałam ją w 11 :( Spędziłam 6 godzin w szkole, a rozmowa mi kompletnie nie poszła i wolałabym zapomnieć jakie bzdury gadałam. A 90% mam.

PostWysłany: Nie 13:53, 19 Maj 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 496, 497, 498 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 497 z 552

Skocz do: