|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 496, 497, 498 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Cytat: | Jadę na zmywak do Anglii Very Happy |
I zapewne poziom życia zapewnisz sobie tym wyższy niż my wszyscy tu razem wzięci :mrgreen:
Cytat: | Ja tam jestem przestraszona, bo wszyscy mówią, że pogrom, że taka straszna... A mi się wydaje, że nie była zła. |
Bo jak wiadomo, wszystko jest względne :) A to w dużej mierze zależy od tego, jak kto był przygotowany i oczywiście, czy zagadnienia trafiły akurat w jego mocne punkty. Jak ktoś był dobrze przygotowany i ogólnie jest z tym oblatany, to napisze, jak średnio, to może mieć problem.
Cytat: | Ale wiesz, ona teraz stanie przed trudnym wyborem... Nie wie, czy kontynuować studia, co wiąże się z opłacaniem paru semestrów medycyny, bo są te cholerne punkty ECTS :/ Być może weźmie dziekankę... Po prostu wszystkie jej plany poszły się chrzanić, a w tym roku naprawdę się nastawiała pozytywnie... |
Cóż, każdy sam podejmuje decyzje. Jedyne, co mogłabym radzić w tej sytuacji to jednak dokończenie tego, co zaczęła. Po pierwsze nie ma gwarancji, że w przyszłym roku jej się uda, po drugie szkoda zaprzepaścić 4 lata i wypruwanie sobie flaków przez rodziców (choc to nie jej problem tylko rodziców, niestety), po trzecie podchodzi do tego już tyle razy, że może to jednak o czymś świadczy. Nie chcę być złym prorokiem i generalnie popieram determinację i ambicje, ale może to jednak nie jest jej przeznaczenie, skoro od tylu lat nic z tego nie wychodzi. A jeśli już uprze się za rok znowu startować, to zawsze może zarobić trochę kasy na zachodzie i opłacić sobie te kilka semestrów (wakacje na studiach są baaaardzo długie :wink: ). Wtedy rzeczywiście wykazałaby się determinacją, bo sama musiałaby włożyć w to dużo siły i pieniędzy. Sytuacja nie jest nie do rozwiązania, a najgorszym z możliwych wyjść jest rzucenie teraz studiów, które zaczęła i już prawie skończyła. Ale to tylko moje zdanie :)
|
|
Wysłany:
Sro 16:05, 15 Maj 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

Pochwał: 13
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Może wziąć dziekankę, a nie rzucić studia i podejść raz jeszcze. Poza tym to tak naprawdę dopiero pierwsza jej poważna podwyższana matura, bo wcześniej podejmowała się tego tylko raz i podeszła do tego na luzie, właściwie nic się nie ucząc. Potem zrezygnowała, ale to wróciło do niej jak bumerang i wie, że medycyna albo weterynaria to jej cel w życiu i cały świat jej się w tym momencie zawalił. A z tym zarobieniem kasy, to zgadzam się, ale faktycznie będzie musiała wyjechać za granicę, bo te studia są tak kosztowne, że nie wiem, ile lat musiałaby na nie pracować w Polsce. A tak naprawdę powinna po studiach licencjackich zrobić sobie przerwę i nie zaczynać z wykorzystywaniem punktów. Miałaby wtedy o wiele więcej czasu na naukę, bo nasz dziwny plan też jej to uniemożliwiał. Skoro jej tak zależy, to postawić wszystko na jedną kartę i starać się z całych sił, a nie tak sobie...Tytuł licencjata i tak teoretycznie daje jej pełne uprawnienia zawodowe, więc w razie czego by wystarczyło, a magisterkę mogła zrobić zawsze, nawet zaocznie.
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Sro 17:48, 15 Maj 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
No mogła, ale teraz czasu już nie cofnie. Mogła też iść na studia zaoczne i zrobić dużo więcej bardziej przemyślanych rzeczy, ale stało się, jak się stało :) Będąc już całkiem dosadną, stwierdzę brutalnie, że dorosła była i raczej wiedziała, co robi, więc niestety jakby to jej nie pasowało, musi ponosić konsekwencje swoich wyborów. No wiem, nieczuła jestem, ale życie mnie nie rozpieszcza, więc czasem zgorzkniałość jest uzasadniona :roll:
Co do pracy w Polsce, to niestety najczęściej ledwie wystarcza na utrzymanie, nie mówiąc o odkładaniu jakiejkolwiek kasy. Idąc do pracy na wakacje, nie odłoży więcej niż na imprezy ze znajomymi :roll: Ale jadąc np. do UK czy Irlandii, jest w stanie zarobić w 3 m-ce czy troszkę więcej nawet całkiem sporą gotówkę, oczywiście zaciskając zęby i zapieprzając, a nie zwiedzając muzea :) Z tego, co mówiłaś kiedyś, kogoś nawet tam ma, więc tym łatwiej byłoby jej z mieszkaniem, itd.
Dobra, póki co lecę przed TV, bo zaraz moja piękność zagości na ekranie (mam nadzieję). A potem mam zamiar wcześniej położyć się spać (plan ten sam od kilkunastu dni, ale mam problem z wcieleniem go w życie)
|
|
Wysłany:
Sro 19:47, 15 Maj 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Hej, Dziubaski :D
W takie piątki jak ten kocham życie, kocham pracę, kocham ludzi i w ogóle chyba jestem jakaś naćpana :lol: Standardowo głupawki w pracy dostaję około 14:00, ale dziś od 08:00 :D W związku z powyższym zerwałam się wcześniej, a w ciągu dnia jakieś 20 razy opalałam się na zewnątrz, ech :lol:
A w ogóle to czy ktoś ma do polecenia miejsca na południowym-zachodzie Polski? Planuję zbliżający się kolejny długi weekend i chcę się wybrać w tamte rejony, bo są mi najmniej znane w naszym pięknym kraju. Ale nie bardzo wiem, o co się zaczepić najpierw i co naprawdę warto zwiedzić :)
|
|
Wysłany:
Pią 15:44, 17 Maj 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra napisał: | W takie piątki jak ten kocham życie, kocham pracę, kocham ludzi i w ogóle chyba jestem jakaś naćpana Standardowo głupawki w pracy dostaję około 14:00, ale dziś od 08:00 |
O :) Ja czasem dostawałam o 8 i kończyła się wraz z moim wyjściem ze szkoły.
Po tygodniu z ustnym polskim, angielskim, rozszerzoną chemią i biologia to już koniec. Nadal to do mnie nie dotarło...
|
|
Pią 21:01, 17 Maj 2013 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Po tygodniu z ustnym polskim, angielskim, rozszerzoną chemią i biologia to już koniec. Nadal to do mnie nie dotarło... |
Znaczy sie w sensie koniec matur? :D
|
|
Wysłany:
Pią 21:03, 17 Maj 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Znaczy sie w sensie koniec matur? |
Tak, o ile zdałam polski pisemny i nie czeka mnie poprawka w sierpniu :hahaha:
|
|
Pią 21:20, 17 Maj 2013 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Tak, o ile zdałam polski pisemny i nie czeka mnie poprawka w sierpniu hahaha |
Oj tam, oj tam, bez przesady ;) No to gratulacje i możesz odpoczywać :) A tak w ogóle to kiedy wyniki matur?
|
|
Wysłany:
Sob 8:47, 18 Maj 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
30 czerwca są wyniki.
Zmarł Marek Jackowski :-(
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
Wysłany:
Sob 13:13, 18 Maj 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś napisał: | 30 czerwca są wyniki. |
Gdzie te czasy,kiedy matury ciągnęły się do końca maja, a wyniki były kilka dni po? :)
Jazda z Woli na Targówek na wielkie samotne zakupy to nie był dobry pomysł. Zaoszczędziłam wprawdzie sporo kasy, ale kręgosłup kwalifikuje się do wymiany :? Masaż by się przydał jakiś, no chociaż na ramiona :cry:
Cytat: | Zmarł Marek Jackowski Sad |
Szkoda, nie był jeszcze staruszkiem :(
|
|
Wysłany:
Sob 14:39, 18 Maj 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Właśnie, nawet nie chorował :( Kora zadedykowała jego pamięci dzisiejszy koncert w Warszawie, podobno jest w kiepskim stanie :(
|
|
Wysłany:
Sob 20:41, 18 Maj 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ach, no właśnie, bo ona dziś na Placu Bankowym była :) Akurat mieszkam w niedalekiej okolicy, to jestem na bieżąco. Co do stanu Kory to cóż, był jej bliski, więc w dniu jego śmierci raczej nie jest jej wesoło. Ludzkie, poza tym to artystka, przeżywa bardziej otwarcie.
|
|
Wysłany:
Sob 21:51, 18 Maj 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: |
Tak, o ile zdałam polski pisemny i nie czeka mnie poprawka w sierpniu hahaha
|
A mnie jeszcze czeka fizyka i ustne oba :placze: Tworzę w bólach i mękach prezentacje, nie mam sił ruszyć fizyki :D
Cytat: | 30 czerwca są wyniki. |
A nie, bo 28 :D
|
|
Nie 12:15, 19 Maj 2013 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
No to wszystkim maturzystom powodzenia jeszcze do tego 28, żeby i na sprawdzanie się zachowało trochę szczęścia :D
|
|
Wysłany:
Nie 13:05, 19 Maj 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Oj tam, oj tam, bez przesady No to gratulacje i możesz odpoczywać A tak w ogóle to kiedy wyniki matur? |
28.
Nie wiem jeszcze co zrobić z taką ilością czasu. Na razie jako, że ostatni odcinek GA za mną :( to sobie robię maraton i odsypiam ten tydzień.
Cytat: | Tworzę w bólach i mękach prezentacje, nie mam sił ruszyć fizyki |
Nie przejmuj się, ja swoją skończyłam dzień przed o 23. I tego dnia co miałam ustną dopiero czytałam, jeszcze jak ją mówiłam w domu to była na 17 minut, a powiedziałam ją w 11 :( Spędziłam 6 godzin w szkole, a rozmowa mi kompletnie nie poszła i wolałabym zapomnieć jakie bzdury gadałam. A 90% mam.
|
|
Nie 13:53, 19 Maj 2013 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 496, 497, 498 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny |
Strona 497 z 552 |
|