Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 497, 498, 499 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:

Nie wiem jeszcze co zrobić z taką ilością czasu. Na razie jako, że ostatni odcinek GA za mną Sad to sobie robię maraton i odsypiam ten tydzień.

Mnie jeszcze czeka wyjazd do Krakowa 31 maja i 1 czerwca do Rzeszowa i Łańcuta. Potem 3 miesiące odsypiana i zamulania przed kompem :D

Cytat:

Nie przejmuj się, ja swoją skończyłam dzień przed o 23. I tego dnia co miałam ustną dopiero czytałam, jeszcze jak ją mówiłam w domu to była na 17 minut, a powiedziałam ją w 11 Sad Spędziłam 6 godzin w szkole, a rozmowa mi kompletnie nie poszła i wolałabym zapomnieć jakie bzdury gadałam. A 90% mam.

Ja się "troche" boję, bo część klasy już miała ustne i wiem, że zazwyczaj nie pytali w ogóle o rzeczy z tematem, tylko biografie autorów, fakty jakieś historyczne itp.

Ale skończyłam. Teraz muszę sie wziąć za fizykę :|

PostWysłany: Nie 14:02, 19 Maj 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

Cytat:
Ja się "troche" boję, bo część klasy już miała ustne i wiem, że zazwyczaj nie pytali w ogóle o rzeczy z tematem, tylko biografie autorów, fakty jakieś historyczne itp.

Nie przejmuj się, bo zwykle wszyscy lubią straszyć tych, co mają to jeszcze przed sobą :) Generalnie, najgorsze, co można zrobić przed własnym egzaminem, to iść na egzaminy kolegów :D Moi znajomi robili ten błąd w czasie matur, czego ja się ustrzegłam, ale za to powtórzyłam to przed obroną magisterki i zaczęłam panikować przed wejściem na swój egzamin :)

Cytat:
Spędziłam 6 godzin w szkole, a rozmowa mi kompletnie nie poszła i wolałabym zapomnieć jakie bzdury gadałam. A 90% mam.

Nie bez powodu się mówi, że matura to formalność, potem tylko się z tego śmiejemy :)

Cytat:
Nie wiem jeszcze co zrobić z taką ilością czasu.

Szybko minie :wink:

Dodano 3 minut temu:

Cytat:
Mnie jeszcze czeka wyjazd do Krakowa 31 maja i 1 czerwca do Rzeszowa i Łańcuta.

Czyli długi weekend w rozjazdach :) Ja właśnie też coś planuję, ale jak znam życie, to w końcu pojadę do domu :( A że moich rodziców nie będzie, to będę siedzieć sama :( Chciałam połazić po rejonach, których jeszcze nie znam (więc południowy- zachód byłby idealny), ale za późno się za to zabrałam. Jeszcze się nie zdecydowałam, więc nie sądzę, żebym się ogarnęła i zdążyła przygotować do wyjazdu :roll:

PostWysłany: Nie 14:22, 19 Maj 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

Cytat:
Mnie jeszcze czeka wyjazd do Krakowa 31 maja i 1 czerwca do Rzeszowa i Łańcuta. Potem 3 miesiące odsypiana i zamulania przed kompem

Mnie czeka pod koniec czerwca z częścią mojej klasy wypad gdzieć na tydzień i w sierpniu na tydzień do Anglii. Śmieję się, że sprawdzę jakie warunki panują na zmywaku :) A nie wybierasz się może w okolice Katowic? :)

Cytat:

Jak masz lektury to prawdopodobnie. U mnie sporo osób miało temat związany z Borowskim i Grudziński i pytali np. czy Ci autorzy gdyby się spotkali mogliby się ze sobą pokłócić, albo prosili o inne przykłady zachowania wartości humanitarnych u Grudzińskiego. Odnośnie bibliografii to ja dostałam pytanie czego się nauczyłam z tej pozycji, którą miałam podaną i wiem, że często padały pytania co z pozycji literatura przedmiotu było dla ciebie najbardziej przydatne i dlaczego. O pytaniach o biografię autorów nie słyszałam, chyba, że ktoś faktycznie miał temat związany z tym.

Cytat:
Ale skończyłam. Teraz muszę sie wziąć za fizykę

Powodzenia!

PostWysłany: Nie 14:25, 19 Maj 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

Uznałam, że wakacje znudzą mi się po pierwszym miesiącu, wiec chciałabym trochę popracować. Znalazłam idealną ofertę, wprawdzie mam trochę stracha, ale i tak wyślę CV. Może akurat się uda.

Ale na razie jeszcze ustne przede mną. Tyle dobrego, że przynajmniej prezentację napisałam. Specjalnie wzięłam tylko jedną książkę z kanonu lektur szkolnych, żeby skomplikować komisji zadanie :D

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Nie 15:58, 19 Maj 2013
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19

Powrót do góry

Salamandra napisał:
Uznałam, że wakacje znudzą mi się po pierwszym miesiącu, wiec chciałabym trochę popracować. Znalazłam idealną ofertę, wprawdzie mam trochę stracha, ale i tak wyślę CV. Może akurat się uda.

Plus dla Ciebie ;)
Cytat:
Śmieję się, że sprawdzę jakie warunki panują na zmywaku Smile

Jak trochę znasz angielski, to szybko się podszkolisz i będziesz mogła zająć się czymś bardziej ambitnym :) Ja też się wybieram do Anglii, ale w czerwcu, dokładnie to będę tam za miesiąc :)
Cytat:
A nie wybierasz się może w okolice Katowic? Smile

Mi chodzi to po głowie :)

PostWysłany: Nie 16:16, 19 Maj 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Cytat:

Nie przejmuj się, bo zwykle wszyscy lubią straszyć tych, co mają to jeszcze przed sobą Smile

To akurat wiem na 100%, ale próbuje sie pocieszać, że skoro kolega, który z próbnej miał 38% miał z ustnej 85% to i ja zdam :D
Cytat:
A że moich rodziców nie będzie, to będę siedzieć sama Sad Chciałam połazić po rejonach, których jeszcze nie znam (więc południowy- zachód

Jedź na południowy wschód :D
Cytat:

Mnie czeka pod koniec czerwca z częścią mojej klasy wypad gdzieć na tydzień i w sierpniu na tydzień do Anglii. Śmieję się, że sprawdzę jakie warunki panują na zmywaku Smile A nie wybierasz się może w okolice Katowic? Smile

Bardzo prawdopodobne, bo kuzynka sie przeprowadziłą, ale nie wiadomo jeszcze kiedy :(
Cytat:
Jak masz lektury to prawdopodobnie.

Wszystkie lektury :mrgreen: Gdybym miała więcej czasu to bym wzięła sobie fajniejsze książki, a tak ;|
Cytat:

Powodzenia!

Powtórzyłam! *Mistrz * I chodzę teraz i mam głupawkę :D :D
Cytat:

Jaką jaką? Podziel sie pomysłem!
Cytat:
Specjalnie wzięłam tylko jedną książkę z kanonu lektur szkolnych, żeby skomplikować komisji zadanie Very Happy

Koledzy którzy mieli spoza kanonu wyszli z wielkimi bananami na twarzy, bo nie mieli żadnego pytania z treści tylko bardziej co ta lektura zmieniła w twoim życiu itp :D

PostWysłany: Nie 20:14, 19 Maj 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Jaką jaką? Podziel sie pomysłem!

Lokalna gazeta szuka korespondenta w moim mieście :D Wiedziałam, że chcę znaleźć pracę związaną z pisaniem, bo to jest jedyna rzecz, którą umiem jako tako robić... No i bam, oferta niczym gwiazdka z nieba.

jeanne napisał:
Koledzy którzy mieli spoza kanonu wyszli z wielkimi bananami na twarzy, bo nie mieli żadnego pytania z treści tylko bardziej co ta lektura zmieniła w twoim życiu itp

Też bym tak chciała... Ja mam Biblię, obraz Boscha, III część Dziadów, Baśnie braci Grimm i Gwiezdne Wojny, więc nie zdziwię się, jeśli wszystkie pytania będą dotyczyć Dziadów :mrgreen:

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Nie 21:00, 19 Maj 2013
Salamandra

Pochwał: 19

Powrót do góry

Cytat:

Lokalna gazeta szuka korespondenta w moim mieście Very Happy Wiedziałam, że chcę znaleźć pracę związaną z pisaniem, bo to jest jedyna rzecz, którą umiem jako tako robić... No i bam, oferta niczym gwiazdka z nieba.

Ja to bym chciała żeby ktoś mnie zatrudnił do oglądania serialii, albo rozpieszczania kota *,* Mogę też piec i gotować!

Cytat:

Też bym tak chciała... Ja mam Biblię, obraz Boscha, III część Dziadów, Baśnie braci Grimm i Gwiezdne Wojny, więc nie zdziwię się, jeśli wszystkie pytania będą dotyczyć Dziadów Mr. Green

Koledzy mieli wszystko z SF :D biedna komisja :D

PostWysłany: Nie 22:07, 19 Maj 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
Jedź na południowy wschód Very Happy

Z racji tego, że jestem fanką Bieszczad, południowy-wschód jest mi lepiej znany :)
Ale w Krakowie byłam dawno temu i pewnie tam się trzeba będzie udać. Przełożę wycieczkę może na wrzesień i na kilka dni wyruszę do kilku miast, trochę tu, trochę tam :)

Dodano 1 godzin 41 minut temu:

Właśnie się z fejsa dowiedziałam, że Marek Jackowski kończył moje liceum :o O nim akurat nie wiedziałam :)

PostWysłany: Pon 18:50, 20 Maj 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Cytat:
Jak trochę znasz angielski, to szybko się podszkolisz i będziesz mogła zająć się czymś bardziej ambitnym Ja też się wybieram do Anglii, ale w czerwcu, dokładnie to będę tam za miesiąc

Ja troszkę ponad tydzień i cieszę się, bo nigdy nie byłam :)

Cytat:
Mi chodzi to po głowie

Ja niestety swojego miasta nie zareklamuję, bo jeśli o nim mówią, to źle mówią xD

Cytat:
Bardzo prawdopodobne, bo kuzynka sie przeprowadziłą, ale nie wiadomo jeszcze kiedy

Jak będziesz wiedzieć to daj znać, chyba, że nie chcesz mnie widzieć...

Cytat:
Powtórzyłam! *Mistrz * I chodzę teraz i mam głupawkę

Brawo. Tak działa na Ciebie fizyka? Widziałam dziś arkusz z podstawy, dla mnie za dużo optyki :(

Salamandra napisał:
Tyle dobrego, że przynajmniej prezentację napisałam. Specjalnie wzięłam tylko jedną książkę z kanonu lektur szkolnych, żeby skomplikować komisji zadanie

Ja nie miałam ani jednej lektury :D

PostWysłany: Pon 19:16, 20 Maj 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:
Ja troszkę ponad tydzień i cieszę się, bo nigdy nie byłam Smile

Tylko Londyn wart grzechu :) No i Walia...mmm

Cytat:
Ja niestety swojego miasta nie zareklamuję, bo jeśli o nim mówią, to źle mówią xD

A co, z Sosnowca jesteś? :mrgreen:

PostWysłany: Pon 19:51, 20 Maj 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Cytat:

Ja troszkę ponad tydzień i cieszę się, bo nigdy nie byłam Smile

Weź mnie!
Cytat:

Z racji tego, że jestem fanką Bieszczad, południowy-wschód jest mi lepiej znany Smile
Ale w Krakowie byłam dawno temu i pewnie tam się trzeba będzie udać. Przełożę wycieczkę może na wrzesień i na kilka dni wyruszę do kilku miast, trochę tu, trochę tam Smile

A byłaś tutaj w uzdrowiskach?
Cytat:

Jak będziesz wiedzieć to daj znać, chyba, że nie chcesz mnie widzieć...

Pewno, ze chcę. Jak mój brat będzie jechał to wsiadam w pojazd i zabieram się z nim ;) Chociaż on teraz niezbyt chętny do podróżowania, bo córką się zajmuje, dom wykańcza, kolejne płodzi :roll: :mrgreen:

Cytat:

Brawo. Tak działa na Ciebie fizyka? Widziałam dziś arkusz z podstawy, dla mnie za dużo optyki Sad

Ja będę mieć 66%. maks. Miałabym więcej, ale jak to ja, hormony buzują, tak mnie zdenerwowali przez maturą, że aż sie popłakałam [aż mi wstyd] i tylko pisałam żeby jak najszybciej wyjść.
A głupawkę mam bo widziałam Entropię! I był koniec nauki, bo przecież "Entropia to nie wielkość fizyczna Entropia to kot!"

PostWysłany: Pon 21:03, 20 Maj 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
A co, z Sosnowca jesteś?

Z Bytomia.

Cytat:
Weź mnie!

Spróbuję Cię przemycić :) !

Cytat:
Pewno, ze chcę. Jak mój brat będzie jechał to wsiadam w pojazd i zabieram się z nim Chociaż on teraz niezbyt chętny do podróżowania, bo córką się zajmuje, dom wykańcza, kolejne płodzi

Ok. Kolejne jeszcze? A jak Twoja bratanica :) ?

Cytat:
Ja będę mieć 66%. maks. Miałabym więcej, ale jak to ja, hormony buzują, tak mnie zdenerwowali przez maturą, że aż sie popłakałam [aż mi wstyd] i tylko pisałam żeby jak najszybciej wyjść.

Mam podobnie, stres robi swoje. U mnie z klasy dwie osoby się porwały na fizykę. Uważam, że łatwo ludziom mówić, a że matura przeciętna jak rozwiązują ją na spokojnie w domu, z kubkiem herbaty w ręką, a w szkole jest kompletnie inaczej :przytul:

Cytat:
A głupawkę mam bo widziałam Entropię! I był koniec nauki, bo przecież "Entropia to nie wielkość fizyczna Entropia to kot!"

Na dodatek piękny kot.

PostWysłany: Pon 21:16, 20 Maj 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

Spróbuję Cię przemycić Smile !

Chociaż z moją chorobą lokomocyjną :(

Cytat:

Ok. Kolejne jeszcze? A jak Twoja bratanica Smile ?

Śmieje sie, że tak dobre geny nie mogą się zmarnować o.O Lena jest przekochana, prześliczna i przecharakterna. :D Oczko w głowie cioci :D

Cytat:

Mam podobnie, stres robi swoje. U mnie z klasy dwie osoby się porwały na fizykę. Uważam, że łatwo ludziom mówić, a że matura przeciętna jak rozwiązują ją na spokojnie w domu, z kubkiem herbaty w ręką, a w szkole jest kompletnie inaczej przytul

Mi w sumie najbardziej przeszkadzało to, że aż wstyd sie przyznać, ale tyłek mnie bolał od siedzenia na krześle o.O
Fizyka do niczego mi się nie liczy, pisałam ja rekreacyjnie, chociaż mi przykro, że zaniże próg.

Cytat:

Na dodatek piękny kot.

I złośliwy :D Zbiła juz 2 doniczki, bo ją mama nie wzięła na pole :D

PostWysłany: Pon 22:18, 20 Maj 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
A byłaś tutaj w uzdrowiskach?

W uzdrowiskach nie, nic mi nie pomoże :mrgreen: Zwykle moim celem bywała Solina, ale przy okazji, jadąc z północy, różne zakątki się odwiedzało :D

Cytat:
Z Bytomia.

A to nie słyszałam złych opinii :) Dobrych w sumie też, ale Sosnowiec za to nadrabia :]

PostWysłany: Wto 16:15, 21 Maj 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 497, 498, 499 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 498 z 552

Skocz do: