|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 498, 499, 500 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Cytat: |
W uzdrowiskach nie, nic mi nie pomoże Mr. Green Zwykle moim celem bywała Solina, ale przy okazji, jadąc z północy, różne zakątki się odwiedzało Very Happy
|
Rymanów Zdrój, Iwonicz Zdrój - cudne powietrze :D I woda, i krajobraz! Chociaż źle wspominam picie wody, która śmierdziała ropą :D
|
|
Wto 17:50, 21 Maj 2013 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Cytat: | Chociaż z moją chorobą lokomocyjną |
Tego ja się właśnie obawiam :(
Tak a propos "car sick" użyłam dwa razy w rozmowie na angielskim, jako argument.
Cytat: | Śmieje sie, że tak dobre geny nie mogą się zmarnować o.O Lena jest przekochana, prześliczna i przecharakterna. Oczko w głowie cioci |
No jak im taka wyszła, to faktycznie szkoda, żeby się geny zmarnowały :D
Cytat: | Mi w sumie najbardziej przeszkadzało to, że aż wstyd sie przyznać, ale tyłek mnie bolał od siedzenia na krześle o.O
Fizyka do niczego mi się nie liczy, pisałam ja rekreacyjnie, chociaż mi przykro, że zaniże próg. |
Mi się stolik na biologii kiwał.
Cytat: | I złośliwy Zbiła juz 2 doniczki, bo ją mama nie wzięła na pole |
Ma charakter.
Cytat: | A to nie słyszałam złych opinii |
O ktoś jeszcze nie słyszał O.o
|
|
Wto 19:39, 21 Maj 2013 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Tego ja się właśnie obawiam Sad
Tak a propos "car sick" użyłam dwa razy w rozmowie na angielskim, jako argument.
|
Ja jutro mam ustną i sie boje... Nie wiem co powtarzać... Mam niby te zestawy z mojego woj. ale tyle tego jest...
No jak im taka wyszła, to faktycznie szkoda, żeby się geny zmarnowały Very Happy |
Dobrze że to nie ja ją będę wychowywać, bo by nauczyciele mieli potem problem...
Akurat jak czytałam strąciła coś w kuchni :roll:
|
|
Wto 20:19, 21 Maj 2013 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Ja jutro mam ustną i sie boje... Nie wiem co powtarzać... Mam niby te zestawy z mojego woj. ale tyle tego jest... |
Na pewno dasz radę! Jak ja ze swoją znajomością angielskiego i zestawem miałam 87%. A sama wiesz jak bardzo się przygotowywałam dzień przed ;)
Cytat: | Dobrze że to nie ja ją będę wychowywać, bo by nauczyciele mieli potem problem... |
A Twój brat był wzorowym uczniem? xD
Cytat: | Akurat jak czytałam strąciła coś w kuchni |
W wakacje na wsi ściągałam kota z najprzeróżniejszych miejsc i musiałam pilnować ładowarek i wszelkich kabli, ale akurat nie tłukła ;d
|
|
Wto 21:57, 21 Maj 2013 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Na pewno dasz radę! Jak ja ze swoją znajomością angielskiego i zestawem miałam 87%. A sama wiesz jak bardzo się przygotowywałam dzień przed Win |
Ide ostatnia i boję się że stres mnie pożre:(
A Twój brat był wzorowym uczniem? xD
|
Mój brat był podłym cwaniakiem i alkoholikiem :mrgreen: Dlatego jego geny + moje wychowanie to dziecko musiałoby przejść na nauczanie domowe :D
W wakacje na wsi ściągałam kota z najprzeróżniejszych miejsc i musiałam pilnować ładowarek i wszelkich kabli, ale akurat nie tłukła ;d |
Nie ma miejsca w domu, w którym ona nie była. Najlepiej jest jak siedzi na półce nad wieszakiem, ubierasz się, a tu nagle ktoś cie wali łapą po głowie, albo łaskota ogonem ;D
|
|
Sro 11:40, 22 Maj 2013 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś, rok medycyny naprawdę kosztuje 32tyś, orientujesz się? Bo syn znajomego też ma dylemat związany z medycyną i jak mi powiedział, to mnie z nóg ścięło :?
|
|
Wysłany:
Pią 17:11, 24 Maj 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

Pochwał: 13
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra, wiesz co, nie wiem, czy dokładnie tyle, ale to jest bardzo prawdopodobne...Tylko ja myślałam, że ze 20 tys., to teraz Ty mnie zaskoczyłaś. W każdym razie obie sumy są koszmarnie wysokie. A jaki ma dylemat? Koleżanka chyba decyduje się na dziekankę, a jak się nie uda znów za rok, to pójdzie na ratownictwo medyczne, albo biologię.
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Sob 9:24, 25 Maj 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś, PW ;)
|
|
Wysłany:
Sob 11:00, 25 Maj 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ja słyszałam o 22 tyś. za rok na lekarskim. Ale nie wiem, na ile jest to prawda.
Strasznie jestem zła na te punkty ECTS. Rozumiem, że to pozwoli zmniejszyć liczbę wiecznych studentów, ale z drugiej strony jedna zmiana kierunku i już trzeba płacić tak bajońskie sumy. Teraz człowiek w ogóle nie ma marginesu błędu. No chyba, że zostanie rok w domu, ale to jest ostatnie, co chciałabym zrobić.
|
|
Sob 13:01, 25 Maj 2013 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Salamandra, niby trochę racji masz, ale teraz, kiedy matury można wiecznie poprawiać, to musieli jakoś działać, żeby wyeliminować te tzw. poczekalnie studenckie. Kiedyś maturę zdawało się raz i jak był wynik pozytywny, to niezależnie, czy byłaś zadowolona czy nie, musiałaś startować na studia z taką oceną, jaką uzyskałaś. Teraz można poprawiać w nieskończoność, zmieniać kierunki, czekać, rozmyślać. w ten sposób blokuje się miejsca innym i naciąga budżet, który i tak kuleje.
|
|
Wysłany:
Sob 13:43, 25 Maj 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Kiedyś były też egzaminy na studia, więc matura nie przesądzała wszystkiego. Przynajmniej tak mi się wydaje, bo niestety nie znam tego z autopsji.
alhambra napisał: | Teraz można poprawiać w nieskończoność, zmieniać kierunki, czekać, rozmyślać. w ten sposób blokuje się miejsca innym i naciąga budżet, który i tak kuleje. |
Kiedyś tak było. Ale teraz mogą robić tak tylko ludzie bogaci z domu.
Rozumiem, że trzeba było coś takiego ukrócić, ale mogli wprowadzić chociaż jedną bezpłatną zmianę, a za każdą kolejną takie opłaty.
|
|
Sob 16:20, 25 Maj 2013 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Kiedyś tak było. Ale teraz mogą robić tak tylko ludzie bogaci z domu. |
Właśnie dlatego juz tak nie jest, że ukrócili ten proceder :)
Z tą starą maturą niezupełnie tak było, że nie przesądzała, bo nawet jeśli zdałabyś świetnie egzamin wstępny, a z matury z wiodącego przedmiotu miała 2, to niestety wielkich szans nie miałaś. Poza tym nie na wszystkie kierunki były egzaminy, a dodatkowo istniało coś takiego jak matura łączona z egzaminem na studia. Jakby nie było, to szansę miałaś tylko jedną i jak jej nie wykorzystałaś albo po prostu spaliłaś się nerwowo, to miałaś pozamiatane. Wiem, że w wieku lat 18 czy 19 niekoniecznie musisz wiedzieć, co chcesz robić w życiu. Mało kto wie takie rzeczy w tym wieku i kiedyś nie było inaczej. Niemniej decyzję trzeba podjąć i potem iść za ciosem. Zawsze można popracować na swoje marzenia. Nie zawsze podane na tacy jest lepsze ;)
|
|
Wysłany:
Sob 17:41, 25 Maj 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Salamandra, na każdych studiach przysługuje Ci dodatkowa pula punktów za jeden semestr. To tak na wszelki wypadek, więc w pewnym sensie masz szansę na zmianę decyzji, a po jednym semestrze jesteś już w stanie zweryfikować, czy dobrze trafiłaś (choć jak widać czasem potrzeba na to parę lat...)
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Sob 19:45, 25 Maj 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra napisał: | Juniuś, PW |
Nie wiem o co chodzi ale jak coś to Politechnika Warszawska rządzi :D
Mam taką luźną propozycję. W sumie troche czasu jako forum juz istniejemy a chyba nigdy nie było żadnego zlotu czy czegoś większego. No chyba, że nikt mnie nie lubi i nikt mi nie powiedział ;) W każdym bądź razie nie wiem dokładnie ile osób jest z okolic Warszawy ale może byłby ktoś chętny na spotkanie, kameralne piwko w gronie forumowych znajomych ?
|
|
Sob 22:13, 25 Maj 2013 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15
Miasto: Starachowice
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Nie wiem o co chodzi ale jak coś to Politechnika Warszawska rządzi Very Happy |
Czytasz PW czy jak? :D Dylemat jest ogromnie związany z Polibudą :wink:
Cytat: | Mam taką luźną propozycję. W sumie troche czasu jako forum juz istniejemy a chyba nigdy nie było żadnego zlotu czy czegoś większego. No chyba, że nikt mnie nie lubi i nikt mi nie powiedział Wink W każdym bądź razie nie wiem dokładnie ile osób jest z okolic Warszawy ale może byłby ktoś chętny na spotkanie, kameralne piwko w gronie forumowych znajomych ?
|
Ja tam jestem jak najbardziej za :) Z resztą mieszkam w Warszawie, więc tym łatwiej będzie mi się dostosować :) Miło by było, gdyby ktoś zjechał i byłoby nas więcej :)
|
|
Wysłany:
Nie 10:36, 26 Maj 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 498, 499, 500 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny |
Strona 499 z 552 |
|