|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #12
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 811, 812, 813 ... 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Korn ja pitole jakimi ty stereotypami lecisz... troche własnego pomyślunku... to wbrew pozorom nie boli
|
|
_________________ ✘✘✘
Nobody breaks my heart...
Moja zÓa, mHoczna i demoralizująca siostra Marg :*
bo M&M'sy zawsze lecą w kulki;)
Wysłany:
Pon 0:08, 31 Maj 2010 |
|
Mirela
Dziekan Medycyny

Pochwał: 10
Miasto: Warszawa
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Mirela
nie jestem stereotypem tylko konserwatystą. A jak ci to nie pasuje to już nie mój problem o. O i mój własny pomyślunek mówi mi że mam twierdzić tak jak twierdze jak ci to nie pasi to nie mój problem,
|
|
Pon 0:11, 31 Maj 2010 |
|
Korn
Neurolog

Pochwał: 9
Miasto: Mielec/Kraków
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Korn bo każdy Francuz to pedał, a każdy Rosjanin to wróg to żaden stereotyp... jasne
Idac tym tokiem rozumowania każdy Polak to pijak bo przecież tak niektórzy twierdzą... to nic, że niektórzy z nas są abstynentami
|
|
_________________ ✘✘✘
Wysłany:
Pon 0:13, 31 Maj 2010 |
|
Mirela
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Mirela napisał: | Korn bo każdy Francuz to pedał, a każdy Rosjanin to wróg to żaden stereotyp... jasne |
a ty o tym ;p to tak :D w tych kwestiach jestem stereotypowy i mam podstawy
Sodomia przyszła z Francji na nasze ziemie ;] A ruscy nam zrobili dużo złęgo ;]
poza tym jestem ksenofobem i nie znoszę wszystkiego co obce CHYBA że faktycznie jerst to fajne i przydatne do czegoś o.O
|
|
Pon 0:15, 31 Maj 2010 |
|
Korn
Neurolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Korn napisał: | nie nie można ale można powiedzieć, że my popieramy tego dla tego i dla tego |
Oczywiście, że nie!
Może tak powiedzieć ksiądz jak z kimś rozmawia, a nie z ambony. Kościół jest specyficzny ze względu na to, że zajmuje się sprawami duchowymi - a upolitycznianie go to przekreślanie całkowicie jego celów. Kościół NIE MA PRAWA brać udziału w kampanii wyborczej w państwie świeckim.
Korn napisał: | cvo ty pieprzysz przecież cesarz przegrał a konkordat wormacki z 1221 roku to potwierdza i nadaje inwestyture w ręce papieża o.O |
strasznie często używasz wyrażenia "co ty pieprzysz", i miałoby to jakiś sens, gdybyś chociaż miał rację.
A słyszałeś o niewoli Awiniońskiej w XIV wieku, jak Filip Piękny dał popalić papieżowi? A sobór w Konstancji? A słyszałeś o Soborze Watykańskim II W którym to Kościół zrzekł się roszczeń o władzę świecką - 1965 rok?
Korn napisał: | dobra miało być 300 |
od razu cofnijmy się do X wieku.
Korn napisał: | z rosjanie ma czegostakiego jak polityka partnerska |
Z takim podejściem na pewno. Szkoda, że ludzie nie widzą, że zamiast sentymentów powinny w polityce przeważać logiczne argumenty.
Korn napisał: | ja się nie bałem a tyy ?;p |
Ja, jak pisałem -bałem się włączyć telewizor, bo mi było wstyd za rządzących.
Korn napisał: | zgadzam się z całym akapitem ;]
ale to tylko potwierdza, że pis chciał przegrać te wybory i zostawic decyzje tuskowi
|
Może i tak było, ale fakt, że PiS jest lepszym opozycjonistą niż rządzącym.
Korn napisał: | nie moja wina że ego tuska jest zbyt wielkie dla całego samolotu
|
A nie moja wina, że to był szczyt międzyrządowy,jak już pisałem wcześniej zresztą.
Cytat: | oj metafora taka xD |
To jest właśnie takie PiSowskie pieniactwo które mnie tak denerwuje - trzeba walczyć ze wszystkimi na około, a jak się okaże, że nie ma z kim, to trzeba zrobić wrogów.
|
|
|
Gorm
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
IDE SPAĆ:P
|
|
|
Korn
Neurolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | nie jestem stereotypem tylko konserwatystą |
Ja też jestem konserwatystą, co nie przeszkadza mi obiektywnie oceniać sytuacji.
Dodano 3 minut temu:
Korn napisał: | ale posiada wojsko koleżko zobacz sobie główne założenia twórców UE;] |
Wojsko UE? pierwsze słysze. Chyba, że chodzi Ci o wojska państw członkowskich, wysyłanych w ramach jakichśtam-misji w czadzie czy gdzieś?
A ty poczytaj sobie traktaty założycielskie UE, które było od samego początku unią gospodarczą. A założenia Schumana, tak jak i Stany zjednoczone Europy - Churchilla to tylko pobożne życzenia, które nie weszły w życie.
Korn napisał: | i potem dodaj NATO I ONZ ;p |
Z tym już mogę się zgodzić :)
|
|
Pon 0:20, 31 Maj 2010 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Gorm napisał: | A słyszałeś o niewoli Awiniońskiej w XIV wieku, jak Filip Piękny dał popalić papieżowi? A sobór w Konstancji? A słyszałeś o Soborze Watykańskim II W którym to Kościół zrzekł się roszczeń o władzę świecką - 1965 rok? |
ta tylko to wicaż nie jest inwestytura.
Inwestytura (łac. przyobleczenie, ubranie) – nadawanie stanowisk kościelnych przez monarchę przy jednoczesnym traktowaniu dóbr kościelnych przez monarchę jako lenna.
nadawał ją papież i nadal to robi o.O tyle że jużbez lenna w jego pierwotnej postaci teraz sa diecezje ;p
Gorm napisał: | od razu cofnijmy się do X wieku. |
zcemu nie :D
Gorm napisał: | Z takim podejściem na pewno. Szkoda, że ludzie nie widzą, że zamiast sentymentów powinny w polityce przeważać logiczne argumenty. |
szkoda że polityka to nie miejsce na sentymenty a bezwzgledna walka o.O
Gorm napisał: | Ja, jak pisałem -bałem się włączyć telewizor, bo mi było wstyd za rządzących. |
a ja byłem z nich dumy w pewnym sęsie ;p
Gorm napisał: | Może i tak było, ale fakt, że PiS jest lepszym opozycjonistą niż rządzącym.
|
e tam taki sam jest tu i tu tylko jako rządzący możę więcej :D
Gorm napisał: | A nie moja wina, że to był szczyt międzyrządowy,jak już pisałem wcześniej zresztą. |
nie ale skąd możesz wiedzieć czy siękaczor z kimś tam nie umówił ? albo coś ?
Gorm napisał: | To jest właśnie takie PiSowskie pieniactwo które mnie tak denerwuje - trzeba walczyć ze wszystkimi na około, a jak się okaże, że nie ma z kim, to trzeba zrobić wrogów. |
pamiętaj że wróg nie śpi nigdy ;p lepiej go uprzedzać xD
chce spać;p nie trzymajcie mnie tu juz;p
Dodano 1 minut temu:
Gorm napisał: | Wojsko UE? pierwsze słysze. Chyba, że chodzi Ci o wojska państw członkowskich, wysyłanych w ramach jakichśtam-misji w czadzie czy gdzieś? |
o tak tak to to
Gorm napisał: | A założenia Schumana, tak jak i Stany zjednoczone Europy - Churchilla to tylko pobożne życzenia, które nie weszły w życie.
|
pierdoły o.O
no i ide spaC
|
|
Pon 0:21, 31 Maj 2010 |
|
Korn
Neurolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Korn w tym momencie już wiem, że się nie dogadamy i prawdę mówiąc mnie to nie martwi. Coś czego naprawdę nie znoszę to generalizowanie i stereotypy. I z natury nie jestem miła dla osób, które ciągoty do stereotypów i nieuzasadnionej wrogości przejawiają. Lubię sobie podyskutować, ale twoje argumenty były moim zdanie mało merytoryczne, w porównaniu chociażby z argumentami Gorma...
|
|
_________________ ✘✘✘
Wysłany:
Pon 0:22, 31 Maj 2010 |
|
Mirela
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
nimfka
Nietoperek

Pochwał: 30
Miasto: HouseLand
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
nimfka nie gryziemy :)
|
|
_________________ ✘✘✘
Wysłany:
Pon 0:31, 31 Maj 2010 |
|
Mirela
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Korn napisał: | ta tylko to wicaż nie jest inwestytura. |
"Spór o inwestyturę – spór między władcą Świętego Cesarstwa Rzymskiego - Henrykiem IV a papieżem Grzegorzem VII o mianowanie biskupów, w istocie jednak chodziło o panowanie nad ówczesnym światem chrześcijańskim, ponieważ obozy papieski (gregoriański) i cesarski chciały realizować własną wizję uniwersalistycznej Europy."
I właśnie o to co pogrubione mi chodziło - o sprawowanie władzy nad doczesnym światem. Formalnie, może i spór skończył się w 1122, ale walka trwała cały czas później. Ale przyznaję się do błędu - choć to błąd nomenklatury :)
Korn napisał: | szkoda że polityka to nie miejsce na sentymenty a bezwzgledna walka |
Polityka to kierowanie państwem i strategia jego rozwoju. I od tego trzeba zacząć.
Korn napisał: | a ja byłem z nich dumy w pewnym sęsie ;p |
Z afer? To gratuluję :)
Cytat: | nie ale skąd możesz wiedzieć czy siękaczor z kimś tam nie umówił ? albo coś ? |
Przede wszystkim - poczytaj sobie o polityce międzynarodowej, bo walisz gafę za gafą.
Szczyty organizuje się w jakimś konkretnym celu. Czasem jest to ustalenie odpowiednich kwestii np. przez ministrów rolnictwa danych państw. Czasem po prostu są to sprawozdania z działalności, a czasem potrzeby ustalenia odpowiednich strategii czy kierunków działania.
To, że Kaczyński się z kimś umówił znaczy tylko tyle, że sobie poleci do Berlina, Brukseli, Paryża, czy gdzie tam chce, postawią stolik, dwa krzesełka i będzie sobie gadać z tym, z kim się umówił, przy reporterach lub bez. Tak się robi na całym świecie. A to, że on chciał jechać na ten szczyt to był chwyt czysto PR-owski, a do tego całkowicie nie trafiony - bo po pierwsze nie znał się na tym, co było tematem szczytu, po drugie, nie był to szczyt głów państw, po trzecie zrobił aferę na cały kraj i pewnie dał przyczynę, żeby się sąsiedzi pośmieli.
To jest pomoc humanitarna i pomoc krajom trzeciego świata. Nie trzeba nawet czytać traktatów - wystarczy spojrzeć na wikipedię.
Korn napisał: | pierdoły o.O |
Pewnie, jak ktoś pokaże, że nie masz racji, to machnąć ręką i powiedzieć, że to nieważne :)
|
|
Pon 0:36, 31 Maj 2010 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Gorm masz już dwie fanki :lol: cieszysz się?
Baa... moja siostra powiedziała, że jesteś jej bohaterem :)
Ostatnio zmieniony przez Mirela dnia Pon 0:41, 31 Maj 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
_________________ ✘✘✘
Wysłany:
Pon 0:40, 31 Maj 2010 |
|
Mirela
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
O Matko! już tak późno?
Kończę dyskusję i idę spać - może wrócimy do tego kiedyś przy okazji, jak chcesz to odpowiadaj, jak nie - to nie. Ja już dziś nie dyskutuję, bo zostało mi 6 godzin snu i 3 zaliczenia w poniedziałek.
Nienawidzę siebie ;)
Mirela, nie pisz tego jak będziesz zakładać mój fanklub ;)
Dodano 54 sekund temu:
Mirela napisał: | Gorm masz już dwie fanki Laughing cieszysz się? |
Niezmiernie :mrgreen:
Dodano 2 minut temu:
Cytat: | Baa... moja siostra powiedziała, że jesteś jej bohaterem Smile |
Przestanę być jak się dowie, z jaką opcją sympatyzuję ;)
|
|
Pon 0:44, 31 Maj 2010 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Przestanę być jak się dowie, z jaką opcją sympatyzuję Wink |
To może podzielisz się tą informacją z fankami?:P
Chyba pora, żebym i ja poszła spać :) Dobranoc wszystkim
|
|
_________________ ✘✘✘
Wysłany:
Pon 0:49, 31 Maj 2010 |
|
Mirela
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 811, 812, 813 ... 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899 Następny |
Strona 812 z 899 |
|