Rozmowy w t(ł)oku
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 903, 904, 905 ... 2489, 2490, 2491, 2492, 2493, 2494, 2495, 2496, 2497, 2498  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizbona napisał:
Proponuję gruby łańcuch i kłódkę, żeby przykuć smarkacza do kaloryfera :twisted:
A tak poważnie - zależy od kasy i wyboru w sklepach. Jeżeli gdzies w pobliży masz sklep z "śmiesznymi rzeczami" to czasami można tam cudaczne rzeczy kupić. Na sprzedaż netową już za późno, ale zajrzyj - może po natchnienie - na http://www.toys4boys.pl/

Z tym łańcuchem niegłupi pomysł :)
Uwielbiam toys4boys :D A niestety, sklepu ze śmiesznymi rzeczami w okolicy nie mam, ale coś wykombacę. Muszę :)

Ostatnio zmieniony przez Salamandra dnia Pią 17:04, 30 Sty 2009, w całości zmieniany 1 raz

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Pią 17:03, 30 Sty 2009
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19

Powrót do góry

a ja się przyznam, że ze sportów zimowych to tylko zjazdy z górki nad moje jeziorko na workach wypchanych sianem plus łyżwy troszkę :D

Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Pochwał: 72

Miasto: G.||Gdynia
Powrót do góry

Ja nie jestem szalonym snowboardzistą a właściwie snowboardzistką ale zjeżdżonym przez nas stoku podobno gorzej jeździ narciarzom^^

Ostatnio zmieniony przez Arroch dnia Pią 17:05, 30 Sty 2009, w całości zmieniany 1 raz

Arroch
Jeździec Apokalipsy

Pochwał: 11

Powrót do góry

A ja łyżwiarką :) Kocham wyżły;)

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'

PostWysłany: Pią 17:04, 30 Sty 2009
Salamandra

Powrót do góry

Arroch napisał:
karoll no na przykład to dlaczego nie chcesz o tym rozmawiać... bo możesz o tym nie rozmawiać, bo Ci to nie przeszkadza, albo nie masz zadnia, albo popierasz.... jest dużo opcji...

ok, to ja się rozwinę. nie popieram. i po prostu nie lubię o takich rzeczach rozmawiać, nawet myśleć, bo to nie jest nic dobrego. pewnie dla własnego komfortu emocjonalnego bo po takiej rozmowie zacznę o tych rzeźniach rozmyślać, będzie mi ciężko na sercu i smutno. również dlatego, że sama w tej sprawie nic nie mogę zrobić, mogę przestać jeść mięso ale w moim przypadku to będzie jak uspokajanie własnego sumienia. dlatego sie nad tym za bardzo nie zastanawiam. tak samo jest z, nie wiem, na przykład eksperymentach medycznych na szczurach, albo kupowaniem szczurów i myszy jako posiłek dla węży. to tez jest straszne, zwłaszcza, że akurat ze szczurami jestem bardziej związana. według mnie są rzeczy, na które nie mam wpływu i się nad nimi nie rozwodzę bo nie chce się po tym źle czuć.
takie jest moje własne prywatne zdanie.

tyle.

PostWysłany: Pią 17:10, 30 Sty 2009
karoll
Tłumacz

Pochwał: 3

Miasto: Wrc/Cz-wa
Powrót do góry

ja na razie //ort. lecę tak już na serio bo cały czas mam przed sobą podręczniki z histy i tak do nich zaglądam, a teraz już zaczynam na poważnie naukę ;)
papapa :cmok: :cmok: zajrzę tu jeszcze ,ale później :)

PostWysłany: Pią 17:10, 30 Sty 2009
Madlen
Onkolog
Onkolog

Pochwał: 4

Powrót do góry

pa Madlen, powodzenia :D

PostWysłany: Pią 17:12, 30 Sty 2009
karoll
Tłumacz

Powrót do góry

paaa Madlen :*

karoll ja nie jem mięsa, i myślę, że nie jest tak, że nie mam wpływu na to co się dzieje... jak mam możliwość uratować chociaż jednego z tysięcy to to robię... dla świata to może nie dużo, ale dla tego zwierzęcia to 30 lat życia, nie wyobrażam sobie życia bez koni, tak samo jak nie wyobrażam sobie karania ich prądem, a ludzie to robią, nie mogę im powiedzieć nie, ale mogę nie jeść mięsa, nie nosić skór, czy hodować węży... nie chcę, by takie rzeczy działy się na moich oczach i wolę głośno mówić o swoich poglądach... bo jakbym nic nie zrobiła to tak, jakbym zgodziła się na to, co się dzieje...

PostWysłany: Pią 17:17, 30 Sty 2009
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Powrót do góry

Nie nadaję się do rozmów na takie tematy *wzdycha*

PostWysłany: Pią 17:22, 30 Sty 2009
Salamandra

Powrót do góry

Arroch, pewnie masz rację, ale ja mam taka postawę a nie inną. jeśli jest zła to trudno. ale ja ze swojej perspektywy widzę to inaczej i nie chce nikogo przekonywać.

Dodano 33 sekund temu:

Salamandra napisał:
Nie nadaję się do rozmów na takie tematy *wzdycha*

ja tez nie, nie martw się Sal.

PostWysłany: Pią 17:23, 30 Sty 2009
karoll
Tłumacz

Powrót do góry

Salamandra czemu? 8)

btw. ja też nie zamierzam nikogo przekonywać. Całego świata nie zmienię, ale świat Rewira i innych koni, których będę miała szansę, tak. Więc uważam, że warto... Rewir tym co robi pokazuje mi że warto...

PostWysłany: Pią 17:25, 30 Sty 2009
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Powrót do góry

Madlen napisał:
witaj lizbona :)
lizbona napisał:
, potem pojechałam do Selgrosu po moje capuccino (1kg=10zł).

to co to za capuccino? :>

No takie normalne, w proszku - czyt. badziew. :D
Mogę kupować w "normalnych" sklepach po chyba 4 zł za 140g (chyba?), albo mogę od czasu do czasu obkupić się w Selgrosie - taniej :D Głównie to pijam, więc sie opłaca :D

Choroba, chyba zapomniałam opłacić cyfrowypolsat i mi wyłączyli, kanalie jedne :evil: Nie mogliby wcześniej grzecznie zadzwonić i przypomnieć, czy co?

Codziennie budzę się piękniejsza, ale dziś to już chyba
przesadziłam...

PostWysłany: Pią 17:25, 30 Sty 2009
lizbona
Diabetolog
Diabetolog

Pochwał: 8

Powrót do góry

Ale moment - bo to, że ja jem mięso, nie znaczy, że nie mam nic przeciwko poddawania zwierząt torturom, np. w rzeźniach, gdzie żywe świnki wrzucano do kotłów z wrzątkiem - taka sytuacja nie powinna mieć w ogóle miejsca!

PostWysłany: Pią 17:29, 30 Sty 2009
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Pochwał: 72

Miasto: G.||Gdynia
Powrót do góry

Arroch napisał:

btw. ja też nie zamierzam nikogo przekonywać. Całego świata nie zmienię, ale świat Rewira i innych koni, których będę miała szansę, tak. Więc uważam, że warto... Rewir tym co robi pokazuje mi że warto...

to dobrze że zmieniasz, życzę Ci powodzenia.

Ja sobie wmawiam, że uratowałam swoje szczurasy od śmierci w paszczy węża :D

ale niestety muszę się zająć przez chwilę książką a forum mnie rozprasza więc wrócę za jakiś czas :D

Dodano 2 minut temu:

Ewel napisał:
Ale moment - bo to, że ja jem mięso, nie znaczy, że nie mam nic przeciwko poddawania zwierząt torturom, np. w rzeźniach, gdzie żywe świnki wrzucano do kotłów z wrzątkiem - taka sytuacja nie powinna mieć w ogóle miejsca!

ehh, no mniej więcej tez tyle chciałam przekazać w swoim wywodzie ale chyba jak zwykle nie wyszło.

zmykam :D

PostWysłany: Pią 17:32, 30 Sty 2009
karoll
Tłumacz

Powrót do góry

Ja robię to, co uważam za słuszne, co robią inni ludzie - nic mi do tego. Ale Rewir mógł wpaść w ręce, kogoś kto wpadł na pomysł "uratuje sobie konika" i była by z tego jeszcze większa katastrofa...
Teraz koń daje się pogłaskać, chodzi w ręku, je z ręki, daje się czyścić i pomyśleć, że taki kochany folblucik mógł trafić do rzeźni. Bo trafiłby na pewno prędzej czy później.
Jak pomyślę, że jakiś Włoch mógł zjeść takiego Rewirka czy Siwego... a przecież Włosi zjadają 100 000 rocznie takich koni...

Może jestem trochę dziwna, ale ja naprawdę wolę ze zwierzętami niż z ludźmi... po części przez przeżycia, po części dlatego, że nie spotkałam w "realu" nikogo tak naprawdę wartego uwagi, nie wiem...

Nie będę mówić o tym co mnie wkurza w mentalności polaków, bo to niczego nie zmieni, ale mogę uratować chociaż jedno zwierzę przed straszliwą śmiercią. I nie jest tak, że jedno w tą czy w tą nie robi różnicy. Robi. Dla mnie robi.

dobra, koniec...

PostWysłany: Pią 17:43, 30 Sty 2009
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 903, 904, 905 ... 2489, 2490, 2491, 2492, 2493, 2494, 2495, 2496, 2497, 2498  Następny
Strona 904 z 2498

Skocz do: