|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 313, 314, 315 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
lesio napisał: | I witam wszystkich tak ogólnie Smile |
Hej Lesio :) A propos książek jak tam Władca Pierścieni w wersji pisanej ^^ ?
lesio napisał: | HP to normalnie kultowa książka, można powiedziec że z nią dorastałem... krzywy |
O tak...
|
|
Wto 20:16, 07 Lut 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Cytat: | A propos książek jak tam Władca Pierścieni w wersji pisanej ^^ ? |
A to już skończyłem dawno temu :D Teraz czytam Paktofonika-przewodnik krytki politycznej oraz cykl inkwizytorski Piekary żeby coś sie przygotowywać do matury ustnej. Ale Paktofoniki nie dam rady bo już jutro musze oddać a jestem na samym początku :(
|
|
Wto 20:20, 07 Lut 2012 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15
Miasto: Starachowice
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
lesio napisał: | A to już skończyłem dawno temu Very Happy Teraz czytam Paktofonika-przewodnik krytki politycznej oraz cykl inkwizytorski Piekary żeby coś sie przygotowywać do matury ustnej. Ale Paktofoniki nie dam rady bo już jutro musze oddać a jestem na samym początku Sad |
A jaki temat dokładnie wybrałeś?
Ja chciałam sobie wypożyczyć " Arivald z Wybrzeża" a tu oczywiście ni ma w bibliotece.
|
|
Wto 20:25, 07 Lut 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Ja nie rozumiem szału na Zmierzch czy Paulo Coelho krzywy
|
Na "Zmierzch" też nie kumam, a Paulo Coelho może bez szału, ale nawet mi się podobało to, co czytałam.
|
|
Wysłany:
Wto 20:29, 07 Lut 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

Pochwał: 13
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra napisał: | Na "Zmierzch" też nie kumam, a Paulo Coelho może bez szału, ale nawet mi się podobało to, co czytałam. |
Ja zaczęłam czytać chyba Alchemika i nie wytrzymałam, jedna myśl była powtórzona przez jedną stronę chyba ze trzy razy i nie stanowczo nie moja bajka. Wydawało mi się to nudne, naiwne i głupie.
|
|
Wto 20:31, 07 Lut 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | A jaki temat dokładnie wybrałeś?
Ja chciałam sobie wypożyczyć " Arivald z Wybrzeża" a tu oczywiście ni ma w bibliotece. |
Alternatywne wizje świata w wybranych powieściach fantasy, omów na przykładach :) Arivald akurat był dla mnie bez szału, miło się czytało ale nic więcej :)
Cytat: | Na "Zmierzch" też nie kumam, a Paulo Coelho może bez szału, ale nawet mi się podobało to, co czytałam. |
Ha nawet ja czytałem Zmierzch co by się z dziewczyn nabijać, ale mimo wszystko pochłonąłem całość jak gąbka :D
|
|
Wto 20:34, 07 Lut 2012 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
pantera mglista, ja już tak mam, że doszukuję się głębi w najnudniejszych rzeczach. Np. taki film jest "Człowiek wózków". Przez cały film pada tylko kilka słów i akcja jest prawie żadna. Ale to jest w tym najfajniejsze :) Że już pominę "Prostą historię" Lyncha :wink:
|
|
Wysłany:
Wto 20:37, 07 Lut 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
lesio napisał: | Alternatywne wizje świata w wybranych powieściach fantasy, omów na przykładach Smile Arivald akurat był dla mnie bez szału, miło się czytało ale nic więcej Smile |
Ciekawy temat :)
Nie mogę się wypowiedzieć skoro nie było i nie przeczytałam.
Cytat: | Ha nawet ja czytałem Zmierzch co by się z dziewczyn nabijać, ale mimo wszystko pochłonąłem całość jak gąbka Very Happy |
Ja zaczęłam chyba kilka rozdziałów przeczytałam. Ogólnie myślę, że to najlepiej podsumowuję:
"Harry Potter is about confronting fears, finding inner strength and doing what is right in the face of adversity. Twilight is about how important it is to have a boyfriend."
Dodano 3 minut temu:
alhambra napisał: | pantera mglista, ja już tak mam, że doszukuję się głębi w najnudniejszych rzeczach. Np. taki film jest "Człowiek wózków". Przez cały film pada tylko kilka słów i akcja jest prawie żadna. Ale to jest w tym najfajniejsze Smile Że już pominę "Prostą historię" Lyncha Wink |
Rozumiem.
Tylko ja akurat czytając Alchemika miałam wrażenie, że autor nabija się z czytelnika. W stylu wstawmy jakoś myśl, powtórzmy ją trzy razy, nawet nie w inny sposób, czytelnik i tak nie zauważy jest za głupi.
Ale to tylko moje zdanie i wrażenie, absolutnie nie sugeruję, że ten kto to czyta jest głupi.
Dodano 28 minut temu:
I wszyscy nagle zamilkli...
|
|
Wto 21:12, 07 Lut 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | I wszyscy nagle zamilkli... |
A tak wyszło, że się zaczytałem :)
Co do Paulo Coellho to jeszcze nigdy nie czytałem żadnej ksiązki, ale z tego co mówią znajomi to podobno nie ma czego żałować :)
|
|
Wto 21:14, 07 Lut 2012 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
lesio napisał: | Co do Paulo Coellho to jeszcze nigdy nie czytałem żadnej ksiązki, ale z tego co mówią znajomi to podobno nie ma czego żałować Smile |
Ja potwierdzam ;)
|
|
Wto 21:27, 07 Lut 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Zdecydowanie bardziej polecam "Weronika postanawia umrzeć" albo "Nad brzegiem rzeki Piedry usiadłam i płakałam". Czytałam tylko te książki i "Alchemika" i ten ostatni zdecydowanie był najsłabszy :wink: Aczkolwiek nie powiem, żeby mi się go źle czytało.
Dodano 7 minut temu:
Ale każda książka musi u mnie trafić w odpowiedni czas. Swego czasu np. zaczytywałam się w "Ani z Zielonego Wzgórza" :) Do tej pory lubię sobie obejrzeć w TV w niedzielę, bo często puszczają na Polsacie. Ale to już z uwagi na sentyment raczej, bo wciągać mnie nie wciąga.
|
|
Wysłany:
Wto 21:38, 07 Lut 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra napisał: | Ale każda książka musi u mnie trafić w odpowiedni czas. Swego czasu np. zaczytywałam się w "Ani z Zielonego Wzgórza" Smile Do tej pory lubię sobie obejrzeć w TV w niedzielę, bo często puszczają na Polsacie. Ale to już z uwagi na sentyment raczej, bo wciągać mnie nie wciąga. |
Ja też. Ale fakt prócz sentymentu to już teraz nic mnie przy niej nie trzyma :)
|
|
Wto 22:31, 07 Lut 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | I zabrałam się za prezentację o tym romantyzmie, motywy i postacie fantastyczne. Tylko ja chcę smoki, elfy, nazgule, dementorów, sklątki tylnowybuchowe, a nie jakąś nimfę w balladzie Świtezianka | :hahaha:
Alchemika przeczytałam w podstawówce, niczego nie pamiętam, do dzisiaj stoi na półce, może kiedyś do niego wrócę. A Harrego Pottera czytam w tej chwili, prawie 20 raz :P, od czasu do czasu śmiejąc się tak że na mnie patrzą jak nie do końca normalną :serducho:
|
|
_________________ zagubione odnalezione rodzeństwo: nimfka, Nemezis i Caellion :*
http://www.finanse-online.com.pl/kontaosobiste/
Wysłany:
Sro 15:11, 08 Lut 2012 |
|
Sevir
Dziekan Medycyny

Pochwał: 11
Miasto: Poznań
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: |
Alchemika przeczytałam w podstawówce, niczego nie pamiętam, do dzisiaj stoi na półce, może kiedyś do niego wrócę. A Harrego Pottera czytam w tej chwili, prawie 20 raz , od czasu do czasu śmiejąc się tak że na mnie patrzą jak nie do końca normalną |
Ja HP czytałam wiele razy, a teraz też do niego wracam z przyjemnością :D
|
|
Sro 15:16, 08 Lut 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Ja HP czytałam wiele razy, a teraz też do niego wracam z przyjemnością | Jestem na etapie, że jestem w stanie wyłapać zmienione słowo w zdaniu (czytałam ebooka, dwa razy miałam sytuację: "tu jest coś nie tak" i rzeczywiście, było inne słowo :D)
|
|
_________________ zagubione odnalezione rodzeństwo: nimfka, Nemezis i Caellion :*
http://www.finanse-online.com.pl/kontaosobiste/
Wysłany:
Sro 15:32, 08 Lut 2012 |
|
Sevir
Dziekan Medycyny

Pochwał: 11
Miasto: Poznań
|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 313, 314, 315 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny |
Strona 314 z 552 |
|