|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #13
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 445, 446, 447 ... 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Juniuś, tak, do trzech. Zanosiliśmy podania do szkoły pierwszego wyboru i dopiero gdy nie dostaliśmy się tam, papiery były automatycznie przekazywane szkole drugiego wyboru itd. Nie orientuję się, czy tak jest wszędzie.
|
|
Czw 9:33, 01 Lip 2010 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
U nas było nieco inaczej. Ksera dokumentów zanosiliśmy do trzech szkół. Wyniki we wszystkich liceach były w ten sam dzień, więc od razu trzeba było się decydować, gdzie chce się iść i szybko trzeba było zanosić oryginalne papiery. Nikt nic nie przekazywał, sami musieliśmy latać i się denerwować. Były też sytuacje, że ktoś np. znalazł się na liście rezerwowej w szkole, do której bardzo chciał iść, a dostał się na pewno do innej. I co miał zrobić? Nie wiedział, czy zaryzykować i zanieść oryginał do tej szkoły, gdzie był na liście rezerwowych, czy tam, gdzie mniej chciał iść, ale miał bankowe miejsce? Bo gdyby do tej szkoły pierwszego wyboru jednak się nie dostał, to w tej drugiej miejsce by mu przepadło :roll: ja na szczęście takiego problemu nie miałam. W sumie i tak po kilku dniach zmieniałam szkołę, bo byłam niezadowolona i do dziś tej decyzji ani trochę nie żałuję.
Ze studiami i tak są gorsze cyrki i nerwy, nigdy nie zapomnę jak się stresowałam.
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Czw 9:38, 01 Lip 2010 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś napisał: | Ze studiami i tak są gorsze cyrki i nerwy, nigdy nie zapomnę jak się stresowałam. |
A co ty właściwie studiujesz?
|
|
Czw 9:41, 01 Lip 2010 |
|
Nutty Nettie
Dziekan Medycyny

Pochwał: 14
Miasto: Kalisz
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Pedagogikę terapeutyczną z oligofrenopedagogiką
Były chyba tylko 35 miejsca, w sumie nie wiem dlaczego, na inne specjalności z pedagogiki było nawet 70.
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
Wysłany:
Czw 9:43, 01 Lip 2010 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś napisał: | Pedagogikę terapeutyczną z oligofrenopedagogiką
|
O boże...
|
|
Czw 9:45, 01 Lip 2010 |
|
Nutty Nettie
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś, kurczę, chyba wolę ten mój system. Albo się dostajesz albo nie, bez list rezerwowych... I nie ma tak, że można dostać się do dwóch szkół, co też nieco ułatwia sprawę.
|
|
Czw 9:46, 01 Lip 2010 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Nutty Nettie napisał: | Juniuś napisał: | Pedagogikę terapeutyczną z oligofrenopedagogiką
|
O boże... |
Co to za przerażenie? ;-)
Sal, też mi się tak wydaje. U nas było straszne zamieszanie, bo nikt nie wiedział, co zrobi osoba, która dostała się do dwóch szkół, czy w ogóle się dostała i która szkoła była pierwszego wyboru. Ci, którzy byli na listach rezerwowych sami musieli latać i się dowiadywać, czy ryzykować, czy mają szansę, bo przecież w innej szkole przepadnie miejsce.
Dodano 1 minut temu:
Mogła się przecież zdarzyć też taka sytuacja, że ktoś przez to ryzyko zostanie na koniec bez żadnej szkoły :roll:
|
|
Wysłany:
Czw 9:49, 01 Lip 2010 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś napisał: | Co to za przerażenie? |
Hmmm... Skomplikowana trochę ta nazwa...
|
|
Czw 9:49, 01 Lip 2010 |
|
Nutty Nettie
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Nutty, po jakimś czasie przestaje być skomplikowana :mrgreen: choć co niektórzy do dziś nie potrafią jej zapamiętać i wymówić.
|
|
Wysłany:
Czw 9:50, 01 Lip 2010 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Witajcie :D
Co u Was?
Ostatnio zmieniony przez Betti dnia Czw 9:56, 01 Lip 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
_________________ "Doing nothing is not a plan it is a specyficly lack of a plan"
Wysłany:
Czw 9:56, 01 Lip 2010 |
|
Betti
Chirurg dziecięcy

Pochwał: 13
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | choć co niektórzy do dziś nie potrafią jej zapamiętać i wymówić.
|
o ja bym tego na bank nie zapamiętała... Chociaż właściwie to pamięć mam niezłą. Raz mój tata do mnie
-Nata patrz jest Hamlet w telewizji!
-Znam to na pamięć...
-Tak to co teraz powiedzą?
na co ja wyrecytowałam mu następne dwie strony :mrgreen:
Dodano 1 minut temu:
Betti hej! :*** Ja dzisiaj jadę do Cieszyna i dołuję się tym,bo nie wiem jak ja tyle bez was wytrzymam...
|
|
Czw 9:57, 01 Lip 2010 |
|
Nutty Nettie
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Betti hej, dawno cię nie widziałam :przytul:
ja od jakiejś godziny zamierzam zrobić sobie śniadanie i stąd zejść, ale jak widać mi to nie wychodzi. Niedługo zaczynam modły w intencji pogody, bo wieczorem robimy z dziewczynami grilla, a potem mamy oglądać jakiś film.
Nutty dobra jesteś :mrgreen: co do nazwy, to na pewno byś zapamiętała, wcale nie jest taka trudna, jak na pierwszy rzut oka się może wydawać, wystarczy rozłożyć ją na czynniki pierwsze i już, łatwizna.
Kiedy wracasz z tego Cieszyna? Zostań w domu, przyjadę po ciebie i cię przenocuję u siebie w domu :mrgreen:
|
|
Wysłany:
Czw 9:59, 01 Lip 2010 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Nutty Nettie napisał: | Betti hej! :*** Ja dzisiaj jadę do Cieszyna i dołuję się tym,bo nie wiem jak ja tyle bez was wytrzymam... |
Hej :*
Milego wyjazdu! Odpoczywaj , wypoczywaj i wracaj do nas szybko i szczęśliwie. :D A na ile wyjeżdżasz?
Junius, hej :* A jakos zabiegana bylam ostatnio, ale sa juz wakacje, wiec na pewno bede wpadac czesciej :D
Oj grill , to fajnie! Pogoda podobno ma byc ladna caly dzien, a jak cos to bedziemy ja zaklinac :D
|
|
_________________ "Doing nothing is not a plan it is a specyficly lack of a plan"
Wysłany:
Czw 9:59, 01 Lip 2010 |
|
Betti
Chirurg dziecięcy

Pochwał: 13
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Betti, w takim razie mam nadzieję, że teraz we wakacje będziesz tu częściej zaglądała ;) wczoraj cały dzień było ładnie, a pod wieczór pogoda się sknociła, była burza i padało. Dziś nie jest tak pięknie, słońce się chowa za chmurami, dlatego się trochę obawiam. Ale cóż, najwyżej schowamy się u koleżanki w domu.
|
|
Wysłany:
Czw 10:03, 01 Lip 2010 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Betti napisał: | Milego wyjazdu! Odpoczywaj , wypoczywaj i wracaj do nas szybko i szczęśliwie. Very Happy A na ile wyjeżdżasz? |
Tylko na parę di,bo rodzice mają jakieś warsztaty. W Niedzielę już mamy być,ale nie wiem czy zdążę na 15-stą a mamy ognisko w stadninie i bardzo mi zależy żeby być zwłaszcza,że podobno się dużo pozmieniało a ja ostatnio nie miałam pieniędzy na jazdę. Na szczęście już za dwa tygodnie mamy mój ukochany obóz jeździecki :D Mam tylko nadzieję,że ekipa taka sama jak w zeszłym roku
|
|
Czw 10:03, 01 Lip 2010 |
|
Nutty Nettie
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 445, 446, 447 ... 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669 Następny |
Strona 446 z 669 |
|