|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 263, 264, 265 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Guśka_ napisał: | Opisz, proszę hahaha Kto to? Co robi? Gdzie żyje? |
Hmm orkowie w filmie wyglądają tak, tylko nie biorę odpowiedzialności za ewentualne przerażenie i nocne koszmary:
Są po tej złej stronie. Mają własny język, którym się porozumiewają. Nie znoszą światła ( z wyjątkiem specjalnej odmiany orków nazwanej Uruk-hai). Są brutalni i bezwzględni. Żywią się mięsem.
Czym się zajmują? Hmm głównie walką :hahaha:
Ostatnio zmieniony przez pantera mglista dnia Nie 22:19, 15 Sty 2012, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Nie 22:15, 15 Sty 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Cytat: | Książka lepsza
Jakbyś potrzebował korepetycji z Władcy Pierścieni to ja chętnie udzielę |
No wiadomo, nigdy się nie spotkałem z sytuacją żeby ekranizacja była lepsza :D A co do korepetycji to kto wie.. :roll:
Cytat: | Ja, zawsze chciałam zapisać się na coś takiego. Rzeczywiście widać efekty? |
To były takie krótkie warsztaty które, że tak powiem zapoznawały z tematem szybkiego czytania. Żeby sie tego nauczyć to trzeba chyba dużo więcej zajęć niż to co ja miałem. Ale do pewnego czasu pamiętałem jakąś sztuczke pamięciową z liczbami i obrazkami. Co pozwalało np. nauczyć sie 10 największych państw europy w 2,3 minuty. Nie do końca mi to teraz świta ale myśle, że przy pomocy googli mógłbym to sobie szybko przypomnieć.
Cytat: | Chrzań maturę, zajmij się czytaniem Tolkiena ! |
Coś w tym jest ale na razie pozostane przy maturze :) Chociaż i tak ją troszkę olewam :)
|
|
Nie 22:15, 15 Sty 2012 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15
Miasto: Starachowice
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
lesio napisał: | No wiadomo, nigdy się nie spotkałem z sytuacją żeby ekranizacja była lepsza Very Happy A co do korepetycji to kto wie.. Rolling Eyes |
No fakt też się nie spotkałam.
W razie czego wiesz do kogo się zgłosić :D
Czytałam to niezliczoną ilość razy. Poza tym lubię fantastykę...
|
|
Nie 22:18, 15 Sty 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Guśka_
Dziekan Medycyny

Pochwał: 42
Miasto: Mrągowo
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Jakie słodkie bestyjki hahaha |
Szczególnie uroczo wyglądają w filmie Uruk-hai jak Saruman je stwarza. Są dokładnie pokazane i pokryte czymś obślizgłym :hahaha:
Kto by pomyślałam, że z ulgą powitam opcje, że jutro poniedziałek i trzeba iść do szkoły?
Ale nauka na sprawdzian z historii jakoś nie wchodzi w rachubę...
|
|
Nie 22:48, 15 Sty 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Jest tu ktoś, kto będzie w stanie zmotywować mnie do nauki? :P
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Pon 12:55, 16 Sty 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Człowieku, przecież to musi być fenomenalne, w dodatku dla takiego gamonia jak ja z geografii |
No pewnie tak, choć ja nigdy tego w praktyce nie używałem. Dokładnie nazwya się to metoda liczbowo–kształtowa jakbyś chciała sobie coś poczytać.
Cytat: | Oprócz fizyki planujesz jeszcze jakieś rozszerzenie ? |
Matmę, ale z matmą to tak bez spiny :) Gorzej z ta fizyką :)
Juniuś napisał: | Jest tu ktoś, kto będzie w stanie zmotywować mnie do nauki? |
Juniuś motywuje Cię :D
|
|
Pon 17:10, 16 Sty 2012 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Juniuś motywuje Cię |
It doesn't work :-D
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Pon 17:49, 16 Sty 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Kiedyś jak byłem na jakimś kursie szybkiego czytania w ramach zlotu ZHP w Kielcach to wyszło mi, że czytam 2 razy szybciej niż wynosi norma. Nie wiem czy to dużo czy mało ale mi wystarcza | ja nigdy nie byłam na kursie szybkiego czytania, ale każdy, z kim przyszło mi czytać jedną książkę, się mnie o to pyta [no może pomijając nimfkę :]].
A fantastykę uwielbiam, szczególnie Sapkowskiego :serducho:
|
|
_________________ zagubione odnalezione rodzeństwo: nimfka, Nemezis i Caellion :*
http://www.finanse-online.com.pl/kontaosobiste/
Wysłany:
Pon 17:58, 16 Sty 2012 |
|
Sevir
Dziekan Medycyny

Pochwał: 11
Miasto: Poznań
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Shitzune napisał: | Ja ostatnio przeczytałam Narrenturm... jak można mówić, że Husycka jest nudna? Sto razy bardziej mi się podobało niż seria wiedźmińska.
Szarlej <3
|
No właśnie słyszałam taką opinię, że nawet lepsza niż Wiedźmin tylko ja po kilku stronach już się kompletnie pogubiłam :hahaha:
Cytat: | O fuuu, ohydna ta scena, moja matka prawie uciekła z pokoju ostatnio Very Happy
Oglądanie WP z moją rodziną to po prostu cyrk na kółkach. |
Ja oglądałam z moją, uciekać to nie uciekała, ale jak się krzywiła :)
|
|
Pon 20:01, 16 Sty 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | A fantastykę uwielbiam, szczególnie Sapkowskiego |
Ogólnie polska fantastyka rządzi :) Sapkowski, Pilipiuk, Piekara i Komuda robią kawał dobrej, oryginalnej fantastyki.
Cytat: | Ja ostatnio przeczytałam Narrenturm... jak można mówić, że Husycka jest nudna? Sto razy bardziej mi się podobało niż seria wiedźmińska. |
Dłuższy czas zbieram sie do sagi Husyckiej bo ja akurat słyszałem wiele pozytywnych opinii. Ale uważam, że bardziej niż saga o wiedźminie mi się nie spodoba bo wszystkie częsci sagi + opowiadania czytałem kilkanaście razy i są to dla mnie najlepsze ksiązki jakie w życiu przeczytałem :)
|
|
Pon 20:33, 16 Sty 2012 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Ja ostatnio przeczytałam Narrenturm... jak można mówić, że Husycka jest nudna? Sto razy bardziej mi się podobało niż seria wiedźmińska.
Szarlej <3 | Ja zaczęłam, ale nie udało mi się przeczytać do końca. Nie wiem, czy to wina samego początku, czy czegoś innego, ale nie wciągnęła mnie za bardzo ;).
Cytat: | tylko ja po kilku stronach już się kompletnie pogubiłam | yhm :P
Cytat: | Ale uważam, że bardziej niż saga o wiedźminie mi się nie spodoba bo wszystkie częsci sagi + opowiadania czytałem kilkanaście razy i są to dla mnie najlepsze ksiązki jakie w życiu przeczytałem | zgadzam się :] a szczególnie ubóstwiam opowiadania i dwie pierwsze części sagi. No a zaczęłam od środka Pani Jeziora w 2 klasie podstawówki :serducho:
|
|
_________________ zagubione odnalezione rodzeństwo: nimfka, Nemezis i Caellion :*
http://www.finanse-online.com.pl/kontaosobiste/
Wysłany:
Pon 21:12, 16 Sty 2012 |
|
Sevir
Dziekan Medycyny

Pochwał: 11
Miasto: Poznań
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Sevir napisał: |
zgadzam się krzywy a szczególnie ubóstwiam opowiadania i dwie pierwsze części sagi. No a zaczęłam od środka Pani Jeziora w 2 klasie podstawówki serducho |
Sevir Ty mnie w sumie zdopingowałaś, bo nie byłam do końca przekonana i przez wakacje czytałam Wiedźmina :D
|
|
Pon 21:47, 16 Sty 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 263, 264, 265 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny |
Strona 264 z 552 |
|