Rozmowy w t(ł)oku #4[+18 po 22:00]
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 184, 185, 186 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Syśka napisał:
Ej, nie powinniście tak pisać! Jesteście młodzi i powinniście jeszcze wierzyć w jakieś ideały czy inne farmazony!

Ta i zostańcie wariatami

PostWysłany: Pon 11:55, 17 Sie 2009
Howling_Mad
Chirurg dziecięcy
Chirurg dziecięcy

Powrót do góry

jestem na chwilkę :D i widzę, że prowadzicie tu ciężkie rozmowy...

Syśka a cóż sie stanęło ??

ann dlaczego juz nie masz huumoru ??

avek&banner od niezastąpionej Ewel
Lesio- mój Kochany Małż :)

PostWysłany: Pon 11:56, 17 Sie 2009
paula_
Kardiolog
Kardiolog

Pochwał: 15

Miasto: Zielona Góra
Powrót do góry

Syśka, MTV to przykład, ja to zjawisko nazywam po prostu "Pokoleniem MTV", ale to jest trochę szersze. Ja o siebie się nie martwię, bo ja i ludzie mniej-więcej w moim wieku dorastaliśmy jak jeszcze tego nie było. Weźcie np gry. Ja pamiętam jak mało nie umierałem ze szczęścia jak dostałem Pegazusa, gdzie piksele były wielkości pięści ale przychodzili kumple i sobie graliśmy, gadaliśmy, jedliśmy ciastka itp. A teraz mój młodszy brat siedzi i cały dzień sam gra na Xboxie. Potem komórki i internet. Ja swojemu dziecku zabroniłbym chyba noszenia komórki w podstawówce. Byłem raz na ognisku, gdzie byli młodsi, posiadali na około ogniska i wyciągnęli komórki. Żadnych rozmów, żadnej gitary, nic. To pokolenie jest już od małego kształtowane i ono nic nie zmieni i jest już chyba stracone. Jaki oni mają sens życia, jak mają w ogóle wyłączony zmysł zabawy i kontaktów międzyludzkich. Potem właśnie ktoś taki stwarza układ w którym reszta musi się obracać.

Już pościeliłem!

PostWysłany: Pon 11:57, 17 Sie 2009
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7

Powrót do góry

paula12145, hej :D Jakie ciężkie rozmowy? :> :D

Następny sezon będzie nasz! Nawet "Marian" nam nie przeszkodzi! :mrgreen:
Gusia - moja Bratnia Dusza :wink: Danielek18 - mój młodszy, zÓy i ironiczny brat :mrgreen:

PostWysłany: Pon 11:58, 17 Sie 2009
zaneta94
Grzanka
Grzanka

Pochwał: 30

Miasto: Dziura zabita dechami :P
Powrót do góry

zaneta94 o życiu i o tym, że współczesny świat ma nam niewiele dobrego do zaproponowania... *wytrzeszcza oczy ze zdziwienia patrząc na rangę żanety* :D

PostWysłany: Pon 12:02, 17 Sie 2009
paula_
Kardiolog
Kardiolog

Powrót do góry

Gorm, ja właśnie też jestem na etapie refleksji nad dzisiejszą młodzieżą, a tyle, że sprawa coraz szybciej zaczyna mnie gonić. Koleżanka, której syn w tym roku miał komunię mówiła o prezentach typu playstation, laptopy, skutery.... chodzi o ośmioletnie dzieci! NIe wspomninając już o tych cholernych komórkach od 5 roku życia...
Ja bym mojemu dziecku nie kupiła, ale jak tylko trafi na obśmiewaczy, że :jak można nie mieć komórki w wieku 7 lat: to wiem, że będzie ją to bardzo bolało, będzie wyła po kątach itd... a każdy rodzic chce dla swojego dziecka jak najlepiej... i bądź tu mądry?!

POLSKA! BIAŁO-CZERWONI!

PostWysłany: Pon 12:02, 17 Sie 2009
Syśka
Reumatolog
Reumatolog

Powrót do góry

paula12145, no nie powiem, świetnej rangi się odczekałam :D Zastnawiam się, co będzie potem :mrgreen:

Gusia - moja Bratnia Dusza :wink: Danielek18 - mój młodszy, zÓy i ironiczny brat :mrgreen:

PostWysłany: Pon 12:03, 17 Sie 2009
zaneta94
Grzanka
Grzanka

Powrót do góry

zaneta94 chyba wyżej już nie można zajść :D

PostWysłany: Pon 12:05, 17 Sie 2009
paula_
Kardiolog
Kardiolog

Powrót do góry

Kochani po PIERWSZE (patrzy na żanetkę) .. odeszłaś wczoraj wcześniej więc Serdecznie Cię przepraszam za wczorajszą plamę ( wszystko wyjaśnione w Relacjach) .
A dowiedziałam się od Betti że babcia naszej przyjaciółki za granicy miała dziś zawał ( mieszka w Polsce) .

PostWysłany: Pon 12:05, 17 Sie 2009
ann
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49

Powrót do góry

Syśka napisał:
której syn w tym roku miał komunię mówiła o prezentach typu playstation, laptopy, skutery....

Ja na komunię dostałem rolki i połowę kasy na rower...

Już pościeliłem!

PostWysłany: Pon 12:06, 17 Sie 2009
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7

Powrót do góry

paula12145, to pytanie do administracji :D
ann, zaraz przeczytam :wink:

Dodano 3 minut temu:

ann, jesteś najlepszą swatką pod słońcem. To nie Twoja wina, że gość "olał" małżowiny i przyszłą małżę :wink: *wspiera ann ze wszystkich sił*

PostWysłany: Pon 12:11, 17 Sie 2009
zaneta94
Grzanka
Grzanka

Powrót do góry

ann przeczytałam relację i jestem zaskoczona :D Jak możesz mysleć, że się nie nadajesz na swatke skoro już jest następny chętny na Małzowiny :D :D :D

PostWysłany: Pon 12:12, 17 Sie 2009
paula_
Kardiolog
Kardiolog

Powrót do góry

Ciekawą dyskusję prowadzicie .
Co do MTV jest tragicznym programem . Oglądam od czasu do czasu by się pośmiać z tych głupot ALE nie nałogowo i nie z jakąś obsesją . Pytałam znajomych w moim wieku czy oglądają takie głupie programy .. Ale tylko oglądają w wakacje i tylko dla jaj .
Jeśli mowa o używania komórek w młodszym wieku uważam za niestosowne . Strasznie to wszystko idzie do przodu i potem będzie jeszcze gorzej ! Więcej rzeczy wymyślą a dzieci nie będą mogły oczu od tego oderwać. Mój brat ma 8 lat za rok będzie miał Komunię . Od 4 lat gra na komputerze różne gry ( ale nie strzelaninki czy coś w tym stylu- na to nie pozwalamy) , ma komórkę po mnie ( dość starą) ale zablokowaną- nie może dzwonić i wysyłać smsów ... co do Komunii ma ogromne plany : Chcę laptopa bo koledzy mają , marzy o Nintendo Wii bo wszyscy w to grają . Ale to kosztuję ! Moi rodzice by kupili wszystko dla niego ale brak kasy.. może i to nawet lepiej . By się jeszcze bardziej uzależnił . Teraz jestem tylko ciekawa na co jednak się zdecydują , na jaki prezent dla mojego brata by był zadowolony . Pewnie nie odpędzi się od tych bajerów .

PostWysłany: Pon 12:14, 17 Sie 2009
ann
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49

Powrót do góry

Popieram Paulę, Draco będzie lepszym kandydatem :)

PostWysłany: Pon 12:14, 17 Sie 2009
zaneta94
Grzanka
Grzanka

Powrót do góry

Gorm, a ja rower - składak (jeśli wogóle jeszcze ktoś wie co to!)

Ja tylko się boję że nawet mając chęci do wychowania moich dzieci w jako takim poszanowaniu dla wyższych wartości jestem z góry skazana na porażkę :P

POLSKA! BIAŁO-CZERWONI!

PostWysłany: Pon 12:15, 17 Sie 2009
Syśka
Reumatolog
Reumatolog

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 184, 185, 186 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny
Strona 185 z 1000

Skocz do: