|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #4[+18 po 22:00]
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 184, 185, 186 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Syśka napisał: | Ej, nie powinniście tak pisać! Jesteście młodzi i powinniście jeszcze wierzyć w jakieś ideały czy inne farmazony! |
Ta i zostańcie wariatami
|
|
Wysłany:
Pon 11:55, 17 Sie 2009 |
|
Howling_Mad
Chirurg dziecięcy

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
jestem na chwilkę :D i widzę, że prowadzicie tu ciężkie rozmowy...
Syśka a cóż sie stanęło ??
ann dlaczego juz nie masz huumoru ??
|
|
_________________ Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat działa potajemnie by udało Ci się to osiągnąć. Paulo Coelho
avek&banner od niezastąpionej Ewel
Lesio- mój Kochany Małż :)
Wysłany:
Pon 11:56, 17 Sie 2009 |
|
paula_
Kardiolog

Pochwał: 15
Miasto: Zielona Góra
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Syśka, MTV to przykład, ja to zjawisko nazywam po prostu "Pokoleniem MTV", ale to jest trochę szersze. Ja o siebie się nie martwię, bo ja i ludzie mniej-więcej w moim wieku dorastaliśmy jak jeszcze tego nie było. Weźcie np gry. Ja pamiętam jak mało nie umierałem ze szczęścia jak dostałem Pegazusa, gdzie piksele były wielkości pięści ale przychodzili kumple i sobie graliśmy, gadaliśmy, jedliśmy ciastka itp. A teraz mój młodszy brat siedzi i cały dzień sam gra na Xboxie. Potem komórki i internet. Ja swojemu dziecku zabroniłbym chyba noszenia komórki w podstawówce. Byłem raz na ognisku, gdzie byli młodsi, posiadali na około ogniska i wyciągnęli komórki. Żadnych rozmów, żadnej gitary, nic. To pokolenie jest już od małego kształtowane i ono nic nie zmieni i jest już chyba stracone. Jaki oni mają sens życia, jak mają w ogóle wyłączony zmysł zabawy i kontaktów międzyludzkich. Potem właśnie ktoś taki stwarza układ w którym reszta musi się obracać.
|
|
Pon 11:57, 17 Sie 2009 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
paula12145, hej :D Jakie ciężkie rozmowy? :> :D
|
|
Pon 11:58, 17 Sie 2009 |
|
zaneta94
Grzanka

Pochwał: 30
Miasto: Dziura zabita dechami :P
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
zaneta94 o życiu i o tym, że współczesny świat ma nam niewiele dobrego do zaproponowania... *wytrzeszcza oczy ze zdziwienia patrząc na rangę żanety* :D
|
|
_________________ Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat działa potajemnie by udało Ci się to osiągnąć. Paulo Coelho
Wysłany:
Pon 12:02, 17 Sie 2009 |
|
paula_
Kardiolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Gorm, ja właśnie też jestem na etapie refleksji nad dzisiejszą młodzieżą, a tyle, że sprawa coraz szybciej zaczyna mnie gonić. Koleżanka, której syn w tym roku miał komunię mówiła o prezentach typu playstation, laptopy, skutery.... chodzi o ośmioletnie dzieci! NIe wspomninając już o tych cholernych komórkach od 5 roku życia...
Ja bym mojemu dziecku nie kupiła, ale jak tylko trafi na obśmiewaczy, że :jak można nie mieć komórki w wieku 7 lat: to wiem, że będzie ją to bardzo bolało, będzie wyła po kątach itd... a każdy rodzic chce dla swojego dziecka jak najlepiej... i bądź tu mądry?!
|
|
Pon 12:02, 17 Sie 2009 |
|
Syśka
Reumatolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
paula12145, no nie powiem, świetnej rangi się odczekałam :D Zastnawiam się, co będzie potem :mrgreen:
|
|
Pon 12:03, 17 Sie 2009 |
|
zaneta94
Grzanka

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
zaneta94 chyba wyżej już nie można zajść :D
|
|
Wysłany:
Pon 12:05, 17 Sie 2009 |
|
paula_
Kardiolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Kochani po PIERWSZE (patrzy na żanetkę) .. odeszłaś wczoraj wcześniej więc Serdecznie Cię przepraszam za wczorajszą plamę ( wszystko wyjaśnione w Relacjach) .
A dowiedziałam się od Betti że babcia naszej przyjaciółki za granicy miała dziś zawał ( mieszka w Polsce) .
|
|
Wysłany:
Pon 12:05, 17 Sie 2009 |
|
ann
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Syśka napisał: | której syn w tym roku miał komunię mówiła o prezentach typu playstation, laptopy, skutery.... |
Ja na komunię dostałem rolki i połowę kasy na rower...
|
|
Pon 12:06, 17 Sie 2009 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
paula12145, to pytanie do administracji :D
ann, zaraz przeczytam :wink:
Dodano 3 minut temu:
ann, jesteś najlepszą swatką pod słońcem. To nie Twoja wina, że gość "olał" małżowiny i przyszłą małżę :wink: *wspiera ann ze wszystkich sił*
|
|
Pon 12:11, 17 Sie 2009 |
|
zaneta94
Grzanka

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
ann przeczytałam relację i jestem zaskoczona :D Jak możesz mysleć, że się nie nadajesz na swatke skoro już jest następny chętny na Małzowiny :D :D :D
|
|
Wysłany:
Pon 12:12, 17 Sie 2009 |
|
paula_
Kardiolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ciekawą dyskusję prowadzicie .
Co do MTV jest tragicznym programem . Oglądam od czasu do czasu by się pośmiać z tych głupot ALE nie nałogowo i nie z jakąś obsesją . Pytałam znajomych w moim wieku czy oglądają takie głupie programy .. Ale tylko oglądają w wakacje i tylko dla jaj .
Jeśli mowa o używania komórek w młodszym wieku uważam za niestosowne . Strasznie to wszystko idzie do przodu i potem będzie jeszcze gorzej ! Więcej rzeczy wymyślą a dzieci nie będą mogły oczu od tego oderwać. Mój brat ma 8 lat za rok będzie miał Komunię . Od 4 lat gra na komputerze różne gry ( ale nie strzelaninki czy coś w tym stylu- na to nie pozwalamy) , ma komórkę po mnie ( dość starą) ale zablokowaną- nie może dzwonić i wysyłać smsów ... co do Komunii ma ogromne plany : Chcę laptopa bo koledzy mają , marzy o Nintendo Wii bo wszyscy w to grają . Ale to kosztuję ! Moi rodzice by kupili wszystko dla niego ale brak kasy.. może i to nawet lepiej . By się jeszcze bardziej uzależnił . Teraz jestem tylko ciekawa na co jednak się zdecydują , na jaki prezent dla mojego brata by był zadowolony . Pewnie nie odpędzi się od tych bajerów .
|
|
Wysłany:
Pon 12:14, 17 Sie 2009 |
|
ann
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Popieram Paulę, Draco będzie lepszym kandydatem :)
|
|
Pon 12:14, 17 Sie 2009 |
|
zaneta94
Grzanka

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Gorm, a ja rower - składak (jeśli wogóle jeszcze ktoś wie co to!)
Ja tylko się boję że nawet mając chęci do wychowania moich dzieci w jako takim poszanowaniu dla wyższych wartości jestem z góry skazana na porażkę :P
|
|
Pon 12:15, 17 Sie 2009 |
|
Syśka
Reumatolog

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 184, 185, 186 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000 Następny |
Strona 185 z 1000 |
|