Lupus, to w nim się da coś zgłębić? Wszak on jest płytki jak metafizyczna kałuża...!
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
No ba :D To mało powiedziane....
A tak na serio to jestem degustatorem dobrego rapu ale bardzo lubię takie inicjatywy. Można się pośmiać, wyluzować itp. Kawałki są chwytliwe a koleś jest dobry, widać że ma flow. Połowa pseudo-raperów pokroju Firmy itp. nie dorasta mu do pięt.
Czw 20:46, 21 Sty 2010
lesio, Ci kolesie śpiewają też o Czinkłeczento w holenderskim gazie
Tak, wiem mam ich pierwszy album. Jest bardzo skromny ale świetny. A teledysk do Czinkłeczento pojawił się pod koniec listopada a ten do Brudnego Dresu jakoś na początku stycznia. Tyle, że dopiero zjarzyłem, że został wydany.
Czw 20:50, 21 Sty 2010
podpowiedz, bo próbuję rozgryźć formę, a nie chcę mi się iśc po Mickieiwcza, żeby porównać.
Tam trzeba coś liczyć w każdym wierszu? Jakieś głoski?
To sie super czyta, jak się uchwyci melodię tekstu.
I pomysł, słownictwo - klasa.
Gratuluję i będę czytać
To jest drugi w kolejności zespół na którego chciałbym iść koncert. Gdzieś czytałem, że mają w planach następny album. Mam nadzieję, że będzie utrzymany w takiej samej konwencji :D
Ale takie teksty jak oni mają są po prostu genialne:
Cytat:
Ma plamę na prawym rękawie
i wygląda mi to na atrament.
Już chyba zaschnięty na amen,
ale kupię jej Vanish i wywabię plamę.
Czw 20:56, 21 Sty 2010
jak zrobie fotkę to wrzucę... tylko że jeszcze ciutke opuchłe bo dzisiaj robiłem
_________________ FUS forever sis - Sevir :**
... i dopiero wtedy stało się światło
"you are still terribly afraid to be hurt, your imaginary sadism shows that. so afraid to be hurt that you want to take the lead and hurt first." "Only with you, eternity wouldn't be boring." Wysłany:
Czw 20:56, 21 Sty 2010