|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #9[+18 po 22:00]
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 915, 916, 917 ... 998, 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Muszę lecieć! Pa!
|
|
Sob 18:42, 13 Lut 2010 |
|
Nutty Nettie
Dziekan Medycyny

Pochwał: 14
Miasto: Kalisz
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Dobry wieczór ;-)
Czy jest tu ktoś dobry z filozofii? Zaraz okwitnę.
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Sob 18:43, 13 Lut 2010 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ah, nie miałam żadnej konkretnej rzeczy na myśli, przywitać się chciałam :twisted:
To jak? Pomoże ktoś? Nietzsche mnie zagiął.
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
Wysłany:
Sob 18:46, 13 Lut 2010 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
a co masz z filozofii Junius?
i nie nie wiem nic więcej... zaraz bedą wydarzenia
|
|
_________________ FUS forever
sis - Sevir :**
... i dopiero wtedy stało się światło
"you are still terribly afraid to be hurt, your imaginary sadism shows that. so afraid to be hurt that you want to take the lead and hurt first." "Only with you, eternity wouldn't be boring."
Wysłany:
Sob 18:46, 13 Lut 2010 |
|
Caellion
Dziekan Medycyny

Pochwał: 15
Miasto: Bełchatów/łódź
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Nietzsche: zmiana rozumienia pojęć "dobry" i "zły" na gruncie chrześcijaństwa.
Nie wiem zupełnie o co chodzi. Hałs ma mnie dopytywać JESZCZE RAZ :roll: byłam u niego wczoraj, powiedziałam co wiedziałam i było ŹLE, na egzaminie też źle. Z dziewczynami dzieliłyśmy się zagadnieniami i widocznie ktoś to źle opracował, a nigdzie znaleźć odpowiedzi nie mogę. Nie mam pojęcia o co mu chodzi, nie wiem jaką chce usłyszeć odpowiedź. Wczoraj nawijał mi coś o pochodzeniu: jak chrześcijanin pochodził z dobrej rodziny był dobry. Ale o co chodzi ze zmianą rozumienia tych pojęć?
Dodano 1 minut temu:
Albo filozofia chrześcijańska :roll:
1. Jak zmienia się idea stworzenia (creatio ex nihilio)? Jak idea wcielenia Boga i Jego zmartwychwstania zmienia starożytne rozumienie materii (ciała)?
2. Jak zmienia się rozumienie czasu? (jaki to ma związek z rozwojem nowożytnej nauki)
|
|
Wysłany:
Sob 19:00, 13 Lut 2010 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Dzień dobry wieczór ! ;*
|
|
_________________ Avek od anoli !
Córek mapeto ogórek - Nemezis, córunia jędzunia - nimfka & Sevir, brat bliźniak - whatever. / zÓy partner ze schowka, mraÓ, mraÓ - Hambarr / Rozczochowy właściciel - maybe ! /druga połówka mojego mózgu - lusiek /maaamusia - kretowa / mruczący pożeracz przecinków -Guśka
'Każdy z nas ma cztery twarze; tę, którą pokazuje innym; tę, którą widzą inni; tę, która myśli, że jest prawdziwa i tę, która jest prawdziwa. Wybierając jedną z nich, nie rezygnujmy z pozostałych.'
Wysłany:
Sob 19:01, 13 Lut 2010 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
nie pomogę nie miałe Nietzego a na kiedy to potrzebujesz?
jakiś gruźiński saneczkarz... i zginął robiąc to co kochał... a nasz saneczkarz będzie na tej samej trasie się ścigał.
|
|
"you are still terribly afraid to be hurt, your imaginary sadism shows that. so afraid to be hurt that you want to take the lead and hurt first." "Only with you, eternity wouldn't be boring."
Wysłany:
Sob 19:02, 13 Lut 2010 |
|
Caellion
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Na środę. W Tatarkiewiczu nie ma konkretnej odpowiedzi na to zagadnienie, prawie na żadne nie ma. Zaraz zeświruję. Wyszłam wczoraj na głupka, bo się nagadałam na ten temat, a zupełnie nie o to chodziło.
A filozofię chrześcijańską miałeś?
|
|
Wysłany:
Sob 19:04, 13 Lut 2010 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
trochę...
|
|
Wysłany:
Sob 19:05, 13 Lut 2010 |
|
Caellion
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
A znasz odpowiedzi na te pytania?
Filozofia chrześcijańska:
1. Jak zmienia się idea stworzenia (creatio ex nihilio)? Jak idea wcielenia Boga i Jego zmartwychwstania zmienia starożytne rozumienie materii (ciała)?
2. Jak zmienia się rozumienie czasu? (jaki to ma związek z rozwojem nowożytnej nauki)
|
|
Wysłany:
Sob 19:06, 13 Lut 2010 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Pisałam dwa razy do koleżanki, czy by mi nie pożyczyła swoich notatek, bo była w tej samej grupie na egzaminie i nie odpisała. Potem poprosiłam, żeby chociaż to zagadnienie mi wytłumaczyła - nie odpisała. Dlaczego ludzie nie chcą mi pomóc? :evil:
|
|
Wysłany:
Sob 19:07, 13 Lut 2010 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Junius, może zapytaj inną koleżankę, czy kolegę ... ? :>;)
|
|
_________________ Avek od anoli !
Córek mapeto ogórek - Nemezis, córunia jędzunia - nimfka & Sevir, brat bliźniak - whatever. / zÓy partner ze schowka, mraÓ, mraÓ - Hambarr / Rozczochowy właściciel - maybe ! /druga połówka mojego mózgu - lusiek /maaamusia - kretowa / mruczący pożeracz przecinków -Guśka
'Każdy z nas ma cztery twarze; tę, którą pokazuje innym; tę, którą widzą inni; tę, która myśli, że jest prawdziwa i tę, która jest prawdziwa. Wybierając jedną z nich, nie rezygnujmy z pozostałych.'
Wysłany:
Sob 19:08, 13 Lut 2010 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Shee, a co byś mogła na ten temat powiedzieć? O przewartościowaniu i resentymencie mam coś w innym zagadnieniu, ale może to rzeczywiście to. Dlaczego filozofia jest taka niejasna?
Dr Leśniak wczoraj mówił mi coś o tym pochodzeniu i o koniach... :roll:
Magda pytałam, raczej wszyscy odpowiedzieli by na to pytanie tak, jak było opracowane zagadnienie. Ta jedna była w mojej grupie akurat i dobrze zdała egzamin, dlatego do niej napisałam. A chłopaków na naszym kierunku nie ma :twisted:
|
|
Wysłany:
Sob 19:10, 13 Lut 2010 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 915, 916, 917 ... 998, 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007 Następny |
Strona 916 z 1007 |
|