|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 94, 95, 96 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
jeanne napisał: |
Ja jestem taka nieprzytomna, że dzisiaj nawet wizja tego testu z mapki mnie nie zmusiła żeby przed lekcją w ogóle przypomnieć sobie... |
Też jestem nieprzytomna :hahaha:
jeanne napisał: | Potem spróbuję, bo muszę najpierw ogarnąć bio i porobić zadania z fiz :sciana; |
Ja robię na razie zadanie z maty, a potem chyba witaj geografio z 60 stronami w podręczniku na temat litosfery :C
jeanne napisał: | Ja też, ale potem się bardziej docenia Wink |
Jakbym teraz dostała to bym już bardzo, bardzo doceniła :hahaha: nie potrzebuję bardziej...
|
|
Sro 18:18, 06 Kwi 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Cytat: |
Też jestem nieprzytomna hahaha |
To twoja wina! Ja dzisiaj spałam całkiem dobrze 7 godzin i nie powinnam być taka :(
Ja robię na razie zadanie z maty, a potem chyba witaj geografio z 60 stronami w podręczniku na temat litosfery :C |
To co ty tam masz?
Cytat: | nie potrzebuję bardziej... |
Za łatwo by było...
|
|
Sro 18:24, 06 Kwi 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne napisał: | To twoja wina! Ja dzisiaj spałam całkiem dobrze 7 godzin i nie powinnam być taka Sad |
Ja chyba 5, może być moja wina :(
jeanne napisał: | To co ty tam masz? |
Budowa Ziemi i jej ewolucja, składniki litosfery, teoria tektoniki płyt litosfery, zjawiska występujące na krawędzi płyt litosfery, budowa geologiczna kuli ziemskiej, związki między budową geologiczną a ukształtowaniem powierzchni terenu, wietrzenie i jego zależności od klimatu, zjawiska krasowe, działalność rzeźbotwórcza wód płynących, grawitacyjne ruchy masowe, działalność lodowców, działalność rzeźbotwórcza wiatrów, działalność rzeźbotwórcza fal morskich, typy wybrzeży. TO TYLKO TYTUŁY ROZDZIAŁÓW W SKŁAD KTÓRYCH WCHODZI Z TYSIĄC NAZW, PROCESÓW, RODZAJÓW SKAŁ, ZASTOSOWAŃ ZJAWISK ITD.
|
|
Sro 18:30, 06 Kwi 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Budowa Ziem(...) TO TYLKO TYTUŁY ROZDZIAŁÓW W SKŁAD KTÓRYCH WCHODZI Z TYSIĄC NAZW, PROCESÓW, RODZAJÓW SKAŁ, ZASTOSOWAŃ ZJAWISK ITD. |
A to nie jest taka czasem pomarańczowa trochę książka? Bo miałam identyczne O.o
Ja chyba 5, może być moja wina Sad |
Ja dzisiaj z 4 będę :(
|
|
Sro 18:32, 06 Kwi 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | A to nie jest taka czasem pomarańczowa trochę książka? Bo miałam identyczne O.o |
No jest, taka pomarańczowa trochę, z PWN. Geografia na czasie czy coś takiego. Dorąbała nam tylko dwa rozdziały 5 i 6 razem :C
Cytat: | Ja dzisiaj z 4 będę Sad |
Ja nie mam pojęcia, okażę się.
Jeanne masz jak zwykle piękny banerek :D
|
|
Sro 18:35, 06 Kwi 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
No jest, taka pomarańczowa trochę, z PWN. Geografia na czasie czy coś takiego. Dorąbała nam tylko dwa rozdziały 5 i 6 razem :C |
*żófik*
Tylko jak będziesz miała wydmy paraboliczne to tam jest błąd i one nie występują w klimacie wilgotnym, tylko w na obrzeżach pustyń czyli klimat suchy.
I jak chcesz to mogę Ci podesłać test z PWN z działu 6 ;D
Ja nie mam pojęcia, okażę się.
Jeanne masz jak zwykle piękny banerek Very Happy |
Dziękuję ;*
Wszystko żeby się nie uczyć ^^
|
|
Sro 18:46, 06 Kwi 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
*żófik*
Tylko jak będziesz miała wydmy paraboliczne to tam jest błąd i one nie występują w klimacie wilgotnym, tylko w na obrzeżach pustyń czyli klimat suchy.
I jak chcesz to mogę Ci podesłać test z PWN z działu 6 ;D |
Nie w wilgotnym, to ciekawe, bo tak w tej książce a babka nam nie sprostowała. Dobrze wiedzieć ;)
To wyślij ;* ale obawiam się, że ona robi własne :C
Dziękuję ;*
Wszystko żeby się nie uczyć ^^ |
Ja nie wiem czy się w ogóle brać za tą geografię ;)
|
|
Sro 18:51, 06 Kwi 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Nie w wilgotnym, to ciekawe, bo tak w tej książce a babka nam nie sprostowała. Dobrze wiedzieć Wink
To wyślij ;* ale obawiam się, że ona robi własne :C |
Pewnie zrobi własny, ale przynjamniej będziesz wiedzieć, jakiego typu pytań oczekiwać ;) Ja np. miałam wybrzeże mierzejowe i podpisać zatokę, jezioro i mierzeję. W drugim zaznaczyć wybrzeże fiordowe w europie (Zachodnia norwegia) na mapce 2 pustynie zwrotnikowe i klimatu umiarkowanego. Potem miałam powypisywane różne formy (doliny U-kształtne, jaskinie), i przyporządkować do tego, co je powoduje (zjawiska krasowe, lądolód itp. ) Hm. No i miałam tą cudowną mapkę mojego woj. i trzeba było podpisać rzeki, czego nie zrobiłam ;D Miałaś tabelkę z wydmą paraboliczną i barachanem, a raczej dwoma rysunkami ^^ (i trzeba było obczaić, że ta paraboliczna ma ciemniejsze końce i na podstawie tego podpisać XD ) dopisać kierunek wiatru, czy występuje roślinność i właśnie klimat. Na jakim morzu występuje estruarium, jakie są pływy wodne i czy występują prądy morskie. O. Było coś też takiego, że Miałaś np. gołoborza dopasować do Gór Świętokrzyskich, jeziora cyrkowe do Tatr, napisać dlaczego wietrzenie fizyczne jest większe na równiku chyba, o. w jakich parkach narodowych występują zjawiska krasowe i wiem, że były opisy sandru, moreny czołowej i pradoliny i trzeba było napisać co to :D To miałam ja, jeanne :D
Zaraz wyślę :*
U nas sprostowała, ale i tak próbowali ją naciągnąć na punkty ^^
Ja nie wiem czy się w ogóle brać za tą geografię Wink
|
Ja też :O
|
|
Sro 19:04, 06 Kwi 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Pewnie zrobi własny, ale przynjamniej będziesz wiedzieć, jakiego typu pytań oczekiwać Wink Ja np. miałam wybrzeże mierzejowe i podpisać zatokę, jezioro i mierzeję. W drugim zaznaczyć wybrzeże fiordowe w europie (Zachodnia norwegia) na mapce 2 pustynie zwrotnikowe i klimatu umiarkowanego. Potem miałam powypisywane różne formy (doliny U-kształtne, jaskinie), i przyporządkować do tego, co je powoduje (zjawiska krasowe, lądolód itp. ) Hm. No i miałam tą cudowną mapkę mojego woj. i trzeba było podpisać rzeki, czego nie zrobiłam ;D Miałaś tabelkę z wydmą paraboliczną i barachanem, a raczej dwoma rysunkami ^^ (i trzeba było obczaić, że ta paraboliczna ma ciemniejsze końce i na podstawie tego podpisać XD ) dopisać kierunek wiatru, czy występuje roślinność i właśnie klimat. Na jakim morzu występuje estruarium, jakie są pływy wodne i czy występują prądy morskie. O. Było coś też takiego, że Miałaś np. gołoborza dopasować do Gór Świętokrzyskich, jeziora cyrkowe do Tatr, napisać dlaczego wietrzenie fizyczne jest większe na równiku chyba, o. w jakich parkach narodowych występują zjawiska krasowe i wiem, że były opisy sandru, moreny czołowej i pradoliny i trzeba było napisać co to Very Happy To miałam ja, jeanne Very Happy |
No pewnie zawsze coś. Dziękuję ;***
Dziwne :hahaha:
|
|
Sro 19:13, 06 Kwi 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ej, czyli jak ja sie dzisiaj nie wezmę, to i tobie się nie uda? ;>
|
|
Sro 19:16, 06 Kwi 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Ej, czyli jak ja sie dzisiaj nie wezmę, to i tobie się nie uda? ;> |
Całkiem możliwe...
|
|
Sro 19:18, 06 Kwi 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Całkiem możliwe... |
Wezmę się za bio, za geo mi się nie chce :D
Znowu nie zalałam herbaty :sciana:
|
|
Sro 19:22, 06 Kwi 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne napisał: | Znowu nie zalałam herbaty ściana |
Nie przejmuj się ja wczoraj zapomniałam :przytul:
jeanne napisał: | Wezmę się za bio, za geo mi się nie chce Very Happy |
Ja może spróbuję choć :D
|
|
Sro 19:24, 06 Kwi 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Jeanne wcale nie zajmuje się głupotami zamiast się uczyć i wcale nie stwierdziła, że znowu musi mieć, taką bluzkę
Dodano 1 minut temu:
Konwalia ty wiesz, że dzięki temu karpiowi ani razu nie zapomniałam jeszcze Karpentari?!
|
|
Sro 19:40, 06 Kwi 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne napisał: | Jeanne wcale nie zajmuje się głupotami zamiast się uczyć i wcale nie stwierdziła, że znowu musi mieć, taką bluzkę |
Ja też tradycyjnie nie wzięłam podręcznika do ręki :sciana:
A bluzka fajna, skojarzyła mi się z tym zdjęciem House'a jak trzyma serce w ręku
:hahaha:
|
|
Sro 19:42, 06 Kwi 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 94, 95, 96 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny |
Strona 95 z 552 |
|