|
 |
Postaw diagnozę!
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 53, 54, 55 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
po pierwsze bo bo mało który starszy dziadek wie akurat, ze następuje mu obumieranie wątroby
po drugie OBJAWY NEUROLOGICZNE MUSZĄ BYŚ CZYMŚ SPOWODOWANE. więc raczej to nie jest tak, ze najpierw swędzi tyłek a potem sie ma owsiki, tylko ma się owsiki, które się rozmnażają, wiec swędzi tyłek. tak samo w tym przypadku. Objawy neurologiczne spowodowane są odkłądaniem miedzi w mózgu, ale co nie zmiania faktu, że w wątrobie też jest ona magazynowana. a jeżeli jest ona w dobrym stanie, i go nie boli to tylko pozostaje się cieszyć.
|
|
Wysłany:
Pią 17:03, 12 Lut 2010 |
|
Wodziu
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Wcale nie uważam że poziom miedzi powinien być podwyższony, poziom miedzi jest prawie zawsze obniżony tak samo jak poziom ceruloplazminy, nie wiem jak to tu funkcjonuje ale chyba byśmy się dowiedzieli że wątroba nie całkiem sobie daje radę po badaniu krwi.
|
|
Wysłany:
Pią 17:05, 12 Lut 2010 |
|
rexkow
Stażysta

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
którego z tego co przeglądałem wcale nie było ;) poziom miedzi jest obniżony we krwi. a w innych częściach takie na logike. skoro coś się odkłada to jest go wiecej czy mniej :roll: ?
|
|
Wysłany:
Pią 17:12, 12 Lut 2010 |
|
Wodziu
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
raczej wspomnieliby o pierscieniach kaysera fleischera gdyby byl to Wilson
|
|
Wysłany:
Pią 17:12, 12 Lut 2010 |
|
maczok
Student medycyny

Pochwał: 1
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ale kto zadał tę zagadkę?? Może ta osoba by się wypowiedziała...
|
|

Wysłany:
Pią 17:16, 12 Lut 2010 |
|
ulow
Stażysta

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
pierścienie widać tylko u ludzi z jasną barwą tęczówki.
|
|
Wysłany:
Pią 17:17, 12 Lut 2010 |
|
Wodziu
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ustalmy fakty nie wiem o co ci chodzi Wodziu ja tylko powiedziałem że w badaniach krwi powinien wyjść obniżony poziom miedzi. A dla twojej wiadomości maczok na brązowych oczach nie widać tak dobrze pierścieni a w wielu przypadkach pierścienie keysera-fleischera nie występują.
|
|
Wysłany:
|
rexkow
Stażysta

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Gregory zadal, a wiemy jaki ma kolor?
|
|
Wysłany:
|
maczok
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
no to zsumuje to co mówiłem
1) Poprosiłem o badanie krwi, żeby zbadać poziom miedzi. WIEM, ze powinien tam być obniżony, ale z tego co widziałem od początku przypadku nikt badania krwi nie robił. Jeżeli było, i nie wykazało podwyższonego poziomu miedzi, to przepraszam, ale połowe stron tego przypadku zajmuje wyzywanie od idiotów.
2) Co do pierścieni sie zgadzam w 100% z Tobą.
3) Celuroplazmina nie zawsze jest obniżona, bywa też podwyższona no ale pomijamy to ;)
4) w innych miejscach te słynne Pierścenie K-F czy niebieskie obłączki są spowodowane właśnie odkłądaniem miedzi, wiec jest jej tam więcej niż powinno.
no i fajnie by było gdyby się wypowiedział ktoś kto to zadał ;)
|
|
Wysłany:
Pią 17:23, 12 Lut 2010 |
|
Wodziu
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Wodziu napisał: | heh. śliczna kłótnia.. po pierwsze panie "House", owszem, przebiegi choroby się różnią, ale nigdy nie jest tak również, że objawy w połowie się nie zgadzają. |
Przecież objawy się zgadzają, już to było powiedziane.
Choroba Wilsona zupełnie nie pasuje - przecież autor przypadku wyraźnie napisał, że badanie krwi nic nie wykazało!
|
|
_________________ Mój Kochany małż Greg :*
my soulmate Hambarr :*:* córeczka Nemezis :*
maagdaa&sinaj spółka zóo z.o.o
- In fact, I hate you. - I've never hated anyone more. - Every nerve ending in my body is electrified by hatred. - There is a fiery pit of hate burning inside me, ready to explode. - So it's settled then? - We're settled.
Wysłany:
Pią 17:34, 12 Lut 2010 |
|
sinaj
Dziekan Medycyny

Użytkownik zbanowany Pochwał: 35 Ostrzeżeń: 1
Miasto: Legnica/Radom
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
przydaloby sie zeby autor cos oprocz przypadku napisal ;/
|
|
Wysłany:
Pią 17:40, 12 Lut 2010 |
|
maczok
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
aa to nie zauważyłem tego o badaniu krwi ;p z SM? no to jak już mówiłem, większość przypadków możemy wykryć tomografią. A ten mój komentarz nie dotyczył konkretnego przypadku ;)
|
|
Wysłany:
Pią 17:41, 12 Lut 2010 |
|
Wodziu
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Wodziu napisał: | SM? no to jak już mówiłem, większość przypadków możemy wykryć tomografią |
Nie we wczesnym stadium :P
|
|
_________________ Mój Kochany małż Greg :*
my soulmate Hambarr :*:* córeczka Nemezis :*
maagdaa&sinaj spółka zóo z.o.o
- In fact, I hate you. - I've never hated anyone more. - Every nerve ending in my body is electrified by hatred. - There is a fiery pit of hate burning inside me, ready to explode. - So it's settled then? - We're settled.
Wysłany:
Pią 17:42, 12 Lut 2010 |
|
sinaj
Dziekan Medycyny

Użytkownik zbanowany Pochwał: 35 Ostrzeżeń: 1
Miasto: Legnica/Radom
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
sinaj napisał: | Wodziu napisał: | SM? no to jak już mówiłem, większość przypadków możemy wykryć tomografią |
Nie we wczesnym stadium :P |
wczesne stadium rzadko daje aż tak silne objawy...
|
|
Pią 17:57, 12 Lut 2010 |
|
ola_baca
Patomorfolog

Ostrzeżeń: 1
Miasto: Chrzanów
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
MRI i interferon na leczenie. Jestem pewien, więc nic więcej nie mówię, aż do rozwiązania przypadku.
|
|
_________________ Przecudowna MAŁŻA (weeee!) sinaj ;*
Panks newer day! - Bo prawdziwy punk pie*doli wszystko. Nawet ortografie... I netykiete.
Wysłany:
Pią 18:01, 12 Lut 2010 |
|
Dr Gregory House
Immunolog

Użytkownik zbanowany Zakaz pisania Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 3
Miasto: Radom
|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Medycyna |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 53, 54, 55 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 Następny |
Strona 54 z 107 |
|