|
 |
Forumowa Encyklopedia House`a
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
odpowiadając:
Vox populi vox dei; wobec negatywnych opinii, projekt ten na pewno nie pojawi sie na okładce encyklopedii.
Zmian w tym co jest nie wprowadzę, bo taka była moja koncepcja, taki był mój odbiór House md i każda zmiana będzie gwałtem na tej grafice -kompozycyjnym i charakterologicznym. Poza tym, postac tworzy z tłem jedną płaszczyznę wektorową - zmieniając postać trzeba by zmienić tło, układ -czyli de facto wszystko. jesli chcecie wymuskanego Housa -wasze prawo. Ja sie pod chłamem nie podpisze.
Reasumując, czekamy na wasze projekty. Wymagania zamieściłam wyżej.
|
|
Pią 20:50, 01 Maj 2009 |
|
T.
Mecenas Timon

Pochwał: 37
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Gorm, nikt sie nie denerwuje tylko chyba nie rozumiemy się w podstawowej kwestii...
Ta okładka to autorski projekt T. - tak jak nikt nie ingeruje w napisane przez nas fiki, ani w tworzone ikonki, tak nie spodziewajcie się że T. wybierze zdjęcie, które Tobie akurat sie najbardziej podoba, bo świetnie wiesz że poczucie estetyki jest kwestią względną... Ona wybrała zdjęcie i miała na nie pomysł taki, jaki przedstawiła... oczywiście skoro je wystawiła tu, oczekiwała Waszych opinii, ale nie sądzę, żeby zmieniała w nim cos... zresztą to ona powinna na to odpowiedzieć, ale ja bym nie zmieniła rozdziału własnego fika tylko dlatego że komuś się nie podoba...:?
Tak Gorm, Encyklopedia jest pod nas, ale jesli chcialibyśmy każdy szczegół przedstawiac do konsultacji społecznych to nie wydamy jej nigdy... ;/ po kolei każda notka biograficzna może być źle napisana, każdy wybrany cytat nie taki, fiki nie odpowiednie itd.
Nie uważam, że T. zrobiła ideał i nic nie jest w stanie spodobać mi sie bardziej... Popre najlepszy moim zdaniem projekt... i nie! to wcale nie znaczy że jak ktoś nie potrafi działac w grafice to ma sie zamknac...! Prosze tylko tych którzy potrafia by cos zaproponowali...
Nie chciałabym tylko żeby z powodu okładki wyszła niepotrzebna afera bo to psuje atmosfere... szanuje Wasze zdanie, ale proszę żebyście i Wy szanowali moje oraz prawo do autorskiego wyrazu T. ;)
EDIT: O! Widze, że T. potwierdza wersję, że zmiana zdjęcia jest tożsama ze zmiana okładki...
Ostatnio zmieniony przez Syśka dnia Pią 21:12, 01 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Pią 20:58, 01 Maj 2009 |
|
Syśka
Reumatolog

Pochwał: 15
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
W takim razie zaprzestaję wprowadzania takiej atmosfery, bo to w sumie ja rozkręciłem (i mówię tu serio)
T., kolejny raz chciałem powtórzyć i wyrazić swoje zdanie, że koncepcja okładki jest bardzo dobra. A co do zdjęcia to skoro nie ma nawet technicznej możliwości jego zmiany, to wniosek jest taki, że to co pisałem jest bezcelowe.
Ten projekt okładki potraktowałem jako okładkę, a nie jako dzieło twórczości T. (jak zapewne większość tych, co się wypowiadają na jej temat) i wyszedłem z założenia, że skoro encyklopedia jest forumowa, to o okładce też zadecydują użytkownicy wprowadzając w niej modyfikacje i nie traktowałem jej jako autorskiej grafiki T. Nie zrozumiałem waszej koncepcji, mój błąd.
A swoją drogą, na jakim papierze będzie FEH?
|
|
Pią 21:12, 01 Maj 2009 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Gorm napisał: | Ten projekt okładki potraktowałem jako okładkę, a nie jako dzieło twórczości T. (jak zapewne większość tych, co się wypowiadają na jej temat) i wyszedłem z założenia, że skoro encyklopedia jest forumowa, to o okładce też zadecydują użytkownicy wprowadzając w niej modyfikacje i nie traktowałem jej jako autorskiej grafiki T. |
No i chyba ta kwestia stała sie przyczynkiem do dyskusji, która powinna się zakończyć tylko takim stwierdzeniem, że z radością przywitamy inne autorskie projekty i wybierzemy najlepszy :D
A prawo do oceny czyjejś twórczości mamy wszyscy, nie mamy tylko prawa ingerencji w nią... ;)
Co do papieru to ja zupełnie nie znam sie na kwestiach technicznych, dlatego trzeba pytać T. ...
|
|
Pią 21:17, 01 Maj 2009 |
|
Syśka
Reumatolog

Pochwał: 15
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
a psik!
Student medycyny

Miasto: Poznań
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
ok, jeszcze raz -nowy projekt biorąc pod uwage zapotrzebowanie na House -Ken :lol: :lol: :lol:
|
Autor postu otrzymał pochwałę.
|
Sob 8:39, 02 Maj 2009 |
|
T.
Mecenas Timon

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
a psik!
Student medycyny

Miasto: Poznań
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Gorm jelsi chodzi o papier, to myślałam żeby wszystcko co czarno białe zrobic na normalnym, a kolorowe na kredowym o niskiej gramaturze. Ale zobaczymy jakie odbicie znajdzie to w kosztach.
|
|
Sob 9:47, 02 Maj 2009 |
|
T.
Mecenas Timon

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
T., Rewelacyjna okładka! :prosze: :)
|
|
Sob 11:26, 02 Maj 2009 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
O kurczę... Niesamowita jest! Rewelacja!
|
|
Sob 11:30, 02 Maj 2009 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
PO-WA-LA-JĄ-CA!
Jednoosobowa kapituła w składzie: ja czuje się w pełni zaspokojona;P
|
|
Wysłany:
Sob 12:05, 02 Maj 2009 |
|
rocket queen
Pumbiasta Burleska
Pochwał: 57
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
T. napisał: |
 |
Idealnie. Serio i bez wazeliny - tamta była fajna, ta jest rewelacyjna.
I nie ma się co denerwować, bo my nie robimy Wam na złość i nie chcemy dokłądać Wam pracy, tylko po prostu wszystkim nam zależy na tym, żeby FEH była jak najlepsza ;)
Co do papieru, myślę, że tak jak mówisz będzie najlepiej - bo na zwykłym papierze kolory mogą być nie do końca takie, jak w rzeczywistości. No i wiadomo, że na kredowym zdjęcia zawsze ładniej wyglądają, a avki itp. są głównie z nich, prawda?
Cytat: | ja czuje się w pełni zaspokojona;P |
Ta to potrafi ująć wszystko w jednym zdaniu :lol:
|
|
Wysłany:
Sob 12:10, 02 Maj 2009 |
|
Sarusia
Patomorfolog

Pochwał: 14
|
Powrót do góry |