|
 |
Forumowa Encyklopedia House`a
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
ok
niech zatem ktos zaproponuje ciekawsza okładke:
Wymagania
1. wersje Coreldraw od 9 do 11
2. czcionki zamienić na krzywe
3. zakres kolorystyczny CMYK (opcjonalnie profil Euroscale)
4. ustawić stronę dokładnie w formacie, w jakim chcemy, aby została przycięta
5. jeżeli grafika na stronie dotyka krawędzi bocznej należy ją przeciągnąć poza format strony o 3 mm (tzw. nadlew, spad)
6. grafika importowana (nie wklejana) o rozdzielczości 200-300 dpi
7. Na krawędzi nie załamane aple.
|
|
Pią 18:17, 01 Maj 2009 |
|
T.
Mecenas Timon

Pochwał: 37
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Ja pozwolę sobie nie zgodzic z przedmówcami...
po pierwsze primo... czcionka jest bardzo fajna i wyraźna... polskie znaki sie znajdą, nie bać żaby!
po drugie primo pomysł ze zdjęciem które wyostrza tylko oczy - atrybut Housa - świetny pomysł
po trzecie primo - okładka jest jasna i przejrzysta...
A co do "starości" Housa... ludzie, ten facet ma 50 lat! chcecie photo shopa stosować?????? :?
|
|
Pią 18:27, 01 Maj 2009 |
|
Syśka
Reumatolog

Pochwał: 15
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Pomysł z rozmazaniem jest bardzo dobry :) A czcionka jest świetna! I nawet House się ogolił, żeby dobrze wyglądać :D
|
|
Pią 18:34, 01 Maj 2009 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ja również nie wiem dlaczego się czepiacie? NIE MA CZEGO! Okładka jest bardzo przejrzysta, napisy wyraźne, kolory fajnie dobrane i całość starannie wykonana! O pomyśle już nie wspominając.
Co do wieku House'a... Muszę zgodzić się z Syśką: jaki sens ma "odmładzanie" ponad 50-letniego faceta w PS albo innym Corelu?!
|
|
Wysłany:
Pią 18:35, 01 Maj 2009 |
|
rocket queen
Pumbiasta Burleska
Pochwał: 57
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Syśka napisał: |
po pierwsze primo... czcionka jest bardzo fajna i wyraźna... |
Zgadzam się.
po drugie primo pomysł ze zdjęciem które wyostrza tylko oczy - atrybut Housa - świetny pomysł |
Zdecydowanie się zgadzam.
po trzecie primo - okładka jest jasna i przejrzysta... |
I z tym także się zgadzam.
A co do "starości" Housa... ludzie, ten facet ma 50 lat! chcecie photo shopa stosować?????? :? |
Ale z tym nie. Broń Boże photoshop, żadne tam retusze, wygładzanie zmarszczek itp. Ale po prostu korzystniejsze zdjęcie.
|
|
Wysłany:
Pią 18:49, 01 Maj 2009 |
|
Sarusia
Patomorfolog

Pochwał: 14
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Syśka każdy ma prawo do swojego zdania, prawda? ;)
Mi również podoba się przejrzystość okładki:)
Sama może spróbowałabym swoich sił w stworzeniu projektu okładki, ale niestety nie pracuję w Colrelu...
|
|
_________________ Jak sobie pościelisz, to mnie zawołaj. ;)
Wysłany:
Pią 18:52, 01 Maj 2009 |
|
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Pochwał: 72
Miasto: G.||Gdynia
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ewel napisał: | Syśka każdy ma prawo do swojego zdania, prawda? |
Alez oczywiście Ewelciu ;) dlatego też wyraziłam swoje :D
Przyznam że po przeczytaniu pierwszych komentów tez pomyslałam że oczy sa za stare... ale po chwili i bardziej wnikliwym spojrzeniu na całość okładki zobaczyłam w nich ta głębię i ta przenikliwość którą u H. kocham... i juz jego zmarszczki przestały mieć znaczenie :D:D:D
|
|
Pią 19:01, 01 Maj 2009 |
|
Syśka
Reumatolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Mnie także podoba się ta okładka. Co do rozmazanej twarzy to myślę, że można odebrać "metaforczynie". W końcu po części będzie ona przedstawiać nie samego Housa ale Housa w naszej opini, w naszym jego postrzeganiu. Czcionka jest też ok chociaż jak jest napis Forumowa Encyklopedia House'a to ostatni wyraz można by przemieścić lub zmienić kolor bo jest mało wyraźny.
|
|
Pią 19:11, 01 Maj 2009 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

Miasto: Starachowice
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
a ja kolejny raz będę "tym złym" co to tylko narzeka i nic nie robi.
Co do samej czcionki - jest jak najbardziej w porządku, chodziło mi tylko i wyłącznie o brak polskich znaków, co mogłoby być problemem. Ale skoro już na mnie nakrzyczeliście to jakoś to wytrzymam :hahaha:
Ale jeśli chodzi o zdjęcie z okładki to wg mnie jest dziwne, mi chwilę zajęło, żeby rozpoznać w nim House'a i wcale nie chodzi tu o wadę wzroku.
Osobiście na corelu i ogólnie grafice znam się jak kura na gwiazdach, ale jest kilka obrazków, które IMHO ciekawiej by wyglądały same, jak i z tym rozmazaniem:
http://images1.fanpop.com/images/photos/1400000/House-MD-Black-White-house-md-1495495-1024-768.jpg
http://blog.zorex.info/uploaded/2008/Sept/25/HouseMD.jpg - hit
http://www.zastavki.com/pictures/1152x864/2008/Movies_Movies_H_House_M.D._010044_.jpg
http://www.universalchannel.tv/files/img/downloads/wallpapers/series/house/wp-house-2-1024-la.jpg
A teraz znów na mnie krzyczcie :wink:
Ostatnio zmieniony przez Gorm dnia Pią 19:49, 01 Maj 2009, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Pią 19:40, 01 Maj 2009 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
lizbona
Diabetolog

Pochwał: 8
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Gorm, nikt tu na nikogo nie krzyczy... kazdy ma prawo wyrazic swoja opinię i dlatego sądze T. wstawiła projekt okładki juz teraz... żebysmy przedykutowali kwestię, ewentualnie by ktoś zaproponował coś nowego!
I tak... co do Twoich zdjęć... jesli zachowamy koncepcję i zakryjesz pozostałe czesci twazry H. to zobaczysz że na kkażdym z nich trudno go poznac... a co do zdjęc... pierwsze jeszcze jest najlepsze, ale drugie - z opadającymi powiekami jest co najmniej nie naturalne - widziałam je wielokrotnie na stronie foxa i za każdym razem mi sie nie podobało... jest poprostu jakieś sztuczne :? , a na trzecim wygląda powiedzmy "niemęsko" ... czy on ma na oku czarna kreske :? ?
Ostatnio zmieniony przez Syśka dnia Pią 20:19, 01 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Pią 19:55, 01 Maj 2009 |
|
Syśka
Reumatolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
a psik!
Student medycyny

Miasto: Poznań
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
W zaistniałych okolicznościach, najrozsądniej będzie, jak ktoś przedstawi swój projekt okładki. Zrobimy głosowanie i wybierzemy najlepszą, nie tracąc jednocześnie czasu na gdybanie. Jeśli nikt tego nie zrobi, przechodzi okładka autorstwa T.. Krótka piłka.
|
|
Wysłany:
Pią 20:25, 01 Maj 2009 |
|
rocket queen
Pumbiasta Burleska
Pochwał: 57
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Powiem tak, dyskusja jest bezcelowa... przynajmniej dopóki ktoś nie przedstawi kontrpropozycji... jesli zobaczymy nowe projekty, lepsze i bardziej do nas wszystkich przemawiające, na pewno wybierzemy najlepszy - tak więc do dzieła... przynajmniej Ci którzy potrafią :D
A co do okładki, która juz mamy - to nie oczekujcie zmian pod siebie - to była wizja twórcy okładki i juz tak pozostanie! Jedyny sposób to zrobic coś nowego, opartego na własnym pomysle...
A zdjęć House z zarostem znajdziecie w środku wystarczająco duzo ;P
|
|
Pią 20:27, 01 Maj 2009 |
|
Syśka
Reumatolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Syśka napisał: | Powiem tak, dyskusja jest bezcelowa... przynajmniej dopóki ktoś nie przedstawi kontrpropozycji... jesli zobaczymy nowe projekty, lepsze i bardziej do nas wszystkich przemawiające, na pewno wybierzemy najlepszy |
Rozumiem, że możliwość lekkiej modyfikacji okładki polegającej na wymianie zdjęcia, o którą chodzi większości użytkowników, którzy się wypowiedzieli, nie wchodzi w grę?
Syśka napisał: | tak więc do dzieła... przynajmniej Ci którzy potrafią :D |
W takim razie, skoro nie mam ani oprogramowania, ani umiejętności, to już się zamykam w tym temacie i bezsensowne są moje uwagi (które i tak już przedstawiłem).
Syśka napisał: | A co do okładki, która juz mamy - to nie oczekujcie zmian pod siebie |
ale ta Encyklopedia jest chyba właśnie pod "nas", użytkowników :) Wszyscy przecież chcą, żeby ta encyklopedia była cacuś glancuś, żeby wszystko było jak marzenie, każdy chce dobrze.
rocket queen, nie ma o co się denerwować. Umieściliście tu okładkę po to, żeby się użytkownicy wypowiadali, to się wypowiadają :)
|
|
Pią 20:40, 01 Maj 2009 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7
|
Powrót do góry |
 |
|
|