|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 531, 532, 533 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Cytat: | bo nasz licencjat, pomimo rozpoczęcia przed nowelizacją ustawy, naliczył już sobie pulę punktów i jest ona wykorzystana. Pewnie zrezygnuje ze swoich marzeń albo obrabuje bank..... |
Ale dlaczego? W sumie? Skoro przed nowelizacją?
|
|
Sob 20:38, 13 Lip 2013 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Cytat: | Ja z swego rodzaju samozagłady również wyrosłam, ale nie umiem odmawiać ludziom |
Nie zrozumiałam do końca...
|
|
Sob 20:57, 13 Lip 2013 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne, też mnie to zastanawia i do dziś myślałam, że jednak punkty ECTS wykorzystane przed nowelizacją tak jak by nie są wykorzystane, ale widzisz, co jest na czerwono, to informacja z Ministerstwa.
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Sob 21:24, 13 Lip 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: |
Nie zrozumiałam do końca... |
Sama prowadzę spokojne i zrównoważone życie, ale nie potrafię odmawiac, jeśli ktoś mnie do czegoś "złego" namawia.
No i ten drugi sens, nie potrafie odmawiać ludziom, jak czegoś potrzebują, a ja potem sie tylko stresuje :D
Cytat: | ale widzisz, co jest na czerwono, to informacja z Ministerstwa. |
Wprawdzie czytanie ze zrozumieniem u mnie kuleje, ale ja bym właśnie zrozumiała, że studia rozpoczęte przed tym czasem, nie mają wpływu na płacenie za inne. Ale jak mówie. Czytanie ze zrozumieniem jest u mnie kiepskie :D
|
|
Nie 12:03, 14 Lip 2013 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
No widzisz, ja też się nad tym zastanawiałam i w zasadzie można to rozumieć w dwojaki sposób. Ja zinterpretowałam to tak, że pomimo rozpoczęcia studiów przed czasem ustawy nic one nie zmieniają, nie mają wpływu na jakiekolwiek ulgi w płaceniu za inne. Hmm, może wypowie się ktoś trzeci? :P
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
Wysłany:
Nie 13:16, 14 Lip 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Wprawdzie czytanie ze zrozumieniem u mnie kuleje, ale ja bym właśnie zrozumiała, że studia rozpoczęte przed tym czasem, nie mają wpływu na płacenie za inne. Ale jak mówie. Czytanie ze zrozumieniem jest u mnie kiepskie |
Zrozumiałam ten komunikat tak samo xD
Cytat: | Sama prowadzę spokojne i zrównoważone życie, ale nie potrafię odmawiac, jeśli ktoś mnie do czegoś "złego" namawia.
No i ten drugi sens, nie potrafie odmawiać ludziom, jak czegoś potrzebują, a ja potem sie tylko stresuje |
Aaa ok :D Sama z siebie jesteś grzeczna i niewinna jak zwykle? :)
|
|
Nie 13:43, 14 Lip 2013 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Zrozumiałam ten komunikat tak samo xD
|
Nie wiem czy jestem odpowiednim człowiekiem odnośnie czytania ze zrozumieniem, ale ja rozumiem podobnie jak jeanne i pantera :roll:
|
|
Wysłany:
Nie 20:01, 14 Lip 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

Pochwał: 13
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
No to zapewne tak jest jak mówicie, czyli na moją korzyść :wink: Nadal nie rozumiem w 100% waszego toru myślenia, bo obrałam swój, wytłumaczcie, to może przyznam rację :-D
|
|
Wysłany:
Nie 20:40, 14 Lip 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Sama z siebie jesteś grzeczna i niewinna jak zwykle? Smile |
Do wczoraj tak myślałam :X
Cytat: | Nadal nie rozumiem w 100% waszego toru myślenia, bo obrałam swój, wytłumaczcie, to może przyznam rację Very Happy |
Chyba najprościej to raczej, ze prawo nie działa wstecz prawda?
Cytat: | studia [...],nie mają wpływu [nie liczą się, a skoro się nie liczą, to tak jakby dla tej ustawy nie istniały] |
|
|
Pon 13:29, 15 Lip 2013 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Wiem, że prawo nie działa wstecz, dlatego zawsze byłam przekonana, że za kolejny rozpoczęty licencjat (tylko, bo studia II stopnia rozpoczęłam po wejściu w życie ustawy) nie będzie trzeba płacić. Koleżanka miała zamiar zacząć i dowiedziała się, że będzie musiała za nie płacić.
A słowa te można według mnie rozumieć w dwojaki sposób: w taki, jak Wy twierdzicie (i teraz już też pojęłam wasz tok myślenia), albo:
Cytat: | Zwracam również uwagę, że studia (...) nie mają wpływu [mieć wpływ-zmieniać coś, nie mają wpływu, czyli nie mają znaczenia] na odpłatność |
|
|
Wysłany:
Pon 14:16, 15 Lip 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Shitzune, niby każdy dostaje 30 dodatkowych punktów tak w razie czego. W takim razie nie rozumiem, dlaczego koleżanka miałaby płacić za nowo rozpoczęty licencjat, skoro poprzedni rozpoczęła przed wejściem ustawy. Bałagan w tym jakiś jest, no i to podobno też zależy od uczelni, ale wiadomo, że pewnie wszystkie wprowadzą zwyczaj opłacania drugiego kierunku w życie, bo to dla nich opłacalne ;-)
|
|
Wysłany:
Pon 16:42, 15 Lip 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Shitzune, ja też już nic nie wiem... Sama chciałabym zrobić jeszcze jedną specjalność :evil:
|
|
Wysłany:
Pon 19:17, 15 Lip 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Juniuś, może chodzi o to, że to ten drugi rozpoczęła/rozpocznie po wejściu ustawy? Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia, bo się tym nie interesowałam, ale widzę, że chyba muszę się pożegnać z moimi mglistymi planami studiowania kiedyś drugiego kierunku... :/ |
To znaczy ja mało wiem na ten temat ale się moge dopytać. Mój znajomy z LO też studiuje tak jak ja fizyke techniczną na wydziale Fizyki i chciał zacząć na drugim kierunku inżynierie biomedyczną. Poszedł do dziekana na EiTI i on podobno mu powiedział, że spoko i to będzie darmowe. Kumpel raczej by mnie nie okłamał z tym ale możliwe jest, że coś źle zrozumiał :wink:
|
|
Pon 23:11, 15 Lip 2013 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15
Miasto: Starachowice
|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 531, 532, 533 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny |
Strona 532 z 552 |
|