|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 500, 501, 502 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
U kogo deszczowy to deszczowy :) Ale za chwilę i u mnie pewnie coś skapnie, ale to w końcu Boże Ciało, więc nie może być bez deszczu :)
W każdym razie od rana była piękna słoneczna pogoda i Al po Okęciu zaginała "na króciutko" :P A otem odsypiałam do 13:00 :/
|
|
Wysłany:
Czw 15:52, 30 Maj 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

Pochwał: 13
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
A w Ostrowie deszczowo i burzowo... :evil:
Jestem wściekła, bo w połowie maja pojawił się program 50 KFPP i w programie widniała Kora, która miała wystąpić na Gali Jubileuszowej. Od razu postanowiłam, że się przejdę, bo mieszkać w Opolu i nie być na Festiwalu... :-D Przy okazji zafundowałabym bilet mamusi z okazji imienin i Dnia Kobiet-taki łączony prezent. Tydzień później w programie Kory już nie było...A teraz okazuje się, że niemała liczba gwiazd została wycofana. Organizatorzy coś nawalają... W każdym razie na Festiwal i tak idziemy, ale jestem zła. A trzeba było iść w zeszłym roku :cry:
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Czw 17:34, 30 Maj 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
No ja mieszkam w Wawie i z wielu okazji nie korzystam, bo najzwyczajniej w świecie nie cierpię koncertów :/ Jedyny plus, że teatr lubię, to mogłam podziwiać Danusię i Kamilę na żywo :) (chociaż Kamila akurat korzystnie nie wyglądała)
|
|
Wysłany:
Czw 17:46, 30 Maj 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ja też nie przepadam za koncertami, gdzie się wszyscy przepychają i można dostać butelką w łeb. Robię wyjątki w niektórych sytuacjach - kiedy ma być koncert artysty, na którego występ chciałabym pójść. Ostatnio w ramach Piastonaliów/Juwenaliów (nie znoszę tych dni) koncert miała u nas Nosowska i mimo tłoku i dużej ilości pijusów nie żałowałam, że poszłam, bo było cudownie. A jeśli chodzi o KFPP, to tam jest bardzo kulturalnie. Wszyscy siedzą sobie wygodnie na wyznaczonych miejscach i nie ma raczej żadnej hołoty.
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
Wysłany:
Czw 19:04, 30 Maj 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Jeśli chodzi o poziom to nie porównuję koncertu na juwenaliach do Festiwalu w Opolu, ale tak czy siak jest głośno :) Nie no, raz nawet kilka lat temu miałam się wybrać do Opola, bo koleżanka z pracy też chciała, ale jakoś się nie zdecydowałyśmy.
|
|
Wysłany:
Czw 19:35, 30 Maj 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra, zapraszam serdecznie :-D
|
|
Wysłany:
Czw 21:04, 30 Maj 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Co tam jest ciekawego do zwiedzania? Bo ja tam byłam raz w życiu przelotem i to 2 lata temu :) Nic nie zobaczyłam, bo nie było ani kiedy, ani jak :/
|
|
Wysłany:
Czw 21:40, 30 Maj 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Zależy, co masz na myśli, pisząc "do zwiedzania" :-D Ogółem miasto jest prześliczne - nie za duże, czyste i wszędzie blisko. W samym centrum mamy amfiteatr, na Rynku aleję gwiazd, piękny budynek Katedry, opolską Wenecję, trzy duże galerie handlowe, piękne ZOO, które mieści się na wyspie Bolko, gdzie mamy trasy rowerowe, siłownię, ścieżki do spacerów wzdłuż Odry. Ogólnie są też jakieś kąpieliska, ale byłam tylko na jednym i baseny.
Mój ulubiony widok :serducho:
|
|
Wysłany:
Pią 10:29, 31 Maj 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
No dobra, pomijając te galerie handlowe, można powiedzieć, że reklama się udała :D W takim razie można dodać Opole do mapy miast do odwiedzenia :)
|
|
Wysłany:
Pią 13:12, 31 Maj 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Te galerie to był taki dodatek :lol: Poza tym jedna z nich - Turawa Park, leży nad jeziorem. Jeszcze tam nie byłam, ale podobno pięknie jest.
|
|
Wysłany:
Pią 17:25, 31 Maj 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Galeria handlowa sama w sobie nie jest dla mnie ani piękna, ani fajna, ani nie mam tam nic wartego zobaczenia :) Restauracja położona nad jeziorem może być dla mnie atrakcyjna, ale galeria tylko jeśli jest tania (co się rozumie, że nie jest), może być atrakcyjna (ale tylko do przymusowych zakupów). Z dwojga złego wolę już koncert, bo jak tylko wchodzę do galerii, dostaję alergii na ludzi, zwłaszcza na dzieciarnię i głupie dziunie :)
|
|
Wysłany:
Pią 18:03, 31 Maj 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Nie ma nic bardziej wartościowego, niż rodzinne spacery po galerii :lol:
|
|
Wysłany:
Pią 18:39, 31 Maj 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Taaa, kiedyś były rodzinne obiady, spacery, jazda rowerami, a teraz są spacery po galerii. Coraz bardziej przeraża mnie ten świat :pomocy:
Ludzie już nawet przestają się ze sobą spotykać. Wszystko, co wiesz o znajomych, wiesz z fejsa, masakra. Ostatnio napisałam do koleżanki, żeby z łaski swojej spotkała się ze mną zamiast pisać i gadać przez telefon, bo gdyby nie praca, to całkiem zapomniałabym, jak wygląda rozmowa z drugim człowiekiem face to face :roll:
|
|
Wysłany:
Pią 18:44, 31 Maj 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
A jak się poszukiwało jakiejś rzeczy i nie można było znaleźć w normalnym sklepie, to się jechało do galerii do wielkiego miasta raz na rok. A teraz to jest na porządku dziennym i jeszcze jestem w stanie zrozumieć, jak chodzi się tam w konkretnym celu, ale żeby tylko się przejść i "miło" spędzić czas? I może jeszcze pokazać się ludziom? Ostatnio na jednej z konferencji dziewczyna miała referat o szerzącym się dziecięcym konsumpcjonizmie - przerażające. Aż się boję, jakie będą następne pokolenia :roll:
A co do rowerów... Miałam się dzisiaj z mamą wybrać na małą wycieczkę, a za oknem deszczowo :-(
|
|
Wysłany:
Sob 10:04, 01 Cze 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś, znowu u Ciebie pada? :shock: W stolicy chyba rzeczywiście najlepsza pogoda w ten weekend, może dobrze, że nigdzie się nie ruszyłam.
Juniuś napisał: | Aż się boję, jakie będą następne pokolenia Rolling Eyes |
Ja nie wiem, już się boje tego, które jest :|
Juniuś napisał: | A teraz to jest na porządku dziennym |
U mnie zdecydowanie nie jest. Do galerii wchodzę tylko w celu dotarcia do marketu i kupienia spożywki :) Ciuchy rzadko kupuję w jakichkolwiek sieciówkach. Nie lubię galerii i bardzo wątpię, abym kiedykolwiek się przekonała. Chyba, że kiedyś nie będzie innych możliwości, bo zostaną tylko galerie :shock:
|
|
Wysłany:
Sob 11:16, 01 Cze 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 500, 501, 502 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny |
Strona 501 z 552 |
|