|
|
Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 490, 491, 492 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny
|
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
|
Juniuś napisał: | Hej ludziska, co słychać? |
Hej Juniuś :)
Mam ferie, siedzę w domu i smęce, choć okazało sie, że pesymizm niektórych jest zbliżony do mojego (buu nie jestem taka wyjątkowa :hahaha: ). Byłam dziś w szkole na półtorej godziny biologii, zostałam przerażona, bo dziewczyny gadały o jakiś zadania z chemii z monopochodnymi, a ja nie mam pojęcia o co chodziło. Ogółem nie robię nic konstruktywnego.
A co u Ciebie?
Juniuś napisał: | Moja współlokatorka, która w przyszłym roku mogłaby już uzyskać tytuł magistra poprawia w maju maturę i jeśli pójdzie jej dobrze, to rzuci wszystko w pierony i zacznie studiować medycynę. Nawet najprawdopodobniej nie skończy studiów II stopnia, bo wtedy musiałaby opłacać dwa lata medycyny przez te punkty ECTS (w obecnej sytuacji i tak już część wykorzystała, bo zaczęła studia II stopnia, zamiast po licencjacie zrobić sobie przerwę). No cóż, czego się nie robi dla marzeń |
Aż takich ambicji nie mam, liceum skutecznie uświadamiało mi jak głupia jestem...
|
|
Pon 16:34, 18 Lut 2013 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca
Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
|
pantera mglista napisał: | Aż takich ambicji nie mam, liceum skutecznie uświadamiało mi jak głupia jestem... |
Spokojnie, z całą pewnością nie jest tak źle ;) Po liceum poczujesz się jak na 5-letnim urlopie z przerwami na chwilę stresu podczas zaliczeń, a po studiach z kolei uświadomisz sobie, jak bezsensowne było to wszystko i ile czasu zmarnowałaś na wbijanie do głowy bezużytecznej często wiedzy :mrgreen: Bowiem praca to zupełnie inna bajka i weryfikuje szybko nasze oczekiwania życiowe :roll: Skądinąd moje studia były nudniejsze od mojej pracy, więc u mnie akurat rozczarowanie nie jest o tyle bolesne :) Co prawda, przeliczając ten czas i energię, który włożyłam w zdobycie papierka, który w dzisiejszych czasach nic nie znaczy, trochę żałuję, ale przynajmniej miałam ubaw na uczelni i czas zajęty w weekendy :mrgreen:
|
|
Wysłany:
Pon 17:12, 18 Lut 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw
Pochwał: 13
|
Powrót do góry |
|
|
|
Cytat: | Spokojnie, z całą pewnością nie jest tak źle Po liceum poczujesz się jak na 5-letnim urlopie z przerwami na chwilę stresu podczas zaliczeń, a po studiach z kolei uświadomisz sobie, jak bezsensowne było to wszystko i ile czasu zmarnowałaś na wbijanie do głowy bezużytecznej często wiedzy |
No nie wiem :) Najpierw trzeba się na te studia dostać...
Cytat: | Skądinąd moje studia były nudniejsze od mojej pracy, więc u mnie akurat rozczarowanie nie jest o tyle bolesne Co prawda, przeliczając ten czas i energię, który włożyłam w zdobycie papierka, który w dzisiejszych czasach nic nie znaczy, trochę żałuję, ale przynajmniej miałam ubaw na uczelni i czas zajęty w weekendy |
A co studiowałaś?
Cytat: | Bowiem praca to zupełnie inna bajka i weryfikuje szybko nasze oczekiwania życiowe |
W to nie wątpię.
|
|
Pon 17:36, 18 Lut 2013 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca
|
Powrót do góry |
|
|
|
pantera mglista napisał: | A co studiowałaś? |
Socjologię. Nie to, żeby była aż taka nudna, nie było źle. Niemniej pracę mam dużo ciekawszą :) Nie ma kierunku studiów, jaki trzeba skończyć, żeby pracować w moim zawodzie, więc nie mam nawet co żałować, że nie poszłam na inne studia. Nieskończenie żadnych też nie byłoby rozwiązaniem, bo czasy mamy jakie mamy...papier jest potrzebny :roll: Strata czasu jak dla mnie, bo przygotowania merytorycznego do pracy i tak nie daje w 90% przypadków :roll:
|
|
Wysłany:
Pon 18:37, 18 Lut 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw
|
Powrót do góry |
|
|
|
Niestety.. Jakby mógł to by zamknął mnie w klatce... Przeszkadza mu to, że do kota się uśmiecham, że cieszyłam się na spotkanie z Gośką, bo jej już dawno nie widziałam i on ogólnie jest zdania, że skoro mam jego to powinnam na czas spotkania zapominać o wszelkich problemach, nie mogę się smucić, a to że mi smutno, bo rzadko się widzę z Gośką odbiera tak, że on mi nie wystarcza...
Paranoja. Nawet to, że tutaj piszę mu przeszkadza. :roll:
Cytat: |
Ja dostałam na próbnej z Operonu zebrane w taką broszurę. Szkoda, że się w nich niezbyt orientowałam. Teraz przed każdym sprawdzianem lecimy do biblioteki je pożyczać Very Happy |
Ja dopiero teraz to ogarniam... W sumie trochę pożyteczne, ale robienie matur z matematyki skutecznie mnie załamało i pozbawiło złudzeń odnośnie studiowania w Krakowie.
Ja siedzę w domu i nic nie robię poza biologią w poniedziałki i wczoraj tiramisu, smęceniem, graniem. A że zerwałam praktycznie znajomość z osobą z którą miałam się spotkać po ostatniej imprezie także towarzysko jest równie ubogo.... |
U mnie tak samo, ze względu na Kamila... Pozrywałam wszystkie znajomości żeby mi już nie jęczał i żeby uniknąć kłótni. Żałuje strasznie, już wtedy wiedziałam, że to paskudny pomysł. A czemu zerwałaś?
Cytat: | No cóż, czego się nie robi dla marzeń Smile |
Szkoda ze ja już nie będę miała takiej możliwości żeby zacząć inne studia, jak się nie dostanę na medycynę :(
|
|
Wto 0:27, 19 Lut 2013 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny
Pochwał: 50
|
Powrót do góry |
|
|
|
jeanne napisał: | Niestety.. Jakby mógł to by zamknął mnie w klatce... Przeszkadza mu to, że do kota się uśmiecham, że cieszyłam się na spotkanie z Gośką, bo jej już dawno nie widziałam i on ogólnie jest zdania, że skoro mam jego to powinnam na czas spotkania zapominać o wszelkich problemach, nie mogę się smucić, a to że mi smutno, bo rzadko się widzę z Gośką odbiera tak, że on mi nie wystarcza... |
Jest też zazdrosny o Entropię? O.o To chyba tak nie działa...
jeanne napisał: | Paranoja. Nawet to, że tutaj piszę mu przeszkadza. Rolling Eyes |
Dlaczegoż to?
jeanne napisał: | U mnie tak samo, ze względu na Kamila... Pozrywałam wszystkie znajomości żeby mi już nie jęczał i żeby uniknąć kłótni. Żałuje strasznie, już wtedy wiedziałam, że to paskudny pomysł. A czemu zerwałaś? |
To nieco dłuższa historia, a punktem kulminacyjnym była impreza na samym początku ferii... Jeśli chce Ci się słuchać to nie wiem mogę wysłać na maila przy okazji sprawdzisz czy masz dobry.
jeanne napisał: | Ja dopiero teraz to ogarniam... W sumie trochę pożyteczne, ale robienie matur z matematyki skutecznie mnie załamało i pozbawiło złudzeń odnośnie studiowania w Krakowie. |
Teraz robię zadania z podstawy i już nie czuję, że tak tonę i nic kompletnie nie umiem, ale póki było rozszerzenie to ostatnio kumpel przychodził godzinę wcześniej mi tłumaczyć, a przed ostatnią poprawą nie było mnie na francuskim jego też. W sumie to w tym semestrze na razie z 8 godzin francuskiego byłam na 4, ale Łukasz na 2 więc czuję się usprawiedliwiona :D
Jeśli chce biotechnologię to podstawę z matmy muszę napisać na przyzwoity wynik :( Czemu akurat robienie matur z tego przedmiotu pozbawiło Cię złudzeń odnośnie studiowania w Krakowie?
Dodano 2 minut temu:
alhambra napisał: | Socjologię. Nie to, żeby była aż taka nudna, nie było źle. Niemniej pracę mam dużo ciekawszą Smile |
No, ale skoro pracę masz ciekawszą, a w końcu w pracy spędzisz więcej czasu niż na studiach raczej :)
|
|
Wto 0:59, 19 Lut 2013 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca
|
Powrót do góry |
|
|
|
pantera mglista napisał: | No, ale skoro pracę masz ciekawszą, a w końcu w pracy spędzisz więcej czasu niż na studiach raczej Smile |
No raczej :) Studiowałam 5 lat, a pracuję w zawodzie już ponad 7 lat :)
|
|
Wysłany:
Wto 17:24, 19 Lut 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw
|
Powrót do góry |
|
|
|
pantera mglista, u mnie ok :) powoli zastanawiam się nad wyborem tematu pracy magisterskiej i próbuję z całych sił przywołać wiosnę :D obecnie pracuję sobie dorywczo w domu przy komputerze, ale zawsze jakiś grosz wpadnie. Plan zajęć na ten semestr mam nieciekawy, bo rozpieprz w każdym dniu, no ale cóż, przyzwyczaiłam się. W wolnych chwilach będę chyba musiała zasiąść nad angielskim, bo mamy teraz przedmiot, który zwie się KURS W JĘZYKU OBCYM i ze względu na to, jaki trafił nam się prowadzący, mamy takie jakby warsztaty plastyczne w języku angielskim. Ani słowa prowadzący nie mówi po polsku, więc mam trochę problem z dokładnym zrozumieniem, o co chodzi i jak ma wyglądać praca :D dziś np. postawił przed nami na biurku krzesło i kazał je naszkicować z takiej perspektywy, jak każdy je widzi. Z pozoru łatwe, a okazało się koszmarnie trudne :D
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Wto 17:53, 19 Lut 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna
Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jest też zazdrosny o Entropię? O.o To chyba tak nie działa... |
No bo byłam smutna, a ona zaczeła gryźć jego plecak, więc się zaczęłam śmiać, więc już foch, że on mnie nie potrafi pocieszyć, a przy głupim kocie się śmieje o.O
Bo on wie o tej całej historii, w którą się wplątałam i jemu się nie mieści to w głowie, że można gadać z kimś, kogo się na oczy nie widziało.
To nieco dłuższa historia, a punktem kulminacyjnym była impreza na samym początku ferii... Jeśli chce Ci się słuchać to nie wiem mogę wysłać na maila przy okazji sprawdzisz czy masz dobry. |
Pisz :*
Jeśli chce biotechnologię to podstawę z matmy muszę napisać na przyzwoity wynik Sad Czemu akurat robienie matur z tego przedmiotu pozbawiło Cię złudzeń odnośnie studiowania w Krakowie? |
Bo do Krakowa na medycynę trzeba zdawać matmę... I wszystkie z tych 3 przedmiotów na 93%... A ja matmy nie wyciągnę na tyle. Nienawidzę geometrii i jej nie rozumiem. Nie widze tego w ogóle.
Cytat: | dziś np. postawił przed nami na biurku krzesło i kazał je naszkicować z takiej perspektywy, jak każdy je widzi. Z pozoru łatwe, a okazało się koszmarnie trudne Very Happy |
Moj plastyk, w gimnazjum miał podobne pomysły. Ja kółka nie umiem narysowac, a co dopiero martwą naturę. Traumę mam do dziś o.O
|
|
Wysłany:
Wto 19:26, 19 Lut 2013 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny
|
Powrót do góry |
|
|
|
jeanne napisał: | No bo byłam smutna, a ona zaczeła gryźć jego plecak, więc się zaczęłam śmiać, więc już foch, że on mnie nie potrafi pocieszyć, a przy głupim kocie się śmieje o.O |
Urażona męska duma ;)
jeanne napisał: | Bo on wie o tej całej historii, w którą się wplątałam i jemu się nie mieści to w głowie, że można gadać z kimś, kogo się na oczy nie widziało. |
Mnie widziałaś, co prawda nie na żywo O.o W sumie ma trochę racji, że go to niepokoi po tym.
Wysłany ;*
jeanne napisał: | Bo do Krakowa na medycynę trzeba zdawać matmę... I wszystkie z tych 3 przedmiotów na 93%... A ja matmy nie wyciągnę na tyle. Nienawidzę geometrii i jej nie rozumiem. Nie widze tego w ogóle. |
Matmę na podstawię? To niezłe wymagania, choć podobno lepsze są gdzieś na wydział chemiczny chyba we Wrocławiu. Jakaś geografia, historia, i w ogóle nie wiadomo co przynajmniej tak mi mówili O.o Ja geometrii i stereometrii :(
Juniuś napisał: | powoli zastanawiam się nad wyborem tematu pracy magisterskiej i próbuję z całych sił przywołać wiosnę Very Happy |
Ja chcę żeby było ciepło na dworze :)
Juniuś napisał: | Plan zajęć na ten semestr mam nieciekawy, bo rozpieprz w każdym dniu, no ale cóż, przyzwyczaiłam się. W wolnych chwilach będę chyba musiała zasiąść nad angielskim, bo mamy teraz przedmiot, który zwie się KURS W JĘZYKU OBCYM i ze względu na to, jaki trafił nam się prowadzący, mamy takie jakby warsztaty plastyczne w języku angielskim |
Ale kompletnie wam słowa nie powie po polsku, nawet jak zobaczy, że robicie wielkie oczy i nic nie rozumiecie?
Juniuś napisał: | dziś np. postawił przed nami na biurku krzesło i kazał je naszkicować z takiej perspektywy, jak każdy je widzi. Z pozoru łatwe, a okazało się koszmarnie trudne Very Happy
|
Hmm krzesło... Moją traumą za czasów plastyki były portretu i szkicowanie człowieka. W ogóle prace były straszne i ten przedmiot mnie denerwował mimo, że lubię coś pomalować, ulepić itd. Talentu plastycznego mi poskąpiono niestety :(
|
|
Wto 23:27, 19 Lut 2013 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca
|
Powrót do góry |
|
|
|
Urażona męska duma Wink |
Wczoraj stwierdzil, że się nie cieszę, że do mnie przyjedzie, a raczej, że gdyby przyjechał z Gośką to bym się cieszyła bardziej. :roll: Już nie wiem, czy się śmiać, czy płakać :D
Mnie widziałaś, co prawda nie na żywo O.o W sumie ma trochę racji, że go to niepokoi po tym. |
Ja mu właśnie o tym mówiłam. Tzn. o Tobie. Że jak byłam w szpitalu to Ty do mnie dzwoniłaś, a nie Ci wszyscy ludzie z "reala", więc..
Odpiszę zaraz wieczorem :*
Ja chcę żeby było ciepło na dworze Smile |
Ja też! Nie chce mi sie już chodzić w adidasach po śniegu! :(
|
|
Sro 13:45, 20 Lut 2013 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny
|
Powrót do góry |
|
|
|
Cytat: | Hmm krzesło... Moją traumą za czasów plastyki były portretu i szkicowanie człowieka. W ogóle prace były straszne i ten przedmiot mnie denerwował mimo, że lubię coś pomalować, ulepić itd. Talentu plastycznego mi poskąpiono niestety Sad
|
Mi kazano kiedyś narysować drzewo podczas licealnych zajęć plastycznych w plenerze :roll: Wyszedł pudel po wybuchu jądrowym, ale przynajmniej była kupa śmiechu :mrgreen:
Z krzesełka mogłabym zrobić łóżko :hahaha:
|
|
Wysłany:
Sro 17:13, 20 Lut 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw
|
Powrót do góry |
|
|
|
jeanne napisał: | Wczoraj stwierdzil, że się nie cieszę, że do mnie przyjedzie, a raczej, że gdyby przyjechał z Gośką to bym się cieszyła bardziej. Rolling Eyes Już nie wiem, czy się śmiać, czy płakać Very Happy |
Masz osobny i wyjątkowy sposób cieszenia się na to, że on przyjedzie po prostu, dla Gosi inny :D
jeanne napisał: | Ja mu właśnie o tym mówiłam. Tzn. o Tobie. Że jak byłam w szpitalu to Ty do mnie dzwoniłaś, a nie Ci wszyscy ludzie z "reala", więc.. |
Wiesz ja też kiedyś tego nie rozumiałam. Może po prostu niektórych rzeczy trzeba doświadczyć osobiście. A no tak miałaś wątpliwą przyjemność usłyszenie mojego głosu i poznania ogarnięcia niekiedy :(
jeanne napisał: | Odpiszę zaraz wieczorem :* |
To jeśli odpisałaś to ja nie dostałam ;( Inny mail ;*
jeanne napisał: | Ja też! Nie chce mi sie już chodzić w adidasach po śniegu! Sad |
A myślałam, że tylko ja tak. Ale od czasu jak zamknęli nam salę na wf i był miesiąc spacerów, to potem chodziłam w butach po górach czasem.
|
|
Czw 19:30, 21 Lut 2013 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca
|
Powrót do góry |
|
|
|
alhambra napisał: | Wyszedł pudel po wybuchu jądrowym |
Chciałabym to zobaczyć :hahaha: Zachowałaś może to dzieło na pamiątkę? :mrgreen:
|
|
Czw 19:48, 21 Lut 2013 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista
Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
|
|
|
Niewykluczone, że gdzieś tam w domu u rodziców jest głęboko zakopane :D Ale wątpię, bo raczej do takich pierdółek nie mam sentymentów :) Prędzej znalazłabym jakieś pisane pamiątki niż rysowane :)
Ale jedno Ci powiem, Sal, efekt był piorunujący :hahaha:
|
|
Wysłany:
Czw 20:18, 21 Lut 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
|
|
|
|
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 490, 491, 492 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny |
Strona 491 z 552 |
|