Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 481, 482, 483 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pantera mglista napisał:
Trafienie w klucz jako wyznacznik dojrzałości Very Happy

10 lat temu nie trzeba było trafić w klucz, ale też nie widzę związku z dojrzałością :roll: Śmiem twierdzić, że to jakaś ściema :twisted:

PostWysłany: Wto 19:32, 27 Lis 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

alhambra napisał:
10 lat temu nie trzeba było trafić w klucz, ale też nie widzę związku z dojrzałością Rolling Eyes Śmiem twierdzić, że to jakaś ściema Twisted Evil

Spisek :twisted: Żeby ludzie poważniej podchodzili do matury to nazywano to "egzaminem dojrzałości".

PostWysłany: Wto 20:08, 27 Lis 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

pantera mglista, teraz, w czasach, kiedy istnieje cosik takiego jak kalkulator z dostępem do internetu i można takie cosik wnieść na salę egzaminacyjną, to mnie już nic nie zdziwi :) Od zarania dziejów ludzie ściemniali na maturze, ściągali, itd, ale do tego sie choć trochę wysilali, np, żeby ściągę przygotować. A teraz korzysta się z dobrodziejstw techniki i zero wysiłku. A do dojrzałości coraz dalej :roll:

PostWysłany: Wto 20:23, 27 Lis 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

alhambra napisał:
pantera mglista, teraz, w czasach, kiedy istnieje cosik takiego jak kalkulator z dostępem do internetu i można takie cosik wnieść na salę egzaminacyjną, to mnie już nic nie zdziwi Smile Od zarania dziejów ludzie ściemniali na maturze, ściągali, itd, ale do tego sie choć trochę wysilali, np, żeby ściągę przygotować. A teraz korzysta się z dobrodziejstw techniki i zero wysiłku. A do dojrzałości coraz dalej Rolling Eyes

Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie ściągania na maturze. W szczególności, że nie możemy mieć nawet ołówka czy cyrkla z ołówkiem. A na tą z matematyki wnieść nawet ekierki tylko linijka :roll: Długopisy mają być czarne, kalkulator prosty, pisać mamy tylko i wyłącznie w wyznaczonych miejscach czy ramkach na arkuszu i poza nimi nie będzie sprawdzane. I ogólnie są jak zwykle całe regulaminy do tego wymyślone :roll:
A na sprawdzianach? To się zawsze śmieję, że nie wiem jak wielka musiałaby być ściąga żeby zmieścić to co trzeba i niewiele by mi to pomogło, a w necie nie znalazłabym odpowiedzi na większość pytać np. z biologii.

PostWysłany: Wto 20:32, 27 Lis 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

pantera mglista napisał:
Długopisy mają być czarne, kalkulator prosty

Nauczyli się doświadczeniem z zeszłego roku? :D

pantera mglista napisał:
Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie ściągania na maturze.

Ja też nie miałam żadnej ściągi na maturze. Mówią, że powinno się mieć chociaż symboliczna dla zasady, mniej więcej jak czerwoną podwiązkę na studniówce. Ale ja niestety kompletnie nie umiem ściągać, kłamanie też kiepsko mi idzie, dlatego uznałam, że zacznę się niepotrzebnie denerwować samym posiadaniem przy sobie ściągi, nie mówiąc już o skorzystaniu z niej :roll:
Raz na egzaminie z prawa na studiach poprosili mnie znajomi obok, żebym zajrzała do podręcznika, kiedy profesor wyszedł na chwile z sali. Otworzyłam (prawie) podręcznik jedną ręką, która tak mi się trzęsła, że mało się nie posikali ze śmiechu :mrgreen:

PostWysłany: Wto 21:26, 27 Lis 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Cytat:

Nauczyli się doświadczeniem z zeszłego roku? Very Happy

U mnie w LO już chyba od paru lat tak jest. Co więcej - nie swoje, tylko szkolne muszą być.
Cytat:
Ale ja niestety kompletnie nie umiem ściągać, kłamanie też kiepsko mi idzie, dlatego uznałam, że zacznę się niepotrzebnie denerwować samym posiadaniem przy sobie ściągi, nie mówiąc już o skorzystaniu z niej Rolling Eyes

Ja dzisiaj stwierdziłam, że jestem podła. Na PP gościu złapał dwie dziewczyny na ściąganiu [kompletne idiotki, takie ściągi to żal], ja wszystko spisywałam z telefonu i jeszcze nauczyciela sie dopytywałam o pewne pytania :hahaha:

Cytat:
W szczególności, że nie możemy mieć nawet ołówka czy cyrkla z ołówkiem.

Ale można mieć ołówek wygląający jak długopis :D

Cytat:

Też nie mam. Dlatego wracam koło 5 nad ranem hahaha

Na wakacjach też tak wracałam, ale teraz jak jest tak zimno, to jeju :(
Cytat:

Mi nawet kozaki są za luźne. A rozmiarowo są dobre płacze

Bo ty jesteś strasznie chuda :( Ale możesz za to zakłądać grube rajstopy, ja już nie bardzo o.O
Cytat:

przytul Może jej szybko przejdzie.
Ja zaraz muszę jednak zajrzeć do tej maty, a tak mi się nie chce...

Nie byłam w poniedziałek w szkole. We wtorek byłam na dwóch i pewnie jutro też nie pójdę :hahaha:
My już powtarzamy materiał. I robimy statystykę. I oczywiście z kombinatoryki mielismy zrobione narzędzia kombinatoryki, ale z "gwiazdeczką". I to jest paradoks. Materiał z rozszerzonej bardziej zrozumiałam niż podstawę :D

PostWysłany: Sro 15:42, 28 Lis 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

Cytat:
Nauczyli się doświadczeniem z zeszłego roku? Very Happy

Szczerze mówiąc nie wiem co było w zeszłym. W każdym razie w mojej szkole też można było mieć w zeszłym roku tylko proste, tak jest w regulaminie matury.

alhambra napisał:
Raz na egzaminie z prawa na studiach poprosili mnie znajomi obok, żebym zajrzała do podręcznika, kiedy profesor wyszedł na chwile z sali. Otworzyłam (prawie) podręcznik jedną ręką, która tak mi się trzęsła, że mało się nie posikali ze śmiechu Mr. Green

Przynajmniej wiesz, że oceny zarabiałaś uczciwie :D

jeanne napisał:
Ja dzisiaj stwierdziłam, że jestem podła. Na PP gościu złapał dwie dziewczyny na ściąganiu [kompletne idiotki, takie ściągi to żal], ja wszystko spisywałam z telefonu i jeszcze nauczyciela sie dopytywałam o pewne pytania hahaha

:hahaha:
Chciałabym być podła. Ja ostatnimi czasy jestem tylko wiecznie zła. Wczoraj o matmę, dziś o biologię. Jakbym zaznaczyła zmianę kształtu na rysunku i w poleceniu było doświadczenie o regeneracji i jeden podpunkt żeby podać przykłady zwierząt u których to zachodzi. Skąd miałam wiedzieć, dla mnie przykład to przykład tzn. jaszczurka. A miałam napisać, że się u niej ten ogon odbudowuję ;/ i mam 3. W ogóle z jakieś 25 zadań na 45 minut co to jest. Na pewno mam czas żeby zastanowić się co pisze... Wrr ;/

jeanne napisał:
Bo ty jesteś strasznie chuda Sad Ale możesz za to zakłądać grube rajstopy, ja już nie bardzo o.O

To raczej kwestia tego, że nie dość że mam mały rozmiar to jeszcze wąskie stopy. I jak tu znaleźć buty. Nie wiem czy tak strasznie :hahaha:

jeanne napisał:
Nie byłam w poniedziałek w szkole. We wtorek byłam na dwóch i pewnie jutro też nie pójdę hahaha
My już powtarzamy materiał. I robimy statystykę. I oczywiście z kombinatoryki mielismy zrobione narzędzia kombinatoryki, ale z "gwiazdeczką". I to jest paradoks. Materiał z rozszerzonej bardziej zrozumiałam niż podstawę Very Happy

Mi się nie chce jutro iść. Nie przeżyję dwóch matematyk i omawiania matury z biologii. Już dziś dostałam kapę z matury z chemii. Podobno z angielskiego oddawała. Ale mieliśmy zajęcia z jakimś facetem od uzależnień. Widocznie podstawa jest dla Ciebie za łatwa :D

Dodano 1 minut temu:

Mam pytanie ktoś brał lecytynę? Działa to czy nie działa?

PostWysłany: Sro 16:18, 28 Lis 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

Mam pytanie ktoś brał lecytynę? Działa to czy nie działa?

A magnez bierzesz? ;>
Cytat:

Mi się nie chce jutro iść. Nie przeżyję dwóch matematyk i omawiania matury z biologii. Już dziś dostałam kapę z matury z chemii. Podobno z angielskiego oddawała. Ale mieliśmy zajęcia z jakimś facetem od uzależnień. Widocznie podstawa jest dla Ciebie za łatwa Very Happy

Ja dzisiaj pisałam maturę z angielskiego. Skończyłam po 45 minutach i poszłam do Kamila. Babka się będzie na 100% drzeć, że mogłam dłużej posiedzieć i nie zrobić błędów.
Ja mam 2 matmy, 2 biologie, lekturę na polskim [test :hahaha: ] i jeszcze chemię na dokładkę.
Cytat:

To raczej kwestia tego, że nie dość że mam mały rozmiar to jeszcze wąskie stopy. I jak tu znaleźć buty. Nie wiem czy tak strasznie hahaha

Ja muszę na studniówkę znaleźć jakieś wysokie, WYGODNE szpilki, które mi nie będą zlatywać z nóg -,-
Cytat:
Skąd miałam wiedzieć, dla mnie przykład to przykład tzn. jaszczurka. A miałam napisać, że się u niej ten ogon odbudowuję ;/ i mam 3

To tak samo jest jak u mnie "podaj przystosowania komórki nerwowej do pełnionej funkcji". Jakby babka nie powiedziała, że trzeba wyjaśnić te przystosowania to bym nie napisałą. Tzn. i tak nie napisałam :D

PostWysłany: Sro 16:52, 28 Lis 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
A magnez bierzesz? ;>

Brałam regularnie i nie widziałam żadnych efektów -,- A co?

jeanne napisał:
Ja dzisiaj pisałam maturę z angielskiego. Skończyłam po 45 minutach i poszłam do Kamila. Babka się będzie na 100% drzeć, że mogłam dłużej posiedzieć i nie zrobić błędów.
Ja mam 2 matmy, 2 biologie, lekturę na polskim [test hahaha ] i jeszcze chemię na dokładkę.

A pisaliście tą próbną czy jak :hahaha: ?

jeanne napisał:
Ja muszę na studniówkę znaleźć jakieś wysokie, WYGODNE szpilki, które mi nie będą zlatywać z nóg -,-

Ja się zastanawiam czy coś takiego jest w moim przypadku w ogóle możliwie.

jeanne napisał:
To tak samo jest jak u mnie "podaj przystosowania komórki nerwowej do pełnionej funkcji". Jakby babka nie powiedziała, że trzeba wyjaśnić te przystosowania to bym nie napisałą. Tzn. i tak nie napisałam Very Happy

Nie no ptzy takim polecenie to bym może wyjaśniła to przystosowanie. Ale w sumie podaj to podaj :roll:

PostWysłany: Sro 16:59, 28 Lis 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

pantera mglista napisał:
Szczerze mówiąc nie wiem co było w zeszłym.

Z tego, co kojarzę, to ktoś zapytał podczas matury na jakimś forum o odpowiedzi :) Okazało się, że uczniowie mieli kalkulatory z dostępem do internetu :D

pantera mglista napisał:
To raczej kwestia tego, że nie dość że mam mały rozmiar to jeszcze wąskie stopy. I jak tu znaleźć buty. Nie wiem czy tak strasznie hahaha

Wiem, co czujesz ;) Ja mam co prawda duży rozmiar, bo 41/42, ale bardzo wąskie stopy. I znalezienie butów w moim rozmiarze, w których w dodatku noga nie będzie mi latać na boki, graniczy z cudem :o
pantera mglista napisał:
Przynajmniej wiesz, że oceny zarabiałaś uczciwie Very Happy

moja głupia uczciowość mnie już czasem wkurza, niestety :| Ale jestem, jaka jestem i to już się raczej nie zmieni. Co prawda nie przeszkadza mi to, że jestem taka, ale wkurza mnie, że patałachy zawsze i tak mają łatwiej i lepiej :roll:

Dodano 4 minut temu:

pantera mglista napisał:

Jak bierzesz, to może nie ma, ale jak nie bierzesz, to efekty szybko się ujawniają :D Mówię co prawda na swoim przykładzie, bo muszę łykać regularnie i to w ogromnych dawkach. Ale lekarz kiedyś mi powiedział, że niezależnie od wskazań magnez jeszcze nikomu nie zaszkodził i właściwie każdy powinien go łykać. Ułatwia koncentrację, wspomaga w stanach stresu, zmęczenia, itd. Takie rozległe i fajne działanie :)

PostWysłany: Sro 17:03, 28 Lis 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Cytat:

Bo na mnie działał chociaż trochę. Na pewno szybciej mi szła nauka.
Cytat:

A pisaliście tą próbną czy jak hahaha ?

Taak :D My jak zawsze jesteśmy inni i dopiero teraz. Co lepsze, płyta nam nie poszła :hahaha:

Cytat:

Ja się zastanawiam czy coś takiego jest w moim przypadku w ogóle możliwie.

Ja mam aż ciary jak pomyślę o zakupach :sciana:
Cytat:

Nie no ptzy takim polecenie to bym może wyjaśniła to przystosowanie. Ale w sumie podaj to podaj Rolling Eyes

Ha! Na historii miałam temat "oceń i zanalizuj rządy Poniatowskiego". No to oceniłam i zaanalizowałam. 3+. WSZYSTKO napisałam. Tzn. wszystko odnośnie oceny i analizy, a Konrad który napisał wszystko od tego, jak doszedł do władzy itd. 5. No jakbym wiedziała, że to polecenie "napisz co wiesz o" to bym napisała :hahaha:

I blog mi nie chodzi i gdzie ja wyleję swoje mroczne myśli? :hahaha:

PostWysłany: Sro 17:13, 28 Lis 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

alhambra napisał:
Z tego, co kojarzę, to ktoś zapytał podczas matury na jakimś forum o odpowiedzi Smile Okazało się, że uczniowie mieli kalkulatory z dostępem do internetu Very Happy

Fajnie xD

alhambra napisał:
ale wkurza mnie, że patałachy zawsze i tak mają łatwiej i lepiej Rolling Eyes

No niestety.

alhambra napisał:
Jak bierzesz, to może nie ma, ale jak nie bierzesz, to efekty szybko się ujawniają Very Happy Mówię co prawda na swoim przykładzie, bo muszę łykać regularnie i to w ogromnych dawkach. Ale lekarz kiedyś mi powiedział, że niezależnie od wskazań magnez jeszcze nikomu nie zaszkodził i właściwie każdy powinien go łykać. Ułatwia koncentrację, wspomaga w stanach stresu, zmęczenia, itd. Takie rozległe i fajne działanie Smile

No właśnie nie odczułam żadnego z powyższych jak zaczęłam brać. Ale i tak biorę, bo przynajmniej mam rzadziej się budzę ze skurczem... To ile go bierzesz?

Cytat:
Bo na mnie działał chociaż trochę. Na pewno szybciej mi szła nauka.

To mi nie pomagał. Chyba go muszę zacząć brać w poczwórnych dawkach np. :hahaha:

jeanne napisał:
Taak Very Happy My jak zawsze jesteśmy inni i dopiero teraz. Co lepsze, płyta nam nie poszła hahaha

Przecież do tego są już odpowiedzi :hahaha:

jeanne napisał:

Ja mam aż ciary jak pomyślę o zakupach ściana

Mi się nie chce...

jeanne napisał:
Ha! Na historii miałam temat "oceń i zanalizuj rządy Poniatowskiego". No to oceniłam i zaanalizowałam. 3+. WSZYSTKO napisałam. Tzn. wszystko odnośnie oceny i analizy, a Konrad który napisał wszystko od tego, jak doszedł do władzy itd. 5. No jakbym wiedziała, że to polecenie "napisz co wiesz o" to bym napisała hahaha

Nieźle. Jak to dobrze, że skończyłam już z historią. I sprawdzianami na których na 3 pytania masz odpowiedź na 4 strony i dostajesz 2.

jeanne napisał:
I blog mi nie chodzi i gdzie ja wyleję swoje mroczne myśli? hahaha

Ja ze swoimi się muszę sama męczyć :hahaha: Pewnie zacznie chodzić za jakiś czas xD

PostWysłany: Sro 17:31, 28 Lis 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

To mi nie pomagał. Chyba go muszę zacząć brać w poczwórnych dawkach np. hahaha

Ja tak brałam te tabletki mussujące :D

Cytat:

Przecież do tego są już odpowiedzi hahaha

A nie nie nie. My pisaliśmy inną, układali nam specjalnie :D

Cytat:

Mi się nie chce...

na internecie są fajne, ale zbyt boję się kupować tak o.O
Cytat:

Nieźle. Jak to dobrze, że skończyłam już z historią. I sprawdzianami na których na 3 pytania masz odpowiedź na 4 strony i dostajesz 2.

Mnie włąśnie czeka test... Aż mam ciary, nie mówiąc o pytaniu ;P
Cytat:

Ja ze swoimi się muszę sama męczyć hahaha Pewnie zacznie chodzić za jakiś czas xD

ja ostatnio dręczę nimi uwaga! Konrada :hahaha: Biedny musi słuchać, jak obgaduje wszystkich :D

PostWysłany: Sro 18:35, 28 Lis 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Ja tak brałam te tabletki mussujące Very Happy

Ja mam jakiś w zwykłych tabletkach. Nie chciało mi się pić tego musującego.

jeanne napisał:
A nie nie nie. My pisaliśmy inną, układali nam specjalnie Very Happy

To ja już pisałam 2 matury. Jedną normalnie na angielskim w trzech częściach i teraz próbną. Że im się chciało układać :D

jeanne napisał:
na internecie są fajne, ale zbyt boję się kupować tak o.O

Ja bym musiała przymierzyć, bez tego mowy nie ma...

jeanne napisał:
Mnie włąśnie czeka test... Aż mam ciary, nie mówiąc o pytaniu ;P

Współczuję :przytul:

Cytat:
ja ostatnio dręczę nimi uwaga! Konrada hahaha Biedny musi słuchać, jak obgaduje wszystkich Very Happy

To ja nikogo nie dręczę. Co tak obgadujesz?

PostWysłany: Sro 18:48, 28 Lis 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

pantera mglista napisał:
To ile go bierzesz?

Po 3 tabsy rano i wieczorem, pomijając fakt, że magnez mam też w innych tabletkach przepisanych przez lekarza. Do tego musujące do picia.

PostWysłany: Sro 18:50, 28 Lis 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 481, 482, 483 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 482 z 552

Skocz do: