Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 444, 445, 446 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

alhambra wiesz to niby stażysta, ale ta rozmowa jest ważna przy rozpatrywaniu wniosku, więc trochę to dla mnie dziwne, bo jakie może mieć doświadczenie jako doradca zawodowy?

PostWysłany: Czw 19:16, 20 Wrz 2012
ToAr
(prze)Biegły Rewident
(prze)Biegły Rewident

Pochwał: 63

Powrót do góry

Cytat:
jakie może mieć doświadczenie jako doradca zawodowy?

Właśnie będzie je zdobywał? :wink:

PostWysłany: Czw 19:17, 20 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

Cytat:
Właśnie będzie je zdobywał?

kosztem innym, nie ma to jak bycie urzędnikiem publicznym :P

PostWysłany: Czw 19:20, 20 Wrz 2012
ToAr
(prze)Biegły Rewident
(prze)Biegły Rewident

Powrót do góry

Cytat:
A co jeśli ktoś nie jest przedsiębiorczy? Laughing

No ja uważam, że nie jestem, ale taka opcja nie była brana pod uwagę xD

rocket queen napisał:
"bo mam to w genach".

jeśli tak napiszesz, to sukces murowany. z biologią jeszcze nikt nie wygrał.

Fajny pomysł.

Właśnie zastanawiam się. Skoro np. w fotojokerze można zamówić różne gadżety ze zdjęciami, to mogę sobie np. machnąć podkładkę pod myszkę z grafiką z gry czy serialu jeśli będzie w jpg czy coś takiego nie przejdzie...

Hej ToAr :)

PostWysłany: Czw 19:27, 20 Wrz 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

Cytat:
kosztem innym, nie ma to jak bycie urzędnikiem publicznym Razz

W moim mieście spory odsetek pracowników UP zasilił ostatnio szeregi bezrobotnych :) Ciekawe, czy dawni koledzy znajdą im pracę :D

PostWysłany: Czw 19:35, 20 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

pantera mglista hej,

alhambra taaa, moje stawiennictwo wygląda tak: czekam godzinę z numerkiem, wchodzę, witam się, gościówa pyta się czy znalazłem pracę, odpowiadam, że nie, to ona mi mówi, aby zaglądać na stronę internetową i daje kartkę z portalami z ogłoszeniami i każe przyjść za trzy miesiące, nie wiem po co są te obowiązkowe stawiennictwa, jak w ogóle w niczym nie pomagają :P

PostWysłany: Czw 19:40, 20 Wrz 2012
ToAr
(prze)Biegły Rewident
(prze)Biegły Rewident

Powrót do góry

ToAr, ja do urzędu zapisałam się raz tylko po to, żeby mieć ubezpieczenie, przy czym to obowiązkowe stawiennictwo rzeczywiście mija się z celem. W moim urzędzie jest o tyle gorzej, że rozmawiałam wtedy z kilkoma paniami w różnych pokojach i na różnych piętrach. Rozmowa z jedną panią sprowadzała się do dania mi czegoś w rodzaju skierowania do jej koleżanki w innym pokoju, który spytała, czy znalazłam pracę. Kiedy powiedziałam, że nie, skierowała mnie do koleżanki na innym piętrze, żeby mi przedstawiła oferty pracy, jeśli jakieś dla mnie są. Rzecz jasna, nie było :)
Aktualnie zapisałam się z dwóch powodów: ubezpieczenie i zasiłek :D

PostWysłany: Czw 19:51, 20 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

alhambra napisał:
Aktualnie zapisałam się z dwóch powodów: ubezpieczenie i zasiłek

to tak jak ja :)

PostWysłany: Czw 19:58, 20 Wrz 2012
ToAr
(prze)Biegły Rewident
(prze)Biegły Rewident

Powrót do góry

ToAr, a nie chcieli Cię wysłać na kurs jakiś świetny kurs, typu wózki widłowe? :D

PostWysłany: Czw 20:00, 20 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

alhambra nie, jeszcze nie chcieli

PostWysłany: Czw 20:27, 20 Wrz 2012
ToAr
(prze)Biegły Rewident
(prze)Biegły Rewident

Powrót do góry

Cytat:

zobaczymy jak to będzie... i czy dostanę dotację, we wtorek mam spotkanie z doradcą zawodowym, który jest młodszy ode mnie... masakra

ToArku jak miło cię widzieć!
Cytat:

Optyka jest okropna -,-

A ja jeszcze nie umiem rysować, więc jest cudownie. A zamiast się uczyć, to ja siedzę i przeglądam kwejka. Na pewno mi to pomoże. Zresztą jest poprawa :roll:

Cytat:

Nie śmiem wątpić Twisted Evil

Adrian nie jedzie przeze mnie, widziałam po jego minie, jak się śmiałam do Gośki, że nie jadą z mojego powodu :mdleje:
W ogóle Gosia przyszła do nas na lekcje i ksiądz się kapnął dopiero w połowie, że ma jedno dziecko więcej :hahaha: I ta myśląca mina i tekst : "Panna Małgorzata z panną Joanną..." popłakałam się tam prawie :D

Cytat:
Potem ją trochę opieprzyłam, że nie zawsze mam czas żeby odp i że skan w godz po przypomnieniu to nie ze mną. Nic jej to nie ruszyło oczywiście Rolling Eyes

Internetu nie masz! Ani czasu!

Cytat:
A na drugiej kartce była Monika Olejnik, Jurek Owsiak, Justyna Kowalczyk i trzeba było napisać dlaczego są to ludzie przedsiębiorczy do każdego. I ja jestem przedsiębiorczy, bo...

:hahaha: :hahaha: :hahaha: Współczuje, ale PP to taki przedmiot, przez który umieram wręcz. Mieliśmy na ostatniej lekcji właśnie takie sytuacje. Piotrek, nasz klasowy geniusz dostał problem, że spalił mu się dom i co robi. Wymyślił, że pisze do premiera po zapomogę.Nauczyciel [dopiero po studiach] był w szoku. Wykończymy go nerwowo :D
Ja właśnie miałam ambitny plan zrobienia 70 zadań z fizyki,ale chyba się nie powiedzie ;) Żadne mi nie wychodzi, bo bazują na funkcjach trygonometrycznych, zauważaniu podobieństwa trójkątów, związków miarowych, a to ponad mój biedny blondynkowaty mózg.
I dostałam 3+ z biologii 8) Nie to, że nie umiałam, babka sama mi to powiedziała, bo wszystkie odpowiedzi miałam dobrze, tylko nie zawarłam w nich słowa z klucza. Aż mi się uczyć odechciało. 8)

Cytat:

Wszędzie Londyn, wszyscy wyjeżdżają do Londynu, ja też chcę... Crying or Very sad

Ja nie chcę! Choroba lokomocyjna rządzi :D

PostWysłany: Czw 21:50, 20 Wrz 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

jeanne napisał:
A ja jeszcze nie umiem rysować, więc jest cudownie. A zamiast się uczyć, to ja siedzę i przeglądam kwejka. Na pewno mi to pomoże. Zresztą jest poprawa Rolling Eyes

Mnie sprawdziany z fizyki zawsze przerażały jak dostawałam kartkę, ale ten z optyki szczególnie. Też bym pewnie tak zrobiła. Ja się dziś poddałam jutro piątek 2 francuskie (może mnie nie zapyta), 2 wf, okienko i biologia.
jeanne napisał:
Adrian nie jedzie przeze mnie, widziałam po jego minie, jak się śmiałam do Gośki, że nie jadą z mojego powodu mdleje

No bo nie mieliby towarzystwa jakby Ciebie zabrakło to co to by w ogóle było :D

jeanne napisał:
W ogóle Gosia przyszła do nas na lekcje i ksiądz się kapnął dopiero w połowie, że ma jedno dziecko więcej hahaha I ta myśląca mina i tekst : "Panna Małgorzata z panną Joanną..." popłakałam się tam prawie Very Happy

Dwie panny :hahaha:

jeanne napisał:
hahaha hahaha hahaha Współczuje, ale PP to taki przedmiot, przez który umieram wręcz. Mieliśmy na ostatniej lekcji właśnie takie sytuacje. Piotrek, nasz klasowy geniusz dostał problem, że spalił mu się dom i co robi. Wymyślił, że pisze do premiera po zapomogę.Nauczyciel [dopiero po studiach] był w szoku. Wykończymy go nerwowo Very Happy

Ciekawe jak długo z Wami wytrzyma :hahaha:
Myśmy mieli te kolejki po całej klasie wcześniej i nie może się powtarzać np. co byś zrobił z puszką po coca coli, miękki, czerwony przedmiot nie do jedzenia. A szczytem był problem niedźwiedzie czochrają się o słupy wysokiego napięcia i razi je prąd. Jak rozwiązać ten problem? :D Przy czym kolejka szła raz z jednej raz z drugiej strony a ja akurat siedziałam w środku.

jeanne napisał:
Ja właśnie miałam ambitny plan zrobienia 70 zadań z fizyki,ale chyba się nie powiedzie Wink Żadne mi nie wychodzi, bo bazują na funkcjach trygonometrycznych, zauważaniu podobieństwa trójkątów, związków miarowych, a to ponad mój biedny blondynkowaty mózg.

Żadnych podobieństw trójkątów. W ogóle na tej kartkówce najbardziej się wyłożyłam na zadaniach typu: na okręgu zaznaczono 6 punktów ile odcinków o końcach w tych punktach może powstać, na prostej k zaznaczono punkty A, B, C, D na prostej f E, F, C. Proste k i l są równoległe, ile może powstać odcinków w tych punktach? Albo pojęcie jest 7 osób każdy się wita z każdym ile będzie powitań. No ale co się do cholery liczy jako powitanie? To, że jeden wymienia uścisk z drugim to jedno powitanie czy mówią sobie cześć, cześć i to jednak są dwa powitania czy to się liczy jako jedno. Albo pojęcie, że jeden nie dobiegł do mety, na ile sposobów ukończyli bieg. Jak się uprzeć to ten co nie dobiegł nie ukończył czy ukończył, bo już w tej chwili nie biegnie przecież. Przerosło mnie to wszystko :roll:
jeanne napisał:
Internetu nie masz! Ani czasu!

To nie wszystko. Wczoraj podobno dzwoniła też do kolegi, bo mi na biologii powiedział. Dziś zadzwoniła po matmie, a potem mi napisała, że przez przypadek. Potem znów dzwoniła jak grałam, a potem napisała czy mogę jej jutro pożyczyć na 1 lekcję kalkulator naukowy. Jakoś do tej pory jej nie odpisałam.
Czuję się prześladowana :hahaha:
jeanne napisał:
I dostałam 3+ z biologii Cool Nie to, że nie umiałam, babka sama mi to powiedziała, bo wszystkie odpowiedzi miałam dobrze, tylko nie zawarłam w nich słowa z klucza. Aż mi się uczyć odechciało. Cool

Wiem mnie już tym straszyli i dołowali na BKO. Tylko takie rzeczy naprawdę zniechęcają :przytul:

PostWysłany: Czw 22:15, 20 Wrz 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

Mnie sprawdziany z fizyki zawsze przerażały jak dostawałam kartkę, ale ten z optyki szczególnie. Też bym pewnie tak zrobiła. Ja się dziś poddałam jutro piątek 2 francuskie (może mnie nie zapyta), 2 wf, okienko i biologia.

Ja mam jutro zabójczy plan : angielski fizyka godzina wychowawcza :hahaha: W ogóle, nie chodzę na wf. W sekretariacie w tamtym roku dostawaliśmy dwie kartki, jedną trzeba było zanieść do nauczyciela wf. W tym roku dostaliśmy jedną, więc drugą podobno dostał nauczyciel. Moja wuefistka wpisuje mi nieobecności, bo "ona nic nie wie". Co zabawniejsze jest moją wychowawczynią i wie, że od 1 klasy nie ćwiczę. Stwierdziłam, że mam ją głęboko i na żaden wuef nie przyjdę, ani jej się tłumaczyć nie myślę. Co mi grozi za tyle nieobecności? Naganne zachowanie tylko prawda? :hahaha:
Cytat:

No bo nie mieliby towarzystwa jakby Ciebie zabrakło to co to by w ogóle było Very Happy

Bo oni nie potrafią po prostu walczyć o swoje więc ze mną czują się pewniej :D

Cytat:
A szczytem był problem niedźwiedzie czochrają się o słupy wysokiego napięcia i razi je prąd. Jak rozwiązać ten problem? Very Happy Przy czym kolejka szła raz z jednej raz z drugiej strony a ja akurat siedziałam w środku.

:co jest: :co jest: Usunąć słupy? Zamknąć niedźwiedzie? Ogolić je? :hahaha:
Cytat:
Albo pojęcie jest 7 osób każdy się wita z każdym ile będzie powitań. No ale co się do cholery liczy jako powitanie? To, że jeden wymienia uścisk z drugim to jedno powitanie czy mówią sobie cześć, cześć i to jednak są dwa powitania czy to się liczy jako jedno.

Też miałam takie zadania! Kosmos :hahaha: Odkąd nam zmienili nauczyciela nie luibimy się z matmą. Ale z zeszytem Konrada tak, bo spisuje od niego zadanie :D

Cytat:

Czuję się prześladowana hahaha

Powiedz jej w razie czego, że zostawiłaś w domu :hahaha: co ona się tak ciebie uczepiła?

Cytat:

Wiem mnie już tym straszyli i dołowali na BKO. Tylko takie rzeczy naprawdę zniechęcają przytul

Jeszcze teraz wdałam się w dyskusje z chłopakiem na innym forum, bo uważa, że niski wynik świadczy tylko o tym, że ktoś nie ma wiedzy i tylko tłumaczy się nie wbiciem w klucz. No fajnie. To jak miałam pytanie, gdzie znajdują się zastawki, no to m.in. u ujściu tętnic z serca. No i co? 0 punktów, bo to u ujściu tętnic z komór serca. ALE NIE MAM WIEDZY AŻ MI WSTYD.
I że on sam z matury miał ~70%. Miałam mu napisać, żeby się nie kompromitował, ale na razie udaję miłą :hahaha:

PostWysłany: Czw 22:25, 20 Wrz 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Ja mam jutro zabójczy plan : angielski fizyka godzina wychowawcza hahaha W ogóle, nie chodzę na wf. W sekretariacie w tamtym roku dostawaliśmy dwie kartki, jedną trzeba było zanieść do nauczyciela wf. W tym roku dostaliśmy jedną, więc drugą podobno dostał nauczyciel. Moja wuefistka wpisuje mi nieobecności, bo "ona nic nie wie". Co zabawniejsze jest moją wychowawczynią i wie, że od 1 klasy nie ćwiczę. Stwierdziłam, że mam ją głęboko i na żaden wuef nie przyjdę, ani jej się tłumaczyć nie myślę. Co mi grozi za tyle nieobecności? Naganne zachowanie tylko prawda? hahaha

Ja bym chciała nie chodzić. Mam głupi plan bo tracę 2 godziny na te okienka. Jakbym była w pierwszej grupie to jedno by mi odpadło chociaż.
Nieklasyfikowanie z wf z którego jesteś zwolniona :hahaha: ?

jeanne napisał:
Bo oni nie potrafią po prostu walczyć o swoje więc ze mną czują się pewniej Very Happy

A co im wywalczasz :D

jeanne napisał:
co jest ? co jest ? Usunąć słupy? Zamknąć niedźwiedzie? Ogolić je? hahaha

Jeden: bo ja oglądałem taki program i trzeba wziąć mocz dużego osobnika i opryskać nim teren dookoła słupów...

jeanne napisał:
Też miałam takie zadania! Kosmos hahaha Odkąd nam zmienili nauczyciela nie luibimy się z matmą. Ale z zeszytem Konrada tak, bo spisuje od niego zadanie Very Happy

To ilu Ci się nauczycieli zmieniło O.o ?
Ja się z matmą nie lubię od początku liceum. I nie muszę mówić, że takich zadań nie robiliśmy. A te klasyczne z wybieraniem kart z talii czy tworzeniem kodów cyfrowych nie znalazły się na kartkówce.
Ja tylko chodzę głównie do chłopaków i chyba najczęściej do Kamila i się pytam czy potrafi zrobić to i to zadanie. Nie wiem po co się w ogóle staram skoro na oceny się to kompletnie nie przekłada i tylko frustruję.
W ogóle mój brat poszedł na ten sam profil. Będzie miał po 4 godziny polskiego przez te trzy lata. I teraz ma 2 biologie i chemię, a w 2 klasie będzie miał po 6.

jeanne napisał:
Powiedz jej w razie czego, że zostawiłaś w domu hahaha co ona się tak ciebie uczepiła?

To żadna nowość przez te wszystkie lata potrafiła mnie zamęczyć o jakieś zadanie czy coś. Głównie na zasadzie masz i daj mi święty spokój. Już nie chcę do tego wracać nawet.
Najzabawniejsze jest to, że jeszcze pamiętam jak mnie opieprzyła pod koniec pierwszej klasy, że się daję wykorzystywać jednemu chłopakowi, że przychodzi do mnie porozmawiać tylko jak czegoś chce, że jak się z nim umówiłam to po to by zbierać rośliny do zielnika itd. Tylko pomijając wszystko inne on jakoś nie miał problemu żeby mi pożyczyć zeszyt czy wytłumaczyć zadanie a ona tak.

jeanne napisał:
Jeszcze teraz wdałam się w dyskusje z chłopakiem na innym forum, bo uważa, że niski wynik świadczy tylko o tym, że ktoś nie ma wiedzy i tylko tłumaczy się nie wbiciem w klucz. No fajnie. To jak miałam pytanie, gdzie znajdują się zastawki, no to m.in. u ujściu tętnic z serca. No i co? 0 punktów, bo to u ujściu tętnic z komór serca. ALE NIE MAM WIEDZY AŻ MI WSTYD.
I że on sam z matury miał ~70%. Miałam mu napisać, żeby się nie kompromitował, ale na razie udaję miłą hahaha

O rany. Nam pani z chemii powtarza, że trzeba mieć szczęście. Np. że jak ktoś mądry, pokombinuje to zaznaczy wodorotlenek sodu jako przewodnik w w.n bo jest higroskopijny a w kluczu nie ma. Że w jednej książce odczynniki do próby są opisane jako niebieskie, w drugiej granatowe, bo zależy od stopnia rozcieńczenia. I ona nie wie jak będzie w kluczu bo raz jest niebieskie i nie uznają granatowego, a zadanie dalej leci i tych kolejnych punktów nie ma, a raz z kolei granatowe i niebieskiego nie uznają itd.

PostWysłany: Czw 22:55, 20 Wrz 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

Ja bym chciała nie chodzić. Mam głupi plan bo tracę 2 godziny na te okienka. Jakbym była w pierwszej to jedno by mi odpadło chociaż.
Nieklasyfikowanie z wf z którego jesteś zwolniona hahaha ?

No :hahaha: Zresztą niech mnie nawet wyrzucą ze szkoły, ja tam płakać nie będę :hahaha:

Cytat:

A co im wywalczasz Very Happy

Wszystko! Ktoś nagle po 3 latach zdecydował się, że siedzi w ławce, w której ja siedzę i nie chce się przenieść?Spoko, sama go przeniosę 8) Dziecinne, ale nie myślę ustępować.
Cytat:

Jeden: bo ja oglądałem taki program i trzeba wziąć mocz dużego osobnika i opryskać nim teren dookoła słupów...

:hahaha: :hahaha: :hahaha: Aha :hahaha:

Cytat:

Ja tylko chodzę głównie do chłopaków i chyba najczęściej do Kamila i się pytam czy potrafi zrobić to i to zadanie. Nie wiem po co się w ogóle staram skoro na oceny się to kompletnie nie przekłada i tylko frustruję.
W ogóle mój brat poszedł na ten sam profil. Będzie miał po 4 godziny polskiego przez te trzy lata. I teraz ma 2 biologie i chemię, a w 2 klasie będzie miał po 6.

W tamtym roku zmienił mi się od matmy, w tym od historii, doszedł nauczyciel od wosu i PP. Inni mają jeszcze lepiej, bo zmienił im się do tego od religiii i angielskiego o.O
To ja już podziękuje i wolę mój tryb. Chociaż dalej nie rozumiem,jak dwie klasy, ten sam profil mogą mieć różną liczbę godzin.

Cytat:
Tylko pomijając wszystko inne on jakoś nie miał problemu żeby mi pożyczyć zeszyt czy wytłumaczyć zadanie a ona tak.

Bądz bezczelna i jej to powiedz.Że zważywszy na to, że ty nie możesz na nią liczyć - ona też niech się nie spodziewa. Gwarantuję focha i święty spokój :D
Cytat:
Że w jednej książce odczynniki do próby są opisane jako niebieskie, w drugiej granatowe, bo zależy od stopnia rozcieńczenia. I ona nie wie jak będzie w kluczu bo raz jest niebieskie i nie uznają granatowego, a zadanie dalej leci i tych kolejnych punktów nie ma, a raz z kolei granatowe i niebieskiego nie uznają itd.

Moje klasowe mózgi mają wielki problem z kluczami. Bo oni wiedzą, wszystko wręcz, a nawet więcej i pewne rzeczy wydają im się za banalne i kombinują. I tak np. pytanie z fizyki. Jest wykres przyśpieszenia od siły i pytanie. Jakie jest przyśpieszenie, gdy siła ma 0,5N, uzasadnij odpowiedź. Przyśpieszenie miało 0, bo siła nie była większa od tarcia. No to oni się męczą, wymyślają, że tarcie statyczne to, że tarcie kinetyczne tamto, wykres nawet Kuba chciał narysować. Jak było w kluczu? "Bo tak można sczytać z wykresu", czy jakoś tak. No i niech mi ktoś powie, że brak wiedzy i umiejętności logicznego myślenia :|

PostWysłany: Czw 23:05, 20 Wrz 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 444, 445, 446 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 445 z 552

Skocz do: