|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #15
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 480, 481, 482 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Cytat: | Klasa, w której poprawia się +4 na 5, która prosi o dodatkowe lekcje fizyki o 7 rano, (jutro też chcieli... ), która jest chętna do wszelkich przejawów nauki... |
Straszna klasa :!: Jak by moja chciała dodatkowe lekcje o 7 rano i to z fizyki to bym tego nie wybaczyła i pomyślała, że chyba ich nie powiem co :D
Dodano 1 minut temu:
Ja chyba dziś pójdę wcześnie spać, choć gripex trochę pomógł...
|
|
Pon 21:14, 21 Lut 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Cytat: |
Straszna klasa Exclamation Jak by moja chciała dodatkowe lekcje o 7 rano i to z fizyki to bym tego nie wybaczyła i pomyślała, że chyba ich nie powiem co Very Happy |
Dzisiaj miałam, a oni chcieli jeszcze jutro... Już nie wiedziałam jak im tłumaczyć, że przed testem mamy jeszcze 3 lekcje na omówienie zadań i w razie czego możemy iść w poniedziałek jeszcze, a nie we wtorek, w którym niektórzy wychodzą ze szkoły dopiero koło 5 ;/
Nie wspominając również o tym, że tu nikt, oprócz mnie i mojej koleżanki nie ściąga, nikt się nie potrafi odezwać, jak coś nam nie pasuje, a nauczyciele to święte krowy, których traktują jak bóstwa. Przykład? Babka od francuskiego powiedziała nam, że ona sobie w GŁOWIE zapisała sprawdzian i nikt się nawet nie odezwał... -,-
|
|
Pon 21:17, 21 Lut 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne napisał: | Dzisiaj miałam, a oni chcieli jeszcze jutro... Już nie wiedziałam jak im tłumaczyć, że przed testem mamy jeszcze 3 lekcje na omówienie zadań i w razie czego możemy iść w poniedziałek jeszcze, a nie we wtorek, w którym niektórzy wychodzą ze szkoły dopiero koło 5 ;/ |
Szczerze współczuję, masz przechlapane. Jak można w głowie zapisać sprawdzian,my tego pilnujemy przecież kolejny Wam w ten dzień wrąbią, bo "nie jest zapisany w dzienniki i to Wasz problem". Co do ściąg to u mnie sporo osób szczególnie na historii, bo wychodzą z założenia, że na co im to.
|
|
Pon 21:23, 21 Lut 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
konwalia7777 napisał: | O ekspresji w tekście "Zostawcie Titanica" było Very Happy ? |
Dziś to wzięłam na warsztat. Aż się tam roi od anafor, wiele zdań zbudowanych paralelnie, a to budowanie opozycji... :mrgreen:
A poza tym:
Mniej niż zero
Wciąż bardziej obcy
Tańcz, głupia, tańcz
Nie chcę litości
Bardzo mi zależało na "Zamkach" i "Jak ruchomy cel", ale niestety odpadły w fazie dobierania materiału... :(
konwalia7777 napisał: | wiolka17 napisał:
Najlepsze jest to, że czasami pytamy o coś, a sorka sama drapie się po głowie i jest: 'I don't know./I have no idea
Nieźle, mój angielski przez całe gimnazjum schodził na sprawach wychowawczych i teraz kiepsko. |
Ja się uczę ang. już 10 lat. Z czego 6 z jedną taką heterą, która uważała, że nie umiem i koniec. Chociaż po części pewnie miało to związek z tym, że raz się jej naraziłam... Ah, pomińmy to. Na koniec gimn miałam 4, a teraz 5 bez wielkiego wysiłku. Trochę żałuję, że nie zadeklarowałam rozszerzonego ang, ale cóż.
jeanne napisał: | Ja ostatnio preferuję system kawa +4 godziny snu |
O matko. Ja się na razie feriuję, więc ciężko mi to sobie wyobrazić. ;)
konwalia7777 napisał: | Cytat:
Klasa, w której poprawia się +4 na 5, która prosi o dodatkowe lekcje fizyki o 7 rano, (jutro też chcieli... ), która jest chętna do wszelkich przejawów nauki...
Straszna klasa Exclamation |
U mnie coś takiego by nie przeszło. Za leniwe stworzenia.
|
|
Pon 21:24, 21 Lut 2011 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

Pochwał: 14
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne, dodatkowe lekcje fizyki?! Też chcę!!
|
|
Pon 21:27, 21 Lut 2011 |
|
DOMA
Lucky Number

Pochwał: 78
Miasto: Poznań/Londyn
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne moje kondolencje. U mnie przez pierwsze 2 lata było super, o klasę mi chodzi. A zresztą, kiedyś się tutaj żaliłam. Teraz to robię swoje i pociesza mnie myśl, że jeszcze tylko 2 mies.
O, wiecie co, ja i 2 koleżanki dostałyśmy propozycję poprowadzenia warsztatów origami w szkolnym Dniu Kultury. :)
|
|
Pon 21:30, 21 Lut 2011 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
DOMA masz absolutnie odmienne zdanie ode mnie. Czemu fizyka jest taka cudowna, bo dla mnie to niepojęte :shock: :?:
Cytat: | Dziś to wzięłam na warsztat. Aż się tam roi od anafor, wiele zdań zbudowanych paralelnie, a to budowanie opozycji... Mr. Green |
Wykrzyknienia, powtórzenia, wyliczenia, epitety, metafory :hahaha:
Dodano 1 minut temu:
wiolka17 napisał: | O, wiecie co, ja i 2 koleżanki dostałyśmy propozycję poprowadzenia warsztatów origami w szkolnym Dniu Kultury. |
Umiesz robić origami ;) :?:
wiolka17 napisał: | U mnie przez pierwsze 2 lata było super, o klasę mi chodzi. A zresztą, kiedyś się tutaj żaliłam. Teraz to robię swoje i pociesza mnie myśl, że jeszcze tylko 2 mies. |
Ja w gimnazjum miałam okropną, ale nie w typie "kujony"
|
|
Pon 21:33, 21 Lut 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Przyszłam, poskarżyć się na prawa, wnioski z fizyki . O mam chorobę przekręcania wyrazów. Zamiast `środków` mówię `ośrodków`. Zamiast `odwrotnie proporcjonalna `, to piszę `wprost odwrotnie proporcjonalna ` . Jestem geniuszem, ale chyba na 4 napiszę :P. W dodatku dowiedziałam się, że ma pr. kl. z matematyki. Ciuciurka mnie zabiję, ale do 2 mam jeszcze czas to może zajrzę do tego, co przerabialiśmy. W dodatku mam mapkę z geografii. Jednak zmienię profil do LO i pójdę na pol-hist-ang., bo z geografii nie zdam :lol:. Aaaa najłatwiej poszedł mi ang. i mam chore sny :(
|
|
|
Guśka_
Dziekan Medycyny

Pochwał: 42
Miasto: Mrągowo
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
DOMA witaj :)
Fizyka, brr. Na naszą fizyczkę to każdy wołał Kopernik. Nad drzwiami był jego portret i jak tam stanęła, to jakby skórę ściągnął. Odlot z nią był. Np. omówienie budowy silnika:
- bo tędy powietrze wpada i... i... i tu jakoś wylatuje.
:mrgreen:
|
|
|
wiolka17
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Jak można w głowie zapisać sprawdzian,my tego pilnujemy przecież kolejny Wam w ten dzień wrąbią, bo "nie jest zapisany w dzienniki i to Wasz problem". Co do ściąg to u mnie sporo osób szczególnie na historii, bo wychodzą z założenia, że na co im to. |
Niby jest taki jakiś zapis, że nie można mieć więcej niż ileś sprawdzianów, prawda? U nas traktują to tak "no to kiedy wam indziej zrobię?" i wpisują. W efekcie 6 sprawdzianów w tygodniu...
Cytat: |
U mnie coś takiego by nie przeszło. Za leniwe stworzenia. |
U mnie w gim też nie. Było kombinatorstwo, jak zrobić, byle się nie narobić, a tu odwrotnie :O
Cytat: | jeanne, dodatkowe lekcje fizyki?! Też chcęwykrzyknik |
Z profesorem D.? "To są rzeczy ELEMENTARNE!" "To dziecko w przedszkolu wie, a ty NIE WIESZ?! " "To zadanie to inteligentny szympans by rozwiązał!"
Powodzenia ^^
Dzisiaj był fun, bo poszedł do tablicy jego syn, a nie znał wzoru, oj działo się działo. Jak coś tam na niego krzyczał bez wykrzykników i strzelił do niego "synku", to parsknęłam śmiechem, bo w sumie prawda, że to jego synek ^^
Cytat: | Teraz to robię swoje i pociesza mnie myśl, że jeszcze tylko 2 mies. |
Ja jeszcze 2,5 roku, dwa i pół roku z nadzieją, że wcześniej mnie coś trafi i nie będe musiała już chodzić.
|
|
Pon 21:35, 21 Lut 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Witaj Guśka_
Guśka_ napisał: | Przyszłam, poskarżyć się na prawa, wnioski z fizyki |
A już myślałam, że kolejna która uwielbia fizykę ;)
Cytat: | Aaaa najłatwiej poszedł mi ang. i mam chore sny Sad |
Czemu chore :?:
Dodano 2 minut temu:
jeanne napisał: | Niby jest taki jakiś zapis, że nie można mieć więcej niż ileś sprawdzianów, prawda? U nas traktują to tak "no to kiedy wam indziej zrobię?" i wpisują. W efekcie 6 sprawdzianów w tygodniu... |
Niby więcej niż 3 nie można, ale i tak zawsze mamy wszystko w jednym tygodniu i prawie zawsze więcej, gdybyśmy nie pilnowali to pewnie 8 tygodniowo by było, tak 5-6 się zdarza.
|
|
Pon 21:38, 21 Lut 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Dziś to wzięłam na warsztat. Aż się tam roi od anafor, wiele zdań zbudowanych paralelnie, a to budowanie opozycji... Mr. Green
Wykrzyknienia, powtórzenia, wyliczenia, epitety, metafory hahaha |
Też, też. I anafory, parafrazy,
konwalia7777 napisał: | wiolka17 napisał:
O, wiecie co, ja i 2 koleżanki dostałyśmy propozycję poprowadzenia warsztatów origami w szkolnym Dniu Kultury.
Umiesz robić origami Wink Question |
Umiem. W sumie to jestem samoukiem, jak ze wszystkim. Zaraziła mnie koleżanka z ławki. No i na początku z filmików z yt uczyłam się składać, a teraz to jestem w stanie złożyć nawet na podstawie zdj. Wbrew pozorom to nawet relaksujące zajęcie. A teraz, w związku z tymi warsztatami, mamy immunitet i możemy składać papier na lekcjach. :)
Guśka_ !! :przytul:
|
|
Pon 21:39, 21 Lut 2011 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
konwalia7777, mam szczęścia do nauczycielek od tego przedmiotu. A poza tym jest najbardziej interesującym przedmiotem, imo, plus jak już rozwiążę dobrze jakieś zadanie to jestem usatysfakcjonowana jak nigdy :lol:
wiolka17, witam, witam :] Gratuluję skończenia prezentacji ;)
|
|
Pon 21:41, 21 Lut 2011 |
|
DOMA
Lucky Number

Pochwał: 78
Miasto: Poznań/Londyn
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Guśka_
Dziekan Medycyny

Pochwał: 42
Miasto: Mrągowo
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne napisał: | Niby jest taki jakiś zapis, że nie można mieć więcej niż ileś sprawdzianów, prawda? U nas traktują to tak "no to kiedy wam indziej zrobię?" i wpisują. W efekcie 6 sprawdzianów w tygodniu...
|
U nas są takie zdolne stworzenia, że są w stanie wszystko przełożyć i później jest za przeproszeniem taki zapieprz, że trzeba zaliczyć 3 spr. w 1 dzień.
Cytat: | Cytat:
Teraz to robię swoje i pociesza mnie myśl, że jeszcze tylko 2 mies.
Ja jeszcze 2,5 roku, dwa i pół roku z nadzieją, że wcześniej mnie coś trafi i nie będe musiała już chodzić.
|
Dasz radę. Bd trzymać kciuki. :przytul:
Aaaa najłatwiej poszedł mi ang. i mam chore sny Sad
Czemu chore Question
|
Bo krowiaste. :mrgreen:
Cytat: | wiolka17, witam, witam krzywy Gratuluję skończenia prezentacji Wink |
Ah dziękuję, dziękuję. :mrgreen:
Guśka_ napisał: | Budda :* Polański przytul *skacze* |
To już nie łazisz o kuli? ;>
Guśka_ napisał: | Witaj, wiedziałam, że będziesz się cieszyć na mój widok hahaha.
Ej ja też mam Kopernika *piona |
*piona* Mówisz? Jak tu się nie cieszyć - z wariatami zawsze jest weselej. :hahaha:
|
|
Pon 21:46, 21 Lut 2011 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 480, 481, 482 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649 Następny |
Strona 481 z 649 |
|