|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #15
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 467, 468, 469 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
nimfka napisał: | Ja chcę jutrzejszy wieczór, żebym mogła się położyć spać i móc spać do której chcę! |
Hej nimfka, a dzisiaj nie możesz :?:
|
|
Pią 19:22, 18 Lut 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Cytat: |
A w przyszłym tygodniu 3 sprawdziany Mad |
Ja pierwszy tydzień marca : historia, geografia, francuski, angielski, fizyka... A w tym co będzie : 2x polski, wok i cos jeszcze o czym zapomniałam...
Czy mógłby mnie ktoś uświadomić ile jest wiązań typu sigma i pi w jonie hydroniowym i kwasie fosforowym V?
|
|
Pią 19:24, 18 Lut 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Hej Jeanne ;*
Cytat: | Czy mógłby mnie ktoś uświadomić ile jest wiązań typu sigma i pi w jonie hydroniowym i kwasie fosforowym V?
| Wiem o czym mówisz, ale nie mam pojęcia....
Mnie też czeka mnóstwo sprawdzianów jak zwykle i w przyszłym tygodniu, i pierwszym marca.
|
|
Pią 19:37, 18 Lut 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Wiem o czym mówisz, ale nie mam pojęcia....
Mnie też czeka mnóstwo sprawdzianów jak zwykle i w przyszłym tygodniu, i pierwszym marca. |
Ja mam tak zrypany humor i prawdę mówiąc na szkołę, że nawet mnie to nie rusza. Zresztą, test z fizyki może być też w tą środę, więc mam 5 dni na przerobienie zadań z dynamiki po okręgu, układów inercjalnych, nauczenie się ich i wykombinowanie jak zrobić poprzednie z dynamiki, które nie umiałam...
Ale obecnie to i to, że powinnam siedzieć i kuć już na poniedziałek mam daleko gdzieś.
Bo ja miałam to na sprawdzianie i nie wiem w sumie... W jednym zaznaczyłam, że koordynacyjne to wiązanie sigma, tak mam w zeszycie napisane, ale w kwasie fosforowym rozpisałam to strukturalnie i między fosforem, a jednym tlenem wychodziło wiązanie podwójne, czyli sigma i pi. I nie wiem, czy trzeba było brać to pod uwagę, czy to że to koordynacyjne, czy ja w ogóle cos popieprzyłam...
|
|
Pią 19:44, 18 Lut 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
nimfka
Nietoperek

Pochwał: 30
Miasto: HouseLand
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | współczuję takiej ilości testów, dla mnie 3 to już za dużo Rolling Eyes |
Mam, ale dla babki od francuskiego:
- Ja sobie zapisałam w głowie zaraz po feriach, zresztą na studiach będziecie mieli, co chwile i nikt was się nie bedzie pytał, czy macie jakieś inne
i gościa od fizyki
- A myślicie, że mnie to obchodzi? Za każdym razem, coś będziecie mieć
wydaje się to bez znaczenia...
|
|
Pią 20:01, 18 Lut 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Jeanne nie dziwi się, ja ostatnio mam prawie wszystkiego dość. Co do tych wiązań to z nimi jest jakaś głupia sprawa z tego co pamiętam, bo jak rozrysowujesz wzór to zamiast podwójnego zaznaczonego dwoma kreskami możesz zaznaczyć też strzałką( czyli, że koordynacyjne), nawet specjalnie zajrzałam do zeszytu i ten kwas mam z strzałką rozrysowany, nie chce Ci wszystkiego pomieszać.
|
|
Pią 20:03, 18 Lut 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Hej konwalia7777, dobry wieczór wszystkim:) Jutro znowu łyżwy. Mam za zadanie znaleźć telefon w komisie w przystępnej cenie... . :) Alez mi się to uśmiecha. Przecież zwykły nowy telefon i tak kosztuje ok. 100 zł, więc co za różnica. Wiecie może ile taka najzwyklejsza nokia kosztuje w komisie albo jakiś dotykowy telefon?
Dodano 3 minut temu:
Guśka_ Co to jest za ikonka? :)
|
|
_________________ I need her in my life! I don't want you to change. ~~ Huddy forever! .
Wysłany:
Pią 20:08, 18 Lut 2011 |
|
AnEcZkA3370
Immunolog

Użytkownik zbanowany Pochwał: 7 Ostrzeżeń: 1
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Guśka_
Dziekan Medycyny

Pochwał: 42
Miasto: Mrągowo
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | nawet specjalnie zajrzałam do zeszytu i ten kwas mam z strzałką rozrysowany, nie chce Ci wszystkiego pomieszać. |
Tak, bo tu jest wiązanie koordynacyjne, ale ja nie wiem właśnie, czy przy ustalaniu typu wiązań bierzemy pod uwagę to, czy strukturalne, ale google mi jeszcze bardziej namieszało
Cytat: | To czy wiązanie jest pi czy sigma, zalezy wyłącznie od tego czy powstalo w wyniku nakladania czolowego orbitali s czy bocznego p. To skąd tam sie biora elektrony, czy atomy się nimi dzielą po równo, czy jeden daje cąła parę, nie ma znaczenia. |
I na razie próbuję to rozkimić, a raczej jak to się ma do tych związków, które miałam...
|
|
Pią 20:11, 18 Lut 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Guśka_ Dlaczego? Ikonka mnie zachwyciła:) nie myślałam, że to Lisek w ręczniku :D
Dodano 2 minut temu:
Uciekam już, włącze może pierwsze odcinki 5. sezonu, które kupiłam dziś z Wyborczą:) Miłego wieczorku!
|
|
_________________ I need her in my life! I don't want you to change. ~~ Huddy forever! .
Wysłany:
Pią 20:17, 18 Lut 2011 |
|
AnEcZkA3370
Immunolog

Użytkownik zbanowany Pochwał: 7 Ostrzeżeń: 1
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
hello sick people. fajnie nam się forum zaczerwieniło! jak tutaj wczoraj weszłam, to myślałam, że pokręciłam adresy ^^
jeanne: szkoła to wojna. trzeba ją przetrwać i tyle.
|
|
Wysłany:
Pią 20:17, 18 Lut 2011 |
|
rocket queen
Pumbiasta Burleska
Pochwał: 57
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
AnEcZkA3370 napisał: | Dlaczego? |
Chemia-kwasy, polski-rozprawka, matematyka-praca klasowa(równania), Historia-nowożytność pr. kl., Biologia- budowa oka, uszu i nosa (spr.), Geografia-mapka polski, niemiecki-czas. modalne rozszerzenie, plastyka- 3 prace do zrobienia, technika-zrobienie budynku, fizyka-elektryka spr. I pewnie coś jeszcze, czego nie chcę mi się pamiętać ;D.
Rocket! Witaj
|
|
Pią 20:18, 18 Lut 2011 |
|
Guśka_
Dziekan Medycyny

Pochwał: 42
Miasto: Mrągowo
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
nimfka
Nietoperek

Pochwał: 30
Miasto: HouseLand
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: |
jeanne: szkoła to wojna. trzeba ją przetrwać i tyle. |
Tylko jakim kosztem? Jakimi ranami po wojennymi?
Hellou rocket tak btw <3
Nam kwasy babka zrobiła na połowie lekcji, taka była fajna! ;D
|
|
Pią 20:25, 18 Lut 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 467, 468, 469 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649 Następny |
Strona 468 z 649 |
|