Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
"CO House wie o medycynie"
W tym temacie umieszczajcie swoje opinie o książce "Co house wie o medycynie"
Ja dostałem tę książkę i uważam że jest obowiązkową lekturą dla wszystkich fanów Hausa, a w szczególności wielbicieli tajników medycyny. Są w niej wyjaśnione różne choroby, badania itd. Wszystko jest bardzo przystępnie wyjasnione i nie ma problemów ze zrozumieniem treści. Dzięki niej można się dowiedzieć jak np przeprowadzić badanie pierwszego kontaktu, albo czym jest "zebra" w żargonie medycznym. Bardzo polecam!!!
|
|
_________________ Gregory House M.D.
Wysłany:
Nie 14:02, 27 Gru 2009 |
|
wojtrix
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
wojtrix napisał: | czym jest "zebra" w żargonie medycznym. |
Szczerze mówiąc przed przeczytaniem tej książki nawet o takim pojęciu nie słyszałam. :oops:
Ja też z całą pewnością polecam tą książkę. Ale jeśli kogoś medycyna nie specjalnie interesuje, to ostrzegam że nie ma tam zbyt wielu informacjii o Housie.
|
|
_________________ Avek od anoli !
Córek mapeto ogórek - Nemezis, córunia jędzunia - nimfka & Sevir, brat bliźniak - whatever. / zÓy partner ze schowka, mraÓ, mraÓ - Hambarr / Rozczochowy właściciel - maybe ! /druga połówka mojego mózgu - lusiek /maaamusia - kretowa / mruczący pożeracz przecinków -Guśka
'Każdy z nas ma cztery twarze; tę, którą pokazuje innym; tę, którą widzą inni; tę, która myśli, że jest prawdziwa i tę, która jest prawdziwa. Wybierając jedną z nich, nie rezygnujmy z pozostałych.'
Wysłany:
Sob 19:30, 30 Sty 2010 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

Pochwał: 14
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
A jakiego autora?? Zaciekawiłeś mnie tą książką.
|
|
Wysłany:
Czw 16:54, 04 Lut 2010 |
|
ola_baca
Patomorfolog

Ostrzeżeń: 1
Miasto: Chrzanów
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
poprostuxzjawa
Reumatolog

Pochwał: 39
Miasto: Młodocin
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
ola_baca napisał: | A jakiego autora?? |
Andrew Holtz.
|
|
_________________ Avek od anoli !
Córek mapeto ogórek - Nemezis, córunia jędzunia - nimfka & Sevir, brat bliźniak - whatever. / zÓy partner ze schowka, mraÓ, mraÓ - Hambarr / Rozczochowy właściciel - maybe ! /druga połówka mojego mózgu - lusiek /maaamusia - kretowa / mruczący pożeracz przecinków -Guśka
'Każdy z nas ma cztery twarze; tę, którą pokazuje innym; tę, którą widzą inni; tę, która myśli, że jest prawdziwa i tę, która jest prawdziwa. Wybierając jedną z nich, nie rezygnujmy z pozostałych.'
Wysłany:
Czw 19:21, 04 Lut 2010 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

Pochwał: 14
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
dzięki :)
|
|
Pią 17:00, 05 Lut 2010 |
|
ola_baca
Patomorfolog

Ostrzeżeń: 1
Miasto: Chrzanów
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Racja też ją mam ! Ciekawie napisana
|
|
Wysłany:
Pią 17:13, 05 Lut 2010 |
|
Guśka_96
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ciekawa książka ;-) polecam ;D :]
|
|
_________________ Domino
Wysłany:
Pią 16:06, 05 Mar 2010 |
|
Dominik685
Student medycyny

Miasto: Tarnobrzeg
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ja z kolei myślę, że jeśli kogoś NAPRAWDĘ bardzo interesuje medycyna, to ta książka nie jest mu do niczego potrzebna. No, ale dla rozrywki poczytać zawsze można ;)
|
|
_________________ "Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda..."
Wysłany:
Pią 22:20, 28 Maj 2010 |
|
JaToNieOn
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
JaToNieOn napisał: | Ja z kolei myślę, że jeśli kogoś NAPRAWDĘ bardzo interesuje medycyna, to ta książka nie jest mu do niczego potrzebna. |
Ja też tak uważam. W tej książce jet dużo o medycznym myśleniu House'a. Mnie jakoś specjalnie nie zachwyciała, za to uwielbiam - "Biografię Hugh Laurie'go i przewodnik po serialu:)".
|
|
_________________ I need her in my life! I don't want you to change. ~~ Huddy forever! .
Wysłany:
Nie 14:13, 03 Paź 2010 |
|
AnEcZkA3370
Immunolog

Użytkownik zbanowany Pochwał: 7 Ostrzeżeń: 1
|
Powrót do góry |
 |
|