Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Witaj w fan arcie konwalia7777!
Co do pracy:
ciekawa, ujęłaś jedne z najważniejszych scen odcinka
Super początek, rozwijaj swoje umiejętności dalej
do tej pracy akurat ta prosta czcionka pasuję jednak radzę zaopatrzyć się w ciekawe czcionki:
http://www.dafont.com/
http://www.typenow.net/themed.htm
|
|
_________________ avek mój
"Jestem nieuczciwy i uczciwie możesz liczyć na moją nieuczciwość.To uczciwi są nieprzewidywalni ,zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie głupiego..."- Kapitan Jack Sparrow
Zazdrość to chyba najstarszy motyw morderstw na świecie.-Seeley Booth
:houselove: kliknij, jeśli jesteś fanem serialu Bones
Wysłany:
Sro 17:37, 30 Cze 2010 |
|
poprostuxzjawa
Reumatolog

Pochwał: 39
Miasto: Młodocin
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Podpisuję się pod słowami zjawy i dodatkowo proponuję pobawić się też kontrastem i kolorami.
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Sro 17:40, 30 Cze 2010 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Hmm... Jakby tu zacząć... Na początek muszę powiedzieć, że podpisuje się pod słowami poprzedniczek. Zgadzam się ze Zjawą odnośnie 1. tapety - naprawdę fajne ujęcie, zestawienie tych scen. Wg mnie wybierasz fajne sceny, tylko jeszcze musisz popracować nad wykonaniem. Osobiście polecam przerabianie tutoriali - można się przy tym nauczyć obsługi programu oraz tworzenia ciekawych efektów. Jeśli korzystasz z GIMPa, to polecam zajrzeć tutaj. :)
Co do ostatniej wrzutki...
Tapeta - powtórzę to, co napisałam wcześniej - fajne sceny, ale popracuj jeszcze nad złożeniem tego w całość. A poza tym, jak na tapetę, to ma trochę dziwną rozdzielczość. :)
Avki - fajnie wyglądają, jednak mam jedno 'ale': staraj się może robić je w, jakby to ująć, bardziej 'standardowych' (/mniejszych) rozmiarach, tj. kwadrat np. 120x120 px.
Życzę weny. :)
|
|
Pią 9:08, 27 Sie 2010 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

Pochwał: 14
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Twoje prace byłyby zdecydowanie lepsze, gdybyś użyła dwóch podstawowych funkcji tj. rozjaśnienie i kontrast. Wtedy kolorystyka będzie zdecydowanie żywsza. Żadną sztuką jest wycięcie fragmentu screencapsu i dodanie napisu... Należy popracować nad barwą i ogólnym wyglądem.
W Photoshopie są to góra 3 proste opcje i w dodatku odpowiednie parametry może ustawić Ci sam program. Potem, gdy przygotujesz odpowiednio rozjaśniony podkład, możesz dodawać przeróżne tekstury.
|
|
Wysłany:
Pią 15:59, 17 Wrz 2010 |
|
chocolate
Designer Miesiąca

Pochwał: 7
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Fajnie, Fajnie, tylko....
a) czcionki... nie pisz Arialem, czy tam innym PROSZE! Pościągaj sobie czcionki. więcej, więcej! ^^ I proponuję, zmienić kolorystykę napisów... nie są złe, ale np. ja wolę jak komponują się z całym avkiem, czyli np. tu ---> kompletnie nie pasuje zółty... Może jasny granatowy... coś pod kolor koszuli Hugh, tylko jaśniejszy ;] No wiesz o co chcodzi... Żeby ładnie współgrało. :)
Za to ten avek ---> Jest świetny! Tylko troche niewymiarowy ;.p ( teraz to już sie czepiam troche, ale chce dobrze,! ) :D
b) co do tapet....
Pierwsza - całkiem niezła i nawet kolory fajne, w sensie napisów, tylko jakoś tak mi sie nie układa.... Może spróbuj robić jeden napis na środku tych czterech screenów, żeby to jakoś połączyć, no i używaj więcej Brushy! Szczególnie do tapet. ŁĄdne są motywy kwiatowe i sie sprawdzają ;)
Natomiast druga mi sie nie otwiera .... Bo weź link zmień. ;] Tak jak Avki wstawiasz tylko nie w [img][/img] bo będzie sie otwierać i zmniejszać z godzine ;P
To tyle ode mnie.
Pozdrowienia, Buziole, i Wen :*
|
|
'Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.'
Wysłany:
Pią 16:08, 17 Wrz 2010 |
|
maybe_55
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
maybe_55 poprawiłam link i ten avek, rzeczywiście niewymiarowy był. Pościągam nowe czcionki. Dziękuje za wszystkie rady ;*
|
|
Pią 17:36, 17 Wrz 2010 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
nie rób napisów, rozjaśniaj stocki, szukaj lepsze elementy (choc w sumie przejdą).
|
|
Wysłany:
Pią 17:45, 17 Wrz 2010 |
|
Kaszka
Stażysta

Pochwał: 1
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
avki niezłe :)
tapety... nie są najgorsze ale jak wspomniała maybe_55 lepiej gdyby napis był na złączeniach :wink:
chocolate napisał: | Twoje prace byłyby zdecydowanie lepsze, gdybyś użyła dwóch podstawowych funkcji tj. rozjaśnienie i kontrast. |
Tu się zgadzam. Z doświadczenia wiem, że większość osób zaczyna od photoscape (widze że ty też go używasz), wiec tu opcja kontrast-rozjaśnienie jest bardzo prosta do ustawienia, wystarczy nacisnąć na środek opcji rozświetlenie powinno ukazać się coś takiego:
http://i56.tinypic.com/2d2as1y.jpg
no i ustawiasz odpowiednie proporcje, mam nadzieję że ta rada ci się przyda
|
|
_________________ avek mój
"Jestem nieuczciwy i uczciwie możesz liczyć na moją nieuczciwość.To uczciwi są nieprzewidywalni ,zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie głupiego..."- Kapitan Jack Sparrow
Zazdrość to chyba najstarszy motyw morderstw na świecie.-Seeley Booth
:houselove: kliknij, jeśli jesteś fanem serialu Bones
Wysłany:
Pią 18:05, 17 Wrz 2010 |
|
poprostuxzjawa
Reumatolog

Miasto: Młodocin
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Dzięki poprostuxzjawa :)
Mam pytanie, może głupie w jaki sposób dodajecie do swoich prac brushe, robicie to na warstwach :?:
|
|
Wysłany:
Sob 14:03, 18 Wrz 2010 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Kaszka napisał: | nie rób napisów |
Kaszka, Napisy są dobre, tylko trzeba umiec je robić :mrgreen:
konwalia7777 napisał: | Mam pytanie, może głupie w jaki sposób dodajecie do swoich prac brushe, robicie to na warstwach |
Konwalio, Ja robię na warstwach, ponieważ jeżeli coś mi nie wyjdzie to zawszę mogę to wymazać, ew. usunąć warstwę :)
Jeszcze do tej drugiej tapetki....
Jest całkiem fajna :D Żeby był fajniejszy efekt możesz próbować robić cos z tekstem. np. Tekst futrzasty, czy cos w tym stylu ;) Tu masz trochę Tutków, krok po kroku :
http://www.egrafik.pl/tutoriale-photoshop/
I baw się kolorami! Możesz np. Trochę 'zabarwić' zdjęcie na jakiś kolor, poprzez: Opcje mieszania warstwy; Nałożenie koloru: Wybierasz kolor: Nakładka, Barwa albo Kolor, albo jeszcze coś innego. :D Tak, żeby fajnie wyglądało i tworzyło jedną zgrabną całość ;] I tak jak powiedziały dziewczyny: Rozjaśniaj!
Oczywiście czekam na twoje prace ^^ Mam nadzieję, że trochę pomogły Ci moje rady.
|
|
'Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.'
Wysłany:
Sob 14:45, 18 Wrz 2010 |
|
maybe_55
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|