Rozmowy w t(ł)oku #14
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 527, 528, 529 ... 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wow jaki ruch... :shock: Wracają stare dobre czasy...

PostWysłany: Wto 19:36, 07 Wrz 2010
Nutty Nettie
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 14

Miasto: Kalisz
Powrót do góry

jeanne napisał:
Boli Cię, że należysz do ludzi statecznych i spokojnych i dlatego udajesz kogoś innego? Skoro bozia Ci nie dała rozrywkowego charakteru i automatycznego zjednywania sobie ludzi, to nie zmienisz tego. Owszem, możesz stosować krótkotrwałe sztuczki, dzięki którym ojej, będziesz czuł się lepszy niż jesteś, ale nigdy nie będziesz.

Właśnie jestem człowiekiem z łatwością zjednującą sobie ludzi, a w boga nie wierze.

maria lucie napisał:
secundo - jakbyś sobie poszukał całego wiersza to byś miał piękne argumenty, ale rozumiem, że może Ci się nie chcieć.

owszem nie chce mi się, ale to ty podałaś ten przykład, więc o ty powinnaś go poprzeć.

Dodano 1 minut temu:

kremówka napisał:
ja tam nie żyję po to żeby umrzeć, mam parę innych życiowych celów...

Nie ważne jakie masz cele, i tak umrzesz, każde życie kończy się śmiercią.

PostWysłany: Wto 19:38, 07 Wrz 2010
joker508
Dermatolog
Dermatolog

Pochwał: 2

Powrót do góry

Cytat:
Stężenie frazesów na tej stronie zaczyna mnie drażnić.
Chill out i więcej dystansu.

Popieram. Lepiej patrzeć na siebie niż szukać problemów u kogoś innego.

Nie wiem ile czasu odrabiam już polski. Internet jest cudowny, ale mnie rozprasza.

Ostatnio zmieniony przez Salamandra dnia Wto 19:41, 07 Wrz 2010, w całości zmieniany 1 raz

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Wto 19:40, 07 Wrz 2010
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19

Powrót do góry

joker508 napisał:
owszem nie chce mi się, ale to ty podałaś ten przykład, więc o ty powinnaś go poprzeć.

nie powinnam, ja jedynie luźno wypowiedziałam moje skojarzenie z tematem i sobie nuciłam.
a propos mylenia się - Kartezjusz chyba udowodnił, że człowiek istnieje na podstawie tego, że człowiek się myli? (chyba tak)

Dodano 34 sekund temu:

joker508 napisał:

wali od Ciebie życiowym optymizmem, aż razi.

PostWysłany: Wto 19:40, 07 Wrz 2010
maria lucie
Torakochirurg
Torakochirurg

Pochwał: 5

Powrót do góry

joker508 napisał:
kremówka napisał:
ja tam nie żyję po to żeby umrzeć, mam parę innych życiowych celów...

tak, ale nie po to żyję, tak jak Ty to napisałeś...

to tak jakbyś jadł po to, żeby się wypróżniać albo ubierał ubrania, żeby je zabrudzić... jedzenie kończy się wypróżnianiem, a ubrania noszone za długo się brudzą, ale to, co się dzieje na końcu nie jest celem wyżej wymienionych przeze mnie czynności...

Ostatnio zmieniony przez kremówka dnia Wto 19:42, 07 Wrz 2010, w całości zmieniany 1 raz

avek i banner mojej roboty

TuSinka No. 16
Bo oboje nie lubimy poniedziałków... - Raz3r's sister ;*

PostWysłany: Wto 19:41, 07 Wrz 2010
kremówka
Chirurg ogólny
Chirurg ogólny

Pochwał: 11

Miasto: Kraków
Powrót do góry

Cytat:

to jedno stwierdzenie obala twoją logikę. Bo po cóż dążyć do zerwania z szarością i popularności, skoro i tak wszyscy skończymy tak samo -jedzeni przez robaki ? Nie ważne czy będziesz sobą czy kimś innym, z tego zdania wynika, że i tak nie warto.

Shee is perfect human being.

Matura? #NOT MY DIVISION

Nemezis
The Woman
The Woman

Pochwał: 19

Miasto: 221B Baker Street
Powrót do góry

joker508 napisał:

Co nie oznacza, że żyjesz po to, żeby umrzeć.
"Żyć po coś" to takie sformułowanie, które określa zazwyczaj główne dążenie człowieka, najwyższą wartość w jego życiu, a nie jakieś absolutne niezaprzeczalne zdarzenie. To trochę tak jakby powiedzieć, że człowiek żyje po to, zeby oddychać.

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

maria lucie napisał:
a propos mylenia się - Kartezjusz chyba udowodnił, że człowiek istnieje na podstawie tego, że człowiek się myli? (chyba tak)

Oczywiście, a inny mądry człowiek powiedział że wiedzieć to znaczy przewidywać :D

maria lucie napisał:
wali od Ciebie życiowym optymizmem, aż razi.

Cóż.

Dodano 2 minut temu:

Nemezis napisał:
to jedno stwierdzenie obala twoją logikę. Bo po cóż dążyć do zerwania z szarością i popularności, skoro i tak wszyscy skończymy tak samo -jedzeni przez robaki ? Nie ważne czy będziesz sobą czy kimś innym, z tego zdania wynika, że i tak nie warto.

Bo jest jeszcze druga część tego twierdzenia, "ważne abyś umarł godnie", a dla mnie godnie, znaczy nie przegrany.
Shitzune napisał:
Co nie oznacza, że żyjesz po to, żeby umrzeć.
"Żyć po coś" to takie sformułowanie, które określa zazwyczaj główne dążenie człowieka, najwyższą wartość w jego życiu, a nie jakieś absolutne niezaprzeczalne zdarzenie. To trochę tak jakby powiedzieć, że człowiek żyje po to, zeby oddychać.

Śmierć to wpojony w twoją podświadomość cel, który volens nolens żyjąc, osiągasz.

PostWysłany: Wto 19:44, 07 Wrz 2010
joker508
Dermatolog
Dermatolog

Powrót do góry

Dla rozluźnienia - http://demland.info/dem/komiksy/paski/008.png
To jest tak bezsensowne, że aż nawet śmieszne. :mrgreen:

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Wto 19:45, 07 Wrz 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

maria lucie napisał:

niezły pesymizm. Dla mnie jest ważne w jaki sposób przeżyję swoje życie. I chyba jak większość chciałabym spełnić wszystkie swoje marzenia i życ na jakimś poziomie,. Równie dobrze można by powiedzieć, nioe opłaca mi się chodzić do szkoły, bo w 2012 roku ma byc koniec śwaita. nie o to w życiu chodzi. i zacznij się cieszyć życiem, bo warto

PostWysłany: Wto 19:45, 07 Wrz 2010
bedzieburza
Stażysta
Stażysta

Powrót do góry

bedzieburza napisał:
niezły pesymizm. Dla mnie jest ważne w jaki sposób przeżyję swoje życie. I chyba jak większość chciałabym spełnić wszystkie swoje marzenia i życ na jakimś poziomie,. Równie dobrze można by powiedzieć, nioe opłaca mi się chodzić do szkoły, bo w 2012 roku ma byc koniec śwaita. nie o to w życiu chodzi. i zacznij się cieszyć życiem, bo warto

Nie wieże w powszechny terroryzm XXI wieku czyli rok 2012 :)

PostWysłany: Wto 19:47, 07 Wrz 2010
joker508
Dermatolog
Dermatolog

Powrót do góry

joker508 napisał:
Śmierć to wpojony w twoją podświadomość cel, który volens nolens żyjąc, osiągasz.

Znów się nie zgodzę - dla mnie cel to efekt zamierzonego działania. W przypadku śmierci nie ma tego świadomego wyboru (no, nie licząc ludzi ze skłonnościami autodestrukcyjnymi).
Poza tym, moja podświadomość nie ma tu nic do rzeczy.

PostWysłany: Wto 19:47, 07 Wrz 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

Shitzune napisał:
Znów się nie zgodzę - dla mnie cel to efekt zamierzonego działania. W przypadku śmierci nie ma tego świadomego wyboru (no, nie licząc ludzi ze skłonnościami autodestrukcyjnymi).
Poza tym, moja podświadomość nie ma tu nic do rzeczy.

Ma do rzeczy i to wiele, ten cel jest osiągany ale nie przez powszechnie zamierzone działanie.

PostWysłany: Wto 19:49, 07 Wrz 2010
joker508
Dermatolog
Dermatolog

Powrót do góry

http://www.digart.pl/zoom/5498675/Noce.html

myślę, że tym oto obrazkiem należy zakończyć tę dyskusję... :D

a jeśli nie, to zaraz coś dorzucę od siebie, tylko wstanę z podłogi (spadłam tam ze śmiechu) i sklecę ze 2 zdania po polsku

avek i banner mojej roboty

TuSinka No. 16
Bo oboje nie lubimy poniedziałków... - Raz3r's sister ;*

PostWysłany: Wto 19:50, 07 Wrz 2010
kremówka
Chirurg ogólny
Chirurg ogólny

Pochwał: 11

Miasto: Kraków
Powrót do góry

joker508 napisał:
Ma do rzeczy i to wiele, ten cel jest osiągany ale nie przez powszechnie zamierzone działanie.

Znów nie rozumiem. Co ma do rzeczy? Proces umierania nie wiąże się z podświadomością.

Chyba doszliśmy do momentu, w którym rozprawiamy nad niczym, a przynajmniej nad niczym istotnym. Wolę się oddać innym, ciekawszym rozrywkom.

PostWysłany: Wto 19:52, 07 Wrz 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 527, 528, 529 ... 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636  Następny
Strona 528 z 636

Skocz do: