Rozmowy w t(ł)oku #14
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 407, 408, 409 ... 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiolka17 napisał:
Idź mi z biologią.

:evil:

Juniuś napisał:
Ja mam sentyment do "Quo vadis", pewnie dlatego, że miałam tę książkę na prezentacji maturalnej.

Ja póki co jeszcze trwam w tym stanie, w którym kiedy widzę/słyszę coś związanego z moją literaturą przedmiotu lub podmiotu, to uciekam z wrzaskiem i kwikiem.

wiolka17 napisał:
Jeśli pójdzie mi zawodowy, to planuję coś z ekonomią, najpewniej rachunkowość.

Ekonomia skojarzyła mi się z SGH, a SGH z Ktosiem... Ach, no właśnie, usłyszałam dzisiaj od koleżanki, że Ktoś ma zamiar studiować prawo. No proszę. ^^

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Wto 13:13, 31 Sie 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

wiolka17 napisał:

Katarzyna napisał:
Matury nie ma co się obawiać Wink

No niby wszyscy mi tak mówią. Wiesz, na razie się nie boję, ale gorzej będzie 2 dni przed. ;)

Tym bardziej ;). Dwa dni przed - już nic nie będziesz mogła zrobić, więc po co się stresować ;).

PostWysłany: Wto 13:14, 31 Sie 2010
Katarzyna
Laryngolog
Laryngolog

Pochwał: 3

Miasto: Katowice
Powrót do góry

zaneta94 napisał:
Tematy maturalne... nie za wcześnie przypadkiem? To jest chyba coś koło maja

A skądże. Do października trzeba podjąć decyzję, o ile dobrze pamiętam.

Katarzyna napisał:
Dwa dni przed - już nic nie będziesz mogła zrobić, więc po co się stresować .

Polemizowałabym - niektórzy z mojej klasy przygotowywali prezentację przez noc przed ^^

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Wto 13:15, 31 Sie 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

Juniuś napisał:
wiolka17 napisał:
ale gorzej będzie 2 dni przed.

A tam, nieprawda.

Wiesz, nie wiem dlaczego, ale w nocy poprzedzającej testy na prawko spałam ze 2-3h. :roll: Przed praktycznym, to chyba wezmę coś na sen.

Katarzyna napisał:
Quo Vadis nie znoszę, zresztą - nienawidzę Sienkiewicza.

Też nie przepadam za tym panem. :)

zaneta94 napisał:
To jest chyba coś koło maja Mr. Green

Wiesz, koło maja, to ja będę siedzieć w książkach, a nie Wam tu biadolić, więc zacznę już wcześniej. ;)

wiolka&maria lucie -> Holmes&Watson <Szpieki> Guśka - siostra, która sypia z krową ~ Nutt - siostrzenica

PostWysłany: Wto 13:15, 31 Sie 2010
wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 14

Powrót do góry

Shitzune napisał:
A skądże. Do października trzeba podjąć decyzję, o ile dobrze pamiętam.

Ooo, i co szanowne forumowiczki wybierają? :> :D

Następny sezon będzie nasz! Nawet "Marian" nam nie przeszkodzi! :mrgreen:
Gusia - moja Bratnia Dusza :wink: Danielek18 - mój młodszy, zÓy i ironiczny brat :mrgreen:

PostWysłany: Wto 13:16, 31 Sie 2010
zaneta94
Grzanka
Grzanka

Pochwał: 30

Miasto: Dziura zabita dechami :P
Powrót do góry

Nie mogę się w wasze rozmowy wkręcić :beczy:

Nutty Nettie
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Miasto: Kalisz
Powrót do góry

Cytat:
Tematy maturalne... nie za wcześnie przypadkiem? To jest chyba coś koło maja

Racja, racja. :lol:

Shitzune napisał:
Ach, no właśnie, usłyszałam dzisiaj od koleżanki, że Ktoś ma zamiar studiować prawo

Mój były Ktoś o imieniu Paweł też miał studiować prawo, ale trochę się przeliczył i wylądował na administracji. ;)

Patrzę z przerażeniem w okno i modlę się o to, żeby nie przestało padać. Nie chcę dziś iść na zakupy, muszę jakoś przekonać mamę. Od czasu, kiedy to zaproponowała cały czas chodzę poddenerwowana. No chyba, że pójdę i uda mi się nie-iść-do-B., ale wątpię, żeby to przeszło.

Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

Shitzune napisał:

Katarzyna napisał:
Dwa dni przed - już nic nie będziesz mogła zrobić, więc po co się stresować .

Polemizowałabym - niektórzy z mojej klasy przygotowywali prezentację przez noc przed ^^

Ja nic nie przygotowywałam. Przeczytałam książki (żadna z nich nie była lekturą) i tyle xD. Ni mniej, znam takie przypadki xD.

Katarzyna
Laryngolog
Laryngolog

Powrót do góry

Cytat:
Nie mogę się w wasze rozmowy wkręcić beczy

To nic, ja też kochana :hahaha:

Następny sezon będzie nasz! Nawet "Marian" nam nie przeszkodzi! :mrgreen:
Gusia - moja Bratnia Dusza :wink: Danielek18 - mój młodszy, zÓy i ironiczny brat :mrgreen:

zaneta94
Grzanka
Grzanka

Miasto: Dziura zabita dechami :P
Powrót do góry

Witam ponownie.

wiolka17 napisał:
Też nie przepadam za tym panem.

Widzę, że ktoś tu nie lubi klasyka ;)

PostWysłany: Wto 13:17, 31 Sie 2010
joker508
Dermatolog
Dermatolog

Pochwał: 2

Powrót do góry

Shitzune napisał:
wiolka17 napisał:
Idź mi z biologią.

Evil or Very Mad

No co? Nie moje klimaty.
Gdybym miała zaawansowany ang, to bym zdawała oprócz podstawy i rozszerzony i byłoby po kłopocie.

Cytat:
wiolka17 napisał:
Jeśli pójdzie mi zawodowy, to planuję coś z ekonomią, najpewniej rachunkowość.

Ekonomia skojarzyła mi się z SGH, a SGH z Ktosiem... Ach, no właśnie, usłyszałam dzisiaj od koleżanki, że Ktoś ma zamiar studiować prawo. No proszę. ^^

Coś a la 'wszystkie drogi prowadzą do Ktosia'? :>

Dodano 2 minut temu:

Cytat:
wiolka17 napisał:

Widzę, że ktoś tu nie lubi klasyka Wink

Klasyk, klasyk... Próbowałam czytać, ale mnie odpycha. Dostojewski - czemu nie. Nawet do Żeromskiego się z deczka przekonałam po przeczytaniu 'Przedwiośnia'. Ale nie Sienkiewicz. :killer:

wiolka&maria lucie -> Holmes&Watson <Szpieki> Guśka - siostra, która sypia z krową ~ Nutt - siostrzenica

PostWysłany: Wto 13:20, 31 Sie 2010
wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

wiolka17 napisał:
Klasyk, klasyk... Próbowałam czytać, ale mnie odpycha. Dostojewski - czemu nie. Nawet do Żeromskiego się z deczka przekonałam po przeczytaniu 'Przedwiośnia'. Ale nie Sienkiewicz.

Dlaczego nie, Sienkiewicz ma, jak dla mnie, nawet spoko styl. Bardzo też lubię Leśmiana no i Mickiewicz, jak dla mnie mistrz w swoim fachu. To tak jeżeli chodzi o polskich pisarzy.

PostWysłany: Wto 13:23, 31 Sie 2010
joker508
Dermatolog
Dermatolog

Pochwał: 2

Powrót do góry

wiolka17 napisał:
Coś a la 'wszystkie drogi prowadzą do Ktosia'?

True. :D Niemniej jednak obecnie jestem już prawie ustawiona na tryb "jestem autobusem z mnichami a Ktoś to podły idiota", więc jest dobrze. ^^

Juniuś napisał:
Mój były Ktoś o imieniu Paweł też miał studiować prawo, ale trochę się przeliczył i wylądował na administracji.

Mój Ktoś jest na SGH i chyba od tego roku idzie na ekonomię, ale nie wiem, co ostatecznie sobie wybrał. No i właśnie ma zamiar jako drugi kierunek wziąć prawo. Cóż, ambitnie, ale on zawsze był inteligentny.

Katarzyna napisał:
Ja nic nie przygotowywałam. Przeczytałam książki (żadna z nich nie była lekturą) i tyle xD.

Ja bym nie mogła iść na spontan. Na spontanie układam zbyt długie i zbyt skomplikowane zdania, w których po jakimś czasie gubię sens :D

Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

wiolka17 napisał:

Cytat:
wiolka17 napisał:

Widzę, że ktoś tu nie lubi klasyka Wink

Klasyk, klasyk... Próbowałam czytać, ale mnie odpycha. Dostojewski - czemu nie. Nawet do Żeromskiego się z deczka przekonałam po przeczytaniu 'Przedwiośnia'. Ale nie Sienkiewicz. :killer:

Ot dokładnie, Sienkiewicza nie da się czytać. Potop był jedyną lekturą, której w LO nie przeczytałam i nie ma zamiaru tego zmienić. Z Żeromskiego wolę "Ludzi bezdomnych".

Shitzune - podczas matury przeszkodzono mi trzy raz xD. W komisji miałam żonę dyrektora, a ten odczuł nagłą potrzebę zobaczenia się z żoną. Ni mniej, było minęło - temat był dla mnie idealny, więc pewnie dlatego poszło tak gładko.

Ostatnio zmieniony przez Katarzyna dnia Wto 13:26, 31 Sie 2010, w całości zmieniany 1 raz

Katarzyna
Laryngolog
Laryngolog

Powrót do góry

Żeromiec <3 Facet usypia, ale nie mogę pozostać obojętna obok jego ewidentnego talentu. Przedwiośnie i Bezdomni nawet czasem zachwycają, ale Syzyfowe to już lepsze niż środek nasenny :D

A Mickiewicz, ach, widziałam się z nim w niedzielę :D Dziady część III zawsze pozostaną dla mnie mistrzowskie.

PostWysłany: Wto 13:25, 31 Sie 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 407, 408, 409 ... 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636  Następny
Strona 408 z 636

Skocz do: