Rozmowy w t(ł)oku #14
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 143, 144, 145 ... 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ann napisał:
ale teraz masz przerwę, tak?

długie kolejki są, mam dwie kontrole w październiku.

ann napisał:
na pewno masz wsparcie znajomych i oczywiście nas!

ano, mam ;)
znajomi w szpitalu najlepiej potrafią pocieszyć - bo sami mają ta samo a może nawet gorzej. też od nich rehabilitanci wymagają, żeby zrobili coś, co jest praktycznie niemożliwe (to nawet nie takie głupie - jaka jest radość, jak za dwutysięcznym razem w końcu się uda!)

PostWysłany: Pią 21:31, 13 Sie 2010
maria lucie
Torakochirurg
Torakochirurg

Pochwał: 5

Powrót do góry

Cytat:
Rocket, ty akurat byłabyś dobrą matką! Wink

Uważam zupełnie inaczej ;-)

PostWysłany: Pią 21:31, 13 Sie 2010
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Pochwał: 57

Powrót do góry

Shitzune napisał:
Powiedzenie czegoś na głos - nie napisanie, nie pomyślenie, powiedzenie - w jakiś dziwny sposób pomaga spojrzeć na tę samą sprawę w zupełnie innym świetle.

i tak właśnie działa psychoanaliza, nie? ;)

PostWysłany: Pią 21:32, 13 Sie 2010
maria lucie
Torakochirurg
Torakochirurg

Powrót do góry

ann napisał:
jeszcze muszę trochę pożyć z ludźmi których nienawidzę i szkoły która do mnie absolutnie nie przemawia

jak to ? przecież dostałaś się do tej szkoły, do której chciałaś ! :shock:
ann napisał:
niestety będę musiała się powoli ograniczać.. coraz mniej z wami spotykać, egrh

więc będę Cię zadręczać sms'ami i może w końcu się doczekam tej obiecanej rozmowy ! ; ))

Córek mapeto ogórek - Nemezis, córunia jędzunia - nimfka & Sevir, brat bliźniak - whatever. / zÓy partner ze schowka, mraÓ, mraÓ - Hambarr / Rozczochowy właściciel - maybe ! /druga połówka mojego mózgu - lusiek /maaamusia - kretowa / mruczący pożeracz przecinków -Guśka
'Każdy z nas ma cztery twarze; tę, którą pokazuje innym; tę, którą widzą inni; tę, która myśli, że jest prawdziwa i tę, która jest prawdziwa. Wybierając jedną z nich, nie rezygnujmy z pozostałych.'

PostWysłany: Pią 21:33, 13 Sie 2010
Lady M
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 14

Powrót do góry

ann napisał:
Przez 5 tygodni zwiedzenie całych Stanów Zjednoczonych!

zdajesz sobie sprawę z tego, że będę Ci teraz cały rok jęczała, żebyś mi pocztówkę ze Stanów wysłała? :mrgreen:

PostWysłany: Pią 21:35, 13 Sie 2010
maria lucie
Torakochirurg
Torakochirurg

Powrót do góry

Cytat:
Bo rozmawianie ogólnie pomaga. Odkryłam to niedawno, bo całe życie wszystko w sobie tłamsiłam i nie zwierzałam się nikomu. Powiedzenie czegoś na głos - nie napisanie, nie pomyślenie, powiedzenie - w jakiś dziwny sposób pomaga spojrzeć na tę samą sprawę w zupełnie innym świetle. No ale do tego trzeba też mieć dobrego kogoś do słuchania... a o to trudno.

Nie tyle jeszcze człowieka do słuchania ale też do rozmawiania o problemie który Cię dręczy. Naprawdę nie zwierzałaś się nikomu wcześniej? Ja bym nie wytrzymała, ja od dłuższego czasu muszę z kimś rozmawiać.. zazwyczaj kończy się na rozmowie z własną osobą, swoimi myślami. Albo po prostu na mówieniu coś pod nosem w obecności najbliższych.

PostWysłany: Pią 21:35, 13 Sie 2010
ann
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49

Powrót do góry

ann napisał:
Naprawdę nie zwierzałaś się nikomu wcześniej?

ja jeszcze nigdy, przenigdy.
no, może raz - Nem.

Córek mapeto ogórek - Nemezis, córunia jędzunia - nimfka & Sevir, brat bliźniak - whatever. / zÓy partner ze schowka, mraÓ, mraÓ - Hambarr / Rozczochowy właściciel - maybe ! /druga połówka mojego mózgu - lusiek /maaamusia - kretowa / mruczący pożeracz przecinków -Guśka
'Każdy z nas ma cztery twarze; tę, którą pokazuje innym; tę, którą widzą inni; tę, która myśli, że jest prawdziwa i tę, która jest prawdziwa. Wybierając jedną z nich, nie rezygnujmy z pozostałych.'

PostWysłany: Pią 21:36, 13 Sie 2010
Lady M
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

maria lucie napisał:
Shitzune napisał:
Powiedzenie czegoś na głos - nie napisanie, nie pomyślenie, powiedzenie - w jakiś dziwny sposób pomaga spojrzeć na tę samą sprawę w zupełnie innym świetle.

i tak właśnie działa psychoanaliza, nie? Wink

Psychoanaliza jest znacznie bardziej pogmatwana ;) Głównym celem jest dopuszczenie do głosu tych wspomnień, które wcześniej wypierałaś, a które są źródłem kłopotów w Twoim życiu. Poza tym analizuje się myśli, marzenia senne, skojarzenia etc. - wszystko co tylko jest w stanie wytworzyć psyche.

PostWysłany: Pią 21:37, 13 Sie 2010
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Pochwał: 57

Powrót do góry

maria lucie napisał:
i tak właśnie działa psychoanaliza, nie?

Teoretycznie tak, ale nie do końca. Jak chodziłam na psychoterapię, to nigdy się tak nie czułam (ale może to kwestia babki była, nie wiem). Zupełnie inaczej jest, kiedy świadomie nawiązujesz więź z drugim człowiekiem, a nie kiedy dzielisz się czymś ważnym z kimś tylko dlatego, że wiesz, że to powinno ci pomóc.

rocket queen napisał:
Nie uwzględniłam jeszcze takiej możliwości, iż spotykasz podobnego sobie emocjonalnego popaprańca

Ja spotkałam! Już dawno doszłam do wniosku, że mój Ktoś jest po...paprany. ;) Szkoda tylko, że nie dotarło do niego, że ja też jestem popaprana i wobec tego jesteśmy dla siebie stworzeni.

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Pią 21:37, 13 Sie 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

rocket queen napisał:
Głównym celem jest dopuszczenie do głosu tych wspomnień, które wcześniej wypierałaś, a które są źródłem kłopotów w Twoim życiu. Poza tym analizuje się myśli, marzenia senne, skojarzenia etc. - wszystko co tylko jest w stanie wytworzyć psyche.

Freud też tak mówił, ale z jego książek zrozumiałam nieco mniej ;)

PostWysłany: Pią 21:38, 13 Sie 2010
maria lucie
Torakochirurg
Torakochirurg

Powrót do góry

Cytat:
długie kolejki są, mam dwie kontrole w październiku.

Przynajmniej dwie a nie z 20 w jednym miesiącu :( to już byłoby przegięcie! a te ćwiczenia robisz ile razy dziennie i w jakich porach?

maria lucie napisał:
ano, mam Wink
znajomi w szpitalu najlepiej potrafią pocieszyć - bo sami mają ta samo a może nawet gorzej. też od nich rehabilitanci wymagają, żeby zrobili coś, co jest praktycznie niemożliwe (to nawet nie takie głupie - jaka jest radość, jak za dwutysięcznym razem w końcu się uda!)

a! to super! Cieszę się że masz takie kontakty z innymi pacjentami. Takie rozmowy tylko pomagają człowiekowi.. to jest bezcenne jak już człowiek nie widzi w nadziei w dalszym działaniu! Ale ty pamiętaj.. na nasze kibicowanie zawsze możesz liczyć! :)

rocket queen napisał:
Uważam zupełnie inaczej Wink

czemuż to?

Cytat:
jak to ? przecież dostałaś się do tej szkoły, do której chciałaś ! Shocked

nie, zostałam tam gdzie wcześniej tzw. to szkoła połączona: gimn. z liceum więc dostałam się do 1 klasy liceum :wink:

maagdaa napisał:
więc będę Cię zadręczać sms'ami i może w końcu się doczekam tej obiecanej rozmowy ! ; ))

smsy jak najbardziej! na razie kasy na dłuższe rozmowy niestety nie posiadam :<

Cytat:
zdajesz sobie sprawę z tego, że będę Ci teraz cały rok jęczała, żebyś mi pocztówkę ze Stanów wysłała? Mr. Green

zdaję sobie z tego sprawę i na pewno wyślę kartkę! :mrgreen:

PostWysłany: Pią 21:40, 13 Sie 2010
ann
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49

Powrót do góry

ann napisał:
Przynajmniej dwie

jedna z lekarzem prowadzącym, pewno znowu dostanę sto tysięcy skierowań.
powiem tak - badania neurologiczne są niefajne. i mam nadzieję, że mi więcej ich robić nie będą.

ann napisał:
a te ćwiczenia robisz ile razy dziennie i w jakich porach?

wieczorem, w czasie Wiadomości, przynajmniej pół godziny, ale najlepiej więcej.

PostWysłany: Pią 21:42, 13 Sie 2010
maria lucie
Torakochirurg
Torakochirurg

Powrót do góry

ann napisał:
nie, zostałam tam gdzie wcześniej tzw. to szkoła połączona: gimn. z liceum więc dostałam się do 1 klasy liceum

ahh. i teraz chcesz się przenieść ?

PostWysłany: Pią 21:42, 13 Sie 2010
Lady M
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

ann napisał:
zdaję sobie z tego sprawę i na pewno wyślę kartkę!

kocham Cię! :mrgreen:

PostWysłany: Pią 21:43, 13 Sie 2010
maria lucie
Torakochirurg
Torakochirurg

Powrót do góry

ann napisał:
zdaję sobie z tego sprawę i na pewno wyślę kartkę!

ej,ej ! a ja ? :)

PostWysłany: Pią 21:43, 13 Sie 2010
Lady M
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 143, 144, 145 ... 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636  Następny
Strona 144 z 636

Skocz do: