Moja koleżanka na bio-chem uczy się łaciny i mówiła że jest łatwa
Ja uczyłam się na humanie i na humanie to ona dopiero jest prosta. Biol-chemy mają do wkucia kilkadziesiąt łacińskich medycznych słówek i zwrotów. Niemniej jednak to dla nich szalenie przydatne. To my tylko uprawialiśmy sztukę dla sztuki. ;)
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Dziękuję bardzo za podpowiedzi :) chyba się na którąś zdecyduję tylko żeby była masa jakiegoś fajnego humoru tego mi potrzeba :) Jak coś to podajcie mi konkretny tytuł :) dzięki :mrgreen:
_________________ " Kochankowie i szaleńcy widzą i czują więcej
niż chłodny umysł jest w stanie ogarnąć " Wysłany:
Pią 21:20, 16 Lip 2010
Dzisiaj umówiłem się na kawę z kimś, kto mi się bardzo podoba. Siedzimy przy barze, flirtujemy, aż w pewnym momencie zaczęliśmy się całować. W tym momencie słyszę bębnienie w szybę kawiarni. Moi rodzice. Nie wiedzieli, że jestem gejem. YAFUD
My na historii uczyliśmy się parę zwrotów po łacinie tylko takie zasady prawnicze np. Dura lex sed lex, nawet mi się to podobało
Lex retro non agit, sentencja prawna, którą moja klasa recytowała na zawołanie. ;)
wiolka17, a mnie jakoś yafud nie podpasował, taka trochę mniej śmieszna wersja basha.
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Jak coś to podajcie mi konkretny tytuł Smile dzięki Mr. Green
Wiesz co, jeśli chodzi o serię z Myronem, to polecam od początku, bo w innym wypadku człowiek się trochę gubi. Ja np. zaczęłam czytać od przedostatniej części, potem 3. i dop po bożemu od początku. :) A 1. książką jest "Bez skrupułów". :)
Guśka, a doczytałaś już do momentu, w którym pojawia się Wielka Cyndi? :>
Jeszcze chciałam coś zapytać czytaliście może jakąś książkę Kathy Reichs?? Oglądam kości więc to może dla mnie być interesujące ale nie wiem jakie są jej książki?? :?
_________________ " Kochankowie i szaleńcy widzą i czują więcej
niż chłodny umysł jest w stanie ogarnąć " Wysłany:
Pią 21:28, 16 Lip 2010
, a doczytałaś już do momentu, w którym pojawia się Wielka Cyndi? chtry
No pewnie! Ja już mam końcówkę tej książki i zaczynam, ta która będzie po tej w szafce :)!
Cyndia jest taka ar... :twisted: i jak skakała, bo Panterka ją zaprosił :hahaha:
Oczywiście Win i Eksperanza to moi ulubieńcy! <.33
_________________ „Książki są lustrem: widzisz w nich tylko to co, już masz w sobie.” Wysłany:
Pią 21:30, 16 Lip 2010
My na historii uczyliśmy się parę zwrotów po łacinie tylko takie zasady prawnicze np. Dura lex sed lex
A wiecie jak to sparafrazował Tuwim? :>
Spojler:
Dura sex, sed sex. :mrgreen:
Cytat:
wiolka17, a mnie jakoś yafud nie podpasował, taka trochę mniej śmieszna wersja basha.
Powiem Ci, że może bym nie wiedziała o istnieniu yafuda, gdyby nie to, że w rubryce żarty w Angorze przedrukowali parę anegdot i podali źródło, więc sprawdziłam. A o bashu szczerze mówiąc nie słyszałam. :)
Jeszcze chciałam coś zapytać czytaliście może jakąś książkę Kathy Reichs??
Książki są pisane w pierwszej osobie liczby pojedynczej, więc Temperance Brennan w ogóle niepodobna do siebie. Jest biegłym antropologiem i jest trochę zasadnicza i to w sumie wszystko, co łączy książki z serialem. Ogółem książki jak każde inne tego typu, tyle tylko że o tematyce rzadko poruszanej, to plus. Ale ja i tak wolę serial. ;)
Fioleczko, dziecino, gdzieś ty się uchowała? :)
http://bash.org.pl/top/
Prosz bardzo, lekturka obowiązkowa, ze szczególnym uwzględnieniem postaci amandy99... ;)
Okej, chyba pora obejrzeć ostatni odcinek Prywatnej Praktyki. A potem zrobię podejście do Dextera.
Czy już wspominałam, ze oglądam za dużo seriali?
Taak, kiedy sobie wyobrażałam jej radość, to padłam. hahaha
:hahaha: Tak samo wyobrażenie mnie przeraża :hahaha:! Ona ubiera się tak, że znaczki odblaskowe nie są jej potrzebne :hahaha:.
wiolka17 napisał:
A ja tam najbardziej lubię Wina. Te jego teksty ('wysłów się' <- parę razy odebrałam tak tel od mamuśki, wiedziała o co chodzi i mnie opierniczała Mr. Green ) i te jego tiki, np. przeglądanie się w lustrze, poza golfisty - poezja. Smile
Win to ciacho :*!
Dobra ja spadam doczytać papa :*!@!!!
Wiolu napisz na GG jakie czytałaś już jego książki to się wymienimy :) jutro :*!
_________________ „Książki są lustrem: widzisz w nich tylko to co, już masz w sobie.” Wysłany:
Pią 21:37, 16 Lip 2010