- No proszę, nowa fontanna. Czego tu niema? – Rozmyślał House– Co to jest tam na górze? Ach to Amorek. A co to za tabliczka? – Podszedł nieco bliżej. Na tabliczce widniał napis: Wrzuć pięćdziesiąt centów a znajdziesz miłość i szczęście. – Co za bzdury – powiedział i wrzucił – Niech sobie zarobią.
Na zajutrz o punktualnie 12:00 do jego gabinetu weszła Cuddy.
- Znaleźliście już przyczynę i zaczęliście leczenie?
- A czy przyszedłem błagać o zgodę?
- Rozumiem, że nie.
- Wiesz co wczoraj widziałem w parku?
- Dzikiego wilkołaka czy trupa?
- Tabliczkę z napisem „Wrzuć pięćdziesiąt centów a znajdziesz miłość i szczęście.” – zignorował ją House.
- I co? Znalazłeś?
- Wierzysz w to że ktoś pisze o nas ficki?
- Nie! – zaprotestowała Lisa choć pomyślała odwrotnie.
- Tak samo ja nie wierzę w takie bzdury o pieniążku i szczęściu.
- Pieniążku, miłości i szczęściu – skarciła go szefowa.
- Tak.
Dodano 1 godzin 21 minut temu:
Rozdział 2 Szczęście House'a
- Dziękuję panie House. Życzę szczęścia.
- Proszę uprzejmie.
- Nie dziękuje pan za szczęście?
- Jestem szczęśliwy.
- Cześć. – powiedział House.
- Cześć. Dzięki za pomoc w tej pracy. Życzę szczęścia.
- Nie ma sprawy. Jestem szczęśliwy.
- Jasne, czy wpadka u Cuddy miesiąc temu, zwolnienie pracownika trzy miesiące temu i wpadka na wykładzie pół roku temu to objawy szczęścia?
- Według mnie tak. Cuddy już zapomniała, mam nowych pracowników i na następnym wykładzie było dobrze. Żegnam.
Lynx zdecydowanie lepsze od Kolekcji . Ale nadal są minusy :
Lynx napisał:
Na zajutrz o punktualnie 12:00 do jego gabinetu weszła Cuddy.
A nie lepiej by brzmiało : Nazajutrz punktualnie o 12 do jego gabinetu weszła Cuddy ? Trochę chaotyczny fik . Jest przekaz ale nie zachwycająco opisany . Staraj się pisać więcej i z bogatszym słownictwem .
A będzie dobrze ! Trzymam kciuki by była wena .
Wierzysz w to że ktoś pisze o nas ficki?
- Nie! – zaprotestowała Lisa choć pomyślała odwrotnie.
HAha tylko dla tego tekstu warto było tu wejść :lol: :mrgreen: :lol:
_________________ jestem aniołem stróżem Guśki :D :* i Anielską Ciotką Nuttikonki z własnej szafyFanArt (zapraszam na przymiarki;)) Wysłany:
Nie 20:30, 01 Lis 2009
Pomysł jest a to już sukces (ja nigdy nie mam pomysłu i potrafię siedzieć godzinę nad jednym zdaniem). No, oczywiście popieram ann i dołączam się do życzeń :)