|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #12
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 808, 809, 810 ... 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Korn, jak dla mnie to uprawiają pieniactwo polityczne w każdej możliwej odmianie.
|
|
Nie 22:44, 30 Maj 2010 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Hambarr
oczywiście że nie . Akurat taki temat podszedł, do którego jestem negatywny o.O
|
|
Nie 22:44, 30 Maj 2010 |
|
Korn
Neurolog

Pochwał: 9
Miasto: Mielec/Kraków
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Korn napisał: | Kaczyńscy twardo bronią Polskiego intertesu w przeciwieństywie do Tuska. |
nie znam się na polityce dogłebnie, ale z tym sie zgodzę. Tusk to taki podlizus a Kaczyńscy walczyli o silna pozycję kraju itp.
Dodano 1 minut temu:
Korn napisał: | Akurat taki temat podszedł, do którego jestem negatywny |
ale ja coś mówie a ty od razu z jakimś tekstem że to niszcy coś tam..bla bla. troszkę wyluzuj ;)
|
|
Sinaj - my sweet soulmate :*:*
Moja zÓa maagdaa umilająca mi chwile w schowku :twisted: złota lista
Johnny, johnny, john--> http://johnnydepp.blox.pl/html
Wysłany:
Nie 22:46, 30 Maj 2010 |
|
Hambarr
Psychiatra

Pochwał: 30
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Hambarr napisał: |
nie znam się na polityce dogłebnie, ale z tym sie zgodzę |
A co sądzicie na temat Traktatu Lizbońskiego, który negocjował właśnie rząd PiSu?
(i nie bronię PO, bo nie jestem ich zwolennikiem - od razu podkreślam)
|
|
Nie 22:46, 30 Maj 2010 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Gorm
no widzisz i tu jest ich słaba strona, nie są medialni...;/
Hambarr
cieszę się że sie w końcu zgadamy Olu :D
Dodano 1 minut temu:
dobrze jużnie będę:D lae na prawdę nie znoszę Hallowen ;p
Gorm
e... :D nie wiem co oni tam wynegocjowali serio ;p
|
|
Nie 22:48, 30 Maj 2010 |
|
Korn
Neurolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Hambarr, wybierałam się właśnie do tego najlepszego gimnazjum, a kończę jakie coś, co zamyka drogę.. Co prawda wiem dużo, bo wymaga się dużo. Ale co z tego, że moja wiedza np z fizyki dorównuję albo przewyższa wiedzę osoby, która w innej szkole ma same 5 z tego przedmiotu, jak ja na semestr mam 2? A jestem jednym z naprawdę lepszych uczniów z tego przedmiotu. U innych sukcesem jest dostać 6, u nas, sukcesem jest dostać 4, albo nie dostać 1.
To z jednej strony dobrze, ale z drugiej, przez to właśnie nie dostanę się do wymarzonej szkoły :(
Śpiewam, jak cała klasa :)
|
|
_________________ maagdaa - bliźniacza sis :*
TurboBezbłędnieNiewiadomaSeksiŁacina by Gusq & whatever
diagnoza choroby: Pyczomania | wraz z Luthien15
Zadaj pytanie, a whatever z pewnością na nie odpowie
Wysłany:
Nie 22:49, 30 Maj 2010 |
|
whatever
Reumatolog

Pochwał: 5
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Korn napisał: | no widzisz i tu jest ich słaba strona, nie są medialni...;/ |
tu nie chodzi o medialność. Wystarczy obejrzeć jakieś debaty, konfrontacje czy cokolwiek, żeby zobaczyć, że to w większości są ludzie, z którymi nie da się merytorycznie rozmawiać, bo dla nich każdy to żyd, komuch, nazista albo "liberał" - choć w tym ostatnim określeniu akurat nie znajduję tego pejoratywnego znaczenia przy którym upiera się PiS.
Dodano 2 minut temu:
Korn napisał: | e... Very Happy nie wiem co oni tam wynegocjowali serio ;p |
Ogólnie traktat Lizboński daje Unii Europejskiej osobowość publicznoprawną. I jest w nim taka wzmianka, że polityka zagraniczna poszczególnych krajów nie może być sprzeczna z polityką zagraniczną Unii. No i pytanie brzmi - co jeśli np chcielibyśmy nawiązać współpracę z jakimkolwiek krajem, którego nie lubi Unia? Innymi słowy - staliśmy się województwem UE.
To jest obrona interesów państwa?
|
|
Nie 22:52, 30 Maj 2010 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
whatever napisał: | To z jednej strony dobrze, ale z drugiej, przez to właśnie nie dostanę się do wymarzonej szkoły |
ale przeciez masz egzamin gimnazjalny który tą twoja wiedzę pokaże ;)
nie tylko same oceny.
Gorm napisał: | A co sądzicie na temat Traktatu Lizbońskiego, który negocjował właśnie rząd PiSu? |
przykro mi ale tu wkraczamy w ten etap "nie znam się na polityce dogłebnie," dlatego wyłącze sie z dyskusji bo nie mam wystarczajacej wiedzy ;)
|
|
Wysłany:
Nie 22:54, 30 Maj 2010 |
|
Hambarr
Psychiatra

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Gorm
o czym tyy mówisz w ogole ?
panie raz był Kaczyński u Olejnik.... ale ją zniszczył i to właśnie merytortycznie i kulturalnie a nie pieniacko
Nie wiem nie czytałem traktatu cholera wie co tam wpisali ;p
Dodano 1 minut temu:
ale rownie dobrze mogew zpaytac o gazociag polnocny...;/ i co PO zrobiło w jego sprawie
|
|
Nie 22:55, 30 Maj 2010 |
|
Korn
Neurolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Hambarr napisał: | ale przeciez masz egzamin gimnazjalny który tą twoja wiedzę pokaże Wink
nie tylko same oceny. |
Ale egzamin był, jaki był. Czy z niego można było ocenić czyjąś wiedzę, to ja nie wiem. Chyba strzelanie (mówię o części przyr z biedronkami)
No i ja mam ten problem, że oczywiście ja głupia, nie wiem jak przeczytałam to polecenie, że streściłam nie ten tekst :|
Dodano 45 sekund temu:
Hambarr napisał: | przykro mi ale tu wkraczamy w ten etap "nie znam się na polityce dogłebnie," dlatego wyłącze sie z dyskusji bo nie mam wystarczajacej wiedzy Wink |
Dlatego ja już się wyłączyłam :)
|
|
Wysłany:
Nie 22:59, 30 Maj 2010 |
|
whatever
Reumatolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
whatever napisał: | No i ja mam ten problem, że oczywiście ja głupia, nie wiem jak przeczytałam to polecenie, że streściłam nie ten tekst |
to tylko roztargnienie. A bedzie co ma być ;) nie matrw się. Ja się popłakałam i obraziłam na cały świat jak się nie dostałam do wymarzonego liceum a pozniej okazało się ze wyszło mi to na dobre.
|
|
Wysłany:
Nie 23:00, 30 Maj 2010 |
|
Hambarr
Psychiatra

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Hambarr, wydaje mi się, że to sprawy, o których powinno się wiedzieć.
Ale poza tym mam wiele więcej zastrzeżeń do PiSu tak politycznych jak i merytorycznych i personalnych.
Skoro się już trochę rozkręciłem to zdaje się wczoraj w wiadomościach czy czymś takim podano, że rozpoczęła się kampania wyborcza Jarosława Kaczyńskiego. Jak się rozpoczęła? Od medialnej mszy w kościele - wykorzystanie kościoła w kampanii wyborczej to ogromna przesada, a z drugiej strony, że Kościół, jaki by nie był - miesza się w takie rzeczy to już totalna porażka.
No i sam fakt, że J. Kaczyński zdecydował się kandydować jest dla mnie nie do pojęcia. Człowiek, któremu zmarł brat i bratowa, matka jest w ciężkim stanie, postanawia kandydować na prezydenta i się uśmiecha do kamer, zimne wyrachowanie i już z tego tylko powodu bym na niego nie głosował.
No i chyba najważniejsza sprawa - jestem w takiej grupie "Żądamy debaty", to jest dość liczna grupa mająca jakieś-tam znane persony, które występują w telewizji namawiając do konfrontacji poglądów. Na 10 kandydatów chęć debaty wyraziło 8. Poza naszymi 2 czarnymi końmi. Sztab Komorowskiego ma chociaż tyle przyzwoitości, że odpowiedział, choć wskazuje co raz to inne terminy odpowiedzi ostatecznej. Natomiast pan Kaczyński milczy jak grób od prawie 2 tygodni.
|
|
Nie 23:02, 30 Maj 2010 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Hambarr napisał: | to tylko roztargnienie. A bedzie co ma być Wink nie matrw się. Ja się popłakałam i obraziłam na cały świat jak się nie dostałam do wymarzonego liceum a pozniej okazało się ze wyszło mi to na dobre. |
Ja się nie popłaczę, bo wiem, że mało realne, że się dostanę.
A gdzie chodziłaś do LO ?
|
|
Wysłany:
Nie 23:03, 30 Maj 2010 |
|
whatever
Reumatolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Korn napisał: | o czym tyy mówisz w ogole ?
panie raz był Kaczyński u Olejnik.... ale ją zniszczył i to właśnie merytortycznie i kulturalnie a nie pieniacko |
a do Lisa przywiózł 3 autokary fanów na rozmowę.
Poza tym PiS to nie tylko Kaczyński. Posłuchaj Kempy, Kurskiego, czy Cymańskiego.
Dodano 1 minut temu:
Korn napisał: | ale rownie dobrze mogew zpaytac o gazociag polnocny...;/ i co PO zrobiło w jego sprawie
|
to ten gazociąg norweski, co jak już wszystko było poukładane to rząd Kaczyńskiego odstąpił od umowy? :)
a co do PO to osobna bajka. Ale teraz rozmawiamy o PiSie :)
|
|
Nie 23:06, 30 Maj 2010 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Gorm napisał: | wydaje mi się, że to sprawy, o których powinno się wiedzieć. |
ba, jestem tego pewna, ale niestety moja aktualna wiedza którą muszę nabyć w wyniku sesji jest z zupelnie odmiennej dziedziny, więc nie nadarzam za takimi informacjami.
Gorm napisał: | Człowiek, któremu zmarł brat i bratowa, matka jest w ciężkim stanie, postanawia kandydować na prezydenta i się uśmiecha do kamer, zimne wyrachowanie i już z tego tylko powodu bym na niego nie głosował. |
tu nie chodzi o to. On chce żeby to co zrobił jego brat się nie zmarnowało, a badzmy szczerzy z PIS-u tylko on się nadaje na poważnego kandydata.
Dodano 1 minut temu:
whatever napisał: | A gdzie chodziłaś do LO ? |
Pisałam Ci że do Górskiego, nad stawkami ;) Beznadziejne liceum, fajni naucyciele, ale uczniom nie zależało. Ja sie dostałam na dobra uczelnię a reszce zalezało tylo aby zdac maturę.
|
|
Wysłany:
Nie 23:08, 30 Maj 2010 |
|
Hambarr
Psychiatra

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 808, 809, 810 ... 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899 Następny |
Strona 809 z 899 |
|