|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #12
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 198, 199, 200 ... 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Gorm oglądasz walke Pudziana ? Bo ja nie mam Polasatu a na czubie jest bardzo zagmatwana relacja. To ten Japończyk poddał walką w przerwie po 2 rundzie czy jak ?
|
|
Pią 23:23, 07 Maj 2010 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15
Miasto: Starachowice
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
lesio, nie poddał. Przegrał na punkty. Ale mało brakowało, a pudzian by się udusił z braku powietrza, strasznie słabą ma kondycję.
|
|
Pią 23:24, 07 Maj 2010 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Gorm napisał: | Nie może być człowiekiem ten, kto zabił z pełną świadomością i zimną krwią, to nie ma nic wspólnego z człowieczeństwem. |
Więc uważasz morderstwo za najwyższe przewinienie, bez możliwości odkupienia? Rozumiem, że karze się za coś, ale w ten sposób nie ma już żadnej szansy na rehabilitację. Przechodzimy niemal całkowicie w drugą skrajność - w całkowitą ochronę ofiary i zero litości dla mordercy.
Gorm napisał: | A ja uważam przeciwnie, w żaden sposób nie nakłada na nas odpowiedzialności. |
Stosujesz tę regułę ogólnie w życiu, czy tylko w tej sytuacji? I w jakich okolicznościach? To znaczy, jeśli ktoś zabije, to mamy prawo w wyniku procesu pozbawić go życia, tak? Nie wchodzi w grę np że sfrustrowany ojciec ofiary pozbawi życia mordercę (w sytuacji, kiedy już mamy 100% pewności, że jest winny)?
Pytam o stosowanie w życiu, bo to w sumie można odnieść do wszystkiego. Ktoś mnie obraził, więc ja też mam prawo go obrazić. Ktoś mnie okradł, więc ja mam prawo go okraść. Tak można rozumować.
|
|
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Wysłany:
Pią 23:27, 07 Maj 2010 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Gorm aha to spoko czyli przynajmniej nie będę z niego robić teraz strasznego terminatora jak wygrał na punkty. Teraz ciekaw jestem kto będzie następny, chciałbym żeby to był Nastuła :)
|
|
Pią 23:28, 07 Maj 2010 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Shitzune napisał: | Więc uważasz morderstwo za najwyższe przewinienie, bez możliwości odkupienia? |
Tak. Bo ktoś, kto to zrobił, rozważył wszystkie za i przeciw. Zrobił to z pełną świadomością. Nie mówię tu o zabiciu w obronie własnej, czy przez przypadek. Chodzi o morderstwo.
Shitzune napisał: | Przechodzimy niemal całkowicie w drugą skrajność - w całkowitą ochronę ofiary i zero litości dla mordercy. |
Podaj jeden powód uzasadniający litość dla mordercy.
Shitzune napisał: | To znaczy, jeśli ktoś zabije, to mamy prawo w wyniku procesu pozbawić go życia, tak? |
Nie. To znaczy, że jak ktoś zamorduje to mamy prawo w wyniku procesu pozbawić go życia.
Shitzune napisał: | Nie wchodzi w grę np że sfrustrowany ojciec ofiary pozbawi życia mordercę (w sytuacji, kiedy już mamy 100% pewności, że jest winny)? |
Nie. Bo wymiar sprawiedliwości jest sprawowany przez sądy i trybunały. To jest gwarancja obiektywizmu. A nie można mówić o obiektywizmie przy sfrustrowanym ojcu ofiary, nawet jeśli to tak samo by się skończyło - śmiercią.
Shitzune napisał: | Pytam o stosowanie w życiu, bo to w sumie można odnieść do wszystkiego. Ktoś mnie obraził, więc ja też mam prawo go obrazić. Ktoś mnie okradł, więc ja mam prawo go okraść. Tak można rozumować. |
Napisałem, że należy karać środkami adekwatnymi, nie takimi samymi. W wypadku morderstwa wg mnie środkiem adekwatnym jest kara śmierci. A środkiem takim samym byłoby np. zgwałcenie skazanego przed wykonaniem kary śmierci, albo po, jeśli on tak zrobił wcześniej. To nadinterpretacja, tak nierealna, że aż śmieszna.
Nie jestem za wprowadzeniem kary śmierci za zabójstwo, tylko za morderstwo i to podkreślam.
|
|
Pią 23:36, 07 Maj 2010 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Gorm napisał: | Bo ktoś, kto to zrobił, rozważył wszystkie za i przeciw. Zrobił to z pełną świadomością. Nie mówię tu o zabiciu w obronie własnej, czy przez przypadek. Chodzi o morderstwo. |
Teraz rozumiem. I to chyba jest kluczowa kwestia, w której się z tobą nie zgadzam, przez co wszystkie powody, które bym podała, dla których mielibyśmy żywić litość dla mordercy, nie miałyby dla ciebie żadnej wartości.
I tym skromnym akcentem pozwolisz, że zakończę, gdyż niemożebnie chce mi się spać. :)
Dziękuję za dyskusję, dobranoc Gorm, dobranoc lesio.
|
|
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Wysłany:
Pią 23:45, 07 Maj 2010 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Shitzune, i ja też dziękuję. Dobranoc :)
|
|
Pią 23:46, 07 Maj 2010 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Dobranoc Shee :papapa:
A bo Pudzian będzie za niedługo w stanach z Sylvią walczył. A to myslę, że tutaj już legnie. Sylvia mimo, że nie w życiowej formie to może złożyć Mariusza w stójce bo z elementami bokserskimi to słabo u niego.
|
|
Sob 0:00, 08 Maj 2010 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Dzień dobry.
Oglądałał ktoś galę KSW?
|
|
Wysłany:
Sob 7:37, 08 Maj 2010 |
|
hattrick
Fikopisarz Miesiąca

Pochwał: 41
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Heja ! Słoneczko świeci i życie się cieszy :D
|
|
Wysłany:
Sob 9:31, 08 Maj 2010 |
|
ann
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
ann, no właśnie, a ten twój avek taki mroczny :wink: heja.
|
|
Wysłany:
Sob 9:37, 08 Maj 2010 |
|
hattrick
Fikopisarz Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
hattrick faktycznie ! Jaśniejszy powinien być na tą porę dnia :) Co tam słychać ?
|
|
Wysłany:
Sob 9:44, 08 Maj 2010 |
|
ann
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
ann, i oto chodzi :wink: Zakładam, że nie oglądałaś wczorajszo-dzisiejszego MMA? :D
|
|
Wysłany:
Sob 9:48, 08 Maj 2010 |
|
hattrick
Fikopisarz Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
hattrick a od czego to skrót ? :P Ja zawsze w tych skrótach się nie łapię .
|
|
Wysłany:
Sob 9:51, 08 Maj 2010 |
|
ann
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
ann, to mieszane sztuki walki :wink: To, w czym Pudzian "jest jak dotąd niepokonany" :lol:
|
|
Wysłany:
Sob 10:01, 08 Maj 2010 |
|
hattrick
Fikopisarz Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 198, 199, 200 ... 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899 Następny |
Strona 199 z 899 |
|