A tuż obok leży dziś zakupiona trzecia część sagi "Millennium" i kuuuuusi...
Millennium!! Genialne!! Ale jeśli masz inne zajęcia, to mówię Ci, rzuć gdzieś, zamknij na klucz itd. ;) Mnie tak wciągnęło, że nawet brałam do szkoły (wiesz, jaki to kolos) i na lekcjach czytałam. :]
_________________ wiolka&maria lucie -> Holmes&Watson <Szpieki>Guśka - siostra, która sypia z krową ~ Nutt - siostrzenica Wysłany:
Sro 20:06, 05 Maj 2010
_________________ Wyznaję Chaseronizm totalny :D
Każda Hambarr chaseronowa na pizzę zawsze gotowa
Ależ owszem, zgadza się ona w schowku kryje się! - by Chasper:* Sinaj - my sweet soulmate :*:* Moja zÓa maagdaa umilająca mi chwile w schowku :twisted: złota lista
Johnny, johnny, john--> http://johnnydepp.blox.pl/html Wysłany:
Sro 20:07, 05 Maj 2010
_________________ Avek od anoli ! Córek mapeto ogórek - Nemezis, córunia jędzunia - nimfka & Sevir, brat bliźniak - whatever. / zÓy partner ze schowka, mraÓ, mraÓ - Hambarr / Rozczochowy właściciel - maybe ! /druga połówka mojego mózgu - lusiek /maaamusia - kretowa / mruczący pożeracz przecinków -Guśka 'Każdy z nas ma cztery twarze; tę, którą pokazuje innym; tę, którą widzą inni; tę, która myśli, że jest prawdziwa i tę, która jest prawdziwa. Wybierając jedną z nich, nie rezygnujmy z pozostałych.' Wysłany:
Sro 20:09, 05 Maj 2010
Podpisuję się pod tym rękami, nogami i czym tam jeszcze ;)
_________________ ,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'" Wysłany:
Sro 20:09, 05 Maj 2010
Katia czytaj! ja wszystkie Millennium łyknęłam bardzo szybko, oczywiście nauki zero było, bo książki ważniejsze :lol:
Pierwsza część ma moim zdaniem mnóstwo niedoróbek - przede wszystkim jest ogromnie zaburzona w podziale "wstęp-rozwinięcie-zakończenie" i główny wątek tej 700-stronicowej książki rozgrywa się na jakiś 150 stronach (ok.350-500) i nie pochłonęłam jej jednym tchem. Ale jest klimatyczna i czyta się ją dobrze.
I warto ją przeczytać po to, żeby dobrać się do drugiej części :D Pochłonęłam ją w samochodzie na trasie Warszawa-Jelenia Góra i w drodze powrotnej ;)
Ale jak lubisz te klimaty, to polecam Ci serię Krajewskiego o Eberhardzie Mocku (te wszystkie "cośtam w mieście Breslau" :P ) - uważam, że są jeszcze lepsze :)
_________________ Avek od anoli ! Córek mapeto ogórek - Nemezis, córunia jędzunia - nimfka & Sevir, brat bliźniak - whatever. / zÓy partner ze schowka, mraÓ, mraÓ - Hambarr / Rozczochowy właściciel - maybe ! /druga połówka mojego mózgu - lusiek /maaamusia - kretowa / mruczący pożeracz przecinków -Guśka 'Każdy z nas ma cztery twarze; tę, którą pokazuje innym; tę, którą widzą inni; tę, która myśli, że jest prawdziwa i tę, która jest prawdziwa. Wybierając jedną z nich, nie rezygnujmy z pozostałych.' Wysłany:
Sro 20:12, 05 Maj 2010
Arr, została mi końcówka, bo złapałam sie za inne książki.
I pierwsza część najbardziej mi się podobała, najbardziej mnie wciągnęła. A końcówka trzeciej to tak... Wiadomo, że
Spojler:
uniewinnią Salander i zejdzie się z Mikaelem
_________________ ,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'" Wysłany:
Sro 20:12, 05 Maj 2010
wiolka17 my mieliśmy w stajni kiedyś sarenkę, mieszkała z kucykiem w boksie, ale inteligentnie ktoś tak konie z wybiegu sprowadzał, że pootwierał wszystkie boksy i bramkę i konie galopem wleciały, dwa do jej boksu i było po sarence :(
a zając ma się dobrze, mleko pije 5 razy dziennie, a byłam pewna, że nocy nie przeżyje, bo strasznie malutki jest...