Rozmowy w t(ł)oku #11
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 785, 786, 787 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak Rosjanie bosko to robią : Ktoś pyta się ich o zbrodnie katyńską , a Rosjanin odp. ` A byłeś tam ? a widziałeś ?!` Tak widać jak pieknie ich uczyli odpowiedzi w szkole ;/

„Książki są lustrem: widzisz w nich tylko to co, już masz w sobie.”

PostWysłany: Sob 22:38, 24 Kwi 2010
Guśka_
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 42

Miasto: Mrągowo
Powrót do góry

wiolka17, nie, po samej teorii. Chociaż nie powiem, Borowski otumania swoją rezygnacją. Grudziński, esz, mnie znudził, za to Krall i "Zdążyć..." uwielbiam.
Jeszcze a propos Borowskiego - "Pożegnanie z Marią" nieźle daje po głowie, całość taka względnie nudna, a ostatni akapit - :shock:

lesio napisał:
Ale tylko dwie

Albo i aż. :?

Gorm, zaraz pomogę. Aż mnie zatkało, jak zobaczyłam zaproszenie. :P

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Sob 22:39, 24 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

Shitzune, normalnie bym Cię nie zapraszał, ale założyłem konto bo mi się gierki spodobały i potrzebuję mieć kogoś żeby np walczyć z bossem.

Już pościeliłem!

PostWysłany: Sob 22:42, 24 Kwi 2010
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7

Powrót do góry

a propo mafia wars - Shee, przyjęłam zaproszenie, ale zawiesił mi się net i nie mogłam dalej niczego uskutecznić :D więc - polecam się jeszcze raz, mimo że nie wiem o co chodzi ^^

PostWysłany: Sob 22:43, 24 Kwi 2010
Chasper
Onkolog
Onkolog

Pochwał: 6

Miasto: Wrocław
Powrót do góry

Chasper, a jak Cię namierzyć? :)

Już pościeliłem!

PostWysłany: Sob 22:44, 24 Kwi 2010
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7

Powrót do góry

Eeee... i tak Moja kochana Farma lepsza :D
Chodź mafia niczego sobie

PostWysłany: Sob 22:46, 24 Kwi 2010
Guśka_
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Gorm, no tak, wiedziałam, wykorzystujesz mnie. :D
Argh, czy tylko mnie się dzisiaj aplikacje na fb psują?

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Sob 22:47, 24 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

Shitzune Ja się wtrącę, ale fb dobrze chodzi ;d;d (normalnie)

PostWysłany: Sob 22:49, 24 Kwi 2010
Guśka_
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Shitzune napisał:
Albo i aż.

Zależy jak na to patrzeć, oczywiście że śmierć każdego człowieka jest tragedią. Ale zawsze mogli zrzucić następnę bomby obracając w pył połowię Japoni. Pozatym po atakach nastąpiła kapitulacja i działania wojenne zostały zaprzestane. A tak trwały by jeszcze ciągnąc za soba większą liczbę ofiar i okrucieństw. Zjawiska towarzyszące wojnie są bardzo złe ale jak już machina wojny ruszyła to nie można tego ominąć. A chyba nie muszę zastrzegać kto tą machinę wprawił w ruch.

A co do fb, to mnie własnie dzisiaj się aplikację zawieszają co chwila. Dzisiaj chciałem zebrać kasę z inwestycji w mw ale musiałem trochę poczekać bo ciągle błąd wyskakiwał.

Ostatnio zmieniony przez lesio dnia Sob 22:52, 24 Kwi 2010, w całości zmieniany 1 raz

Banner pożyczony od Jeanne
Zamałżowiony kochanej Pauli :*

PostWysłany: Sob 22:50, 24 Kwi 2010
lesio
Starachowicki Magnat
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15

Miasto: Starachowice
Powrót do góry

Shitzune napisał:
Borowski otumania swoją rezygnacją. Grudziński, esz, mnie znudził, za to Krall i "Zdążyć..." uwielbiam.

Co do Borowskiego i Grudzińskiego, to się zgadzam, czytałam to jeszcze w gim. Krall nie czytałam, ale na pewno zajrzę do tego.

Shitzune napisał:
Jeszcze a propos Borowskiego - "Pożegnanie z Marią" nieźle daje po głowie, całość taka względnie nudna, a ostatni akapit - Shocked

Dokładnie. W zbiorze opowiadań "Pożegnanie z Marią" jest pierwsze i czytasz, czytasz, dochodzisz do końca i Cię zatyka. Kiedy ktoś mnie pyta o czym on pisał, to zazwyczaj streszczam to opowiadanie. Albo jeszcze
Spojler:

inne opowiadanie, w którym jest mowa o tym, że kilku więźniów rozstrzelano, zostały z nich szczątki i następnego dnia jeden ze współwięźniów zachwala delikatność (chodzi o wrażenie smakowe) ludzkiego mózgu.

wiolka&maria lucie -> Holmes&Watson <Szpieki> Guśka - siostra, która sypia z krową ~ Nutt - siostrzenica

PostWysłany: Sob 22:50, 24 Kwi 2010
wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 14

Powrót do góry

wiolka17, myśmy czytali tylko "Pożegnanie z Marią", "U nas w Auschwitzu" i "Proszę państwa do gazu", i w tym ostatnim jest ten fragment, gdzie

Spojler:

pracują na rampie i wynoszą z pociągu martwe niemowlęta. Mają oddać je matkom, ale matki nie chcą wziąć - i dopiero jakaś starsza kobieta je zabiera litościwie.

To mi przypomina jak kiedyś na wystawie o totalitaryzmie przeczytałam, jak wygląda gazowanie w komorze. Brrr. Nie chcecie wiedzieć.

PostWysłany: Sob 22:56, 24 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

dobry wieczór, kto tęsknił?

PostWysłany: Sob 22:59, 24 Kwi 2010
ToAr
(prze)Biegły Rewident
(prze)Biegły Rewident

Pochwał: 63

Powrót do góry

ToAr Cześć Ja Gusia *podaję łapkę* miło mi ;d
Ty zarządca cały ?

PostWysłany: Sob 23:00, 24 Kwi 2010
Guśka_
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Shitzune napisał:
myśmy czytali tylko "Pożegnanie z Marią", "U nas w Auschwitzu" i "Proszę państwa do gazu"

Ja to z własnej nieprzymuszonej woli to czytałam. A 'Rozmowy z katem' miałaś w łapkach?

Shitzune napisał:
To mi przypomina jak kiedyś na wystawie o totalitaryzmie przeczytałam, jak wygląda gazowanie w komorze. Brrr. Nie chcecie wiedzieć.

Powiem Ci, że był okres, kiedy się naprawdę interesowałam II wojną światową i wszelkimi info. na ten temat.
Spojler:

Pamiętam, jak kiedyś oglądałam program w którym przybliżano eksperymenty Japończyków nad bronią biologiczną, truciznami, itd. Wypowiadały się osoby, które brały w tym udział, pionki. No więc np. wsadzano ludzi do pomieszczenia o szklanych ścianach, wszyscy stłoczeni, prawie zagłodzeni. W pewnym momencie do pomieszczenia dostarczone zostają liście kapusty, dosłownie ochłapy - oczywiście z odpowiednim dodatkiem. Wszyscy, kobiety, dzieci i mężczyźni rzucają się do jedzenia, po to tylko, żeby zaraz umrzeć. Za ścianą 'naukowcy' patrzyli jak ci ludzie umierają w męczarniach i robili notatki, jak szybko do tego dochodzi... No włosy się jeżą.

Dodano 1 minut temu:

ToAr cześć
Tak, oczywiście, nie było komu straszyć biednych użyszkodników pałką. ;)

wiolka&maria lucie -> Holmes&Watson <Szpieki> Guśka - siostra, która sypia z krową ~ Nutt - siostrzenica

PostWysłany: Sob 23:07, 24 Kwi 2010
wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 14

Powrót do góry

wiolka17, ja też oglądałam ten program! To było bodajże w Korei, ale dokładnie nie pamiętam. U Krall też było coś podobnego - badania nad głodem...

"Rozmowy z katem" mam, mam! I ciągnie mnie okrutnie, ale wiesz, matura. Jak tylko usłyszałam o tej książce, to zaczęłam na nią polować.
Tyle książek czeka na pomaturze... "Tako rzecze Zaratustra", cała Jeżycjada, "Kocia kołyska", saga o Wiedźminie, "Germinal", "Wspomnienia z domu umarłych", calutki Świat Dysku... Muszę to sobie gdzieś zapisać, bo zapomnę. :?

PostWysłany: Sob 23:15, 24 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 785, 786, 787 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny
Strona 786 z 1000

Skocz do: