Rozmowy w t(ł)oku #11
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 534, 535, 536 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Salamandra napisał:
Na naszej-klasie zaczęła się już epoka zniczy na śledziku i wklejania zdjęć do galerii.

:roll:

maagdaa - mój prywatny rozczoch z Octoberem w ręce!
Agawa & Nigide- Mhroczne i (nie)zÓe rodzeństwo!, Nuttie Kuzynka 65 stopnia &
Wujek JigSaw.

'Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.'

PostWysłany: Sob 18:22, 10 Kwi 2010
maybe_55
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 39

Powrót do góry

maybe_55 napisał:

Hey sama masz znicz w podpisie :roll:

PostWysłany: Sob 18:24, 10 Kwi 2010
Mrukasia
Chirurg ogólny
Chirurg ogólny

Pochwał: 24

Miasto: Tam gdzie diabeł mówi dobranoc
Powrót do góry

Salamandra napisał:

Na naszej-klasie zaczęła się już epoka zniczy na śledziku i wklejania zdjęć do galerii.

No super uczczenie pamięci... przerobione zdjęcie w profilu na NK :? jak dla mnie uczczenie pamięci to modlitwa tudzież minuta ciszy a nie jakieś przeróbki dzieciaków... wkurzające to jest...

Oprócz Lizbony urodziny dzisiaj ma mój kolega z roku, mieliśmy pójść gdzieś jakoś to uczcić, ale wiadomo, nie poszliśmy...

PostWysłany: Sob 18:26, 10 Kwi 2010
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Pochwał: 11

Powrót do góry

Pa lece
Do napisania

PostWysłany: Sob 18:30, 10 Kwi 2010
Mrukasia
Chirurg ogólny
Chirurg ogólny

Pochwał: 24

Miasto: Tam gdzie diabeł mówi dobranoc
Powrót do góry

mrukasia Do napisania.

Arroch napisał:
No super uczczenie pamięci... przerobione zdjęcie w profilu na NK jak dla mnie uczczenie pamięci to modlitwa tudzież minuta ciszy a nie jakieś przeróbki dzieciaków... wkurzające to jest...

I tu się zgodzę, choć sama dzieciakiem jeszcze jestem....Ale zgadzam się z tym.

Wujek JigSaw.

'Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.'

PostWysłany: Sob 18:33, 10 Kwi 2010
maybe_55
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Pa, mrukasia.

Wszystko zależy od tego kto i jak wstawia znicza/wstążkę. Nie ma nic złego w symbolicznym wyrażeniu swojego bólu, tylko że, niestety, większość osób na n-k pewnie zrobiła to bezmyślnie, nie zastanawiając się nawet nad tą tragedią, ot tak bo wszyscy tak mają. Tak samo z opisami na gg: "[*] Smoleńsk // hahahaha, kofffam Cię kwiatuszku XD :*" Chryste... :roll:

i'll take a quiet life
a handshake of carbon monoxide
no alarms and no surprises

`turtles.`

PostWysłany: Sob 18:33, 10 Kwi 2010
blue papaya
Lekarz rodzinny
Lekarz rodzinny

Pochwał: 2

Miasto: Warszawa
Powrót do góry

mrukasia, do napisania

blue papaya, całkowita racja.
A jak widzę takie opisy to się po prostu załamuję. Jak tak w ogóle można?

Zadaj pytanie, a whatever z pewnością na nie odpowie

PostWysłany: Sob 18:35, 10 Kwi 2010
whatever
Reumatolog
Reumatolog

Pochwał: 5

Powrót do góry

Nie czepiam się zniczy w Waszych podpisach. Na nk trochę inaczej to wygląda, zwłaszcza, że znam dobrze ludzi, którzy teraz zadają sobie trud postawienia gwiazdki w nawiasie po to żeby wszyscy widzieli.

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Sob 18:36, 10 Kwi 2010
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19

Powrót do góry

Witam :|

PostWysłany: Sob 18:37, 10 Kwi 2010
House Everybody Lies
Lekarz rodzinny
Lekarz rodzinny

Powrót do góry

whatever napisał:
Jak tak w ogóle można?

nie mam pojecia, ale to jest bezmyślne... i głupie. :roll:

Dodano 1 minut temu:

HEL, Witaj.

Wujek JigSaw.

PostWysłany: Sob 18:39, 10 Kwi 2010
maybe_55
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Salamandra, taa. Jak ktoś wstawia do galerii wstążkę, symbolizującą o żałobie, a tak naprawdę nic o tym nie myślał, nie interesował się i robi wszystko to i czuje się tak jakby nic nie było.. właśnie głównie takie osoby na nk (przynajmniej wśród moich znajomych) to robią i tak robią.

maybe_55 i wogóle dla mnie niepojęte.

Zadaj pytanie, a whatever z pewnością na nie odpowie

PostWysłany: Sob 18:42, 10 Kwi 2010
whatever
Reumatolog
Reumatolog

Pochwał: 5

Powrót do góry

Biorąc pod uwagę, że całe forum jest zszarzałe, i nawet na logu widnieje wstążka, znicze się w oczy nie rzucają.

Witaj, House Everybody Lies.

i'll take a quiet life
a handshake of carbon monoxide
no alarms and no surprises

`turtles.`

PostWysłany: Sob 18:59, 10 Kwi 2010
blue papaya
Lekarz rodzinny
Lekarz rodzinny

Pochwał: 2

Miasto: Warszawa
Powrót do góry

Witam wszystkich w tym jakże smutnym dla Naszego Kraju dniu.

Sam dowiedziałem się o katastrofie, chyba jako ostatni- pierwsza reakcja - szok- dosłownie ciarki przeszły mi po plecach...
Od rana mówiono o parze prezydenckiej, więc byłem pewien że tylko oni ponieśli śmierć, jednak kiedy usłyszałem oficjalne komunikaty- ręce mi opadły z bezsilności...
Chociaż sam nigdy nie popierałem działań śp Lecha Kaczyńskiego, oraz wielu polityków którzy zginęli to żal mi ich jako ludzi, oraz współczuję ich rodzinom i bliskim [*]

Dopiero to co się stało uzmysłowiło mi, jak ludzie potrafią łączyć się w obliczu takiej tragedii, ale także jak wredni i dwulicowi potrafią być. Nie mówię tutaj tylko o złośliwych, przekpiewczych komentarzach niedorozwiniętych dzieci na forach int., ale także o reakcjach ludzi którzy jak mi się wydawało do tej pory...coś sobą reprezentowali.

Nie wiem, dlaczego ale zawsze lubiłem i doceniałem pracę Moniki Olejnik, ale to co dzisiaj wyprawiała ta kobieta przeszło moje najśmielsze oczekiwania. W drodze do domu słuchałem radia i wywiadów prowadzonych przez w/w osobę. Owszem na początku mówiła bardzo pięknie o tym jak powinniśmy się zjednoczyć w tragedii, patetycznymi słowami prosiła i apelowała o to, aby w tym dniu zapomnieć o podziałach partyjnych. animozach politycznych i opłakiwać ich jako ludzi czynu, wielkich polaków którymi byli. Pomyślałem, że bardzo pięknie się wypowiedziała... po czym nie minęło 15 minut i ta sama Monika Olejnik, która przed chwilą była genialnym demagogiem zaprosiła prezydenta Lecha Wałęsę i centralnie "wsiadła" na niego, pozwalając mu owszem wypowiedzieć się na temat zajścia, jednak potem atakowała, podkreślając kilkakrotnie że Wałęsa nie lubił Kaczyńskiego, nie dogadywał się z nim i nigdy nie byli sobie bliscy czyt*przychylni. Wypominała mu konflikty sprzed kilkudziesięciu lat, oczywiście biedny Wałęsa próbował się jakoś ratować- jednak niesmak pozostał... Gdyby nie to, że radio nie było moje- to pewnie już leżało by gdzieś w kawałkach :roll:

Korzystając z okazji chciałbym poprosić Sal o usunięcie mojego bannerka z profilu i jeśli Ci się uda to obrazek z rangi... Nigdy nie przywiązywałem wagi do takich rzeczy, jednak hm...są one troszkę dwuznaczne i wolałbym żeby zniknęły a sam tego uczynić nie mogę...chyba ze względu na tą czarno-białą obwódkę forum...

P.S- Co mnie jeszcze zdenerwowało - to, że w radiu podawano nazwiska przedstawicieli którzy lecieli na rocznicę obchodów...ani słowa o załodze, pilocie, obsłudze- a przecież to tacy sami ludzie- może nie tak popularni- ale wypadało by przeczytać ich nazwiska, chociażby dla przyzwoitości...

Teraz uciekam, ale zajrzę tu do Was za pół godzinki

PostWysłany: Sob 19:07, 10 Kwi 2010
JigSaw
Diabetolog
Diabetolog

Pochwał: 30

Miasto: Miasto Grzechu
Powrót do góry

Witajcie Kochani w ten smutny dzień... Pięknie jest zrobiona strona forum... ja cały czas nie mogę uwierzyć...

Uciekam, bo trudno mi dzisiaj rozmawiać... a ja muszę dziś o 22 jechać na pielgrzymkę maturzystó do Częstochowy... Z jednej strony się cieszę, że tam będę mogła się pomodlić za ofiary tej katastrofy, a zdrugiej najchętniej bym została w domu... ale cóż... trzymajcie się cieplutko...

avek&banner od niezastąpionej Ewel
Lesio- mój Kochany Małż :)

PostWysłany: Sob 19:28, 10 Kwi 2010
paula_
Kardiolog
Kardiolog

Pochwał: 15

Miasto: Zielona Góra
Powrót do góry

JigSaw napisał:
Korzystając z okazji chciałbym poprosić Sal o usunięcie mojego bannerka z profilu i jeśli Ci się uda to obrazek z rangi... Nigdy nie przywiązywałem wagi do takich rzeczy, jednak hm...są one troszkę dwuznaczne i wolałbym żeby zniknęły a sam tego uczynić nie mogę...chyba ze względu na tą czarno-białą obwódkę forum...

To samo pomyślałam o mojej randze. :roll:

Właśnie wróciłam z kościoła i trochę mnie kazanie uspokoiło. Ludzi było niemal tyle co na rezurekcji, chociaż wiadomość o tej mszy została podana późno po południu! Jak trwoga to do Boga... niemniej jednak pomogło.

Bardziej od zniczy i wstążek irytuje mnie czepianie się zniczy, wstążek i żałoby. Irytuje mnie krytykowanie, mimo że zostaliśmy poproszeni o wstrzymanie się z krytyką. Irytuje mnie czepianie się, że nagle po śmierci słychać same superlatywy. Irytuje mnie to... bo to wszystko po prostu nie ma znaczenia. :roll:

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Sob 19:35, 10 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 534, 535, 536 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny
Strona 535 z 1000

Skocz do: