nie wiem dokładnie o czym mowa, ale się wtrącę:
ja najbardziej wzruszam się na "Hair" kiedy umiera Burger (nie ma to jak ryczeć na musicalu) oraz na.... "Czterech pancernych", w kilku momentach. między innymi kiedy zostaje zastrzelony Iwan Pawłow.
_________________ Wiolka i maria lucie = Holmes i jego dr Watson = Kojot i Struś Pędziwiatr = szpieki! Magda - druga połówka mojego mózgu
-o, słońce wyszło. -ten twój huraoptymizm potrafi być naprawdę irytujący! Wysłany:
Sob 20:42, 27 Mar 2010
ja baaardzo rzadko płaczę na filmach.. ale na titanicu płakałam :)
Nutty Nettie a to znasz? mistrzowskie ;)
Spojler:
Stanisław Barańczak
Appendix
Podstawowe utwory W. Szekspira
Przystępnym sposobem streszczone
i dla celów mnemotechnicznych
w formę wierszową przyodzianie.
„Hamlet”
Duch: brat jad wlał do ucha.
Syn ducha: o, psiajucha!
Stryja w ryj? Drastyczny krok.
Zwłoka. Jej finał: stos zwłok.
Tło: gondole i doże.
Centrum uwagi: łoże.
Wąż: Jago. Mąż: „Ja go!...” Duszona:
Żona. Finał: obsada kona.
„Makbet”
Szkot: bestia bitna.
Żona: ambitna.
Ręce umywa. Ma gdzieś.
Bór: marsz na mur. Finał: rzeź.
_________________ jestem aniołem stróżem Guśki :D :* i Anielską Ciotką Nuttikonki z własnej szafyFanArt (zapraszam na przymiarki;)) Wysłany:
Sob 20:46, 27 Mar 2010
Oh jej... Ja tylko na Leonie. On był piękny. :( :( :( :(
_________________ maagdaa - mój prywatny rozczoch z Octoberem w ręce! Agawa & Nigide- Mhroczne i (nie)zÓe rodzeństwo!, Nuttie Kuzynka 65 stopnia &
Wujek JigSaw. 'Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.' Wysłany:
Sob 20:47, 27 Mar 2010
maria lucieCudny bannerek! "Always look on the bright side of life" to jedna z moich ulubionych piosenek. Ale nic nie przebije "Every Sperm is Sacred" :hahaha:
Luthien15 Zarejstrowałam się, ale nie wchodzę za bardzo. ;) Lily. To moja przyjaciólka ze szkoły. :)
_________________ maagdaa - mój prywatny rozczoch z Octoberem w ręce! Agawa & Nigide- Mhroczne i (nie)zÓe rodzeństwo!, Nuttie Kuzynka 65 stopnia &
Wujek JigSaw. 'Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.' Wysłany:
Sob 20:48, 27 Mar 2010
_________________ Wiolka i maria lucie = Holmes i jego dr Watson = Kojot i Struś Pędziwiatr = szpieki! Magda - druga połówka mojego mózgu
-o, słońce wyszło. -ten twój huraoptymizm potrafi być naprawdę irytujący! Wysłany:
Sob 20:49, 27 Mar 2010
:hahaha: Z FanFidu też :)
I nic nie przebije: 'Every Beath You Take' :D
Sob 20:49, 27 Mar 2010
Jak widać dyskusja o wzruszeniach (albo i nie ;) ). No to ja się przyznam, czasami się wzruszam na filmach. Leon zawodowiec to właśnie jeden z takim filmów. A kolejne co mi się kojarzy, to house 4x16, buuu. :roll:
_________________ wiolka&maria lucie -> Holmes&Watson <Szpieki>Guśka - siostra, która sypia z krową ~ Nutt - siostrzenica Wysłany:
Sob 20:50, 27 Mar 2010