Rozmowy w t(ł)oku #10
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 858, 859, 860 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ToAr napisał:
Wszyscy tam jadą dla prochów i alkoholu.

ToAr czytasz w myślach, czy może robiłeś badania wśród osób jadących tam i wypytywałeś po co tam jadą?

Moja zÓa, mHoczna i demoralizująca siostra Marg :*
bo M&M'sy zawsze lecą w kulki;)

PostWysłany: Wto 22:46, 16 Mar 2010
Mirela
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 10

Miasto: Warszawa
Powrót do góry

Jasne. Rozumiemy wypowiedzi obu stron. Obie strony mają swoją rację.
A więc skoro doszliśmy do wniosku powyżej możemy się rozejść w stylu love&peace, "wytrzeć ręce w ściereczkę i nie mówić o tym więcej."

Panks newer day! - Bo prawdziwy punk pie*doli wszystko. Nawet ortografie... I netykiete.

PostWysłany: Wto 22:47, 16 Mar 2010
Dr Gregory House
Immunolog
Immunolog

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 3

Miasto: Radom
Powrót do góry

Ja nie wypytuje - Ulka sama to stwierdziła. Moja wypowiedź miała charakter pytania retorycznego, podszytego gorzka ironią. :roll:

Co do umoralniania - otóź bedę umoralniać. Bo to ludzie dojrzali powinni byc drogowskazem moralnym dla ludzi młodych. To oni powinni stanowić dla nich autorytet i wskazywać co jest w życiu istotne, a co może stanowić dla nich zagrożenie. czy twoim zdaniem pobyt 14 latki na woodstocku nie niesie za sobą zagrożeń? Czy zatem lepiej jakbym miała w du*** to co może stać się Userom, których znam? czuje sie odpowiedzialna za każdego z Userów i moim moralnym obowiązkiem jest reagwac kiedy uznaje to za słuszne.

PostWysłany: Wto 22:48, 16 Mar 2010
T.
Mecenas Timon
Mecenas Timon

Pochwał: 37

Powrót do góry

ToAr napisał:
14-latka pisze o spaniu w namiocie z osobą pełnoletnią

ToAr, więc spanie z kimś w namiocie od razu oznacza uprawianie seksu?

Uznaję Ulę za osobę inteligentną i rozumną, więc zakładam, że nie będzie piła i brała narko. Uogólnianie prowadzi do powstawania istnie debilnych stereotypów. Znam wielu 'metalowców' i jakoś żaden z nich nie bierze narkotyków i nie pije alkoholu w nadmiernych ilościach. Nie zmienia to jednak faktu, że ludzie często myślą i nich źle widząc ich na ulicy, bo 'słyszeli, że tacy to biorą...'.

PostWysłany: Wto 22:50, 16 Mar 2010
Alan
Pulmonolog
Pulmonolog

Pochwał: 8

Miasto: Łódź
Powrót do góry

Hej :D
Przed chwilą sprawdziłem wyniki Multi Multi i na 6 liczb trafiłem jedną :roll:
Godnym uwagi jest też fakt, że skreśliłem 4 liczby, które stały koło wylosowanych :?

maybe_55- siostra "bez endu" :* agawa5- odnaleziona w mHrocznym zaułku siostra :*
Z dniem 12 grudnia nie dumnie należę do KHKnSnR

PostWysłany: Wto 22:53, 16 Mar 2010
nigide
Immunolog
Immunolog

Miasto: Lidzbark Warmiński
Powrót do góry

http://images.google.pl/images?um=1&hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&tbs=isch:1&q=przystanek+woodstock&sa=N&start=0&ndsp=18

http://woodstock.org.pl/data/media/41/IMG_8405.jpg

Alan. Tak Woodstock to idealne miejsce dla 14 latek. Poślę tam córkę na kursy doszkalające z męskiej anatomii i właściwości C2H5OH

PostWysłany: Wto 22:55, 16 Mar 2010
T.
Mecenas Timon
Mecenas Timon

Pochwał: 37

Powrót do góry

A ja sądzę inaczej.

Na Woodstock wybiera się dwoje dorosłych. Ulka jadąc na ten koncert jest pod ich opieką, nie tyle prawną co moralną. Mają świadomość, że jest nieletnia, więc nie podadzą jej alkoholu. Będą jej cały czas pilnować.
A tak na marginesie, przecież nie będzie spała sama w tym namiocie z Nice One'm, nie? Jest jeszcze sinaj, która będzie czuwała.

Z resztą... róbta co chceta tylko mnie w to nie mieszajta, jak to powiedział mój mądry sąsiad.

Panks newer day! - Bo prawdziwy punk pie*doli wszystko. Nawet ortografie... I netykiete.

PostWysłany: Wto 22:57, 16 Mar 2010
Dr Gregory House
Immunolog
Immunolog

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania

Powrót do góry

ToAr, tak.. być może i czujesz się oburzony moralnie, ale nie jesteś jej bliskim, nie ponosisz za nią odpowiedzialności. Zresztą, nawet nie wiesz dobrze, jak jest między nimi i czy w ogóle "spać" ma jakikolwiek podtekst.

T. napisał:
podszytego gorzka ironią

Właśnie o te ironie mi chodziło, to nie Twoja sprawa, więc mogłaś ją sobie darować.
Jakby się przyjrzeć, to pobyt każdego wszędzie może nieść jakieś zagrożenia, na zwykłym koncercie też. Nie jedzie tam sama. Już nie chciałam tego mówić, ale zdaje sobie sprawe z tego, że jako starsza powinnam jej pilnować, a nasze rozmowy o libacjach to wyjaskrawione żarty. Nie chciałam tego mówić, bo nie mam co się z tego tłumaczyć.

Cytat:
czuje sie odpowiedzialna za każdego z Userów i moim moralnym obowiązkiem jest reagwac kiedy uznaje to za słuszne.

To poluzuj zwieracze :roll:

my soulmate Hambarr :*:* córeczka Nemezis :*
maagdaa&sinaj spółka zóo z.o.o

- In fact, I hate you. - I've never hated anyone more. - Every nerve ending in my body is electrified by hatred. - There is a fiery pit of hate burning inside me, ready to explode. - So it's settled then? - We're settled.

PostWysłany: Wto 22:57, 16 Mar 2010
sinaj
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 35
Ostrzeżeń: 1

Miasto: Legnica/Radom
Powrót do góry

T., rozumiem, że trzech rozebranych, narąbanych gości oznacza, że kilkaset tysięcy pozostałych osób wygląda i zachowuje się tak samo? :roll:

PostWysłany: Wto 23:01, 16 Mar 2010
Alan
Pulmonolog
Pulmonolog

Miasto: Łódź
Powrót do góry

Cytat:
Alan. Tak Woodstock to idealne miejsce dla 14 latek. Poślę tam córkę na kursy doszkalające z męskiej anatomii i właściwości C2H5OH

Byłaś tam kiedykolwiek?
Dla Ciebie może to dno. Tak, to zwykle jest dwa dni picia w towrzystwie, niektórzy tam jeżdżą, inni piją w mniejszym towarzystwie.
Sama nie pije w realu 8 miesięcy i w pełni świadoma szkodliwości rozpijania się, pozwalam sobie jeszcze na taką rozrywkę.

- In fact, I hate you. - I've never hated anyone more. - Every nerve ending in my body is electrified by hatred. - There is a fiery pit of hate burning inside me, ready to explode. - So it's settled then? - We're settled.

PostWysłany: Wto 23:01, 16 Mar 2010
sinaj
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Użytkownik zbanowany

Powrót do góry

Brońmy Woodstock!
*wykrzykuje, wymachując transparentem*
A tak poważnie to po huk jednostce statystyki? Alan ma racje. Fakt, że kilku kretynów się narąbało i zrobiło to, a nie co innego, nie znaczy, że wszyscy przemierzają Polskę, żeby te dwa dni chlać. Równie dobrze mogliby to zrobić u siebie w domu i nikt by ich nawet o to nie zapytał. Więc można wysnuć wniosek, że oni jednak jadą tam nie tylko pić gorzałe! Gdyby się było dociekliwym, możnaby także zauważyć, że zaplanowane są koncerty! Kto by pomyślał...

PostWysłany: Wto 23:07, 16 Mar 2010
Dr Gregory House
Immunolog
Immunolog

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania

Powrót do góry

sinaj napisał:
ToAr, tak.. być może i czujesz się oburzony moralnie, ale nie jesteś jej bliskim, nie ponosisz za nią odpowiedzialności.

nie ponoszę odpowiedzialności, ale mam prawo pisać co o tym myślę.

może i nie wszyscy jeżdżą na woodstock w TYM celu, ale w pociągu, którym niestety jechałem były same osoby ledwo przytomne, śmierdzące, a nawet obsrane. Ponadto ktokolwiek mówi o tym wyjeździe to wspomina o piciu lub braniu narkotyków. A co tutaj zobaczyłem? Nie będę tego komentował, żart czy nie żart, ale osoba nie bywająca w RwT na pewno za żart tego nie potraktuje.

Sami potwierdzacie swoimi postami, że na woodstock jedzie się w jednym celu, więc nie rozumiem skąd to oburzenie.

PostWysłany: Wto 23:07, 16 Mar 2010
ToAr
(prze)Biegły Rewident
(prze)Biegły Rewident

Pochwał: 63

Powrót do góry

Ja też się nie będę mieszała bezpośrednio do dyskusji, ale wyrażę swoje zdanie :P Uważam, że Woodstock nie jest najlepszym miejscem dla 14, sama na pewno bym tam nie pojechała, może z paczką dobrych znajomych, którym ufam i wiem, że są odpowiedzialni. Choć nie mam nawet skończonych 15 lat uważam się za osobę odpowiedzialną i rozsądną i wiem, że potrafiłabym się bawić na takim wyjeździe rozsądnie, ale to wszystko jest gdybanie, bo moi rodzice na pewno nie puścili by mnie na coś takiego samej, mimo, że mają do mnie duże zaufanie. Nie rozumiem młodzieży która jedzie na coś takiego, głównie po to żeby szaleć, pić alkohol ile wlezie i korzystać z braku kontroli, jak chcą się bawić to także uważam, że lepiej iść na jakiś "normalniejszy" koncert. Nie wyrabiam sobie jednak żadnego złego zdania o Ulce, broń boże, bo mam świadomość, że to co pisze się na forum nie zawsze jest 100% prawdziwe i że każde słowa można co najmniej dwojako zinterpretować.

Moje siostrzyczki Nemezis i Sevir i nasza mamuta Maagda
Mój prywatny, jedyny i niezastąpiony kaloryferek Alan
Moja prywatna pisarka zÓych dobranocek, po których nikt nie zaśnie - Guśka

PostWysłany: Wto 23:08, 16 Mar 2010
nimfka
Nietoperek
Nietoperek

Pochwał: 30

Miasto: HouseLand
Powrót do góry

ToAr, jechałeś raz w pociągu i oceniasz cały festiwal.
Ok, ja nie twierdze, że sie tam nie pije.. co nie oznacza tym samym skrajnego lumpienia się.
Co jest złego w tym, żeby pojechać tam grupą, popić troche, pójść na koncert, poznawać co chwile nowych ludzi i troche poświrować?

PostWysłany: Wto 23:12, 16 Mar 2010
sinaj
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Użytkownik zbanowany

Powrót do góry

Dr Gregory House napisał:
A tak poważnie to po huk jednostce statystyki? Alan ma racje. Fakt, że kilku kretynów się narąbało i zrobiło to, a nie co innego, nie znaczy, że wszyscy przemierzają Polskę, żeby te dwa dni chlać

Do czasu póki zalany koleś z z pintolem na wierzchu nie wpadnie do twojego namiotu.

Już pościeliłem!

PostWysłany: Wto 23:12, 16 Mar 2010
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 858, 859, 860 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny
Strona 859 z 1000

Skocz do: