|
 |
Co ci dolega?
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Dojżewasz. Dieta z orginalnych płatków sniadaniowych Corn Flakes powinna nieco poprawić samopoczucie...możesz a nawet powinnaś szamac je na sucho i niekoniecznie oszczędzac - 250gr paczka na 2 doby nie bedzie przesadą. Poza tym...pewnie masz zwykłe stłuczenie i do tego inenajlepiej reagujesz na zimne powietrze...wychodząc z ząłożenia, ze nie palisz..jeśli palisz to na pewno źle reagujesz na zmrożone powietrze.
|
|
_________________ www.speedup.cal24.pl
Wysłany:
Pon 21:19, 01 Lut 2010 |
|
Thombike
Lekarz rodzinny

Pochwał: 2 Ostrzeżeń: 2
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Mam do Was pytanio-zagadkę. Dotyczy ona mężczyzny spotkanego na przystanku.
Dane:
- Ok. 25 lat
- Średni wzrost i postura
Objawy:
- zaburzona mimika (ciągłe mruganie oczyma, 'dziwne' uśmiechy)
- bujanie się do przodu, na palcach - część lędźwiowa wypychana do przodu
- niekontrolowane ruchy rąk i dłoni (do góry, w bok, jakby skurcze palców)
- przytrzymywanie ręki, dłonią - o dziwo, z powodzeniem.
Czyżby Huntington?
|
|
Nie 19:00, 07 Lut 2010 |
|
JaSzczurek
Stażysta

Pochwał: 1
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
JaSzczurek napisał: | - Średni wzrost i postura |
To ma znaczenie w tej chorobie ?
|
|
_________________ Avek od anoli !
Córek mapeto ogórek - Nemezis, córunia jędzunia - nimfka & Sevir, brat bliźniak - whatever. / zÓy partner ze schowka, mraÓ, mraÓ - Hambarr / Rozczochowy właściciel - maybe ! /druga połówka mojego mózgu - lusiek /maaamusia - kretowa / mruczący pożeracz przecinków -Guśka
'Każdy z nas ma cztery twarze; tę, którą pokazuje innym; tę, którą widzą inni; tę, która myśli, że jest prawdziwa i tę, która jest prawdziwa. Wybierając jedną z nich, nie rezygnujmy z pozostałych.'
Wysłany:
Nie 19:04, 07 Lut 2010 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

Pochwał: 14
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
możliwe, albo próbował cię tak poderwać ;)
(tylko się nie czepiaj Thombike, ze nie można się śmiać z takich chorób :P)
To moze być Huntington.
Pytanie mój sąsiad ma strasznego garba... 9 lat temu jak się tu wprowadziłam, miał tylko trochę zakrzywone plecy, mógł jescze iść normalnie i widział co jest przed nim, teraz patrzy się tylko w dół, ma tak zakrzywione do dołu plecy (jak uchwyt laski) i nie może w ogóle podnieść głowy. Wiecie co to moze być??
|
|
Nie 19:27, 07 Lut 2010 |
|
ola_baca
Patomorfolog

Ostrzeżeń: 1
Miasto: Chrzanów
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Kifoza, a raczej Choroba Scheuermanna (młodzieńcza kifoza)?
[Edit]
Cytat: | To ma znaczenie w tej chorobie ? |
A skąd mam wiedzieć? Znaczenie może mieć wszystko, co często udowadnia Dr House. :)
Ostatnio zmieniony przez JaSzczurek dnia Nie 20:50, 07 Lut 2010, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Nie 20:48, 07 Lut 2010 |
|
JaSzczurek
Stażysta

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
maagdaa napisał: | JaSzczurek napisał:
- Średni wzrost i postura
To ma znaczenie w tej chorobie ? |
Odpowie mi ktoś ?
|
|
Córek mapeto ogórek - Nemezis, córunia jędzunia - nimfka & Sevir, brat bliźniak - whatever. / zÓy partner ze schowka, mraÓ, mraÓ - Hambarr / Rozczochowy właściciel - maybe ! /druga połówka mojego mózgu - lusiek /maaamusia - kretowa / mruczący pożeracz przecinków -Guśka
'Każdy z nas ma cztery twarze; tę, którą pokazuje innym; tę, którą widzą inni; tę, która myśli, że jest prawdziwa i tę, która jest prawdziwa. Wybierając jedną z nich, nie rezygnujmy z pozostałych.'
Wysłany:
Nie 20:50, 07 Lut 2010 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ja myśle, ze jego lekarz spokojnie mógłby Ci odpowiedziec, więc nie pytaj tylko bierz się za chłopa jak się chcesz dowiedzieć :P Bo wiesz...lekarz powie tylko żonie hehehehehe.
Ja zapytam inaczej - a jakie to ma w ogóle znaczeine na co on był chory? To raczej problem jego i jego rodziny i na pewno nie twoja sprawa. Szczerze mówiąc nieco bym się podkurwił na jego miejscu gdybym to przeczytał i zorientował sie, ze to o nim. Mało masz problemów i zajęć?
|
|
Wysłany:
Nie 21:45, 07 Lut 2010 |
|
Thombike
Lekarz rodzinny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
ale w jakiej, w pląsawicy? Na pewno nie.
W innych raczej też niezbyt, co najwyżej zmiana postury może być skutkiem jakiejś choroby ;)
Thombike, ja widze, ze Ty nie rozumiesz. To jest temat, gdzie można się o coś pytać, gdy ktoś ma wątpliwości, stawia się coś w stylu amatorskiej diagnozy.
Udzielanie rad typu "idź do lekarza" albo "to nie moja sprawa" to nawet nie mija się z celem, ale jest to zwyczajny offtop.
Jak nie masz nic do powiedzenia, to nie mów.
|
|
_________________ Mój Kochany małż Greg :*
my soulmate Hambarr :*:* córeczka Nemezis :*
maagdaa&sinaj spółka zóo z.o.o
- In fact, I hate you. - I've never hated anyone more. - Every nerve ending in my body is electrified by hatred. - There is a fiery pit of hate burning inside me, ready to explode. - So it's settled then? - We're settled.
Wysłany:
Nie 22:29, 07 Lut 2010 |
|
sinaj
Dziekan Medycyny

Użytkownik zbanowany Pochwał: 35 Ostrzeżeń: 1
Miasto: Legnica/Radom
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Thombike napisał: | Ja myśle, ze jego lekarz spokojnie mógłby Ci odpowiedziec, więc nie pytaj tylko bierz się za chłopa jak się chcesz dowiedzieć Razz Bo wiesz...lekarz powie tylko żonie hehehehehe.
|
Bardzo śmieszne... :?
Thombike napisał: | Ja zapytam inaczej - a jakie to ma w ogóle znaczeine na co on był chory? To raczej problem jego i jego rodziny i na pewno nie twoja sprawa. Szczerze mówiąc nieco bym się podkurwił na jego miejscu gdybym to przeczytał i zorientował sie, ze to o nim. Mało masz problemów i zajęć? |
Tyle, że ja LUBIĘ wiedzieć. :) Mówią, że ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Poza tym, co złego jest w tym, że zainteresowałam się tym człowiekiem i chciałabym po prostu wiedzieć, co jest z nim nie tak? Masz z tym jakiś problem?
|
|
Nie 23:09, 07 Lut 2010 |
|
JaSzczurek
Stażysta

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
sinaj napisał: | Thombike, ja widze, ze Ty nie rozumiesz. To jest temat, gdzie można się o coś pytać, gdy ktoś ma wątpliwości, stawia się coś w stylu amatorskiej diagnozy. |
Albo powinnaś wrócić do przedszkola i elementarza albo czytac wszystko zanim coś napiszesz...włącznie z tytułem tematu. A temat się zwie "Co CI dolega?" nie "postaw diagnoze", "zabawa w weterynarza" itp. I tAKIE DOMNIEMANIE NA TEMAT OBCEJ OSOBY POKARANEJ JAKĄŚ CHOROBA JEST NIE NA MIEJSCU.
Tak mam z tym problem - na jego miejscu nie zyczyłbym sobie takiego analizowania. Od tego sa jednak specjaliści a nie banda nastolatków, które nie potrafią sobie znaleźćlepszego zajecia.
Pomine fakt, że post jest napisany w niewłaściwym temacie.
|
|
Wysłany:
Pon 6:17, 08 Lut 2010 |
|
Thombike
Lekarz rodzinny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Masz dziwne rozumowanie. Ale trudno. Nie musisz 'nas czytać'. Wystarczy mały, czerwony krzyżyk w rogu ekranu.
|
|
Pon 6:59, 08 Lut 2010 |
|
JaSzczurek
Stażysta

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Thombike napisał: | I tAKIE DOMNIEMANIE NA TEMAT OBCEJ OSOBY POKARANEJ JAKĄŚ CHOROBA JEST NIE NA MIEJSCU. |
To nie traktuj tego, jako osoby, tylko jak House, jako przypadek.
JaSzczurek, chyba miała prawo zapytać, nie uważasz ?
Thombike napisał: | Pomine fakt, że post jest napisany w niewłaściwym temacie. |
A jaki temat jest właściwy ?
|
|
Wysłany:
Pon 11:38, 08 Lut 2010 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Thombike napisał: | Albo powinnaś wrócić do przedszkola i elementarza albo czytac wszystko zanim coś napiszesz...włącznie z tytułem tematu. A temat się zwie "Co CI dolega?" nie "postaw diagnoze", "zabawa w weterynarza" itp. |
Przeczytaj sobie początek tego tematu.
|
|
- In fact, I hate you. - I've never hated anyone more. - Every nerve ending in my body is electrified by hatred. - There is a fiery pit of hate burning inside me, ready to explode. - So it's settled then? - We're settled.
Wysłany:
Pon 12:53, 08 Lut 2010 |
|
sinaj
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
JaSzczurek napisał: | Masz dziwne rozumowanie. Ale trudno. Nie musisz 'nas czytać'. Wystarczy mały, czerwony krzyżyk w rogu ekranu. |
Masz dziwne poczucie moralności i etyki ludzkiej...albo raczej jego brak. Co do krzyzyka...czujesz się bardziej inteligentna po tym tekście?
maagdaa napisał: | JaSzczurek, chyba miała prawo zapytać, nie uważasz ? |
Nie miał/ła bo to nie jej sprawa. jak chce sobie diagnozować amatorsko choroby to niech sobie szuka przypadkow w rodzinie lub na sobie. A najlpepiej niech się postawi na miejscu rodziny tego chorego...jak oni by się poczuli gdyby sie dowiedzieli, ze ktoś ma zwyczajne zboczenie serialowe i na tej podstawie bawi sie w rozpoznawanie choroby członka ich rodziny....szczerze mówiąc...regulaminowo powinno być to zakazane, bo jest nienormalne.
Postaw diagnozę (po bezosobowym opisaniu przypadku jest miejscem bardziej własciwym.
sinaj napisał: | Przeczytaj sobie początek tego tematu. |
Cytat: | gdy nie wiemy co nam jest możemy tutaj napisać... |
Yeah - jak mówię - powrót do przedszkola i elementarza to jedyny lek na Twoją "chorobę". Dolega Ci...ogólny analfabetyzm.
Wyleczeni wszyscy bez zniczulenia - wypisać :)
|
|
Wysłany:
Pon 16:07, 08 Lut 2010 |
|
Thombike
Lekarz rodzinny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Thombike napisał: | Postaw diagnozę (po bezosobowym opisaniu przypadku jest miejscem bardziej własciwym.
|
'Postaw diagnozę' to gra, która polega na wymyślaniu fikcyjnego pacjenta, i ten kto zadaje, od początku wie, na co ten pacjent choruje. Tutaj zadano pytanie, więc tam się nie nadaje.
|
|
Wysłany:
Pon 16:15, 08 Lut 2010 |
|
sinaj
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
|