już jestem z powrotem :*
Raz czy ciebie można zawsze tak telepatycznie zawołać :>
Sevir jak chcesz cytat zrobić to wpisujesz tekst pomiędzy
Cytat:
Nie 0:34, 29 Lis 2009
Dzisiaj mój ostatni wieczór, a właściwie to noc na forum. Kolejna za tydzień (jeśli brat wybędzie z domu). Szkoda mi trochę tak szybko schodzić, ale powoli brakuje mi sił, żeby tutaj dłużej siedzieć :-D tak więc żegnam się powolutku. Trzymajcie kciuki, żeby był internet w Opolu. Ech, o czym ja marzę, przecież sam się nie naprawił...
Kolorowych snów wszystkim życzę ;-) ;*
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać. Wysłany:
Nie 0:39, 29 Lis 2009
no cholera, a myślałam, że tam nie trzeba. No to wklejam tu, ale zakryte, żeby nie zaśmiecać :P
Spojler:
Opis: Proszę przygotować dokument w edytorze tekstu (programie umożliwiającym zaawansowane formatowanie tekstu np. edytor Open Office, Microsoft Office itd.) opisujący domowy komputer. Dokument należy zapisać pod nazwą nazwisko i imię oraz klasa np. Jan_Kowalski_1d.doc i wgrać jako rozwiązanie zadania na Fronterze, w terminie określonym przez nauczyciela. Proszę NIE zapisywać dokumentu w PDF, ponieważ na zajęciach z edytora tekstu będzie on poddany formatowaniu. Osoby, które będą chciały mieć wstępną ocenę pracy proszę o przesłanie stosownej fiszki, nie później niż na 2 dni przed terminem oddania zadania.
Opis zawartości stron:
• Strona tytułowa musi zawierać tytuł, dane autora (imię, nazwisko oraz klasa) oraz zdjęcie komputera.
• Czyszczenie komputera - Osoby, które wykonały zdjęcie podczas czyszczenia komputera stacjonarnego wstawiają zdjęcie + opis , pozostałe opis zasadności dbania o czystość sprzętu.
• Przedstawienie komputera – scan Mój komputer -> Właściwości , scan podsumowania z programu Everest Home
• Zainstalowane programy – scan pokazujący tapetę, ikony na pulpicie oraz zainstalowane programy
• Użytkownicy – scan pokazujący opis kont wszystkich użytkowników s.o.
• Aktualizacje systemowe – pokazanie opcji ustawień w panelu sterowania
• Program antywirusowy – scan z datą aktualizacji bazy wirusów
• Urządzenia –scan menedżer sprzętu
• Pamięć wirtualna- scan
• Dysk twardy – scan pokazujący zajętość poszczególnych partycji; scan rozkładu wszystkich partycji (narzędzia administracyjne(..)->zarządzanie dyskami)
• Oczyszczanie partycji C:- scan oczyszczania dysku (Windows) oraz scan oczyszczania innym programem (np. Odkurzacz)
• Sprawdzanie błędów partycji C:
• Defragmentacja dysku C:
• Oczyszczanie i defragmentacja rejestru systemowego (np. programem Glary)
• Sprawdzanie i defragmentacja pamięci wirtualnej (np. programem PageDefrag – UWAGA wykonują tylko osoby z systemem WinXP)
Wszystkie strony muszą zostać ponumerowane.
Każdy z podtematów musi zostać opatrzony stosowym opisem (tytułem) oraz własnym komentarzem.
Proszę podać po 3 alternatywne programy (oczyszczanie (dysk, rekestr), defragmentacja (dysk, rejestr), odinstalowywanie programów, zarządzanie partycjami)
POWODZENIA
Od: 2009-11-25 00:00
Do: 2009-12-02 00:00
Dodano 54 sekund temu:
Chasper pewnie :mrgreen:
_________________ zagubione odnalezione rodzeństwo: nimfka, Nemezis i Caellion :*
Chasper na informatyce siedzimy (ja i nimfka) na forum więc jest super, ale jak się mam zabrać za zadanie domowe, to...
a w przyszłym roku już nie będziemy jej mieć, to plus i minus, nie wiem, co o tym myśleć...
_________________ zagubione odnalezione rodzeństwo: nimfka, Nemezis i Caellion :*
mnie informatyka zawsze kojarzyła się z tabelkami w Wordzie, przy robieniu których dostawałam szału xDDD albo przezentacjami w PowerPoincie :P a potem, pod koniec lekcji, graniem na kurniku w kalambury :mrgreen:
_________________ Ubrana u Mireli : ) Wysłany:
Nie 0:50, 29 Lis 2009
dobranoc Juniuś :*
Ja informatykę lubię, ale nie chce mi się marnować czasu na zadanie które jaet prostę jak nie wiem (no poza tym jednym zadaniem) wolę posiedzieć na forum :P
Biorę się za to Bones, ale będę zaglądać :D
Nie 0:51, 29 Lis 2009
Hahahaha xD Czego was uczą w tej szkole xD Po pierwsze tam są błędy (ale ja się czepiać nie będę). A to o co pytałaś, to w Panelu sterowania będzie gdzieś pod tą kategorią "aktualizacje" albo coś w ten deseń. Później powiem dokładniej ;)
Moje siostrzyczki Nemezis i Sevir i nasza mamuta Maagda Mój prywatny, jedyny i niezastąpiony kaloryferek Alan Moja prywatna pisarka zÓych dobranocek, po których nikt nie zaśnie - Guśka Wysłany:
Nie 0:55, 29 Lis 2009