Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
błaganie:]
ja mam pytanie, pewnie dla wszystkich banalne i głupie ale przed kim się wygłupiać i kogo pytać jak nie współfanów..:] Mianowicie czy ktoś mógłby jak najbardziej łopatologicznie wytłumaczyć mi jak korzystać z linków do ściągania odcinków ...nie mam pojęcia co z tym robić bladego a tak bardzo tęsknię:cry:
|
|
_________________ Mona
Wysłany:
Wto 16:42, 02 Cze 2009 |
|
Mona130184
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Mona130184 kilkasz na dany link np. na megaupload, po wczytaniu strony, w górnej prawej części, wyświetli Ci się kod, zazwyczaj są to 3 litery i jedna cyfra (zwracaj uwagę na wielkość znaków), który przepiszesz do pola obok. Gdy już to zrobisz, klinkij na "pobierz plik". Teraz włączy Ci się odliczanie, zazwyczaj od 50 sekund, po upływie, których pojawi Ci się "zwykle pobieranie". Kliknij na to, a potem zapisz plik w danej lokalizacji. :] Jeśli będziesz miała jeszcze jakiś problem, pisz do mnie na PW.
Pozdrawiam :D
|
|
Wto 17:20, 02 Cze 2009 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ja to mam ino taki wniosek: A może wartałoby uaktualnić "FIKOTEKĘ"??
|
|
Pon 16:24, 22 Cze 2009 |
|
matrixa1
Dermatolog

Pochwał: 6
Miasto: Legionowo
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
WNIOSEK, a raczej pomysł. W Fikotece znajduje sie nie tylko sama fikoteka, ale też bank betareaderów. Dlatego pomyślałam, że można by tam również zamieścić coś w stylu porad dla debiutantów. W środku mogłaby się znajdować poprawna odmiana imion i nazwisk bohaterów, poprawny sposób zapisywania dialogów etc. takie podstawy przy pisaniu fików.
Co o tym myślicie?
|
|
_________________ "Może wariaci to tacy ludzie, którzy wszystko widzą tak, jak jest, tylko udało im się znaleźć sposób, żeby z tym żyć."
W. Wharton "Ptasiek"
Wysłany:
Czw 15:24, 09 Lip 2009 |
|
scribo
Kochanka klawiatury

Pochwał: 12
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Jak dla mnie bomba. Ja tak sobie myślałam, że może genialni fickopisarze napisaliby co jest najważniejsze w treści ficku np. autentyczność postaci (House w 90%sytuacji jest niemiły, Wilson niezbyt dobrze kłamie). To może pomóc.
|
|
Wysłany:
Czw 16:57, 09 Lip 2009 |
|
hattrick
Fikopisarz Miesiąca

Pochwał: 41
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
tzn., takie rzeczy o kanoniczności też się mogą znaleźć... bo to ogólnei możnaby podzielić na czesci - porady techniczne (własnie odmiana nazwisk, budowa dialogów, albo odnośnik do słownika synonimów, bo w fikach aż się roi od powtórzeń i nietrafnych określeń ;); ustalić sposób pisania np. wspomnienia kursywą, myśli w cudzysłowiu itp.) i o zaachowaniu kanonu (czyli to o czym mówiłas hattrick)
To by bardzo ułatwiło życie poczatkującym fikopisarzom, a także czytelnikom :) Przynajmniej tak sądzę. Ale co myśli o tym administracja forum?
|
|
_________________ "Może wariaci to tacy ludzie, którzy wszystko widzą tak, jak jest, tylko udało im się znaleźć sposób, żeby z tym żyć."
W. Wharton "Ptasiek"
Wysłany:
Czw 17:06, 09 Lip 2009 |
|
scribo
Kochanka klawiatury

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Administracja i Moderatorzy niczym Tribal Council Counseling dyskutuje nad kwestią, ale z racji, iż część wyrzekła się cywilizacji, może to potrwać trochę dłużej ;) Prosimy o cierpliwość, niedługo nadejdzie decyzja Wielkiej Rady :lol: ;)
|
|
_________________ Jak sobie pościelisz, to mnie zawołaj. ;)
Wysłany:
Czw 17:41, 09 Lip 2009 |
|
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Pochwał: 72
Miasto: G.||Gdynia
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Rada uradziła, że Scribo ma rację i w nagrodę poprowadzi rzeczony temat :mrgreen: więcej szczegółów dowiecie się już z odpowiedniego kącika fikowego skaucika :lol:
|
|
Wysłany:
Pią 12:46, 10 Lip 2009 |
|
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
A może zrobilibyśmy na forum jakieś zawody w grach na kurniku? Tak, żeby urozmaicić trochę codzienną monotonię. :lol: Pozdrawiam.
|
|
Wysłany:
Sob 22:42, 18 Lip 2009 |
|
DracoPOL
Pediatra

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Kolejny pomysł, który można uznać za WNIOSEK. A zatem... Jest akcja "fikopisarz miesiąca" jest "designer miesiaca". Ale... co z ludźmi, którzy nie piszą fików, ani nie robią ikonek? Nei czują sie na siłach, nie potrafią - bez znaczenia; ale za to robią coś, co jest potrzebne innym: komentują. Przecież to właśnie komentarze są moywacja do pisania, czy worzenia grafik. W związku z tym można zrobić jeszcze trzecią akcję: "komentator miesiąca". Oczywiście, tu nie możnaby ogłaszać konkursu na komentarz, ale użytkownicy mogliby podawać powiedzmy dwóch użytkowników, którzy najlepiej, najsumienniej komentują czy to fiki, czy prace graficzne. Taka akcja mogłaby też być motywacją do długich i starannych komentarzy, oraz nagrodą dla tych, którzy pomagaja innym tworzyć.
Co na to administracja?
|
|
W. Wharton "Ptasiek"
Wysłany:
Sob 13:27, 08 Sie 2009 |
|
scribo
Kochanka klawiatury

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Napiszę krótko: mnie się podoba. Cenię ludzi, którzy potrafią w nietuzinkowy sposób wyrazić swoje zdanie, tudzież powalić wszystkich zgromadzonych siłą argumentów;)
Pomysł, jak najbardziej, wart rozpatrzenia.
|
|
Wysłany:
Sob 13:57, 08 Sie 2009 |
|
rocket queen
Pumbiasta Burleska
Pochwał: 57
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Witam ja odnośnie do ostrzeżeń,mam sprawę widzicie ja nie mogę pisać postów ze względu na moje dwa głupie błędy które popełniłem,bardzo polubiłem wasze forum i was przede wszystkim i chciałbym odwrócić czas,ale to nie zależy ode mnie..................nie wiem czy mogę was o to poprosić,ale czy by się nie dało zrobić głosowanie czy GorillA ma zostać czy nie........więc tyle dziękuję wam wszystkim było miło z wami być :(
|
|
Wysłany:
Sro 10:54, 26 Sie 2009 |
|
GorillA
Pediatra

Miasto: Bulowice
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
GorillA napisał: | Witam ja odnośnie do ostrzeżeń,mam sprawę widzicie ja nie mogę pisać postów ze względu na moje dwa głupie błędy które popełniłem,bardzo polubiłem wasze forum i was przede wszystkim i chciałbym odwrócić czas,ale to nie zależy ode mnie..................nie wiem czy mogę was o to poprosić,ale czy by się nie dało zrobić głosowanie czy GorillA ma zostać czy nie........więc tyle dziękuję wam wszystkim było miło z wami być :( |
Administracja rozpatrzy prośbe w najbliższym czasie i ustosunkuje sie do niej poprzez PW.
pzdr.
Timon
|
|
Sro 13:51, 26 Sie 2009 |
|
T.
Mecenas Timon

Pochwał: 37
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
mam wniosek a raczej pomysł by zorganizować konkurs Baner`owy.
polegał by na tym że użytkownik musi stworzyć baner do wyznaczonego tematu np. "Love" , oczywiście baner musiałby byc zgodny z regulaminem forum
prosze o rozpatrzenie mojego pomysłu
|
|
_________________ avek mój
"Jestem nieuczciwy i uczciwie możesz liczyć na moją nieuczciwość.To uczciwi są nieprzewidywalni ,zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie głupiego..."- Kapitan Jack Sparrow
Zazdrość to chyba najstarszy motyw morderstw na świecie.-Seeley Booth
:houselove: kliknij, jeśli jesteś fanem serialu Bones
Wysłany:
Pią 13:49, 28 Sie 2009 |
|
poprostuxzjawa
Reumatolog

Pochwał: 39
Miasto: Młodocin
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
poprostuxzjawa, Administratorzy i Moderatorzy dyskutują nad Twoją propozycją, za kilka dni powiadomimy Cię poprzez PW o naszej decyzji:).
|
|
Wysłany:
Pią 14:36, 28 Sie 2009 |
|
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

|
Powrót do góry |
 |
|