|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #2
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 226, 227, 228 ... 1374, 1375, 1376, 1377, 1378, 1379, 1380, 1381, 1382, 1383 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
U mnie w klasie chłopak jest przekonany że jest wysłannikiem szatana i że zabije wszystkich księży wybuduje jakiś tam kościół szatana. Mówi że objawił mu się już nie raz i nakazał głosić jakąś religię szatana czy coś takiego :) ... czego to ludzie nie wymyślą ;D
|
|
_________________ /Normalność nie jest normalna u nienormalnych...
/'Life's a bitch until you die.'
----------
Ubrana u siebie ;d
Wysłany:
Nie 13:43, 24 Maj 2009 |
|
Kama06
Patomorfolog

Pochwał: 1
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Howling_Mad, przypominasz mi niewiernego Tomasza z Pisma Świętego.
lesio napisał: | Błogosławieni, którzy nie ujrzeli a zobaczyli :wink: Na tym właśnie polega wiara w coś. |
Dokładnie. Lub też ,,błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli" :)
Kama, mój kolega stwierdził, że Kościół jest tak pełen korupcji, że on też chce coś z tego mieć i ogłosił się pastorem :hahaha: Powiedział, że zakłada własną religię i pierwszym jej założeniem jest wzniesienie świątyni przez wiernych.
Ostatnio zmieniony przez Salamandra dnia Nie 13:46, 24 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Nie 13:44, 24 Maj 2009 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Wiem głupotę napisałem i już się poprawiłem :D
|
|
Nie 13:46, 24 Maj 2009 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15
Miasto: Starachowice
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Witajcie, pamiętacie mnie jeszcze? Widzę,że tu jakieś głębokie rozmowy się odbywają :)
Howling_Mad napisał: | Nie wierzę w żadnego boga no chyba, że zobaczę to może zmienię zdanie |
Jak zobaczysz, to już będziesz WIEDZIAŁ, a nie WIERZYŁ. Istota WIARY polega na tym,że wierzymy NIE WIEDZĄC ;)
Salamandra napisał: | No, ale jakaś siła wyższa musiała spowodować i Wielki Wybuch i ewolucję.
,,Nauka i religia mogą iść ze sobą w parze. Nauka jest po prostu za młoda, żeby to zrozumieć"
|
Też dokładnie tak samo widzę te sprawy. Aczkolwiek - czy cytat nie jest z "Aniołów i demonów"? :lol:
A tak poza tym - co mnie ominęło ważnego w piątek, sobotę i dzisiaj?
Wiem o jednej rzeczy - nowej części ficka T.
*biegnie jak najszybciej, do działu Huddy-ficków
|
|
_________________ Zapytaj mnie (anonimowo) o cokolwiek:
www.formspring.me/Miztlikatia
Wysłany:
Nie 13:46, 24 Maj 2009 |
|
Katia
Patomorfolog

Pochwał: 12
Miasto: Warszawa
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Hej Katia :* Ja Cię pamiętam :)
Katia napisał: | Też dokładnie tak samo widzę te sprawy. Aczkolwiek - czy cytat nie jest z "Aniołów i demonów"? :lol: |
Dokładnie :)
To był napis w pokoju tego księdza - fizyka. Bardzo mi się podobała jego postawa.
|
|
Nie 13:49, 24 Maj 2009 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Salamandra;) bo ludzie się nudzą ;D
|
|
_________________ /Normalność nie jest normalna u nienormalnych...
/'Life's a bitch until you die.'
----------
Ubrana u siebie ;d
Wysłany:
Nie 13:50, 24 Maj 2009 |
|
Kama06
Patomorfolog

Pochwał: 1
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Gorm napisał: | To w takim razie uważasz, że życie ludzkie jest przygodne i pozbawione jest jakiegokolwiek dalekosiężnego sensu? |
Życie nie ma żadnego sensu, tak naprawdę my chcemy przeżyć i to w jak najlepszych warunkach, przedłużyć swój gatunek oraz chcemy zasiedlić jak największą powierzchnie i tyle.
|
|
Wysłany:
Nie 13:52, 24 Maj 2009 |
|
Howling_Mad
Chirurg dziecięcy

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Witaj Katia
Też Cię pamiętam :D
|
|
Nie 13:54, 24 Maj 2009 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15
Miasto: Starachowice
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Howling_Mad, a co Cię obchodzi czy twój gatunek przetrwa skoro dla Ciebie nie będzie miało już to absolutnie żadnego znaczenia za dajmy na to 90 lat?
I czemu zwierzęta nie stworzyły takiej kultury jak my, przyświecają im takie same cele: "przeżyć i to w jak najlepszych warunkach, przedłużyć swój gatunek [...] zasiedlić jak największą powierzchnie" i miały więcej nawet czasu, takie na przykład koty, które uważane są za inteligentne zwierzęta, małpy, gibony, pawiany, goryle - które także są naczelnymi?
I nie obrania się tu zarzut, że "człowiek pochodzi od małpy", bo jest oczywistą bzdurą - gdyż prawidłowe stwierdzenie to "człowiek i małpa mają wspólnego przodka". Dlaczego w takim razie owe małpy zatrzymały się na dużo niższym poziomie ewolucji. A my poszliśmy dalej - to kolejna sprawa, wierzysz, że tylko my - ludzie, doszliśmy do takiego poziomu tylko dzięki ewolucji? Gdy nie mieliśmy siły, zwinności, sprytu zwierząt, nie mówiąc już o pazurach, czy futrze do przetrwania w zimie.
|
|
Nie 14:03, 24 Maj 2009 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
*wraca z Huddy-ficków
*cieszy się,że jeszcze jest tu pamiętana ;)
Myślę,że nie dojdziecie do porozumienia w rozmowie na temat Boga. Szczerze mówiąc, sądzę,że nie wiara - niepoparta żadnymi dowodami, polegająca na przeczuciu tak wielkim,że aż prowadzącym do niepodważalnej pewności,że Bóg JEST - jest umiejętnością,która nie każdemu jest dana. Nie można do niej przekonać. Nie twierdzę tu,że osoby niewierzące są gorsze. Ale naprawdę sądzę,że po prostu nie mają umiejętności nie tylko uwierzenia, ale w ogóle zrozumienia, na czym wiara polega (stąd teksty:"uwierzę,jak zobaczę/jak będę miał pewność"). Nie wiem,czemu jedni mają tę umiejętność, inni nie. Z drugiej strony ja jestem kompletnie pozbawiona umiejętności całkowania i działania na funkcjach matematycznych. I to nie jest ironia - serio uważam,że musi tym działać podobny mechanizm.
|
|
_________________ Zapytaj mnie (anonimowo) o cokolwiek:
www.formspring.me/Miztlikatia
Wysłany:
Nie 14:03, 24 Maj 2009 |
|
Katia
Patomorfolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | tak naprawdę my chcemy przeżyć i to w jak najlepszych warunkach, przedłużyć swój gatunek oraz chcemy zasiedlić jak największą powierzchnie i tyle. |
dziwne.
też tak myślę.
jestem jeszcze młoda i guzikwiem, jeszcze pewnie milionpięćset razy zmienię zdanie, ale.
na razie to sobie trochę tak myślę, że jesteśmy po prostu dużymi drapieżnikami, z najbardziej rozwiniętymi mózgami, którzy rozprzestrzeniają się tak, że niedługo nasza planeta ziemia stanie się za mała, aby wszystkich pomieścić.
i tak jak zwierzęta mają instynkty, tak my- jako, że mamy ten swój mózg wielce rozwinięty- mamy uczucia: miłość, nienawiść itp itd.
Dodano 1 minut temu:
ide oglądać hałsa :P
|
|
Wysłany:
Nie 14:08, 24 Maj 2009 |
|
haribo
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Hello :*
Widzę, że rozmowa się o wierze toczy, na ten temat się wypowiadać nie będę raczej :P
|
|
Wysłany:
Nie 14:12, 24 Maj 2009 |
|
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Pochwał: 11
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Katia
Patomorfolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
będzie bezpieczniej i nie chodzi tu o to, że nie wierzę czy coś^^
|
|
Wysłany:
Nie 14:15, 24 Maj 2009 |
|
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Pochwał: 11
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Gorm napisał: | Howling_Mad, a co Cię obchodzi czy twój gatunek przetrwa skoro dla Ciebie nie będzie miało już to absolutnie żadnego znaczenia za dajmy na to 90 lat? |
Mnie nic ale ogólnie ludzie dążą do tego.
Gorm napisał: | I czemu zwierzęta nie stworzyły takiej kultury jak my, przyświecają im takie same cele: "przeżyć i to w jak najlepszych warunkach, przedłużyć swój gatunek [...] zasiedlić jak największą powierzchnie" i miały więcej nawet czasu, takie na przykład koty, które uważane są za inteligentne zwierzęta, małpy, gibony, pawiany, goryle - które także są naczelnymi? |
One obrały inna taktykę do spełnienia tych warunków, która okazała się nie tak dobra jak nasza. Czas nie ma znaczenia wystarczy spojrzeć na ludzi jednemu wystarczy kilka godzin kursu na prawo jazdy i już potrafi jeździć a drugi po kilkudziesięciu dopiero łapie.
Gorm napisał: | I nie obrania się tu zarzut, że "człowiek pochodzi od małpy", bo jest oczywistą bzdurą - gdyż prawidłowe stwierdzenie to "człowiek i małpa mają wspólnego przodka". Dlaczego w takim razie owe małpy zatrzymały się na dużo niższym poziomie ewolucji. A my poszliśmy dalej - to kolejna sprawa, wierzysz, że tylko my - ludzie, doszliśmy do takiego poziomu tylko dzięki ewolucji? Gdy nie mieliśmy siły, zwinności, sprytu zwierząt, nie mówiąc już o pazurach, czy futrze do przetrwania w zimie. |
Nie wiem czemu małpy są na tym poziomie ewolucji może dla tego że jakaś część przodków stwierdziła że im to wystarczy i że w spełnieniu swoich zamiarów wystarczy siła pazury i futro. A inna część z nich podążyła inną drogą mając większe ambicje wykorzystała swój rozum. Przecież nie jesteśmy tacy sami. Jeden pójdzie nakopie sąsiadowi z którym się kłóci a drugi ruszy głową jak to załagodzić ewentualnie rozwiązać spór na swoją korzyść
Co do stwierdzenia człowiek pochodzi od małpy
to moim zdaniem nie chodzi o małpy, które my znamy mogą one być co najwyżej podobne do obecnie nam znanych
|
|
Wysłany:
Nie 14:28, 24 Maj 2009 |
|
Howling_Mad
Chirurg dziecięcy

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 226, 227, 228 ... 1374, 1375, 1376, 1377, 1378, 1379, 1380, 1381, 1382, 1383 Następny |
Strona 227 z 1383 |
|