Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Dedukcja
Ludzie ratujcie:( myślałem o medycynie przez dłuższy czas.... ale zorientowałem się ,że nie posiadam umiejętności dedukcji ( logicznego myślenia ) z Biologii jakoś mi idzie to w sumie prosto na pamięć wykuć ale gorzej z chemią i fizą... Proszę was jak macie jakieś porady co do dedukowania to proszę powiedzcie:( Pozdrawiam Dark.
|
|
_________________ Life is Life
Wysłany:
Pon 20:02, 12 Kwi 2010 |
|
Dark69
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Witam,
myślę, że twój problem co do braku logicznego myślenia jest bezpodstawny. Logiczne myślenie to dla jednych rzecz wrodzona zaś dla drugich nabyta. Przechodząc do rzeczy, myślę, że jeżeli lubisz medycynę i interesujesz się tą dziedziną "życia", to nie ma się co nie zniechęcać, gdyż dedukcja przyjdzie z czasem.
Pozdrawiam!
|
|
Wysłany:
Pon 20:23, 12 Kwi 2010 |
|
joker508
Dermatolog

Pochwał: 2
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Nie jest bezpodstawny bo sam u siebie odkryłem rodzaj rozumowania Indukcyjnego... i to przez panią od biologii:(. Dzięki za wsparcie:) doceniam:)
|
|
Wysłany:
Pon 20:28, 12 Kwi 2010 |
|
Dark69
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Aby poprawnie wyciągać wnioski, drogą dedukcji, potrzeba przede wszystkim dokładnego zrozumienia tematu. Rozumiejąc wszystkie działy chemii i fizyki, z którymi masz problem, będziesz potrafił łączyć je z innymi, posługiwać się sprawnie całą zgromadzoną wiedzą i dzięki temu ją wykorzystywać do nowych zadań, myśląc, a nie kując na pamięć.
Masz jeszcze czas, a potrzebujesz może kogoś, kto będzie w stanie dobrze wytłumaczyć Ci jakiekolwiek niejasności.
Życzę powodzenia ;) I nie wierzę, aby istniało coś takiego jak "brak logicznego myślenia". Jak napisała joker, można się z nim albo urodzić, albo go wykształcić, ale na pewno brak umiejętności dedukcji nie stanie Ci na drodze do spełnienia marzeń o medycynie.
|
|
_________________ you look so tired and unhappy
bring down the government
they don't, they don't speak for us
i'll take a quiet life
a handshake of carbon monoxide
no alarms and no surprises
`turtles.`
Wysłany:
Pon 22:09, 12 Kwi 2010 |
|
blue papaya
Lekarz rodzinny

Pochwał: 2
Miasto: Warszawa
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Oświeć mnie ktoś...
|
|
Wysłany:
Sob 20:56, 01 Maj 2010 |
|
Dark69
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Medycyna
blue papaya
Pisałaś/eś w komentarzach ,że studiujesz medycynę czy mogę wiedzieć jakie są wymagania? i jak mam się nastawić psychicznie na ten kierunek (psychicznie jestem silny:) )
|
|
Wysłany:
Nie 15:08, 09 Maj 2010 |
|
Dark69
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|