:mrgreen: teraz będę mówić przez samo h albo przez ch xp
Dr Gregory House napisał:
I wiele innych ciekawych chorób, ale o tym innym razem xD
Chętnie posłuchamy xD chociaż połowy już się domyślam xD
_________________ Mój Kochany małż Greg :* my soulmate Hambarr :*:* córeczka Nemezis :*
maagdaa&sinaj spółka zóo z.o.o - In fact, I hate you. - I've never hated anyone more. - Every nerve ending in my body is electrified by hatred. - There is a fiery pit of hate burning inside me, ready to explode. - So it's settled then? - We're settled. Wysłany:
Wto 21:13, 16 Mar 2010
_________________ Gdybym naprawdę po każdym doświadczeniu była silniejsza podejrzewam, że pod koniec życia byłabym niezniszczalna.[b] jestem BRZANĄ :D by sinaj :* [b] maj sis Sevir :*
ubranko by Charlotte_May łiiii <3 Wysłany:
Wto 21:16, 16 Mar 2010
Poprawka- nie domyślasz, tylko znasz :P
_________________ Przecudowna MAŁŻA (weeee!) sinaj ;* Panks newer day! - Bo prawdziwy punk pie*doli wszystko. Nawet ortografie... I netykiete. Wysłany:
Wto 21:17, 16 Mar 2010
I wiele innych ciekawych chorób, ale o tym innym razem xD
"We're all mad here" ;)
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Lokata progresywna
Zadanie 8 Lokata progresywna zakłada wzrost oprocentowania dla kolejnych części kwoty lokaty. W naszym przykładzie konstrukcja lokaty jest następująca:
Przedział od do Oprocentow.
I 0,00 zł 3 000,00 zł 4,00%
II 3 000,00 zł 5 000,00 zł 4,25%
III 5 000,00 zł 6 300,00 zł 5,00%
IV 6 300,00 zł 6,50%
Przykładowo, dla kwoty lokaty 6300 zł, oprocentowanie dla pierwszych 3000 zł wynosi 4%, oprocentowanie
dla drugich 2000 zł (przedział od 3000 zł do 5000 zł) wynosi 4,25%, natomiast oprocentowanie dla trzeciego
1300 zł (przedział od 5000 zł do 63000 zł) wynosi 5%.
Przygotuj arkusz kalkulacyjny wyznaczający wysokość odsetek z lokaty progresywnej.
Kwota lokaty [zł]: 6 300,00 zł
Okres [miesiące]: 6
W kolumnie B wprowadź formułę obliczającą część kwoty lokaty w danym przedzial
Podpowiedź:
zastosuj funkcję JEŻELI
wartości granicznych poszczególnych przedziałów oraz kwoty lokaty nie wpisuj wprost
tylko odwołaj się w odpowiedni sposób do komórek, w których wartości te są wpisane
W kolumnie C wprowadź formułę obliczającą wysokość odsetek za dany przedział
Podpowiedź:
wartości oprocentowania oraz długości okresu lokaty nie wpisuj wprost tylko odwołaj się w
odpowiedni sposób do komórek, w których wartości te są wpisane
W komórce C19 wprowadź formułę obliczającą łączną wysokość odsetek
Przedział Część lokaty w przedziale
I ?
II ?
III ?
IV ?
Podpowiedź: Zastosuj funkcję JEŻELI i ORAZ
Wygląda zagmatwanie, ale chodzi o to żeby funkcją Jeżeli i oraz wyrazić te warunki w miejscu znaków zapytania, tylko nie wiwem jak ma ta formuła wyglądać :?
Wto 21:18, 16 Mar 2010
Właśnie Uluś... kiedy organizujemy kolejny wypad? Niekoniecznie do kina. Hat jest chętna i się do mnie rwie, aż ją z kapci wyrywa, ale nie wiem jak tam Ty. I przypomnij mi żebym Ci kasę oddał. Bo wtedy zapomniałem xD
_________________ Przecudowna MAŁŻA (weeee!) sinaj ;* Panks newer day! - Bo prawdziwy punk pie*doli wszystko. Nawet ortografie... I netykiete. Wysłany:
Wto 21:19, 16 Mar 2010
_________________ Mój Kochany małż Greg :* my soulmate Hambarr :*:* córeczka Nemezis :*
maagdaa&sinaj spółka zóo z.o.o - In fact, I hate you. - I've never hated anyone more. - Every nerve ending in my body is electrified by hatred. - There is a fiery pit of hate burning inside me, ready to explode. - So it's settled then? - We're settled. Wysłany:
Wto 21:21, 16 Mar 2010
Wygląda zagmatwanie, ale chodzi o to żeby funkcją Jeżeli i oraz wyrazić te warunki w miejscu znaków zapytania, tylko nie wiwem jak ma ta formuła wyglądać Confused
Błagam... tylko nie to... excel=arkusze kalkulacyjne=czarna magia=jedynka z infy=palenie na stosie...
Wto 21:22, 16 Mar 2010
Jeśli chodzi o to moje zadanie to ja wiem jak słownien to powiedzieć, ale nie wiem jak przerobić moje słowa na formułę excela :?
Błagam... tylko nie to... excel=arkusze kalkulacyjne=czarna magia=jedynka z infy=palenie na stosie...
aż tak źle?
Gregusiu, czyżbyś miał w planie wizytę w naszej kochanej stolicy?
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.