_________________ Gdybym naprawdę po każdym doświadczeniu była silniejsza podejrzewam, że pod koniec życia byłabym niezniszczalna.[b] jestem BRZANĄ :D by sinaj :* [b] maj sis Sevir :*
ubranko by Charlotte_May łiiii <3 Wysłany:
Wto 19:40, 16 Mar 2010
sinaj tiaaa... a tak po normalnemu? znaczy tak żebym zrozumiała o co kaman...?
Tego ja też nie rozumiem :P Ale może zadzwonie do moich ziomków z Mensy 8)
alhambra, mrukasia cześć! ;)
_________________ Mój Kochany małż Greg :* my soulmate Hambarr :*:* córeczka Nemezis :*
maagdaa&sinaj spółka zóo z.o.o - In fact, I hate you. - I've never hated anyone more. - Every nerve ending in my body is electrified by hatred. - There is a fiery pit of hate burning inside me, ready to explode. - So it's settled then? - We're settled. Wysłany:
_________________ maagdaa - mój prywatny rozczoch z Octoberem w ręce! Agawa & Nigide- Mhroczne i (nie)zÓe rodzeństwo!, Nuttie Kuzynka 65 stopnia &
Wujek JigSaw. 'Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.' Wysłany:
_________________ Gdybym naprawdę po każdym doświadczeniu była silniejsza podejrzewam, że pod koniec życia byłabym niezniszczalna.[b] jestem BRZANĄ :D by sinaj :* [b] maj sis Sevir :*
Wto 19:41, 16 Mar 2010
Wto 19:43, 16 Mar 2010
Ja najpierw obejrzę "M jak miłość" :mrgreen: A wieczorem, kiedy wszyscy pójdą sobie spać, włączę odcineczek Hałsia i będę nacieszać oczy widokiem Hugh, mrau :D
Kto mi pomoże w informatyce??
Mam obliczyć takie zadanie:
Spojler:
Lokata progresywna
Zadanie 8 Lokata progresywna zakłada wzrost oprocentowania dla kolejnych części kwoty lokaty. W naszym przykładzie konstrukcja lokaty jest następująca:
Przedział od do Oprocentow.
I 0,00 zł 3 000,00 zł 4,00%
II 3 000,00 zł 5 000,00 zł 4,25%
III 5 000,00 zł 6 300,00 zł 5,00%
IV 6 300,00 zł 6,50%
Przykładowo, dla kwoty lokaty 6300 zł, oprocentowanie dla pierwszych 3000 zł wynosi 4%, oprocentowanie
dla drugich 2000 zł (przedział od 3000 zł do 5000 zł) wynosi 4,25%, natomiast oprocentowanie dla trzeciego
1300 zł (przedział od 5000 zł do 63000 zł) wynosi 5%.
Przygotuj arkusz kalkulacyjny wyznaczający wysokość odsetek z lokaty progresywnej.
Kwota lokaty [zł]: 6 300,00 zł
Okres [miesiące]: 6
W kolumnie B wprowadź formułę obliczającą część kwoty lokaty w danym przedzial
Podpowiedź:
zastosuj funkcję JEŻELI
wartości granicznych poszczególnych przedziałów oraz kwoty lokaty nie wpisuj wprost
tylko odwołaj się w odpowiedni sposób do komórek, w których wartości te są wpisane
W kolumnie C wprowadź formułę obliczającą wysokość odsetek za dany przedział
Podpowiedź:
wartości oprocentowania oraz długości okresu lokaty nie wpisuj wprost tylko odwołaj się w
odpowiedni sposób do komórek, w których wartości te są wpisane
W komórce C19 wprowadź formułę obliczającą łączną wysokość odsetek
Przedział Część lokaty w przedziale Odsetki za przedział
I ?
II ?
III ?
IV ?
Razem: ?
Podpowiedź: Zastosuj funkcję JEŻELI i ORAZ
Dodano 40 sekund temu:
Sis miłego oglądania :*
Wto 19:44, 16 Mar 2010
Arroch oddawanie prac na plastykę w terminie zawsze było moją słabą stroną :P
Co do nauki to biedactwo nie przeucz się, bo to nie zdrowe :przytul:
:lol: jak ja mam zrobić te akwarele w terminie jak mi samo tło schło ze 3 dni, nie moja wina, że jest zimno, wilgotność duża i farby mam trochę kulawe...
I tak wymarły mi już wszystkie szare komórki, nie nauczę się zbyt dużo podejrzewam... :roll: architektura w starożytym Rzymie to jakaś paranoja jest, oni nie mogli sobie czegoś własnego wykminić tylko z każdej starozytnej kultury podkradać? :mdleje:
To było tylko stwierdzenie faktu, szpanować nie będę, żeby Was tu w kompleksy nie wpędzić 8) xD
mrukasia, u mnie milej być nie może, ale nawet nie chce mi się o tym dumać teraz.
Powiedz lepiej co u Ciebie słychać? :)
_________________ Mój Kochany małż Greg :* my soulmate Hambarr :*:* córeczka Nemezis :*
maagdaa&sinaj spółka zóo z.o.o - In fact, I hate you. - I've never hated anyone more. - Every nerve ending in my body is electrified by hatred. - There is a fiery pit of hate burning inside me, ready to explode. - So it's settled then? - We're settled. Wysłany:
Wto 19:45, 16 Mar 2010
alhambra a wczoraj w M jak Miłość (podobno ) hanka dała w twarz grażynie... czy to prawda? :D nie mam o co pytać :P
Wto 19:45, 16 Mar 2010