Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
|
Nemezis
The Woman

Pochwał: 19
Miasto: 221B Baker Street
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
miałaś robioną morfologie?
|
|
Wysłany:
Nie 17:34, 08 Lis 2009 |
|
Wodziu
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Nemezis
The Woman

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
bo jak dla mnie mogą być nieprawidłowości w budowie krwinek ( np. zawartości żelaza), przez co mniej tlenu łączone jest w oksyhemoglobine, i spada wydolność organizmu, a serce, aby ją podtrzymać musi pompować więcej krwi. inną możliwością jest jakaś wada serca, więc raczej poważna sprawa ;p chociaż ekg powinno większość wykryć.. ewentualnie problemem mogą być drogi oddechowe, chociaż tu jest więcej możliwośći. A czy duszności narastają podczas wysiłku? i masz kaszel?
|
|
Wysłany:
Nie 20:19, 08 Lis 2009 |
|
Wodziu
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Nemezis
The Woman

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
to o tyle dobrze, ze brak kaszlu większosć chorób układu odddechowego wyklucza ;p no więc jak dla mnie powinnaś sobie zrobić morfologie, bo możliwe, ze to zwykła anemia. jesz dużo mięsa?
|
|
Wysłany:
Pon 12:56, 09 Lis 2009 |
|
Wodziu
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Nemezis
The Woman

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
no to na Twoim miejscu zrobił bym najpierw badania krwi, jeżeli z nich wyjdzie anemia, to problem z głowy ;p a jeżeli nie to trzeba będzie dalej kombinować ;p oczywiście, to tylko mój typ, na podstawie objawów, i oczywiscie wizyty u lekarza ta rozmowa zastąpić nie może ;p
|
|
Wysłany:
Pon 23:17, 09 Lis 2009 |
|
Wodziu
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Nemezis
The Woman

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
To może być nadciśnienie. Na co jeszcze chorowałaś w dzieciństwie?
|
|
_________________ ' Jeśli cuda się zdarzają, to znaczy, że mam jeden procent szansy . ' ; 3
Wysłany:
Wto 18:36, 10 Lis 2009 |
|
confused
Student medycyny

Miasto: Krk .
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
hmm szybkie tetno kojarzy mi sie jednoznacznie z choroba tarczycy. wiem, bo sama mialam i leczylam sie 5 lat.
Nemezis, szybko sie meczysz? latwo wpadasz w zlosc?
|
|
Wysłany:
Pią 19:53, 13 Lis 2009 |
|
niepokorna
Student medycyny

Miasto: Gdynia
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
no większość chorób tarczycy da sie raczej na pierwszy rzut oka zdiagnozować, więc raczej lekarz by to zauwazył ;) a wysokie tętno akurat może być spowodowane całą masą chorób ;p co do wysokiego ciśnienia, to można to łatwo sprawdzić przez mierzenie sobie kilka razy dziennie i zapisywanie wyników. jeżeli regularnie będą zbyt wysokie wyniki, to to również jest prawdopodobne ;p cieżko dlatego na odległosć badać ;p jak sobie zrobisz badania napisz :D
|
|
Wysłany:
Sob 16:28, 14 Lis 2009 |
|
Wodziu
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
To i ja poprosze o amatorska pomoc. Ostatnio bralam lek Zelixa (chlorowodorek sibutraminy) na odchudzanie. Mialam wtedy puls dochodzacy do 195, wiec odstawilam. Jednak choc minelo juz ok 3 tygodni nadal niekiedy mam nagle skoki pulsu do ok 160 w spoczynku. Jednoczesnie nie moge zrobic sobie zadnych badan niestety.
"Jakieś pomysły?"
|
|
Wysłany:
Pią 18:38, 20 Lis 2009 |
|
Oliweczkaaa
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
brzozatkd
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
brałaś 10mg/15mg? i jak długo?
często dziewczyny się skarżą na to, po meridi tak jest, nawet jak się odstawi. to nie musi być nic poważnego, zwłaszcza jeśli nie masz innych objawów.
nie chce tu moralizować, ale meridia nie należy do skutecznych leków. robi swoje w przez pewien, początkowy okres brania. efekt jest krótkotrwały.
|
|
_________________ Mój Kochany małż Greg :*
my soulmate Hambarr :*:* córeczka Nemezis :*
maagdaa&sinaj spółka zóo z.o.o
- In fact, I hate you. - I've never hated anyone more. - Every nerve ending in my body is electrified by hatred. - There is a fiery pit of hate burning inside me, ready to explode. - So it's settled then? - We're settled.
Wysłany:
Pią 19:26, 20 Lis 2009 |
|
sinaj
Dziekan Medycyny

Użytkownik zbanowany Pochwał: 35 Ostrzeżeń: 1
Miasto: Legnica/Radom
|
Powrót do góry |
 |
|