|
|
Rozmowy w t(ł)oku #14
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 603, 604, 605 ... 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636 Następny
|
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
|
Cytat: | Mają w głowie tylko chłopaków, picie, seks, narkotyki i same złe i nieodpowiednie rzeczy. |
Aniu, radzę Ci, żebyś po prostu nie zwracała na nich uwagi. Każdy robi jak uważa. Ja kiedyś chciałam naprawiać świat, ,,przemawiać" ludziom do rozsądku... I wreszcie zostawiłam to, bo to czyjaś prywatna sprawa, czy chce się truć czy lansować czy jedno i drugie.
Jasne, że nie można zostawić tej sprawy z dokuczaniem. Interweniuj. Idź do wychowawczyni, do rodziców, pedagoga... Poskarż się. Każdy ma prawo do spokoju i poszanowania godności. Jeśli to nie pomoże i nadal będą Cię gnębić, może jednak zmień szkołę. Wiem, plastyk... Ale naprawdę chcesz męczyć się przez trzy lata?
|
|
Pon 19:02, 13 Wrz 2010 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista
Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
|
jeanne Słownik znalazłam. Patrz wyżej. http://www.slownictwo.pl/slownik.php Przetestuj i powiedz, czy ci pasi ^.^ I jeszcze:
http://www.thefreedictionary.com/
i http://angielskawymowa.blogspot.com/
|
Autor postu otrzymał pochwałę.
|
'Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.'
Wysłany:
Pon 19:03, 13 Wrz 2010 |
|
maybe_55
Dziekan Medycyny
Pochwał: 39
|
Powrót do góry |
|
|
|
Maybe pasi pasi! Kocham cię <3 <3
Sal interweniowanie nie na każdego zadziała. Jednych to rozjuszy, innych uciszy, a jeśli te laski są takie jak się wydają, to myślisz, że boją się nauczycieli?
|
|
Pon 19:05, 13 Wrz 2010 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny
Pochwał: 50
|
Powrót do góry |
|
|
|
miziu, miziu miziu, kocham.... :D
ach, przepraszam za to xD
to bylo nieodpowiedzialne :hahaha:
maybe_55 napisał: | Robiliśmy Big HuGa z Nigiem, Agawą i Nuciorem! |
osz kurcze, szkoda ze mnie nie bylo... :(
|
|
Nucior- najlepsiejsza i najukochańsza starsza stażem, młodsza wiekiem siostra :* :*
Nika- ciocia :*
Wysłany:
Pon 19:05, 13 Wrz 2010 |
|
peach_soul
Lekarz rodzinny
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
nimfka
Nietoperek
Pochwał: 30
Miasto: HouseLand
|
Powrót do góry |
|
|
|
Na niektórych takie interweniowanie działa jeszcze inaczej - kolejny powód do śmiechu. W sumie zależy od osoby. Niektórym po prostu trzeba się postawić - szczególnie, jeśli zazwyczaj tego nie robisz. Wtedy taką osobą wryje i nie będzie wiedziała co powiedzieć. Ale jak już mówiłam - zależy od osoby, trzeba wyczuć.
|
|
_________________ maagdaa - bliźniacza sis :*
TurboBezbłędnieNiewiadomaSeksiŁacina by Gusq & whatever
diagnoza choroby: Pyczomania | wraz z Luthien15
Zadaj pytanie, a whatever z pewnością na nie odpowie
Wysłany:
Pon 19:07, 13 Wrz 2010 |
|
whatever
Reumatolog
Pochwał: 5
|
Powrót do góry |
|
|
|
Cytat: | Jednych to rozjuszy, innych uciszy, a jeśli te laski są takie jak się wydają, to myślisz, że boją się nauczycieli? |
Ciężko powiedzieć. Najpewniej nie, bo z reguły niemal każdy teraz olewa nauczycieli.
Ale siedzieć na miejscu też nie można. Może ignorowanie zadziała... A może i nie.
Trzecia opcja to jakiś rodzaj zemsty, ale też niewiadomo co w takiej sytuacji zrobić. Na pewno nie zniżać się do ich poziomu.
Więc wydaje się, że jedynym skutecznym sposobem jest zmiana szkoły.
|
|
Pon 19:08, 13 Wrz 2010 |
|
Salamandra
|
Powrót do góry |
|
|
|
Cytat: | Na niektórych takie interweniowanie działa jeszcze inaczej - kolejny powód do śmiechu. |
Może też być tak, że w szkole dadzą jej spokój, a zacznie się jazda po szkole, także.. Głuche telefony, nasyłanie rodziców, smsy z bramki, zwłaszcza przy takich dziewczynach to jest prawdopodobne.
|
|
Pon 19:10, 13 Wrz 2010 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny
|
Powrót do góry |
|
|
|
jeanne ja też się śmiałam jak opowiadała tą historię! I ta mina wychowawczyni- niezbędne! :lol:
Cytat: | Aniu, radzę Ci, żebyś po prostu nie zwracała na nich uwagi. Każdy robi jak uważa. Ja kiedyś chciałam naprawiać świat, ,,przemawiać" ludziom do rozsądku... I wreszcie zostawiłam to, bo to czyjaś prywatna sprawa, czy chce się truć czy lansować czy jedno i drugie. |
Staram się nie zwracać uwagi ale one specjalnie są takie głośno, są wszędzie. To są słodkie dziewczyny które nie mają normalnych problemów ale niestety są inteligentne. W sensie mają dobre oceny itd.. Znaczy.. większość to jednak się słabo uczy ale są też takie które uczą się dobrze i są nie do wytrzymania.
Cytat: | Jasne, że nie można zostawić tej sprawy z dokuczaniem. Interweniuj. Idź do wychowawczyni, do rodziców, pedagoga... Poskarż się. Każdy ma prawo do spokoju i poszanowania godności. Jeśli to nie pomoże i nadal będą Cię gnębić, może jednak zmień szkołę. Wiem, plastyk... Ale naprawdę chcesz męczyć się przez trzy lata? |
Wystarczy że skarżę się mamie ale niestety na wychowawczynię nie ma co liczyć.. rozpowie to całej klasie i z dyskusji zacznie się kłótnia. wiem, bo już byla taka sytuacja :( Zmienić chcę szkołę jak najszybciej! Ale chyba dopiero w lutym, marcu. Mam nadzieję jednak że uda mi się wcześniej.. np. w grudniu. Nie mam zamiaru męczyć się następne lata w tym budynku z tymi ludźmi.
|
|
Wysłany:
Pon 19:10, 13 Wrz 2010 |
|
ann
Dziekan Medycyny
Pochwał: 49
|
Powrót do góry |
|
|
|
peach_soul napisał: | osz kurcze, szkoda ze mnie nie bylo... |
Nooo :D
Ja będę leciała chyba :] Tylko wstawię wrzutkę do FanArtu i zapraszam też oglądnąć zdjęcia Do Łyku Kultury ^^ . Reklama musi być.
Lece, paaa Trzymajcie sie :**
|
|
'Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.'
Wysłany:
Pon 19:11, 13 Wrz 2010 |
|
maybe_55
Dziekan Medycyny
Pochwał: 39
|
Powrót do góry |
|
|
|
Cytat: |
Trzecia opcja to jakiś rodzaj zemsty, ale też niewiadomo co w takiej sytuacji zrobić. Na pewno nie zniżać się do ich poziomu.
Więc wydaje się, że jedynym skutecznym sposobem jest zmiana szkoły. |
Żeby się zemścić trzeba by się stać takim jak one, a to już przynjamniej trochę by swój cel osiągnęły. Najlepiej popróbować wszystkiego, to nie działa, to następne itd.
|
|
Pon 19:11, 13 Wrz 2010 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ann, nigdy, przenigdy mi nie mów, że ja nie mam łatwo, bo ja się przez to rozleniwiam.
jest fajnie, tak? zawsze można tak na życie spojrzeć, że jest fajnie i zawsze można tak zrobić, żeby było lepiej.
|
|
_________________ Wiolka i maria lucie = Holmes i jego dr Watson = Kojot i Struś Pędziwiatr = szpieki!
Magda - druga połówka mojego mózgu
-o, słońce wyszło. -ten twój huraoptymizm potrafi być naprawdę irytujący!
Wysłany:
Pon 19:13, 13 Wrz 2010 |
|
maria lucie
Torakochirurg
|
Powrót do góry |
|
|
|
Cytat: | jeanne ja też się śmiałam jak opowiadała tą historię! I ta mina wychowawczyni- niezbędne! Laughing |
:mdleje: No to bardzo ineligentne z jej strony, opowiadać o swoich wpadkach z alkoholem O.o
Cytat: | To są słodkie dziewczyny które nie mają normalnych problemów ale niestety są inteligentne. |
W sumie to najgorszy typ, raczej nic na nie nie pomoże, tak prawdę mówiąc... Bo ok, jeśli by taka była jedna, ale skoro przebywają gromadnie...
|
|
Pon 19:15, 13 Wrz 2010 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny
|
Powrót do góry |
|
|
|
jeanne napisał: | ale skoro przebywają gromadnie... |
to jedna z cech "słodkich dziewczynek" - zwykle są zwierzętami stadnymi.
|
|
_________________ Wiolka i maria lucie = Holmes i jego dr Watson = Kojot i Struś Pędziwiatr = szpieki!
Magda - druga połówka mojego mózgu
-o, słońce wyszło. -ten twój huraoptymizm potrafi być naprawdę irytujący!
Wysłany:
Pon 19:17, 13 Wrz 2010 |
|
maria lucie
Torakochirurg
|
Powrót do góry |
|
|
|
Cytat: | zwykle są zwierzętami stadnymi. |
Bo w pojedynkę by nie przetrwały w środowisku.
|
|
Pon 19:19, 13 Wrz 2010 |
|
Salamandra
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
|
|
|
|
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 603, 604, 605 ... 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636 Następny |
Strona 604 z 636 |
|